BH klubovi u Evropi 2014/15

ficobahtic
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2014/15

Post Postao/la ficobahtic » 08 mar 2015, 01:26

Ja priznajem da je bilo blamaza, ali isto tako moras priznati da je i desetka blamaza pa nije Barcelona jbt nego kako kazes treca ekipa BL, trenutno.

Samo mozes li razumjeti da je Zeljo vecinom igrao najvece evropsko takmicenje LP dok Sarajevo igra prakticno samo EL, to je njima jedino evropsko takmicenje. Kad se igralo sa Dinamo K nije bio ovakav format takmicenja za LP.

Cinjenica je da je Zeljo bio najblizi najvecem evropskom poslijeratnom uspjehu u utakmici protiv Malage, spanjolskog giganta, Dok ce pitari reci da je to bilo protiv Cluja koji je usput receno smijesna ekipa za spance.

Ovo gore su fakti a vi i dalje opletite po litexu i izraelcima, poslije videotona vam je to svakako najveci poratni uspjeh. :salut:
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2015, 01:47

Opet laz,Sarajevo je bilo najblize 2 puta do najveceg uspjeha poslije rata a i svakako je play-off X2 zasad najveci uspjeh u europi nekog BH kluba,tuga :thumbdown:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 08 mar 2015, 01:58

Rekao bih da je to ipak bilo polufinale Kupa Uefa - Sto je pandan u stvari sadasnjem polufinalu Liga evrope.

Samo fakti i cinjenice a ne zelje i pozdravi.. :wave:

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 08 mar 2015, 02:18

Tadašnji Kup UEFA je bilo mnogo jače takmičenje od današnje Evropa lige zbog drugačijeg sistema. Drugoplasirane ekipe iz najjačih svjetskih liga su tada igrale u Kup UEFA, danas igraju u Ligi šampiona, to sve govori...

Iako je Željezničar tada imao mahom protivnike iz Istočne Evrope, ali kad skontaš da su u toj sezoni u Kup UEFA igrali Real Madrid, Manchester United, HSV, Inter i još neki od tada najjačih evropskih klubova tek onda shvatiš koliki je zapravo uspjeh igranje polufinale Kupa UEFA.

Tadašnje polufinale Kup UEFA je veći uspjeh od današnjeg polufinala Evropa lige, iako se na papiru radi o istim takmičenjima. To je moje mišljenje.
Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2015, 02:57

ficobahtic je napisao/la:Rekao bih da je to ipak bilo polufinale Kupa Uefa - Sto je pandan u stvari sadasnjem polufinalu Liga evrope.

Samo fakti i cinjenice a ne zelje i pozdravi.. :wave:
Ja iznosim samo cinjenice a ti siris lazi kao sto su se mnogi gore uvjerili,ne citas sta pisem...poslije rata sam napisao
@momak ispod - danas je mnogo teze zbog sistema takmicenja i sta sve moras preci da bi dosao do toga

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 08 mar 2015, 09:09

MortemHz je napisao/la:Opet laz,Sarajevo je bilo najblize 2 puta do najveceg uspjeha poslije rata a i svakako je play-off X2 zasad najveci uspjeh u europi nekog BH kluba,tuga :thumbdown:
Citam ja sta ti pises, a tek sam shvatio da ti uvijek prvo napomenes da ces nesto lagati u nastavku posta i to je jako korektno od tebe... :thumbup:

@Ilfantasista Naravno da su mnogo jace ekipe ucestvovale u tadasnjem kupu Uefa i bez obzira na sadasnji format tog takmicenja, misljenja sam da ce jos mnogo vode proteci Miljackom dok neko dostigne taj uspjeh, ostalo su samo nagadjanja i price za malu djecu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2015, 10:57

:? kako si ti cudan lik...
a ironija je to sto si rekao samo cinjenice ovo ono a jedino sto si dosad napisao a da je tacno to sto zeljo ima vise nastupa u pretkolima za CL :cool:
A to za proslost,mnogo je lakse bilo doci do kraja nego sada jer je sistem bio drugaciji...+ izvlacio si teze klubove tada ali to je expresno islo tako da zamisli sad sve bez pretkola i grupne faze pa bi te i tu cekao velikan,dakle izvlacio si teze klubove ali je brze islo + si i ti bio mnogo mnogojaci jer smo uvijek igrali recimo sa zvezdom bare-bare a oni su bili svjetski prvaci itd. eto da znas ukratko malo

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 08 mar 2015, 11:07

MortemHz je napisao/la::? kako si ti cudan lik...
a ironija je to sto si rekao samo cinjenice ovo ono a jedino sto si dosad napisao a da je tacno to sto zeljo ima vise nastupa u pretkolima za CL :cool:
A to za proslost,mnogo je lakse bilo doci do kraja nego sada jer je sistem bio drugaciji...+ izvlacio si teze klubove tada ali to je expresno islo tako da zamisli sad sve bez pretkola i grupne faze pa bi te i tu cekao velikan,dakle izvlacio si teze klubove ali je brze islo + si i ti bio mnogo mnogojaci jer smo uvijek igrali recimo sa zvezdom bare-bare a oni su bili svjetski prvaci itd. eto da znas ukratko malo
pa kako to da vi nikad niste dosli do 1/4 ili 1/2 - finala kad je bilo tako lahko. Kad je prica o titulama, kazete kako se ne mozemo porediti s vama jer su 2 titule iz exYU mnogo znacajnije nego sve nase ostale.A opet kad vam spomenemo 1/2 i 1/4finale Kup Uefa, vi puknete pricu kako je to glupo takmicenje bilo i da je vas Playooff EL veci uspjeh.Logika vam nije jaca strana
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

collector
Kontakt:

Post Postao/la collector » 08 mar 2015, 11:22

IlFantasista je napisao/la:Tadašnji Kup UEFA je bilo mnogo jače takmičenje od današnje Evropa lige zbog drugačijeg sistema. Drugoplasirane ekipe iz najjačih svjetskih liga su tada igrale u Kup UEFA, danas igraju u Ligi šampiona, to sve govori...

Iako je Željezničar tada imao mahom protivnike iz Istočne Evrope, ali kad skontaš da su u toj sezoni u Kup UEFA igrali Real Madrid, Manchester United, HSV, Inter i još neki od tada najjačih evropskih klubova tek onda shvatiš koliki je zapravo uspjeh igranje polufinale Kupa UEFA.

Tadašnje polufinale Kup UEFA je veći uspjeh od današnjeg polufinala Evropa lige, iako se na papiru radi o istim takmičenjima. To je moje mišljenje.
samo da bi do tadasnjeg polufinala dosao bilo je potrebno igrati nekih 6 do 8 tekmi, a za sadasnje uz nase uslove nekih 16 tekmi ili 18 !!!
Istina za Vedrana !!! 1946 !!!

Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019, 2019/2020
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014, 2018/2019, 2020/2021
Superkup - 1996/1997

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 08 mar 2015, 11:22

Dzaba je crtati i objasnjavati, pitarska je tuga pregolema... ;)

Da budem kristalno jasan i da zavrsimo ovu pricu:

Željo je najuspjesniji BH klub u evropi svih vremena.
Željo je najuspjesniji klub u domacem prvenstvu svih vremena.

Ostalo je sve trla baba lan... :wave:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: BH klubovi u Evropi 2014/15

Post Postao/la hilmo » 08 mar 2015, 11:29

Sve dok jedna strana umanjuje uspjeh druge strane, javit će se oni drugi koji će to isto raditi...
Svi smo imali uspjeha ali smo se svi i brukali, tako da bespotrebno vodite diskusiju.
Živjeli ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2015, 11:31

[/quote]
pa kako to da vi nikad niste dosli do 1/4 ili 1/2 - finala kad je bilo tako lahko. Kad je prica o titulama, kazete kako se ne mozemo porediti s vama jer su 2 titule iz exYU mnogo znacajnije nego sve nase ostale.A opet kad vam spomenemo 1/2 i 1/4finale Kup Uefa, vi puknete pricu kako je to glupo takmicenje bilo i da je vas Playooff EL veci uspjeh.Logika vam nije jaca strana[/quote]

Nisam rekao da je bilo ''tako lako'' vec da je puno lakse bilo tada jer nisi imao ni priblizno ovoliko utakmica + si bio jaci dosta u jugoslaviji tako da si mogao dogurati jako daleko jer smo mi bili europska sila (na ligu mislim).To drugo sto si rekao je upravo izmisljeno posto to nikada nisam rekao a ni procitao da je iko ikad rekao...osvajanje titule u jugoslaviji je bilo dosta teze uz svjetske prvake,europske sile od ekipa tad u to doba ali titula u drzavi bi trebala biti ista i nije znacajna od vasih u Bosni,bilo je milion puta teze to naravno ali da je sad nesto znacajnije dosta nego sve vase i da se ne mozete porediti to je upravo nesto sto si sada izmislio jer to nije tako i ne znam zasto pricas o tome.Opet i ovo trece si izmislio jer nikad nisam rekao da je bilo glupo takmicenje,tako se igralo bez ikakvih dodatnih rundi i boze moj sta sad,niko ne osporava proslost tadasnju jer to je tako bilo i jbg ali cinjenica je da si trebao dosta manje utakmica igrati da bi uspio nesto ostvariti + kao sto sam i rekao tad si bio rame uz rame sa najvecim europskim klubovima,nisu bili nesto bolji uopste,primjer samo jedan...

Sarajevo - Manchester United 0:0
Manchester United - Sarajevo 2:1

Sad bi bilo koji klub iz BiH primio 15 golova i to hladno a poslije rata primjeri su Borussia,njemacki veci klub i Litex vrlo mali bugarski klub koji su nas ponizili sa 7 golova razlike i ostali.I da logika mi je jaca strana kada pogledas sta stvarno pisem i sta se stvarno misli a ne da ti izmislis nesto i pocnes lupati ;) i za momka gore naravno da je djaba objasnjavati i crtati ali TEBI,samo TEBI posto ti se dosta ljudi smije koliko ne znas i kakve gluposti lupas i izmisljas i uopste mi nije nesto bitno jer je zeljo najtrofejniji klub u BH jer to je tako i to je cinjenica ali to se isto moze promijeniti na kraju sljedece sezone tako da nije neka pljacka ;) nadam se da si razumio i naucio malo proslost...

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 08 mar 2015, 11:48

MortemHz je napisao/la:
pa kako to da vi nikad niste dosli do 1/4 ili 1/2 - finala kad je bilo tako lahko. Kad je prica o titulama, kazete kako se ne mozemo porediti s vama jer su 2 titule iz exYU mnogo znacajnije nego sve nase ostale.A opet kad vam spomenemo 1/2 i 1/4finale Kup Uefa, vi puknete pricu kako je to glupo takmicenje bilo i da je vas Playooff EL veci uspjeh.Logika vam nije jaca strana[/quote]

Nisam rekao da je bilo ''tako lako'' vec da je puno lakse bilo tada jer nisi imao ni priblizno ovoliko utakmica + si bio jaci dosta u jugoslaviji tako da si mogao dogurati jako daleko jer smo mi bili europska sila (na ligu mislim).To drugo sto si rekao je upravo izmisljeno posto to nikada nisam rekao a ni procitao da je iko ikad rekao...osvajanje titule u jugoslaviji je bilo dosta teze uz svjetske prvake,europske sile od ekipa tad u to doba ali titula u drzavi bi trebala biti ista i nije znacajna od vasih u Bosni,bilo je milion puta teze to naravno ali da je sad nesto znacajnije dosta nego sve vase i da se ne mozete porediti to je upravo nesto sto si sada izmislio jer to nije tako i ne znam zasto pricas o tome.Opet i ovo trece si izmislio jer nikad nisam rekao da je bilo glupo takmicenje,tako se igralo bez ikakvih dodatnih rundi i boze moj sta sad,niko ne osporava proslost tadasnju jer to je tako bilo i jbg ali cinjenica je da si trebao dosta manje utakmica igrati da bi uspio nesto ostvariti + kao sto sam i rekao tad si bio rame uz rame sa najvecim europskim klubovima,nisu bili nesto bolji uopste,primjer samo jedan...

Sarajevo - Manchester United 0:0
Manchester United - Sarajevo 2:1

Sad bi bilo koji klub iz BiH primio 15 golova i to hladno a poslije rata primjeri su Borussia,njemacki veci klub i Litex vrlo mali bugarski klub koji su nas ponizili sa 7 golova razlike i ostali.I da logika mi je jaca strana kada pogledas sta stvarno pisem i sta se stvarno misli a ne da ti izmislis nesto i pocnes lupati ;) i za momka gore naravno da je djaba objasnjavati i crtati ali TEBI,samo TEBI posto ti se dosta ljudi smije koliko ne znas i kakve gluposti lupas i izmisljas i uopste mi nije nesto bitno jer je zeljo najtrofejniji klub u BH jer to je tako i to je cinjenica ali to se isto moze promijeniti na kraju sljedece sezone tako da nije neka pljacka ;) nadam se da si razumio i naucio malo proslost...[/quote]
Pa to je prica koja se konstantno ovdje ponavlja.Nisam naveo da si ti ovo rekao, vec opcenito za vecinu vasih navijaca kad je prica o uspjesima timova.Nemam vremena sad da trazim jer nisam siguran jel na ovoj temi bilo ili na nekoj drugoja.Ali sve ovo sto sam napisao su pisali vasi navijaci
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 08 mar 2015, 11:57

Pokrij se kapuljacom i nastavi sanjati da se Željo moze dostici vec na kraju sljedece sezone.. :mrgreen:

Pravo na snove ti niko ne moze oduzeti, Biti odmah iza Želje je svakako ogroman uspjeh i ja vam iskreno cestitam na tome. :wave:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 08 mar 2015, 14:42

Za ostale ne znam ali ja sam ti napisao realno kako jeste a ne navijack

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 09 mar 2015, 13:55

ficobahtic je napisao/la:Dzaba je crtati i objasnjavati, pitarska je tuga pregolema... ;)

Kako misliš, u domaćem prvenstvu svih vremena ? Nekada je YU liga za nas bila domaće prvenstvo.
I šta misliš, šta je veći uspjeh, igrati osminu finala kupa šampiona ili polufinale kupa uefa ?
F.K.SARAJEVO

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 09 mar 2015, 15:45

molotovljev je napisao/la:
ficobahtic je napisao/la:Dzaba je crtati i objasnjavati, pitarska je tuga pregolema... ;)

Kako misliš, u domaćem prvenstvu svih vremena ? Nekada je YU liga za nas bila domaće prvenstvo.
I šta misliš, šta je veći uspjeh, igrati osminu finala kupa šampiona ili polufinale kupa uefa ?
Jbg kad svi svoga konja hvale da napomenemo ,pogotoveo za ove mladje da je najbolji ranking u historiji koji je jedna Bosansko-Hercegovacka ekipa ostvarila na UEFA listi u sezoni 89/90 ostvario Velez Mostar kad je zauzimao 43 mjesto.
Volio bih kad bi se ovaj rekord oborio sto prije ali se bojim da cemo se dobrano nacekati a mnogi od nas vjerovatno necemo ni dozivjeti
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 09 mar 2015, 16:25

@Molotovljev Kada se sve sabere i oduzme, racunajuci sve od kada se igra fudbal na ovim prostorima pa do danasnjeg dana Željo je bez kunkurencije najuspjesniji klub u BiH. Ako bi gledali parcijalno onda bi u nekim trenucima to bio mozda neko drugi ali ponavljam gledajuci cijelu istoriju fudbala to je trenutno Željo.

Naravno da je polufinale kao i jos jedno cetvrtfinale kupa Uefa vrijednije od osmine finala kupa šampiona, jer osmina finala je jos daleko od polufinala..:) Poznato je da su u prijeratnom formatu kupa šampiona ucestvovali samo prvaci drzava, dok su kup uefa igrali 2,3,4 ovisno kako u kojoj zemlji.

Znaci sadasnja liga prvaka je sastavljena iskljucivo od timova koji su nekad igrali i kup šampiona i kup uefa, iz cega bi se opet dalo zakljuciti da vecina ekipa koje sad igraju Euro ligu u tom proslom vremenu ne bi uopste ucestvovale u euro takmicenjima (izuzev onih porazenih ekipa koje nakon play-offa LP upadnu u EL kao i treceplasiranih ekipa koje iz LP u neka doba nastave igrati u EL).

Konkretan primjer vezan za tvoje pitanje osmina finala Kupa Šampiona ili polufinale Kupa Uefa bi bio da nije apsolutno bilo tolikog nesrazmjera izmedju KŠ i KU kao danas izmedju LP I EL (sve jace lige imaju 4,3,2 predstavnika u Ligi Prvaka), jer recimo koliko se puta prvenstvo Jugoslavije odlucivalo u zadnjem kolu i tu su zaista nijanse na kraju presudile, uzmimo primjer kad je Sarajevo bilo prvak i u toj neizvjesnoj zavrsnici pobjeglo Hajduku par bodova i na kraju osvojilo titulu, Hajduk je igrao Kup uefa i drugim ekipama koje ga izvuku u tom takmicenju je bilo haman svejedno da li Sarajevo ili Hajduk jer je to bilo u milimetar sto bi se reklo. Isto tako kad je Željo osvojio titulu pobjegao je Zvezdi samo 2 boda i nije bilo nista lakse onome ko dobije Zvezdu u kup uefa ili protivniku koji izvuce nas u kupu sampiona...Nadam se da nisam bio preopsiran i da si zadovoljan odgovorima. ;)

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 09 mar 2015, 16:40

O hljeb te **** i kad neko kaže da ih treba podržati u Evropi.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 mar 2015, 16:49

UltraSA je napisao/la:O hljeb te **** i kad neko kaže da ih treba podržati u Evropi.
:rol: :rol: :rol: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: delko, Venom, VolimBiH96 i 39 gostiju.