juka55 je napisao/la: ↑09 dec 2024, 14:44
realnonerealan je napisao/la: ↑09 dec 2024, 14:35
NoProfit je napisao/la: ↑09 dec 2024, 14:25
S obzirom na tu dozu sarkazma u tvom postu, očigledno nisi upoznat dovoljno. Toga je uvijek bilo, ali očigledno ti je izvor informacija sektor komentara na Klixu. I nigdje nije bio problem da se klanja osim u ovoj rupetini u kojoj je Sarajevo igralo svoju zadnju utakmicu.
Wow igrao se fudbal 1919
Ako je bio ovakav kakav je sada, bolje da nije. Nije fudbal za Gabelu, držite se stoke i poljoprivrede i tu ste svoji na svome.
GraDŽani
Izvini ali kakve veze vjera i vjernik imaju sa nogometom i stadionom? Frajer vjernik , a pripadnik grupe koja se zove Horde Zla.
svaka cast tom vjerniku, ako nastavi tako mozda polozi i za Hafiza. Potpuno sam protiv tih vjerskih obicaja na utakmicama, nebitno koja vjera je u pitanju. Idi brate poslije utakmice u dzamiju/crkvu/hram i obavi to sto trebas. To neko silovanje vjere postaje ocajno..
Svaka vjera ima svoje propise i pravila. Vidiš kod nas je pravilo da se ta naša molitva obavi u određenom vremenskom roku. To što vi idete u crkvu, kaže ma bila neka slava pa sam otišao, to je druga stvar. I ako ti nisi vjernik što ti treba biti problem ako neko jeste. Pet minuta molitve nije ubilo nikoga, a jedan je Bog... i meni i tebi i svima. Čuj kaže frajer vjernik a pripadnik grupe Horde zla... kakve to veze ime druže
Nije istina da se mora obaviti u odredenom vremenskom roku, ali je pozeljno. Ali ako vjernik nije u mogucnosti da ga obavi u tom roku kako ti kazes, on ga moze naknadno naklanjati bez problema(tj. obaviti molitvu)... Toliko o tome koliko poznajes svoju vjeru.. Nemam nista protiv neka se moli tko hoce, ali po meni je to glupost obavljati na stadionu.
A drugo to sto pises da idemo u crkvu samo kad je slava, frajeru rimokatolici to uopce nemaju nego pravoslavci. Ne bi ti bilo lose da malo naucis i nesto novo o drugim vjerama pa da onda mozes pametne komentare pisati. Jakih vjernika a 80% muslimana u BiH piju alkohol, izlaze po klubovima i slusaju cajke, puse shishe,cigare itd.. Mozes se ti prijatelju moliti od 0-24 i visiti u dzamiji/crkvi ali ako si los covjek, onda djabe sva molitva.