Antipolitika3 je napisao/la: ↑16 maj 2023, 23:14
Prije je bilo u Sportskim Novostima pred velike utakmice,ocijene i analize igraca pa da probamo.
HSK Zrinjski
Maric 5 po meni najslabija karika Zrinjskog,igra sa nogom losa.
Corluka 9 svojim asistencijama napravio Bilbiju .
Memija 7 igra kontra stranu pa zato niza ocjena ,ali bez greske vec dvije godine.
Jakovljevic 8
Barisic 9 Barisicu veca ocjena za 1 jer je bolji u igri sa loptom ,mane brzina stoperskog para.
Ilinkovic 8 odlican tehnicar
Sucic 7 ok veznjak,veoma motorican
Ticinovic 9 igrac od poteza plus velika radilica
Cuze 9 igra u zivotnoj formi i lakocom dolazi u sanse.
Ivancic 8 njegov centarsut je pola gola,veoma motorican i radisan igrac u vezi.
Bilbija 10 nemam sto za Nemanju napisati.
FK Velez
Hadzikic 8 dobar golman,koliko sam upratio skolovan i dobar u igri sa nogom.
Dejanovic 6 nisam upratio koliko je desni bek njegova prirodna pozicija ,stoga malo niza ocjena jer mislim da ne igra prirodnu poziciju.
Ćukovic 5 treca opcija na beku ,gledao ga jednom protiv Zelje nije me odusevio.
Zeljkovic 7 standaran vec duzi period ali takodjer po meni na neprirodnoj poziciji,fali mu cm za visu ocjenu da igra stopera.
Hrkac 7 odlican stoper,igra bez greske polusezonu ali velika boljka brzina.
Sikalo 5 igrac bez nekog posebnog ucinka
Prses 6 ocjena malo veca radi iskustva ali vidim da je velik trn u oku komsijama pa vjerovatno ne zasluzuje vecu ocjenu.
Laus 7 jedan od najboljih igraca Veleza ,malo lud u glavu ali veliki borac i klasicni defanzivac.
Andjusic 9 po meni najveca opasnost za gol Zrinjskog,totalno nepredvidljiv igrac i igrac trenutka.
Vehabovic 7 mekan igrac za nesto vise ,solidna brzina i tehnika ali i velike oacilacije u sezoni kao i Prses.
Haskic 9 takodjer kao i Andjusic jedan od igraca koji je konstantna opasnost za gol protivnika,Dzeko za sirotinju.
Zrinjski ima prednost u odbrani i vezi po meni gdje ce se voditi glavna bitka na terenu a naoad ce vec nesto zabiti jer su obe ekipe prema naprijed najbolje u sezoni ,pogotovo sampioni.
Nadam se da sam bio realan.
Neka derbi prodje u fer i korektnom navijanju.
Dosta nase raje iz Viteza ,Kiseljaka i ostalih mjesta u Bosni ce biti sa nama pa bi valjalo da neke pjesme standarne izostavimo iz repertoara.
Nek nam zivi nas Mostar!