Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

loptica
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la loptica » 02 apr 2009, 19:47

Je u pravu si nema se riječi svi su prvo Zenicu komentirali i šefa.
Ma svaka čast sve tv kuće su obavijestile ,trči mikadica počasni krug.
Ajd sad samo sretno na Koševu treba imat hrabrosti i to mijenjat. :P
Ćiro je legenda..nema se šta kritikovat ma i Španiju može se dobit samo da se naši dečki vrate s ozlijedama u pogon .
Polako a hrabro ;)
Fi hajati.
GO Bosno.

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 02 apr 2009, 20:09

Principatus je napisao/la:Taj razgovor smo upravo imali, price o prodavanju igraca je uprazna i samo topli vazduh da bi se poneki mogli malo ispustiti. ;) Bilo je prije mozda 2 nedjelje ljudi koji su se zalili zbog cega je Supic ubacen, i da je to samo radi prodaje, a mislim da poslje ove druge utakmice svima drago sto je igrao. A sto se toga tice, bas se nadam da ce se covjek prodati, bolje za njega i za nas.
doe78 je napisao/la:Za pojedince je cak i ibisevic bolji od dzeke...
Iskreno je ovo poredjenje nepotrebno i vise samo stvar ukusa. Posebno ovo "cak" Ibisevic. Nemoraju se smanjivati njegovi uspjesi samo sto je covjek povrijedjen. Ko god da je gledao Bundesligu (ja je redovno gledam) i nije samo gledao statistike, zna sta je jedan Ibisevic. A same statistike kazu da je covjek ubacio 18 golova i 7 pripremio. Pa covjek jos uvjek vodi tablu (sa Grafite), to je ludilo.

U utakmici protiv Slovenije taj Zmaj je dao dva gola, jedan odmah u 2 minuti, izvukao jedan penal i pripremio jedan goal. Dakle 2 gola i 2 tako reci pripremljena, a mi smo pobijedili sa 4. 2+2=4
To uplasi svakog protivnika i Belgija je odahnula kad su culi da nemoraju protiv njega i Salihovica. Dzabe, zaboravili su sjajnog Dzeku. :D

Citava, fudbalski jaka Njemacka se divi obojici, dakle mozemo i mi. :)
I ja mislim da je glupo pricati ko je bolji, Dzeko ili Ibisevic, zna se ko je bolji od njih dvojice, a to je DOBRI SU OBADVOJICA, cuj mene dobri, pogrijesio sam, nisu dobri nego odlicni, svaka im cast obadvojici, divim im se obadvojici, igracine, trebamo biti ponosni na obadvojicu a ne raspravljazti ko je bolji od njih dvojce.
Kada nam Ciro stavi obadvojicu u napad, pa ljudi to je straha od napada, dobro otisli smo od teme, ali spomenuo sam i Ciru, jer ovo je njegova tema.
Samo kad se sjetim Genka i uzvikivanja Ciro, Ciro, Ciro, i juce u Zenici Ciro, Ciro, Ciro ..., to sve govori o Ciri.
Ma kakva prodaja igraca od strane Cire, pa ljudi dragi KO SINOC NIJE ZASLUZIO DA IGRA OD PRVE MINUTE, svi su zasluzeno bili medju prvih 11, dok pobijedjuju znci da je odabir igraca odlican od strane Cire
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 02 apr 2009, 22:47

nemogu vjerovat da je ciro rekao da ga boli ........ za BARBAREZA,HADŽIBEGICA,BAZDAREVICA
on cesto u zadnje vrijeme prica jedno u bih a drugo u hrvatskoj

Ćiro: Dolazili su na moj sprovod, ali će čekati

Koktel emocija, nakon što je trener svih trenera još jednom, kako će sam reći - doživio satisfakciju što je Bosnu preporodio, dignuo na noge, bio je neizbježan.

- I kad sam najsretniji, negdje u dubini duše sam tužan - ispalio je u svom stilu Miroslav Blažević u maglovito jutro na Ilidži! Ali, danas ste vitez, kralj, neki bi voljeli i da ste hadžija?

Velik rezultat
- Znam da sam napravio veliku stvar, ovo je velik rezultat. Na telefonu je bio često. - Dobio sam 600 poruka na hrvatskom mobitelu, 80 na bosanskohercegovačkom. Je li čestitao doktor Ivo (premijer Sanader op.p.)? - Nije, ali on ima većih briga. Zvali su ga s raznoraznih medija. - Ovdje ih ima više nego u New Yorku. Da, da, Belgija će usred Madrida nokautirati Španjolsku, pa ćemo mi u posljednjem kolu odlučivati o pobjedniku skupine s Furijom. Ali, prije toga 9. rujna, dan kada će kockasti igrati na Wembleyju protiv Engleza, dočekujete Tursku. - Da, vratit ću im za sve... Uh, htio sam ubiti Safeta Nadarevića, nije me poslušao, zbog njega nismo preživjeli u Carigradu. A, siguran sam da bismo bili prvi. Zenica, u kojoj je ozračje bilo spektakularno, ipak neće ugostiti Turke.

- Ma, tamo nas nose navijači, a ovdje u Sarajevu je ta partizanska staza, no prevladat će ekonomski razlozi (stadion u Zenici prima 15 tisuća, a na Koševu u Sarajevu 35 op.p.). Vjerojatno ćemo igrati u Sarajevu. Noć u kojoj je Bosna ludovala, u kojoj su ispražnjenje sve emocije, nije prošla bez Ćirine ljutnje.

- Ma, u neko gluho doba noći su me maltretirali zašto ne igram 4-4-2. A, ja im kažem, pogledajte rezultate, tablicu. Iako radi sjajan posao, iako su svi klekli pred Ćiru, ima još uvijek onih koji su zavidni.

- Za njih me boli..... A, to su? - Hadžibegić, Barbarez, pa i Meša (Baždrević....op.p.). Došli su u Genk na moj sprovod. Ali, morat će pričekati. U kasnu jesen tata je bolji nego ikad, kao da je u nekom čarobnom proljeću. - Iako si me i ti pokopao, iako si se narugao mom znanju, ja sam danas najbolji trener. Nikad nisam bio bolji. I znaš sine, znanje je moj autoritet, zato su svi ovdje klekli. Lippi, Capello su velikani, ali ja sam za njih “drajštajn”! Da, drajštajn, što me gledate. Kod kuće vas ne trebaju, gurnuli su vas i niz štenge i niz skale... - Žao mi je što u Splitu nisu imali povjerenja, što su bili nestrpljivi. Ali, vi ste Dinamovac. I kum vas se “odrekao”. - A to je u životu tako. Znate, najveći problem hrvatskog nogometa su ljudi koji vode klubove. Trenera ima, nadarenih, dobrih. Ali, što ćete kad predsjednici i direktori kažu da oni sve znaju. Eto, pa to je problem. Bježite od teme - Dinamo?

- Ne, Mamiću se ne može osporti da nije kvalitetan, on je stvorio lovu, a to je vitalno. No, kod dovođenja igrača ima problema, ne izgleda to dobro. Brat mu je sportski direktor, jesu li problem ljudi s kojima radi?

Loša klima u Dinamu
- Sigurno, ali ja ne bih u to ulazio. Dinamo je danas klub u kojem je klima loša, sve je oko kluba tmurno, nema starih Dinamovaca... - A recite vi tko može doći. Tko će biti bolji od Mamića? Nije valjda Velimir Zajec. On je imao previše prilika, on to ne može. Eto, nedavno u razgovoru sa Zvonimirom Bobanom sam “pročitao” da bi i legandarni kapetan jednom ušao u klub, da ima ideja, pa i ljude, ali da situacija politički bude drukčija? - Boban bi mogao voditi Dinamo, mogao bi ga preporoditi - ispalio je Ćiro.

Biliću, ukrajina je još opasna
Hrvatska je u Andori bila realizatorski skromna, slavila je 2:0.

- Ma, to se mora odigrati.

Kako vidite rasplet u skupini?

- Ha, Englezi su sigurno prvi. Hrvatska ih neće moći nadjačati na Wembleyju. A, opasno je kada izgubiš kod kuće utakmicu. No, treba gledati Ukrajinu, to će biti ključna utakmica. Opasna, no vjerujem da će Bilić sve to dobro pripremiti.

U Zagrebu Divlji otjerali pitome
Mislite li karijeru završiti negdje u Hrvatskoj?

- Ne vjerujem, mislim da me tamo ne žele.

Ali, znate ja sam u Zagrebu od 1954. godine, to je moj grad, tamo sam doživio svoje najljepše trenutke. I ova euforija u Bosni i Hercegovini me podsjeća na Dinamo i 1982. godinu. Ali, sada su u Zagreb došli divlji i otjerali pitome. Mi smo po kutovima špajzi. I to je ono što me duboko boli.

Dudu najbolji, Džeko će nadmašiti Ibrahimovića!
Da možete birati, biste li više voljeli da vam u napadu igraju Olić i Edurado ili Džeko i Ibišević? - Uh, teško pitanje. Među njima četvoricom samo je jedan pravi znalac, a to je Edurado. Ali svaki je na svoj način sjajan. Olića sam naučio odigrati povratnu loptu. A, Džeko je prije šest mjeseci bio nigdje, ali sam ga ohrabrio i rekao da će vrijediti 20 milijuna eura, da će igrati u velikom klubu. Rekao sam da će biti bolji od Zlatna Ibrahimovića, da će ga nadmašiti. Ima nešto vražije u tom igraču. Ne znam za koji bih se dvojac odlučio.

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 02 apr 2009, 23:07

Uh Hadzibegic, taj je sigurno dosao na sprovod i volio bi da je BiH izgubila pa da on kaze da je bio upravu u vezi Cire, a Hadzibegic je imao sansu sa repezentacijom i provalio se dobro, zna samo pametovati iz druge lige a ne da pomogne. Ali nevjerujem da je ovo Ciro rekao, nije on taki tip covijeka i trenera, nije on Hadzibegic pa da "pametuje"
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 02 apr 2009, 23:29

Ciro i njegove izjae, svaka je specificna, ciru ili volis ili mrzis nema tu nesto izmedju, tako je to s njim, ali nije mu trebalo nekih glupim izjava, pogledajmo realno nasu ekipui i belgiju. :mrgreen:

i takodjer kakva je turska igrala protiv nas sa Z sastavom. :mrgreen:

Željoman
Kontakt:

Post Postao/la Željoman » 02 apr 2009, 23:32

zasto se ne napravi anketa da li podrzavate Ćiru kao selektora reprezentacije BiH?
Pa da vidimo koliko ga raje podrzava koliko ne
Džeko-Ibišević-NEZAUSTAVLJIVO

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 apr 2009, 23:36

Željoman je napisao/la:zasto se ne napravi anketa da li podrzavate Ćiru kao selektora reprezentacije BiH?
Pa da vidimo koliko ga raje podrzava koliko ne
Pa mislim da ga puno vise podrzava nego ne...sto neko kaze mozes ga mrziti ili voljeti ali mu ravnodusan nemozes ostati...a i ako ga mrzis nemozes mu ne cestitati na ovome sto trenutno radi...

a i do sada na stadionu mu velika vecina apludira uzvikuje Ciro majstore...mada ima i onih koji ga ne gotive sto je normalno,ali opet ponavljam nemogu mu ne cestitati na ovome sto radi sa repkom,sto do sada niko nije uradio,tacnije niko vise bodova nije osvojio od kad nasa drzava igra kvalifikacije u ovoliko kola
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 02 apr 2009, 23:38

Ma vala ovi svi sto su dosad bili selektori nek se poklope usima i nek se klanjaju majstoru

Nisam ljubitelj lika Cire Blazevica, ali da je najjaci trener na ovom podneblju, to jeste

Osim nikad nije imao muda trenirati jak tim

Kodro ima jos hljeba da jede, trenirao je juniore po Spaniji :mrgreen:

Hadzibegic, mislim stvarno...Nista nije napravio sa repkom a ni privatno, ima li vec desetak godina kako on baulja drugom ligom u FR?

Bazdarevic, puno prica, ali nema muda doci u Bosnu da radi

Vaha, isto kao i Mesa Bazdarevic

Susic, najjaci mozda nas trener, mozda ga uzme Fenerbahce, ali i on ima strah ili ne moze dobiti jak tim da trenira, najbolje rezultate je imao sa Istanbulsporom krajem devedesetih dok je taj klub imao jake gazde

Miso smajlovic, Musovic & Co, ne bih komentarisao

Eh da, jedino je Baka imao nesto, ali nema iskustva ne **** ga niko ni 2%

I ko ovdje da Ciri sta kaze?

miroslav blazevic
Kontakt:

Post Postao/la miroslav blazevic » 02 apr 2009, 23:50

sta je bilo misevi-evo mene opet tu-sta ono rekoste za ciru sunce vam ljubin zarko!!!!!!!!!!!!!hahahahahhahahhahahahhahahhahahhahahahhahahhahahhahahhahahhahahhahahhahahhahahah
Igrac koji puca on ce dat go, Igrac koji ne puca taj nece dat go.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 apr 2009, 00:08

Haha Blazevicu vratio si se najzad, pa selektore kako su te mogli da izbace. Pa ti si nas Zweistein. :D
Evo moram jos jedan put, gledajte ovo:

Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 03 apr 2009, 00:11

Principatus je napisao/la:Haha Blazevicu vratio si se najzad, pa selektore kako su te mogli da izbace. Pa ti si nas Zweistein. :D

HHAHAHAHHAHAHHAHA, jao, jao, cudo imitiranje, hahaha nemogu da vjerujem da ovako slicno neko moze da imitira ciru.

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 03 apr 2009, 00:58

zenicanin je napisao/la:nemogu vjerovat da je ciro rekao da ga boli ........ za BARBAREZA,HADŽIBEGICA,BAZDAREVICA

Koktel emocija, nakon što je trener svih trenera još jednom, kako će sam reći - doživio satisfakciju što je Bosnu preporodio, dignuo na noge, bio je neizbježan.

- I kad sam najsretniji, negdje u dubini duše sam tužan - ispalio je u svom stilu Miroslav Blažević u maglovito jutro na Ilidži! Ali, danas ste vitez, kralj, neki bi voljeli i da ste hadžija?

Velik rezultat
- Znam da sam napravio veliku stvar, ovo je velik rezultat. Na telefonu je bio često. - Dobio sam 600 poruka na hrvatskom mobitelu, 80 na bosanskohercegovačkom. Je li čestitao doktor Ivo (premijer Sanader op.p.)? - Nije, ali on ima većih briga. Zvali su ga s raznoraznih medija. - Ovdje ih ima više nego u New Yorku. Da, da, Belgija će usred Madrida nokautirati Španjolsku, pa ćemo mi u posljednjem kolu odlučivati o pobjedniku skupine s Furijom. Ali, prije toga 9. rujna, dan kada će kockasti igrati na Wembleyju protiv Engleza, dočekujete Tursku. - Da, vratit ću im za sve... Uh, htio sam ubiti Safeta Nadarevića, nije me poslušao, zbog njega nismo preživjeli u Carigradu. A, siguran sam da bismo bili prvi. Zenica, u kojoj je ozračje bilo spektakularno, ipak neće ugostiti Turke.

- Ma, tamo nas nose navijači, a ovdje u Sarajevu je ta partizanska staza, no prevladat će ekonomski razlozi (stadion u Zenici prima 15 tisuća, a na Koševu u Sarajevu 35 op.p.). Vjerojatno ćemo igrati u Sarajevu. Noć u kojoj je Bosna ludovala, u kojoj su ispražnjenje sve emocije, nije prošla bez Ćirine ljutnje.

- Ma, u neko gluho doba noći su me maltretirali zašto ne igram 4-4-2. A, ja im kažem, pogledajte rezultate, tablicu. Iako radi sjajan posao, iako su svi klekli pred Ćiru, ima još uvijek onih koji su zavidni.

- Za njih me boli..... A, to su? - Hadžibegić, Barbarez, pa i Meša (Baždrević....op.p.). Došli su u Genk na moj sprovod. Ali, morat će pričekati. U kasnu jesen tata je bolji nego ikad, kao da je u nekom čarobnom proljeću. - Iako si me i ti pokopao, iako si se narugao mom znanju, ja sam danas najbolji trener. Nikad nisam bio bolji. I znaš sine, znanje je moj autoritet, zato su svi ovdje klekli. Lippi, Capello su velikani, ali ja sam za njih “drajštajn”! Da, drajštajn, što me gledate. Kod kuće vas ne trebaju, gurnuli su vas i niz štenge i niz skale... - Žao mi je što u Splitu nisu imali povjerenja, što su bili nestrpljivi. Ali, vi ste Dinamovac. I kum vas se “odrekao”. - A to je u životu tako. Znate, najveći problem hrvatskog nogometa su ljudi koji vode klubove. Trenera ima, nadarenih, dobrih. Ali, što ćete kad predsjednici i direktori kažu da oni sve znaju. Eto, pa to je problem. Bježite od teme - Dinamo?

- Ne, Mamiću se ne može osporti da nije kvalitetan, on je stvorio lovu, a to je vitalno. No, kod dovođenja igrača ima problema, ne izgleda to dobro. Brat mu je sportski direktor, jesu li problem ljudi s kojima radi?

Loša klima u Dinamu
- Sigurno, ali ja ne bih u to ulazio. Dinamo je danas klub u kojem je klima loša, sve je oko kluba tmurno, nema starih Dinamovaca... - A recite vi tko može doći. Tko će biti bolji od Mamića? Nije valjda Velimir Zajec. On je imao previše prilika, on to ne može. Eto, nedavno u razgovoru sa Zvonimirom Bobanom sam “pročitao” da bi i legandarni kapetan jednom ušao u klub, da ima ideja, pa i ljude, ali da situacija politički bude drukčija? - Boban bi mogao voditi Dinamo, mogao bi ga preporoditi - ispalio je Ćiro.

- Ha, Englezi su sigurno prvi. Hrvatska ih neće moći nadjačati na Wembleyju. A, opasno je kada izgubiš kod kuće utakmicu. No, treba gledati Ukrajinu, to će biti ključna utakmica. Opasna, no vjerujem da će Bilić sve to dobro pripremiti.

Ali, znate ja sam u Zagrebu od 1954. godine, to je moj grad, tamo sam doživio svoje najljepše trenutke. I ova euforija u Bosni i Hercegovini me podsjeća na Dinamo i 1982. godinu. Ali, sada su u Zagreb došli divlji i otjerali pitome. Mi smo po kutovima špajzi. I to je ono što me duboko boli.

Da možete birati, biste li više voljeli da vam u napadu igraju Olić i Edurado ili Džeko i Ibišević? - Uh, teško pitanje. Među njima četvoricom samo je jedan pravi znalac, a to je Edurado. Ali svaki je na svoj način sjajan. Olića sam naučio odigrati povratnu loptu. A, Džeko je prije šest mjeseci bio nigdje, ali sam ga ohrabrio i rekao da će vrijediti 20 milijuna eura, da će igrati u velikom klubu. Rekao sam da će biti bolji od Zlatna Ibrahimovića, da će ga nadmašiti. Ima nešto vražije u tom igraču. Ne znam za koji bih se dvojac odlučio.

Ako je ovo rekao nabijem ga na ...ac :twisted:
Poltroncina matora..
Jos mu k´o nije jasno ko je bolji: na jednoj strani Dzeko i Ibisevic , a na drugoj Olic i Eduardo :lol:
Isto kao kada bi poredio Trabanta i Ferarija.
Da malo podigne matoru zadnjicu i obidje neke igrace mogao je vidjeti ko je bolji Ibisevic ili Olic(bezglavi trkac) a ako hoces da ih takmicis sa Dzekom moras mu slomiti desnu nogu i zabraniti igranje glavom.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

miroslav blazevic
Kontakt:

Post Postao/la miroslav blazevic » 03 apr 2009, 01:16

secer je napisao/la:
zenicanin je napisao/la:nemogu vjerovat da je ciro rekao da ga boli ........ za BARBAREZA,HADŽIBEGICA,BAZDAREVICA

Velik rezultat

Loša klima u Dinamu

Ako je ovo rekao nabijem ga na ...ac :twisted:
Poltroncina matora..
Jos mu k´o nije jasno ko je bolji: na jednoj strani Dzeko i Ibisevic , a na drugoj Olic i Eduardo :lol:
Isto kao kada bi poredio Trabanta i Ferarija.
Da malo podigne matoru zadnjicu i obidje neke igrace mogao je vidjeti ko je bolji Ibisevic ili Olic(bezglavi trkac) a ako hoces da ih takmicis sa Dzekom moras mu slomiti desnu nogu i zabraniti igranje glavom.
hahahahahahhahahahha slazem se s tobom da imamo jaci napad-ali ovo za barbareza i hadzibegica mislim da je ciro upotpunosti u pravu-pa jesi mozda primijetio kako je bilo krivo barbarezu nakon sto smo pobijedili 4-2 u belgiji.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 03 apr 2009, 01:22

Jest a samo na ovom forumu je pun klinac raje bas prije sest mijeseci dok se Dzeko trazio kod Magatha a pogotovo
u Spaniji kad je zeznuo kolosalnu sansu e tada su ti lavovi i rukama i nogama kopali da Ciro dzeku stavi na klupu a ubaci ibisevica i Muslimovica u tandemu.i jos se smijali Ciri kad je govorio da ce dzeko za koji mijesec biti bolji od Ibrahimovica.
Eto samo toliko o poltronstvu. :evil:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 03 apr 2009, 01:25

Ma to Ciro lozi Hrvate

cuj Olic nesto hahahahah :lol: Mr. Promasaj za nase lige dusu dao

A Dzeku ne bih dao za 2 Eduarda

miroslav blazevic
Kontakt:

Post Postao/la miroslav blazevic » 03 apr 2009, 01:27

Del Boy je napisao/la:Ma to Ciro lozi Hrvate

cuj Olic nesto hahahahah :lol: Mr. Promasaj za nase lige dusu dao

A Dzeku ne bih dao za 2 Eduarda
neka neka nek ih lozi!!!!!!! zna ciro sta radi!!!!!

SimoK
Kontakt:

Post Postao/la SimoK » 03 apr 2009, 11:19

Možete li usporediti dva napadačka tandema, Džeko - Ibišević ili Olić - Dudu?

- U pitanju su četvorica potpuno različitih igrača, ali samo je jedan ‘fudbaler’. Dudu! Olić je gluho krme, ali je naučio povratnu loptu. Nije punokrvni talent, ali danas su u modi upravo takvi igrači. No, svu četvoricu igrača rado bi imale i najveće momčadi. To su najvažniji igrači, da u karijeri nisam imao Šukera i Cerina, koji su Božji dar i imaju instiktivnu inteligenciju, ni ja ne bih bio tako uspješan trener.

**** mu Dudu mater, materinu. Ko Džeko će biti bolji od Ibrahimovića, a vamo Dudu fudbaler. Pa ako poredimo Ibrahimovića i Dudua cijueli svijet će reći da je Dudu **** za Ibru, a Džeko po Ćiri bolji od Ibre. Joj, senilna starca **** ga Franjo Tuđman.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 03 apr 2009, 11:50

Interesantan clanak iz novina. Prije nekolika dana se govorilo, da je Barbarez u novinama itd. govorio da je Demba Ba bolji fudbaler od Ibisevica, danas se govori da Blazevic kaze, da mu Barbarez ide na onu stvar a da je Eduardo bolji od Dzeke i da je Olic kao krme. A za njemacke novine hvalio je ne samo nase reprezentativce nego i Olica i prorice im svima dalje veliku karieru. Kada Ciro kaze da je Dzeko bolji od Ibrahimovica i da mi imamo najbolji napad na svijetu, to je meni dovoljno.

Ja sam se ovdje uvjek zalio na pojedine njemacke novine, ali kako nase pisu i sta djelomicno pripisuju, izmisljaju je nekada da se covjek uhvati za glavu. Ja zasada vecinom vjerujem onome sto vidim i cujem, a dovoljno smo vidjeli u zadnjim danima. Ja sam vidio jednog Barbareza koji u Belgiji rekao da cemo pobjediti i da je optimista, vidjeli smo jednog Blazevica koji je poludio kada smo u Zenici dokrajcili Belgijance i koji je zamalo izdanhuo i zaplakao pri interviewu. To je meni za prvo dosta, zato nedam da mi ikakav clanak pokvari to sto mislim a buducnost ce kao i uvjek pokazati svoje.

A evo nesto drugo za vas sa 24sata.info

24SI - Sada, kada sa fudbalskom reprezentacijom BiH proživljava drugu mladost, Miroslav Ćiro Blažević interesantniji je čak i od Slavena Bilića. Naravno, Ćiri ne smeta sva ta pažnja, već je zapravo i koristi kako bi pomalo provocirao predsjednika HNS-a Bugojanca Vlatka Markovića, koji ga je proglasio starcem i koji je izjavio da je Blaževićevo vrijeme prošlo.

Iskreno, svi su mislili slično, ali nakon veličanstvenih pobjeda nad Belgijancima, čini se da Ćirino vrijeme tek dolazi.

Na terenu i u komunikaciji ne može se primijetiti koliko ima godina, možda tek u zaboravljanju dogovora, ali koga briga za to. Bitno je da nije zaboravio raditi ono što najbolje zna - stvoriti pobjedničku formulu i motivisati igrače da daju više od onoga što objektivno mogu. Kako, naime, drugačije objasniti da je protiv Belgije u Genku i Zenici igrao gotovo sa istim igračima, na različitim pozicijama i da su ti igrači u oba navrata briljirali?!

"Promijenio sam mentalitet i uspostavio jednu komunikaciju sa igračima gdje nema "ne mogu". Ma ima da možeš, pi..a ti materina. Svi se branimo i svi napadamo, to je naš moto", priznao je Ćiro za "Oslobođenje", koji je pohvalio objektivne ocjene utakmice, te je priznao konstataciju da je BiH u Genku igrala bolje nego u Zenici...

"Jest, majku mu. Tamo smo im dali četiri, a ovdje samo dva. Imali smo strašnih problema sa njima, a umalo me šlag strefio kada su im isključili igrača. Znao sam da će to kod nas prouzrokovati opuštanje, a kod njih mobilizaciju. Srećom, završilo je dobro po nas".

Ćiri su novinari "Oslobođenja" ponudili da sam izabere naslov koji želi da vidi u novinama, jer, ako ništa, zaslužio je bar to. Odmah je ponudio jedan i očekivano se odnosio na navijače...

"Moram ti, sine, reći da me dirnulo ponašanje publike. Svi govore: U Zenici su mudžahedini, ovakvi su, onakvi su, a Bilinim poljem se ori: Nemanja, Nemanja... Ma, mi smo Evropa, pa nek priča ko šta hoće. Ova mladost nema predrasuda ni prema kome", kaže Blažević, koji je bio neizmjerno sretan što su svi navijači prepoznali trenutak kada će se ujediniti i tako pomoći reprezentaciji BiH u njenom pohodu na Južnu Afriku.

"Hvala im što su me poslušali i što nije bilo incidenata. Prijetili su nam i jedva su čekali naš kiks i hvala Bogu pa se on nije desio".

A ludilo prije i poslije...

"Da, baš ludilo. Sa svojim Borčetom (Sredojević, op.a) hodam uz stepenice i on mi kaže: "Stanite, šefe, da vas pričuvam". Što ćeš me čuvati, rekoh mu, a on meni govori da sam blijed i da se boji za mene. I jesam, bio sam tako blijed i to od straha, jer sam znao šta možemo izgubiti. Bojao sam se poraza i euforije, a znao sam da bi nam pobjeda mogla donijeti ogromnu prednost nad Turcima i Belgijancima. Sada smo napravili takvu razliku da sve sami odlučujemo".

Kraj veličanstvene večeri u Zenici selektor Blažević dočekao je pozirajući fotoreporterima dižući ruke Edina Džeke u zrak, kao da govori kako je on pobjednik, iako je stadion skandirao "Ćiro, majstore, Ćiro, majstore"...

"Kako mu neću dizati ruke. Pa zabio je dva gola u presudnoj utakmici. Njegov instinkt je ubitačan, a njegovo kretanje neponovljivo. Golovi su samo potvrda njegove odlične igre i uvjeren sam da još nije dao posljednju riječ", tvrdi Ćiro, koji je nakon posljednjeg sudijskog zvižduka poveo igrače na počasni krug oko stadiona.

Tata Ćiro je bio na čelu, a njegovi "zmajevi" su ga pratili jasno pokazujući ko je najzaslužniji za pobjedu nad Belgijancima. Otkud li mu samo snaga?

"Ma, sine, bio sam izvan sebe od sreće. Nikad mi se to nije dogodilo, ali čovjek kada ostari, onda i podjetinji. Morao sam proslaviti pobjedu, jednostavno sam morao".

A morali smo i mi pitati kako dalje. Pred nama su još četiri utakmice i svaka od njih je biti ili ne biti. Prva je Armenija, kojoj idemo na noge, a zatim nam dolazi Turska. Ukoliko se želimo nadati famoznom baražu, moramo nastaviti pobjeđivati, jer svaki kiks se skupo plaća.

"Sad ne smijemo spavati, jer ako nas uhvate na spavanju, svi smo gotovi. Već sada moramo početi tražiti adekvatne protivnike za prijateljske utakmice i napraviti plan priprema, jer se sada to radi, a ne pet do 12, ili nikako", poručio je Ćiro čelnicima Saveza, te na kraju još jednom priznao kako sa neopisivim zadovoljstvom zadirkuje Vlatka Markovića i hrvatske kolege, koji se sada otimaju za njim.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 03 apr 2009, 12:45

Principatus je napisao/la:Haha Blazevicu vratio si se najzad, pa selektore kako su te mogli da izbace. Pa ti si nas Zweistein. :D

HAHAHAHAHAHAHAHAHA ovo je preludo, nevjerovatno kako ga imitra !!! SVAKA MU CAST :D

SimoK
Kontakt:

Post Postao/la SimoK » 03 apr 2009, 13:37

Treba gurati naše momke u prvi plan, a ne jadnog i senilnog Ćiru koji bi za Rvacku mater dao svoju. Cuj on sere po Barbarezu i Hadzibegicu. Pa koja budala moze porediti sve ono što je Barba dao BiH i ono što je Ćiro radio. Ivica Osim ili Kapelo ili Hidink ili pizdamaterina bi s ovom reprezentacijom bio ubjedljivo prvi u grupi, ako se već Ćiro sam svrstava u rang takvih trenera i čak kaže da je najbolji trener na svijetu. Završiće se kvalifikacije, ustaša će otići u maticu Rvatsku, a ostaće opet oni koji države osim BiH nemaju. A sutra će Ćiraš davati izjave poput: "Sine, ja sam s jednom ispodprosjećnom Bosnom u kojoj igraju amateri i poluproizvodi ostvario povijesni rezultat koji tamo nikada i niko neće stići".

Pas mater

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.