Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dean33
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la dean33 » 29 dec 2015, 17:47

baglama je napisao/la:o luki je sve receno time da ga nema medju najboljim igracima, ni medju 40, iako je njegov klub netom osvojio lp. zahvaln saraf koji mora imat svjetske klase pored sebe da bi dosao do izrazaja. u realu takvih hvala bogu ne manjka....a u hrvatskoj takvih nema, zato i zapinjete u grupi svjetskih prvenstava jos od 98 god.
a Pjanić? šta o njemu tu reći?
a kad sastavljas lukinu kompilaciju, moras imat na umu da to vazi samo do 25. g. jer samo se tako mogu vrsit komparacije s pjanicem. tim gore po luku, jer ga pisa momak koji je 5 godina mladji od njega. po atraktivnosti, golovima, asistima :opaopa:
ali bojim se da mu to ipak neće biti dovoljno da zaigra u najjačim klubovima....da se bolje razumiješ u fudbal shvatio bi čemu govorim
ime kluba je sve sto si ovdje napisao kao prednost modrica. pa priznajem ti da je boriello bolji od dzeke jer je igrao u milanu, juveu i romi...
ma naravno da ime kluba ne mora nužno značiti da je neko bolji igrač, ali u ovom slučaju se nema šta pričati...pitaj nekog Španjolca, Engleza, Njemca koji je bolji igrač i svako će reći da je to Modrić

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 dec 2015, 17:59

Ljudi, Modric je bolji igrac al to nije nikakva sramota (nemam bolju rijec trenutno) za Pjanica jer je ovaj prvi vec par godina ponajbolji veznjak svijeta.
Ajmo malo objektivnosti, ako bismo secirali svaki segment igre tipa: golovi, asistencije, ko bolje izvodi slobodne onda bi dosli do zakljucka kako je Mire bolji od jednog Xavija.
Nista gluplje od promatranja centralnog veznjaka kroz prizmu golova i asistencija.

Pjanic, onakav kakav je bio na pocetku sezone pa do proslog mjeseca, je igrac kakav se moze porediti sa Modricem i sa svakim drugim veznjakom svijeta. Jer ono je klasa, ljudi moji.
Al opet, ko i svake sezone, vidimo pad u njegovoj igri, nekonstatnost, pad kluba sa padom njegove igre itd. Mislim je Miretu radna etika nula.
A bez nje tesko ce u Barci ili Realu igrati znacajnu ulogu. Ponavljam, ono sto je pruzio na pocetku sezone je top klasa, ali bez konstatnosti tesko ce privuci npr. Pereza da ga dovede u Real.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 dec 2015, 18:05

Modrić ima 30 godina a Pjanić 25, moraš Modrića upoređivat sa Pjanićem samo do njegove 25. godine a ne i poslije. Lako je asistirat Ronaldu, Bale-u, Benzemi, i ostalim a ne kao što Pjanić radi Gervinhu, Salahu (koji i znaju nešto pogodit), iturbeu, Ljajiću (do ove godine, iako je sad peoigrao i on je znao nešto pogodit), Falque... a sad je i Džeku dobio i tu se očekivalo bolje, Džeko je pao u formi i kad on još prorad a igrač te klase mora proradit. Po meni je Raketa daleko bolji igrač od Modrića.

Jeste dobri u ostalim sportovima, kad već govoriš o tome, kad naše igrače uzimate... Precjenjujete se, niste tako dobri u fudbalu koliko mislite, kao što nismo ni mi kokliko mislimo. A što nismo prošli grupnu fazu na SP, možeš zahvalit Papetu na genijalnoj formaciji, bez beka i krila, da je bila ista formacija kao u prošle tri utakmice mi bi bili u 2. krugu 90%. I takvi smo čak mogli proći da sudija nije poništio čist gol. A vi ni protiv Brazila (kao mi protiv Argentine) ni protiv Meksika niste imali puno šansi, ljudi su vas ubili u svakom pogledu.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 dec 2015, 18:05

Pjanic ima, ili je imao potencijal biti naslijednik Xavia a ne Modrica. Za sad taj potencijal niti blizu nije izrazen i reci da je Pjanic bolji igrac od Modrica je presmijesno. Real je igrao prosle godine dok je Modric bio zdrav. Njegovom povredom igra im se raspala. Istina, ovaj Modric danas nije ni blizu onog od prije godinu, dvije. I on je u padu forme i tesko da ce se ikad vise vratiti na onu razinu.
Te dvije sezone Modric je mozda bio najbolji vezni na svijetu, Pjanic je jos daleko od toga, kao i sam Modric trenutno.
A pominjati neke statistike mogu samo oni koji nemaju blage veze o fudbalu i ne razumiju se u samu igru.

Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Zadnja izmjena: Evander, dana/u 29 dec 2015, 18:12, ukupno mijenjano 2 puta.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 dec 2015, 18:09

Opraše na ruke sa Pjanićem i Modrićem. Olala... što kaže naš dobri Saša Vugdalić.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 29 dec 2015, 18:15

Unofficialpage je napisao/la:Modrić ima 30 godina a Pjanić 25, moraš Modrića upoređivat sa Pjanićem samo do njegove 25. godine a ne i poslije. Lako je asistirat Ronaldu, Bale-u, Benzemi, i ostalim a ne kao što Pjanić radi Gervinhu, Salahu (koji i znaju nešto pogodit), iturbeu, Ljajiću (do ove godine, iako je sad peoigrao i on je znao nešto pogodit), Falque... a sad je i Džeku dobio i tu se očekivalo bolje, Džeko je pao u formi i kad on još prorad a igrač te klase mora proradit. Po meni je Raketa daleko bolji igrač od Modrića.

Jeste dobri u ostalim sportovima, kad već govoriš o tome, kad naše igrače uzimate... Precjenjujete se, niste tako dobri u fudbalu koliko mislite, kao što nismo ni mi kokliko mislimo. A što nismo prošli grupnu fazu na SP, možeš zahvalit Papetu na genijalnoj formaciji, bez beka i krila, da je bila ista formacija kao u prošle tri utakmice mi bi bili u 2. krugu 90%. I takvi smo čak mogli proći da sudija nije poništio čist gol. A vi ni protiv Brazila (kao mi protiv Argentine) ni protiv Meksika niste imali puno šansi, ljudi su vas ubili u svakom pogledu.

Mesut Ozil je, dok je bio u Realu, imao vise asistencija nego Xavi i Iniesta zajedno. A opet je bio dosta slabiji igrac, iako opet odlican, ali ova dvojica su u to vrijeme bili daleko najbolji veznjaci svijeta.
Jel ovo dovoljno da se okanite mega glupe logike - ko ima vise golova i asistencija, on je bolji :?:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 dec 2015, 18:18

Kajzer10 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Modrić ima 30 godina a Pjanić 25, moraš Modrića upoređivat sa Pjanićem samo do njegove 25. godine a ne i poslije. Lako je asistirat Ronaldu, Bale-u, Benzemi, i ostalim a ne kao što Pjanić radi Gervinhu, Salahu (koji i znaju nešto pogodit), iturbeu, Ljajiću (do ove godine, iako je sad peoigrao i on je znao nešto pogodit), Falque... a sad je i Džeku dobio i tu se očekivalo bolje, Džeko je pao u formi i kad on još prorad a igrač te klase mora proradit. Po meni je Raketa daleko bolji igrač od Modrića.

Mesut Ozil je, dok je bio u Realu, imao vise asistencija nego Xavi i Iniesta zajedno. A opet je bio dosta slabiji igrac, iako opet odlican, ali ova dvojica su u to vrijeme bili daleko najbolji veznjaci svijeta.
Jel ovo dovoljno da se okanite mega glupe logike - ko ima vise golova i asistencija, on je bolji :?:
Tačno da ovo ne vrijedi za zadnje vezne ali za playmakera vrijedi, kreirane šanse, pasovi, asistenncije, pa i golovi su jedan od bitnih stvari. To Mire ima sve. Meni je Ozil u to vrijeme bio jedan od najboljih igrača R. Madrida.

Damir Dzumhur!!!!

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 29 dec 2015, 18:20

Unofficialpage je napisao/la: Jeste dobri u ostalim sportovima, kad već govoriš o tome, kad naše igrače uzimate... .
heheh...samo sam čekao kad će netko to spomenuti, ali iskreno, nisam mislio da ćeš to biti ti.

vidim, pojavili su se neki realni i pametni forumaši...to me usrećilo i dalo mi nadu

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 dec 2015, 18:22

Kad skontate da je u Realu i Barceloni kljucno drzati igru i diktirati tempo utakmice, tad cete skontati i koliko vam je glupa prica oko asistencija.
Samo nezanlice na osnovu statistike sude o igracima.
Iniesta u sezoni ima po 3 gola i 8 asistencija a recimo Fabregas po 10 golova i 20 asistencija, ali Fabregas nikad nece biti ono sto je Iniesta. Iniesta sa realn bijednom statistikom u karijeri je vjerovatno najbolji vezni igrac ikad. Svaka ekipa u kojoj on igra, dominira na terenu. Sta mislis radi cega i radi koga?

Zadnja izmjena: Evander, dana/u 29 dec 2015, 18:25, ukupno mijenjano 1 put.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 dec 2015, 18:22

dean33 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la: Jeste dobri u ostalim sportovima, kad već govoriš o tome, kad naše igrače uzimate... .
heheh...samo sam čekao kad će netko to spomenuti, ali iskreno, nisam mislio da ćeš to biti ti.

vidim, pojavili su se neki realni i pametni forumaši...to me usrećilo i dalo mi nadu
Iako o ovome baš i ne volim raspravljat, njihov izbor...

Niko ne govori da je Pjanić sad bolji igrač već da ima POTENCIJAL da bude na toj razini ili bolji. Tu je cijela poenta ove priče.

Damir Dzumhur!!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 dec 2015, 18:25

Kajzer10 je napisao/la: Mesut Ozil je, dok je bio u Realu, imao vise asistencija nego Xavi i Iniesta zajedno. A opet je bio dosta slabiji igrac, iako opet odlican, ali ova dvojica su u to vrijeme bili daleko najbolji veznjaci svijeta.
Zato je trenutno Ozil najbolji cener u svijetu što dalje implicira da ne moraš igrati nužno u Realu da bi bio veliki igrac,.Nije igrao ni Gerard,ni Scholes,ni Viera pa su svejedeno bili fantasticni igraci,.

Koja je logika s kojom je Modric bolji trenutno od Pjanica ? Navedi je ?

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 29 dec 2015, 18:27

Unofficialpage je napisao/la: Iako o ovome baš i ne volim raspravljat, njihov izbor...
tako je...i nemaš ih zašto zvati "vašim" igračima, kad se ni oni ne smatraju "vašim" igračima
Niko ne govori da je Pjanić sad bolji igrač već da ima POTENCIJAL da bude na toj razini ili bolji. Tu je cijela poenta ove priče.
jesi siguran da nitko to ne govori?
što se tiče potencijala, kako god...dzabe mu ako ga ne iskoristi

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 dec 2015, 18:27

E pa pogledaj u februaru kako Iniesta jede tog Ozila za dorucak. Pogledaj cij ce vezni red ubiti protivnicki.
Fudbal nisu samo asistencije i golovi!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 29 dec 2015, 18:29

Govore kad ti kažeš da neće nikad biti. :D Iako je i moje mišljenje da Modrić trenutno nije puno bolji igrač od Mireta ali je poznatiji i večina neutralnih će se vodit tom politikom.

Damir Dzumhur!!!!

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 dec 2015, 18:32

Evander je napisao/la: E pa pogledaj u februaru kako Iniesta jede tog Ozila za dorucak. Pogledaj cij ce vezni red ubiti protivnicki.

Zamjeni Iniestu i Ozila i opet češ dobiti istu sliku,.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 29 dec 2015, 18:33

Roma-Barca 1-1 Bez balerine...
Barca-Roma 6-1 Sa Pjancem u timu, sa opaskom da je Roma imala Penal i pogodak cim je Pjanic izasao iz igre, znaci 2-1 za Romu...

Frajer je unistio sredinu u kojoj igraju dva WC Naingolan i De Rosi, halo ba dva mozda i najbolja igraca sredine na svijetu...:(
Da im nije dva turbasa po krilima bili bi na dnu tabele cekajuci da Baletan nesto uradi...

I nadju se optimisti ovdje nekome nesto pricati...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 29 dec 2015, 18:34

Modric danas mozda u opste nije bolji, jako puno je on pao u formi.
Ali Modric od prije dvije godinu, dvije je svemirski brod za Pjanica i daleko poznatiji i priznatiji igrac.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 29 dec 2015, 18:35

Evander je napisao/la:E pa pogledaj u februaru kako Iniesta jede tog Ozila za dorucak. Pogledaj cij ce vezni red ubiti protivnicki.

Nije fudbal 1 na 1
Nad tobom sunce najljepše sja

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 29 dec 2015, 18:37

Husika je napisao/la: Roma-Barca 1-1 Bez balerine...
Barca-Roma 6-1 Sa Pjancem u timu, sa opaskom da je Roma imala Penal i pogodak cim je Pjanic izasao iz igre, znaci 2-1 za Romu...

Frajer je unistio sredinu u kojoj igraju dva WC Naingolan i De Rosi, halo ba dva mozda i najbolja igraca sredine na svijetu...:(
Da im nije dva turbasa po krilima bili bi na dnu tabele cekajuci da Baletan nesto uradi...

I nadju se optimisti ovdje nekome nesto pricati...
Jedan od najboljih strijelacq u ekipi,jedan od najboljih asistenata u ekipi,igrac sa njaviše pasova po utakmici u ekipi,igrac sa najboljim procentom uspješnih pasova u ekipi,igrac sa najviše kreiranih šansi u ekipi,.

Naravno,ova dvojica su world class igraci a ovaj opisani je qrc od ovce,.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, ackeey, Edincapitano, Venom i 68 gostiju.