Rezimirajući grupu c, mogu reći da su španija i italija zasluženo prošle dalje, s tim da bi ja na prvo mjesto stavio talijane jer su, bar po meni, više pokazali od španaca.
Prandelli je odlično posložio repku, nije ih poremetio skandal oko namještanja, crischito je odstranjen, pričalo se i za bonuccija, pa ipak bili su bolji i od španaca i od hrvata.
Španci su za mene negativno iznenađenje, ne mogu reći da su me razočarali pošto ih ja i ne vidim kao glavne favorite za titulu (napisao sam to na ovoj temi i prije početka eura, njemci će im vratiti za dugove iz bliske prošlosti), ali sam očekivao više od njih. počinjati utakmice bez klasičnog napadača (protiv italije) a na klupi ti sjedi torres i llorente ili vaditi iz igre jedinog napadača na pola sata do kraja (protiv hrvata), to bi mi bilo jasno da je u pitanju neka repka bez ambicija, bez kvaliteta, ali ovako... Ne znam koja je del bosqueova vizija, ali oni mi ne liče na
one špance od prije dvije, a pogotovo ne liče na one od prije 4 godine. oni su nakon sp potpuno pali i igrom i rezultatima. ja ih na tronu ne vidim, a ne bi se čudio ako bi ispali odmah u četvrtfinalu.
hrvati su nadmašili sva očekivanja, igrali su možda i preko svojih mogućnosti, svaka čast na tome, ali ispred sebe su imali dvije, objektivno kvalitetnije repke, tako da se više od trećeg mjesta nije moglo. dobili su par igrača za duži period (mandžukića, strinića, shildenfelda) izvlačenje na sudije, to samo može da pokvari generalnu sliku o njima na turniru. sudija ih jeste sinoć zakinuo za penal, ali je zakinuo i špance. takođe treba spomenuti čisti penal koji nije sviran ircima i nekoliko jako diskutabilnih situacija koje su išle na štetu talijana, ali to se ovdje ne spominje. nema veze, razumijem. sad vam je bar malo jasno kako je nama bilo na sp 2010 nakon utakmice sa australijom.
Irci ništa pokazali nisu. Odbrana i skok igra koje su im trebale biti glavni aduti, su im bile kriminalne tokom čitavog turnira. Najmanje su pokazali od svih repki na euru. Navijači su im ipak, jedna druga dimenzija.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović