Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Ko će biti prvak Italije za sezonu 2023/2024?

Anketa je završila: 23 dec 2023, 07:43.

1. Napoli
7
9%
2. Inter
21
26%
3. Milan
26
32%
4. Juventus
17
21%
5. Roma
8
10%
6. Lazio
2
2%
7. neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 82

Denno
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Denno » 03 mar 2026, 19:15

Usput, niko od juventina da pohvali potez Malena kad nije pao u onoj situaciji kad ga je Bremer odgurnuo. Kakva ih stigma prati ono bi bio penal 100%.
embrace the chaos

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 03 mar 2026, 20:03

Denno je napisao/la:
03 mar 2026, 18:49
Zasto ACM nece uzeti skudeto a ne igraju Europu? - a onako los Napoli je uspio. Ti sam rusis svoje teorije. Napoli je najlosiji prvak, a evo gledajuci rezultate i kvalitet igre Inter nije ni po cemu ispred Partenopea.
Milan prošle godine s Evropom bio 8. sad ne igraju Evropu i 2. su. Napoli prošle godine bez Evrope 1. a sad sa Evropom 3. Bome meni se čini da neigranje Evrope dosta znači.

A Napoli je po meni najlošiji prvak iz razloga što iako su odigrali čak 20 utakmica manje u sezoni od Intera ipak su osvojili samo za 1 bod (i taj bod ne bi imali da nije sviran onaj penal za Lazio u 90' u predzadnjem kolu). Inter ove sezone ima +10 nad ekipom koja ne igra Evropu, da igraju vjerovatno bi bilo dosta više (možda +20 kao naf Juvetom a Juve igra bolji fudbal od njjih). Kako smo onda isti mi i Napoli? Kažeš po kvalitetu igre nismo ispred njih, mi najviše dali golova u ligi i najbolju gol razliku imamo a i prošle kad su oni osojili smo opet mi imali najviše datih golova i najbolju gol razliku. Pa šta najbolje objektivno ocjenjuje kvalitet igre ako ne gol razlika? Inter u zadnjih 15 utakmica ima 14 pobjeda i remi, to nije dovoljno ubjedljivo? Jel neizvjesna borba za titulu kao što je bila prošle godine? Kako može bit isto osvojit ubjedljivo 5 kola prije kraja i osvojit na guzove u zadnjem kolu? Ne znam fakat vas ne razumijem
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 mar 2026, 20:10

Znaci Milan je 2. samo jer ne igraju Europu, ne jer su izmijenili vezni red? Napoli ima losu sezonu najvise zbog povreda, ako nista prosle godine su dobijali i jace utakmice, meni licno je ovaj Inter losiji nego onaj proslogodisnji, najvise zbog promjene na klupi, i ovo ispadanje od Bode donosi mnogo upitnika. Inter je napucao gol razliku na malim ekipama, a zadnje 4 nisu uspjeli pobijediti taj Napoli.
Mislim da ne trebas osporavati njihovu titulu, Inter treba da trosi vise novca.
embrace the chaos

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 03 mar 2026, 20:16

Denno je napisao/la:
03 mar 2026, 20:10
Mislim da ne trebas osporavati njihovu titulu, Inter treba da trosi vise novca.
Meni samo nije jasno jel moguće da smatraš da bi osvojili i da su igrali Evropu? Vidio si koliko je Conte plakao ove sezone zbog famoznog "igranja svaka 3 dana" a ispali su odmah u grupi već do Nove godine a Inter je tako igrao svaka 3 dana do kraja sezone. Nevjerovatna prednost im je to bila i iskoristili su je. Možda bi i Milan iskoristio da je Inter gurao do finala ove sezone jer podsjetimo Inter je i prošle sezone bio prvi u ligi sve do zadnji mjesec kad su se raspali od umora i silnih povreda.

Slažem se da Inter treba da troši više novca ako hoće da ima rezultate u CL ali talijanska liga je u qrcu i čak i ovaj kadar je očito više nego dovoljan. Također se čudim što više ne cijenite ekipu koja bez ulaganja ima ovakve rezultate zadnjih 5 godina. Juve u istom periodu 300 mil više uložio a nema ih nigdje i onda njihovi navijači dođu i smiju nam se jer smo ispali od nekog Bode. Smiješno zar ne?
Zadnja izmjena: Biscione, dana/u 03 mar 2026, 20:24, ukupno mijenjano 1 put.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 mar 2026, 20:24

Ako je Inter bolji i trebao osvojiti, Napoli je na startu 2025 imao krizu mislim da su 5-6 utakmica bili bez pobjede, zasto Inter to nije iskoristio ako su takav kvalitet, ili zasto ih nisu dobili posljednje 4 utakmice. Neigranje Europe jeste olaksavajuca okolnost, ali i otezavajuca zbog budzeta. Ljudi su posteno osvojili i to je to. Jedni su rasuti u Eindhovenu, Intera je pomelo u finalu, sad ispadanje od Bode, bara-bara je to, Napoli zasluzeno prosle sezone, Inter ove, I am out :thumbup:
Zadnja izmjena: Denno, dana/u 03 mar 2026, 20:36, ukupno mijenjano 1 put.
embrace the chaos

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 03 mar 2026, 20:26

Denno je napisao/la:
03 mar 2026, 20:24
Jedni su rasuti u Eindhovenu, Intera je pomelo u finalu, sad ispadanje od Bode, bara-bara je to, Napoli zasluzeno prosle sezone, Inter ove, I am out :thumbup:
A izbacivanje prvaka Njemačke Bayerna i prvaka Španije Barcu se ne računa kao veliki uspjeh u Evropi? 2 finala u zadnje 4 godine je ništa? Tj bara-bara s njima koji polufinale nisu vidjeli u historiji a kamoli finale? I kažu hajmo argumentirano raspravljat. Koliko god smo imali blamaža u Evropi opet smo Italiji donijeli ubjedljivo najviše bodova od svih ostalih ekipa u zadnjih 5 godina.I to je činjenica a sve ostalo su navijačka naklapanja

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 03 mar 2026, 20:39

Biscione je napisao/la:
03 mar 2026, 20:26
Denno je napisao/la:
03 mar 2026, 20:24
Jedni su rasuti u Eindhovenu, Intera je pomelo u finalu, sad ispadanje od Bode, bara-bara je to, Napoli zasluzeno prosle sezone, Inter ove, I am out :thumbup:
A izbacivanje prvaka Njemačke Bayerna i prvaka Španije Barcu se ne računa kao veliki uspjeh u Evropi? 2 finala u zadnje 4 godine je ništa? Tj bara-bara s njima koji polufinale nisu vidjeli u historiji a kamoli finale? I kažu hajmo argumentirano raspravljat. Koliko god smo imali blamaža u Evropi opet smo Italiji donijeli ubjedljivo najviše bodova od svih ostalih ekipa u zadnjih 5 godina.I to je činjenica a sve ostalo su navijačka naklapanja
Niko ne spori da je Inter uradio vise u cl. Samo cinjenica je da su ljudi skupili najvise bodova i zato osvojili. Dva razlicita takmicenja, npr Milan je izbacio Napolija iz cl kad je Napoli debelo u Italiji bio bolje plasiran u Serie A, ili mi Milana u le smo izbacili a oni su bili bolje plasirani na tabeli. Napoli iz prosle sezone i Inter iz ove su kvalitetom isti.
embrace the chaos

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 03 mar 2026, 20:42

Auuu ta zadnja recenica bas jaka, jel to znaci da ce inter biti najlosiji prvak ikad. Pa da se uz titulu najgoreg finaliste LP, okiti i titulom najgoreg prvaka 🤣
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: lol89, muxa i 5 gostiju.