nemogu vjerovat da je ciro rekao da ga boli ........ za BARBAREZA,HADŽIBEGICA,BAZDAREVICA
on cesto u zadnje vrijeme prica jedno u bih a drugo u hrvatskoj
Ćiro: Dolazili su na moj sprovod, ali će čekati
Koktel emocija, nakon što je trener svih trenera još jednom, kako će sam reći - doživio satisfakciju što je Bosnu preporodio, dignuo na noge, bio je neizbježan.
- I kad sam najsretniji, negdje u dubini duše sam tužan - ispalio je u svom stilu Miroslav Blažević u maglovito jutro na Ilidži! Ali, danas ste vitez, kralj, neki bi voljeli i da ste hadžija?
Velik rezultat
- Znam da sam napravio veliku stvar, ovo je velik rezultat. Na telefonu je bio često. - Dobio sam 600 poruka na hrvatskom mobitelu, 80 na bosanskohercegovačkom. Je li čestitao doktor Ivo (premijer Sanader op.p.)? - Nije, ali on ima većih briga. Zvali su ga s raznoraznih medija. - Ovdje ih ima više nego u New Yorku. Da, da, Belgija će usred Madrida nokautirati Španjolsku, pa ćemo mi u posljednjem kolu odlučivati o pobjedniku skupine s Furijom. Ali, prije toga 9. rujna, dan kada će kockasti igrati na Wembleyju protiv Engleza, dočekujete Tursku. - Da, vratit ću im za sve... Uh, htio sam ubiti Safeta Nadarevića, nije me poslušao, zbog njega nismo preživjeli u Carigradu. A, siguran sam da bismo bili prvi. Zenica, u kojoj je ozračje bilo spektakularno, ipak neće ugostiti Turke.
- Ma, tamo nas nose navijači, a ovdje u Sarajevu je ta partizanska staza, no prevladat će ekonomski razlozi (stadion u Zenici prima 15 tisuća, a na Koševu u Sarajevu 35 op.p.). Vjerojatno ćemo igrati u Sarajevu. Noć u kojoj je Bosna ludovala, u kojoj su ispražnjenje sve emocije, nije prošla bez Ćirine ljutnje.
- Ma, u neko gluho doba noći su me maltretirali zašto ne igram 4-4-2. A, ja im kažem, pogledajte rezultate, tablicu. Iako radi sjajan posao, iako su svi klekli pred Ćiru, ima još uvijek onih koji su zavidni.
- Za njih me boli..... A, to su? - Hadžibegić, Barbarez, pa i Meša (Baždrević....op.p.). Došli su u Genk na moj sprovod. Ali, morat će pričekati. U kasnu jesen tata je bolji nego ikad, kao da je u nekom čarobnom proljeću. - Iako si me i ti pokopao, iako si se narugao mom znanju, ja sam danas najbolji trener. Nikad nisam bio bolji. I znaš sine, znanje je moj autoritet, zato su svi ovdje klekli. Lippi, Capello su velikani, ali ja sam za njih “drajštajn”! Da, drajštajn, što me gledate. Kod kuće vas ne trebaju, gurnuli su vas i niz štenge i niz skale... - Žao mi je što u Splitu nisu imali povjerenja, što su bili nestrpljivi. Ali, vi ste Dinamovac. I kum vas se “odrekao”. - A to je u životu tako. Znate, najveći problem hrvatskog nogometa su ljudi koji vode klubove. Trenera ima, nadarenih, dobrih. Ali, što ćete kad predsjednici i direktori kažu da oni sve znaju. Eto, pa to je problem. Bježite od teme - Dinamo?
- Ne, Mamiću se ne može osporti da nije kvalitetan, on je stvorio lovu, a to je vitalno. No, kod dovođenja igrača ima problema, ne izgleda to dobro. Brat mu je sportski direktor, jesu li problem ljudi s kojima radi?
Loša klima u Dinamu
- Sigurno, ali ja ne bih u to ulazio. Dinamo je danas klub u kojem je klima loša, sve je oko kluba tmurno, nema starih Dinamovaca... - A recite vi tko može doći. Tko će biti bolji od Mamića? Nije valjda Velimir Zajec. On je imao previše prilika, on to ne može. Eto, nedavno u razgovoru sa Zvonimirom Bobanom sam “pročitao” da bi i legandarni kapetan jednom ušao u klub, da ima ideja, pa i ljude, ali da situacija politički bude drukčija? - Boban bi mogao voditi Dinamo, mogao bi ga preporoditi - ispalio je Ćiro.
Biliću, ukrajina je još opasna
Hrvatska je u Andori bila realizatorski skromna, slavila je 2:0.
- Ma, to se mora odigrati.
Kako vidite rasplet u skupini?
- Ha, Englezi su sigurno prvi. Hrvatska ih neće moći nadjačati na Wembleyju. A, opasno je kada izgubiš kod kuće utakmicu. No, treba gledati Ukrajinu, to će biti ključna utakmica. Opasna, no vjerujem da će Bilić sve to dobro pripremiti.
U Zagrebu Divlji otjerali pitome
Mislite li karijeru završiti negdje u Hrvatskoj?
- Ne vjerujem, mislim da me tamo ne žele.
Ali, znate ja sam u Zagrebu od 1954. godine, to je moj grad, tamo sam doživio svoje najljepše trenutke. I ova euforija u Bosni i Hercegovini me podsjeća na Dinamo i 1982. godinu. Ali, sada su u Zagreb došli divlji i otjerali pitome. Mi smo po kutovima špajzi. I to je ono što me duboko boli.
Dudu najbolji, Džeko će nadmašiti Ibrahimovića!
Da možete birati, biste li više voljeli da vam u napadu igraju Olić i Edurado ili Džeko i Ibišević? - Uh, teško pitanje. Među njima četvoricom samo je jedan pravi znalac, a to je Edurado. Ali svaki je na svoj način sjajan. Olića sam naučio odigrati povratnu loptu. A, Džeko je prije šest mjeseci bio nigdje, ali sam ga ohrabrio i rekao da će vrijediti 20 milijuna eura, da će igrati u velikom klubu. Rekao sam da će biti bolji od Zlatna Ibrahimovića, da će ga nadmašiti. Ima nešto vražije u tom igraču. Ne znam za koji bih se dvojac odlučio.