Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
-
NoDi80
-
Kontakt:
DamirT je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:41
NoDi80 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:03
Kaunas je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:02
Pa ne ide u Al Ahli
Europski Al Ahli
Cak i Lulic je osvojio vise trofeja za Laziom nego Roma u 30 godina, vjeciti luzeri i bolje mu je da ostane u Salzburgu nego u Romi koja se raspada svake dvije godine
**** Romu sjebace mu samo karijeru
Mogu uzeti jos 50 trofeja, Lazio je uvijek bio manji klub u Rimu.
Ma cini ti se Lazio je stariji klub 30 godina i puno vise trofeja
Osvojili su vise puta serie a , kup italije, superkup italije, uefa kup kupova i super kup
Uostalom brate ne treba da bira klub zbog navijaca nego zbog njegovog razvoja, a u Romi 90% igraca propadne
Jedino sto mi se trenutno svidja kod Rome jeste sto je Gasperini trener
Zadnja izmjena:
NoDi80, dana/u 21 apr 2026, 18:50, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
HariTz
-
Kontakt:
Svi smo mi više naginjali ka Bayeru i Bundesligi, ali, ako je ovo sve istina, valjda znaju šta rade i da im je predočen plan kako će raditi sa Kerimom.
-
DamirT
-
Kontakt:
NoDi80 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:47
DamirT je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:41
NoDi80 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:03
Europski Al Ahli
Cak i Lulic je osvojio vise trofeja za Laziom nego Roma u 30 godina, vjeciti luzeri i bolje mu je da ostane u Salzburgu nego u Romi koja se raspada svake dvije godine
**** Romu sjebace mu samo karijeru
Mogu uzeti jos 50 trofeja, Lazio je uvijek bio manji klub u Rimu.
Ma cini ti se Lazio je stariji klub 30 godina i puno vise trofeja
Osvojili su vise puta serie a , kup italije, superkup italije, uefa kup kupova i super kup
Uostalom brate ne treba da bira klub zbog navijaca nego zbog njegovog razvoja, a u Romi 90% igraca propadne
Jedino sto mi se trenutno svidja kod Rome jeste sto je Gasperini trener
Bukvalno 16-16 u trofejima.
Ali eto, nebitno svakako u kontekstu Alajbegovica. To se slazem, on ako ima kvalitet, lako ce isplivati. A ima ga sigurno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
ElAn10
-
Kontakt:
Ne razumijem zasto bi on isao iz njemacke, tu se rodio, poznaje jezik, stil fudbala, familija blizu, top liga, znaci ama bas sve sto mu treba ima tamo. Ima vremena za neki iskorak ako to zeli, ali mislim da nema potrebe napustati njemacku u ovom trenutku, iako nece da ostane u bayeru sigurno ce biti drugi opcija. Onaj manzambi recimo iz freiburga super tamo igra i sva su mu vrata otvorena da ode gdje god hoce...ja bi najvise volio da ode u dortmund, ali tesko da ce ga bayer prodati njima
-
Goalgetter
-
Kontakt:
Postao/la Goalgetter » 21 apr 2026, 18:58
ElAn10 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:57
Ne razumijem zasto bi on isao iz njemacke, tu se rodio, poznaje jezik, stil fudbala, familija blizu, top liga, znaci ama bas sve sto mu treba ima tamo. Ima vremena za neki iskorak ako to zeli, ali mislim da nema potrebe napustati njemacku u ovom trenutku, iako nece da ostane u bayeru sigurno ce biti drugi opcija. Onaj manzambi recimo iz freiburga super tamo igra i sva su mu vrata otvorena da ode gdje god hoce...ja bi najvise volio da ode u dortmund, ali tesko da ce ga bayer prodati njima
Bayer nece da ga pusti da ode u bilo koji klub u Bundesligi.
-
ElAn10
-
Kontakt:
Goalgetter je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:58
Pa ako ne planiraju sa njim, onda im je pametnije pozajmiti ga opet, ali sada nekom bundesligasu. Oni ako ga sada prodadnu, dobit ce max 30miliona, platili su 6miliona, znaci zaradit ce na njemu max neki 25miliona, a ako eksplodira u nekom bundesligasu, sto je sasvim realno, bice ponuda preko 50miliona sigurno. Nesto tu ne stima, previse se prica o nekom transferu, ili bayer ne planira 100% sa njim ili oni nece u bayer
-
Zglavkar
-
Kontakt:
ElAn10 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 19:11
Pa ako ne planiraju sa njim, onda im je pametnije pozajmiti ga opet, ali sada nekom bundesligasu. Oni ako ga sada prodadnu, dobit ce max 30miliona, platili su 6miliona, znaci zaradit ce na njemu max neki 25miliona, a ako eksplodira u nekom bundesligasu, sto je sasvim realno, bice ponuda preko 50miliona sigurno. Nesto tu ne stima, previse se prica o nekom transferu, ili bayer ne planira 100% sa njim ili oni nece u bayer
Bayer je već popunjen skupo plaćenim igračima na istoj poziciji.
-
231983
-
Kontakt:
Samo da Pjanić ne sređuje ništa, sjećamo se kako se to nedavno završilo s jednim, kad mu karijeru ne završi, srećom ode poslije polusezone hehe
-
jasmin10
-
Kontakt:
Da hoće i on u Benficu. Bukvalno najbolji klub za razvoj.
-
HariTz
-
Kontakt:
Jedini razlog da ide negdje drugo osim Bayera jeste da očigledno nije zadovoljan minutažom koju bi mu dali u prvoj sezoni.. to mi barem ima smisla. Ali isto tako ne znam zašto bi Bayer žurio kada bi mu cijena potencijalno mogla biti duplo veća nakon SP.
-
Scholl
-
Kontakt:
231983 je napisao/la: ↑21 apr 2026, 19:56
Samo da Pjanić ne sređuje ništa, sjećamo se kako se to nedavno završilo s jednim, kad mu karijeru ne završi, srećom ode poslije polusezone hehe
bravo
sto dalje od njega
-
perun
-
Kontakt:
BenjooJutub je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:00
Kod nas u BiH Roma generalno nije na dobrom glasu i znam zašto. Džeko. Proveo je tamo godine u naponu snage a mi smo svi mislili da je mogao biti u boljem klubu. Ta percepcija je ostala i dan danas.Ali hajmo malo objektivno.
Roma je četvrti najveći klub u Italiji po svim mjerilima, ne mislim na trenutno stanje nego na veličinu, brend i globalnu prisutnost. Pričamo o klubu sa više od 90 miliona navijača širom svijeta i jednom od najjačih navijačkih kultura u Europi. Rim, metropola. Nisu Juve, Milan ni Inter, ali nisu ni blizu nekog prosječnog kluba kako se često prikazuje.
Prave novi stadion, 60k mjesta, projektiraju ga isti arhitekti koji su radili Tottenhamov novi stadion.
A što se tiče Alajbegovića i straha da Roma nije dovoljno veliki klub, samo ću reći: Marquinhos, Szczęsny, Salah, Alisson, Rüdiger. Svi su prošli kroz Romu kao neafirmisani igrači. Sami izvucite zaključak. Ako se u Romi afirmišeš, postaješ sigurno svjetska klasa, dok se iz Leverkusena mozes pordati za 50 miliona i postati prosjek.
Zaboravio si Pjanića i Tahirovića

Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
perun
-
Kontakt:
Da, sad su uglavnom orientisani na Premier ligu i ne prodaju više Bayernu kao što je bio slučaj do promjene sportskog direktora.
Mišljenja sam da Premier liga nije za Kerima i da bi mogao više napredovati u Bundesligi.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
-
Padovan
-
Kontakt:
Roma bi bila ok opcija za Kerima, on bi sigurno mogao postati prva zvijezda Rimljana, jedan ugovor i onda može igrati gdje poželi ako se razvije kakve su pretpostavke. Nije on jos za velikog kluba, to bi bila greška.
-
Zglavkar
-
Kontakt:
BenjooJutub je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:00
Kod nas u BiH Roma generalno nije na dobrom glasu i znam zašto. Džeko. Proveo je tamo godine u naponu snage a mi smo svi mislili da je mogao biti u boljem klubu. Ta percepcija je ostala i dan danas.Ali hajmo malo objektivno.
Roma je četvrti najveći klub u Italiji po svim mjerilima, ne mislim na trenutno stanje nego na veličinu, brend i globalnu prisutnost. Pričamo o klubu sa više od 90 miliona navijača širom svijeta i jednom od najjačih navijačkih kultura u Europi. Rim, metropola. Nisu Juve, Milan ni Inter, ali nisu ni blizu nekog prosječnog kluba kako se često prikazuje.
Prave novi stadion, 60k mjesta, projektiraju ga isti arhitekti koji su radili Tottenhamov novi stadion.
A što se tiče Alajbegovića i straha da Roma nije dovoljno veliki klub, samo ću reći: Marquinhos, Szczęsny, Salah, Alisson, Rüdiger. Svi su prošli kroz Romu kao neafirmisani igrači. Sami izvucite zaključak. Ako se u Romi afirmišeš, postaješ sigurno svjetska klasa, dok se iz Leverkusena mozes pordati za 50 miliona i postati prosjek.
I Pjanić, pet sezona proveo tamo. Taj klub nam usisava najbolje igrače koje imamo, i još se po belaju oni vjenčaju za taj klub i ostanu 5-6 godina.

Kad skontaš Pjanić prešao u Romu 2011., Džeko odigrao jednu sezonu s njim i ostao do 2021. Dakle, bukvalno čitavu jednu deceniju, nama je bar jedan od dva najbolja igrača u svom prajmu u Romi, nažalost bez scudetta. Dosadilo raji više gledati Olimpico.

I sad se za taj isti klub dovodi u vezu s momkom koji je uz Džeku i Pjanića naš vjerovatno najveći poslijeratni potencijal. Nemoj ni spominjati novi stadion, jer ako bi ga Kerim dočekao, značilo bi da je i on odradio svojih 5+ sezona u Rimu.

-
CAGarfia
-
Kontakt:
Stvarno ne znam što bi ga Leverkusen prodavao kada je veći prospect od svakog ofanzivca kojeg imaju.
-
Sindikat12
-
Kontakt:
Postao/la Sindikat12 » 21 apr 2026, 22:40
CAGarfia je napisao/la: ↑21 apr 2026, 22:09
Stvarno ne znam što bi ga Leverkusen prodavao kada je veći prospect od svakog ofanzivca kojeg imaju.
I meni je to cudno…
-
viKK
-
Kontakt:
Mozda zato sto moraju opravdati kupnju Seghira proslog ljeta (30 miliona) i ne mogu ga tek tako gurnut na klupu da ubace momka od 18 godina? Da ne govorim da u rotaciji postoje igraci koji su njemu vec izmjene i isto hoce da igraju.
Ja se slažem da bi mu Leverkusen godio zbog poznate sredine, ali majko draga ovdje je sujevjerje uvijek na tako ludom nivou. Jeste eto svako ko je otišao ikad u Romu ili Seriu A je propao i nikad nije uspio kao fudbaler.
Da ne spominjem da ništa nije nigdje ni rečeno ni potvrđeno, samo se pričaju priče na osnovu nekih fotografija.
On ako ima slobodu da se pokaže i nastavi trenirat i radit može ostvarit šta god hoće, nebitno gdje je. Postoje naravno sredine koje će mu možda bolje potaknut razvoj ali previše se priča o nekim hipotetskim scenarijima ba, de pustite da završi sezonu i odigra SP prvo.
-
Roki50
-
Kontakt:
viKK je napisao/la: ↑22 apr 2026, 00:09
Mozda zato sto moraju opravdati kupnju Seghira proslog ljeta (30 miliona) i ne mogu ga tek tako gurnut na klupu da ubace momka od 18 godina? Da ne govorim da u rotaciji postoje igraci koji su njemu vec izmjene i isto hoce da igraju.
Ja se slažem da bi mu Leverkusen godio zbog poznate sredine, ali majko draga ovdje je sujevjerje uvijek na tako ludom nivou. Jeste eto svako ko je otišao ikad u Romu ili Seriu A je propao i nikad nije uspio kao fudbaler.
Da ne spominjem da ništa nije nigdje ni rečeno ni potvrđeno, samo se pričaju priče na osnovu nekih fotografija.
On ako ima slobodu da se pokaže i nastavi trenirat i radit može ostvarit šta god hoće, nebitno gdje je. Postoje naravno sredine koje će mu možda bolje potaknut razvoj ali previše se priča o nekim hipotetskim scenarijima ba, de pustite da završi sezonu i odigra SP prvo.
Trener koji je vodio u19 Bayera kada je Kerim bio tu,sada sjedi kao pomocni trener prvog tima,on odlicno poznaje Kerima
-
NoDi80
-
Kontakt:
Ove kvalifikacije Alajbegovic je namladji igrac u Europi koji je zabio gol i plasirao se na mundijal
Ukoliko zabije na mundijalu oborice rekord i uce u top 10 namladjih strijelaca u historiji SP
Tacnije jednim golom skinuce velikog Lea Messija sa sedme pozicije
Naravno ima i drugih klinaca koji ce debitovati poput Karla, Mora koji imaju po 17
Najzanimljivije je to sto debituje i Yamal, ali Yamal je stariji od Kerima i ukoliko obojica zabiju Alajbegovic ce biti upisan u historiji kao mladji strijelac
Jedan gol bi mogao staviti Alajbegovica ispred Messija, Ronalda, Mbappea, Hallanda, Maradone, pa cak i ispred Yamala

Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Anpa, Benko123, Bing [Bot], DzemoVoliMarmeladu, Kaunas, klasik, MostarNeretva, random11, Soli, torbica i 115 gostiju.
DEBUG SSO: [] | STATUS: []