Reprezentacija Njemačke - Elf

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete od Elfa na SP 2022

1) da bude prvak
11
17%
2) polufinale minimum
14
21%
3) proći će grupu i dalje je sve moguće
9
14%
4) ispadaju u grupi ( za švabomrzce)
32
48%

Ukupno glasova: 66

amerosm
Kontakt:

Re: Reprezentacija Njemacke - Elf

Post Postao/la amerosm » 06 avg 2013, 21:37

Neutral je napisao/la:Je li ovo prvi veći sportski događaj na rtl-u nakon formule 1 ?

Ne sjećam se da sam vidio nešto drugo osim Kai Ebela, Nikki Laude und co.

Dajte nam Gunter Jaucha za komentatora :mrgreen:
RTL je od 1994 do 2003 radio prijenose utakmica LP-a...

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Koja je legenda Jauch :lol: :lol:

Zatim je RTL do 2007 prenosio skijaske skokove, pa prenose boks i imaju potpisane ugovore sa bracom Klitschko, te SP u rukometu 2009-te godine itd itd.

[youtube][/youtube]
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 avg 2013, 21:50

Ono najsmiješnija od svega toga je što sam sve to gledao upravo na rtl-u, samo što sam zaboravio :mrgreen:

Da, Vierschanzentournee, kako sam to zaboravio, a boks :lol:

Gunter je so epic :mrgreen: Tad sam još u Njemačkoj bio, komentator je bio strašan.

Reif: "Der scheint ganz wichtig, der ist einer von der UEFA."
Jauch: " Oder der ist ganz unwichtig und trägt einfach nur irgendwas hin und her!"

:lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 avg 2013, 23:24

slika

Ukoliko se ovo dogodi mislim da ce Njemacki fudbal se ponovo naci u silaznoj putanji....
Inace mora se priznati da je ovo pametan potez klana i nadam se da Niersbach nije glup da na ovo nasjede.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 14 avg 2013, 21:35

3 gola protiv paragvaja za poluvrijeme :oops:
Vidio sam drugi...khedira pogrijesio.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 14 avg 2013, 23:12

Vidio sam nesto malo pred kraj, poslije cu naci highlightse pa cu pregledati malo podrobnije, ali ono sto se odmah dalo uociti je ta nepovezanost veznog reda sa krilima, a nije ni cudo kad nije ni bilo pravog playa, osim Ozila, ali isti je igrao vise naprijed. Dok tu dodji glavni igraci, bice to puno bolje.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 avg 2013, 00:04

Više sam bio fokusiran na našu utakmicu, al et okretao sam i ovu utakmicu Njemačke, pa sam poslije još pogledao detalje. Golovi su smiješno primljeni i odbrana Elf-a presmiješno stoji u zadnje vrijeme.
Ma Merte tu više nema šta tražit, vidi se da fali i Hoger koji je s Hummlsom najbolje funkcionisao. A bolje Boateng da tu igra nego Merte.

Naprijed po običaju sve spektakularno, pozada katastrofa. Ali nije to toliko ni do igrača, koliko je to do pogrešne postavke. Jednostavno Low zanemaruje defanzivu. I ne kontam, kako je sad taj defanzivni dio postao odjednom toliko loš. Iako Jogi forsira od starta više ofanzivniji fudbal, ali ipak odbrana do unazad zadnjih par utakmica nikad nije bila toliko loša. Nekako se sistem pogotovo krenuo raspadat od onog 4:4 remija sa Švedskom....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 15 avg 2013, 11:10

Dok je Lowina na klupi Elfa tesko ce oni sta osvojit, dobar je jedino za pametovanje.
Nevjerovatno me podsjeca na Klinsmanna.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 avg 2013, 14:24

Postaviti Juppa na mjesto selektora i krenuti po zlato u Brazil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 18 avg 2013, 13:57

Odlicna kolumna Netza za BILD koja je isto tako indirektna kritika Modnom-guru-u...

NETZER BRINGT ES AUF DEN PUNKT
Darum haben wir jetzt ein Abwehr-Problem
»Wir waren arrogant und haben uns zu sehr um die Offensive gekümmert
VergrößernNetzer bringt es auf den Punkt: Darum haben wir jetzt ein Abwehr-Problem

Von GÜNTER NETZER
Ich bin nicht gern bereit, fadenscheinige Entschuldigungen und Ausreden für schwache Leistungen oder Niederlagen zu akzeptieren. In diesem Fall muss man der deutschen Mannschaft jedoch zugutehalten, dass viele Nationalspieler mit ihren Klubs noch gar nicht im Spielbetrieb und im Spielrhythmus waren.
Es gab gegen Paraguay haarsträubende Stellungsfehler, allen voran von Mats Hummels, dem immer häufiger gravierende und entscheidende Fehler unterlaufen.
Wir beklagen ja schon längere Zeit, dass wir einen Mangel an erstklassigen Abwehrspielern haben – und das ist ungewöhnlich für Deutschland. Das hatten wir zuvor in keiner Generation.
Dieses Phänomen hängt mit der Weiterentwicklung des Fußballs und den gestiegenen Anforderungen an die Abwehrspieler zusammen, deren Aufgabe früher lediglich darin bestand, den gegnerischen Angreifer auszuschalten. Bei diesen reinen Verteidigern hatten wir immer einige der besten der Welt, diese Zweikampfstärke hat uns ausgezeichnet. Sie ist ein typisch deutsches Merkmal, für das wir auch gefürchtet waren.
Heute sind die spielerischen und geistigen Anforderungen größer geworden, man kann sich nicht mehr erlauben, abzuschalten, muss die Spielentwicklung vorausahnen.
Möglicherweise haben wir hier in den letzten Jahren etwas versäumt. Wir waren arrogant genug, zu sagen: Starke Abwehrspieler haben wir immer gehabt, darum müssen wir uns nicht kümmern. Wir haben uns darauf konzentriert, unsere Offensivspieler zu schulen und zu entwickeln.

Kapitän Philipp Lahm konnte als einziger Abwehrspieler überzeugen – seine Kollegen Hummels, Schmelzer und Mertesacker zeigten unterirdische Leistungen

Dabei haben wir es allerdings lange versäumt, auch den Offensivspielern klarzumachen, dass ihre Aufgaben sich verändert haben. Sie müssen jetzt die vordersten Verteidiger sein.
Sie haben die Verpflichtung, verlorene Bälle schnellstens zurückzuerobern, Pressing zu spielen, den Gegner schon beim Spielaufbau unter Druck zu setzen. Diese Notwendigkeit ist bei uns noch nicht verinnerlicht. Dieses Defensivdenken kam lange nicht vor, da haben wir noch Defizite.
Dabei ist es unabdingbar, dass die Defensivarbeit mit Stürmern und Mittelfeldspielern beginnt, die homogen und aggressiv gegen den Ball arbeiten und Blockaden und Barrieren für den Gegner errichten. Wenn das geschieht, erleichtert das auch die Arbeit für die Abwehrspieler.
Individuelle Fehler wird es immer geben. Wichtig ist aber, dass sich die Mannschaft in der Defensivarbeit als gut abgestimmter Block präsentiert, in dem die Mannschaftsteile harmonisch miteinander agieren. Diese abgestimmte Defensivarbeit von Sturm, Mittelfeld und Abwehr ist ein Kennzeichen von Klassemannschaften. Ein Gleichgewicht innerhalb der Mannschaft ist ganz wichtig, denn es gibt keine Ruhephasen mehr, alle Spieler müssen ständig vorausschauend und wachsam agieren.
Was auch aus meiner Sicht ebenfalls noch zu wünschen übrig lässt, ist die Kommunikation auf dem Platz. Es wird grundsätzlich zu wenig geredet. Dabei ist Kommunikation nötig, um eine bessere Abstimmung zu erreichen und mehr Sicherheit in die Abwehr zu bringen.
Wir haben ein Jahr des Entwickelns vor uns, in dem die zuletzt beobachteten Fehlleistungen minimiert werden können. Das wird bis zur WM gelingen, denn Löw hat nachgewiesen, dass er das Team immer besser macht, wenn er es längere Zeit beisammen hat.
Klar ist: Die WM in Brasilien wird keine Mannschaft gewinnen, die sich nur auf die Offensive konzentriert. Deswegen muss das Abwehrverhalten verbessert werden. Nur wenn Angreifer und Verteidiger ihre Defensivaufgaben erfüllen, kann sich daraus unser wunderbares Offensivspiel entwickeln. Und das muss bei allen Forderungen im Vordergrund stehen: Offensive ist unser Spiel und soll es auch bleiben.
Nista se nazalost nece promjeniti dok je Modni-guru na klupi reprezentacije, i velika je steta sto ce ova generacija zbog toga biti uskracena osvajanja jednog velikog turnira.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 sep 2013, 21:18

Iako nemam nista protiv Arsenala (cak su mi najdrazi kada je Engleska u pitanju), ali mislim da je Özil ovim transferom napravio pogresan potez i bojim se da ce Elf zbog toga ispastati.

Mada kada pogledamo sa druge strane onda se moze reci da isti opet ispasta sa Modnim-guru-om na klupi.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 sep 2013, 21:26

Ma moze komotno na klupu kad je Elf u pitanju, Schurrle, Draxler, Gotze kad se vrati u formu, Reus, Gundoghan, Muller, dovoljno da i Ozil leti na klupu.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Sportfanatik
Kontakt:

Post Postao/la Sportfanatik » 04 sep 2013, 18:53

Nekadašnji njemački reprezentativac Thomas Hitzlsperger u 31. je godini života objavio povlačenje u mirovinu. Razlog ipak preranog odlaska su brojni problemi s ozljedama.

"Prije nekoliko dana donio sam konačnu odluku: više neću igrati nogomet", rekao je Thomas Hitzlsperger u izjavi za Süddeutschen Zeitung i tako najavio odlazak u mirovinu u 31. godini života.

"Tijelo mi daje znakove da je vrijeme da prestanem. Mislim da je dosta, primijetio sam da mi je potrebno nešto drugo", dodao je Nijemac, objasnivši kako su ozljede i pritisak brojnih transfera ipak uzeli danak. Završit će karijeru premda je i ovoga ljeta imao ponuda za njen nastavak.

Hitzlsperger je za njemačku reprezentaciju nastupio 52 puta i postigao šest pogodaka, a u karijeri je najveći trag ostavio u Aston Villi i Stuttgartu. Od 2010. godine do danas promijenio je četiri kluba: Lazio, West Ham, Wolfsburg i Everton, no nigdje nije mogao uhvatiti kontinuitet nastupa.
Super Bowl champions: 2001, 2003, 2004 Let's go Pats
IN MOYES WE TRUST
RAFA NADAL
LeBRON JAMES
KIMI RAIKKONEN

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 sep 2013, 01:03

slika

slika slika slika slika

Rekord star 39 godina danas je izjednacen...Svaka cast majstore. Inace rutinska i ocekivana pobjeda Elf-a

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 sep 2013, 02:28

Sad sam pregledao sazetke i nisam ni bio svjestan da je Klose dosao do tog rekorda, kakva cast za ovog igraca.

Pobjeda rutinska, sa prelijepim golom Kroosa, koji ce se vjerovatno danima vrtiti na sportskim kanalima.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 sep 2013, 02:41

slika

Nazalost ovim su Niersbach i kompanija propisali propast ove generacije...
Jedini spas je da se dozivi debakl na SP-u naredne godine kako bi na trenersku poziciju sijela kompetentnija osoba.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 19:25

Ako bude Klose prvi napadač u Brazilu Elf nema šanse da to takmičenje osvoji. Svaka čast za rekord ali čovjeku su 35 godina i nećeš uvijek žrtvovati jednu zamjenu oko 60 minute radi njega.

Per mora van. Sa dva visoka stopera igrati tako ofanzivno je suicidno.

Baš me zanima da li će opet modni guru staviti Toni-a na klupu kada se vrate Bastian i Ilkay. Bastian glumi divu, jeste sada zaista povrijeđen ali u prijašnjim utakmicama je sve izmišljao.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 07 sep 2013, 19:46

Neutral je napisao/la:Ako bude Klose prvi napadač u Brazilu Elf nema šanse da to takmičenje osvoji. Svaka čast za rekord ali čovjeku su 35 godina i nećeš uvijek žrtvovati jednu zamjenu oko 60 minute radi njega.
A ko da igra? Najboljeg napadaca Bundeslige nece da zove. :?
Samo nemoj reci Gomez. :lol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 19:52

Koliko godina će imati Miroslav Klose na početku SP-a? :)

Opcije su:
- Mario Gomez
- Thomas Muller
- Mario Gotze

Varijanta sa Gotze-om je bila i više nego uspješna.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 07 sep 2013, 19:54

Ja ti kazem nemoj Gomeza, a ti ga stavis. :lol:
Ne znam kako bi Goetze igrao na toj poziciji. Al sto nece onog iz Bayera da zove? U cemu je problem?
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 07 sep 2013, 19:57

Problem sličan kao svojevremeno Kuranyi. Čovjek je dao par izjava što se nisu svidjeli pojedincima. Kiessling trpa nemilice a nikada nije dobio pravu šansu u Elf-u radi subjektivnosti trenera i stručnog štaba. Klose je uvijek bio prvi izbor, sasvim zasluženo ali ušao je u godine. Izgovor je da se pravi nova mlada reprezentacija sa svim tim talentima, bla, bla, bla. Čisti primitivizam i kod Nijemaca što se tiče Kiesslinga.

Max Kruse je dobar, nema šta ali Stefan je bolji napadač od njega. Pomalo me iritira bahato ponašanje modnog gurua.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.