Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Federer17

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Federer17 » 05 apr 2017, 14:19

Jakobsen91 je napisao/la: Koliko je dobro da Musa ode u Fener? Po meni je to katastrofa. Za ovo vrijeme Obradovica Fener je imao 3-4 mlada turska reprezentativca koja su briljirala u omladinskim kategorijama, pa nisu dobili ni blizu minutazu kakvi bi trebali imati. Korkmaz je bio u Efesu, Turci su ga kovali u nevidjene zvijezde, ali i on nikad nije bio ravnopravni clan prvog sastava. Bilo je tu minutaze i solidnih utakmica, ali na kraju se uglavnom sve svodilo na coskaranje i cekanje da se opuca trojka (sto mu i jeste najjace oruzje, ali opet nema tu nikakvog razvoja). I kad se pogledaju ovakvi primjeri jos je impresivnije ovo sto Doncic radi, i to u klubu koji prednjaci po "forsiranju" formiranih zvijezda. Ali eto neki misle da je lakse izboriti se za minutazu u ekipi prepunoj zvijezda, jer je s njima lakse igrati. :crazy:
Upravo ovoga se i ja bojim. Kada na sve to jos vidis koliko se Obradovic dere na svaku gresku jednog Bogdanovica i vrlo cesto ga nakon iste ga posalje na klupu, sta tek onda ocekivati za Musu, koji je (trenutno) i losiji igrac (vjerovatno u svakom pogledu) od njega, plus sto nema nikakvog iskustva igranja nekih jacih utakmica (dok se Bogdan naigrao u Partizanu i imao ulogu glavnog igraca).

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 apr 2017, 14:20

lumani je napisao/la:

Da je povrijeden ne bi nikako igrao,a pogotovo odranu..Nemoj se samo iznendati da ga Musa prekuca za 2,3 godine,zapamiti moje rijeci :thumbup: Tko ce Musu da smiri ne znam,ali sto prije sto bolje...
Imas na yt highlightse pa pogledaj lijepo. Prvo odbrani Bobby Dixona na ulazu, a onda Udoha u postu. Momak ima trenutno problema s aduktorom i zbog toga nije agresivan na ulazima. Uostalom, ima na forumu momak @Raul_64 koji prati njega vise nego bilo kod od nas nekog drugog kosarkasa i sve moze lijepo reci. Nemoj se ni ti iznenaditi da Luka kroz 4-5 godina prekuca NBA, toliko je poseban igrac :wave:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 apr 2017, 14:26

Momcima od 17 godina već predviđate prekucavanje NBA lige :urnebes:
Real je mnogo uložio u Doncica i ne treba se čuditi zašto momak ima toliko prilike.
Trenutno je u prednosti u odnosu na Musu ali predvidjati neko prekucavanje i to NBA lige je smiješno.
Za Musu je veoma bitna naredna sezona i ukoliko bude imao normalnog trenera i klub očekujem i veće brojke u odnosu na Doncica. :bih:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 apr 2017, 14:27

Jakobsen91 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Musa i Sani, ko garantuje da Sani neće imati veću karijeru od Muse a trenutno je sve na strani Muse? Trenutno Luka jeste bolji od Muse ali davati bilo kakvu prognozu ko će biti bolji je prerano. Govorimo o dva najveća talenta '99 god. i niko se ne razvija istom brzinom, neko sa 17 godina ode daleko od svog vršnjaka a onda ga ovaj sa 19 godina stigne, jer ovaj sa 19 stagnira. Premladi su za bilo kakve prognoze, a u suštini nije uopšte bitno ko će bit bolji.
Niko ne moze sa 100% sigurnoscu predvidjeti jer je mnogo faktora koji jednu karijeru mogu unustiti. Ali ono sto mi trenutno imamo jest trneutni nivo + potencijal. Sve je to debelo na strani Muse u duelu sa Sanijem, kao sto je sve to debelo na strani Luke u usporedbi s bilo kojim klincem.
Dončić i Musa, veliki potencijali, nijanse odlučuju, sve što govorim je da davati bilo kakve pretpostavke je sad prerano.

P.S. Večeras moramo koji bod uzeti. :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 apr 2017, 14:53

jasmin10 je napisao/la:Momcima od 17 godina već predviđate prekucavanje NBA lige :urnebes:
Real je mnogo uložio u Doncica i ne treba se čuditi zašto momak ima toliko prilike.
Trenutno je u prednosti u odnosu na Musu ali predvidjati neko prekucavanje i to NBA lige je smiješno.
Za Musu je veoma bitna naredna sezona i ukoliko bude imao normalnog trenera i klub očekujem i veće brojke u odnosu na Doncica. :bih:
Po ovome se samo moze zakljuciti da nisi odgledao vise od 3 min kako Doncic igra, ako si i toliko. Momak ima 'toliko prilike' jer ih zasluzuje, vec sada je rijec o strasnom igracu, a ne o potencijalu koji mozda nekad preraste u ovo sto je on (gotovo) vec sada. Uopste nije smijesno pricati o prekucavanju NBA lige, sto ponovo dokazuje koliko puta si ga gledao (prvenstveno ove sezone). Ja sam ga ove godine (prije koje sam pricao da je Musa bolji) gledao poprilican broj utakmica, i stvarno je tesko pronaci rijeci kojim bi se opisalo ono sto on predstavlja na terenu, od ponasanja, do nekih majstorskih poteza i same njegove vizije ove igre.

Musa ako ode u Fener (ili bilo koji veci klub) ja ne ocekujem nista posebno, ne iz razloga sto on nije neko ko je sposoban igrati u takvim klubovima, vec prvenstveno zbog toga sto momka od 18 godina nece niko cekati da se dozove, da proigra, da napreduje, itd., i to sve u bitnim i jakim utakmicama, kakve su vecinom u EL. Kada tome i dodamo njegove bubice u glavi... Po meni je nerealno ocekivati da on sljedece godine uopste ima minutazu i ulogu u timu (naravno, mislim na jace EL timove) kakvu Doncic ima vec ove (samim tim bi to znacilo i losije brojke), a sta tek ocekivati od Doncica u sljedecoj godini. Ako ode u neki losiji klub (tipa Mega Leks i sl.), onda je vjerovatnoca tih 'vecih brojki' veca, samo sto su to dva razlicita svijeta kosarke.

Doncic je trenutno polijepo ispred Muse (a po meni to nije bilo prije dvije godine), ali za neku dalju buducnost ko zna. Musa je sigurno bolji skorer od njega, u nekim napadackim parametrima je vec sada na nivou o kojem Luka mozda samo moze sanjati, ali je u globalu losiji igrac. Ako se Musa dozove i ostvari svoj puni potencijal (kada sredi tijelo), sigurno bi za nekih 6-7 godina u NBA mogli imati igraca sa prosjekom od 15+ poena u rukama. Doncic je drugi tip igraca, od kojeg se moze razviti jedna TD masina, pa cak i na NBA nivou.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 apr 2017, 15:04

Federer17 je napisao/la:
jasmin10 je napisao/la:Momcima od 17 godina već predviđate prekucavanje NBA lige :urnebes:
Po ovome se samo moze zakljuciti da nisi odgledao vise od 3 min kako Doncic igra, ako si i toliko. Momak ima 'toliko prilike' jer ih zasluzuje, vec sada je rijec o strasnom igracu, a ne o potencijalu koji mozda nekad preraste u ovo sto je on (gotovo) vec sada. Uopste nije smijesno pricati o prekucavanju NBA lige, sto ponovo dokazuje koliko puta si ga gledao (prvenstveno ove sezone). Ja sam ga ove godine (prije koje sam pricao da je Musa bolji) gledao poprilican broj utakmica, i stvarno je tesko pronaci rijeci kojim bi se opisalo ono sto on predstavlja na terenu, od ponasanja, do nekih majstorskih poteza i same njegove vizije ove igre.

Musa ako ode u Fener (ili bilo koji veci klub) ja ne ocekujem nista posebno, ne iz razloga sto on nije neko ko je sposoban igrati u takvim klubovima, vec prvenstveno zbog toga sto momka od 18 godina nece niko cekati da se dozove, da proigra, da napreduje, itd., i to sve u bitnim i jakim utakmicama, kakve su vecinom u EL. Kada tome i dodamo njegove bubice u glavi... Po meni je nerealno ocekivati da on sljedece godine uopste ima minutazu i ulogu u timu (naravno, mislim na jace EL timove) kakvu Doncic ima vec ove (samim tim bi to znacilo i losije brojke), a sta tek ocekivati od Doncica u sljedecoj godini. Ako ode u neki losiji klub (tipa Mega Leks i sl.), onda je vjerovatnoca tih 'vecih brojki' veca, samo sto su to dva razlicita svijeta kosarke.

Doncic je trenutno polijepo ispred Muse (a po meni to nije bilo prije dvije godine), ali za neku dalju buducnost ko zna. Musa je sigurno bolji skorer od njega, u nekim napadackim parametrima je vec sada na nivou o kojem Luka mozda samo moze sanjati, ali je u globalu losiji igrac. Ako se Musa dozove i ostvari svoj puni potencijal (kada sredi tijelo), sigurno bi za nekih 6-7 godina u NBA mogli imati igraca sa prosjekom od 15+ poena u rukama. Doncic je drugi tip igraca, od kojeg se moze razviti jedna TD masina, pa cak i na NBA nivou.
Naravno da ih zaslužuje. Pa ne bi ulagali u momka i ne bi igrao da ne zaslužuje jbt. Za razliku od tebe ja ne ulazim u psihu igrača i ne nagadjam s kim su dobri prijatelji i kolege ima neke navodne bubice u glavi.
Jesi ti svjestan da momak ima 18 godina ? I ti mu predvidjas prekucavanje NBA lige. Valjda momak mora prvo odigrati nešto u najjačoj ligi da bi se pričalo o nekakvom prekucavanju. Kao da nemamo dovoljno primjera u svakom sportu gdje su najveći talenti propadali.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 05 apr 2017, 15:12

Ja ne kazem da ce sigurno prekucat NBA ligu al po ovome kako treutno napreduje, ne bi me ni najmanje cudilo da tamo postane igrac u rangu Dirka il Paua recimo. Jedino za sta sam siguran u vezi njega je da ako kojim cudom nikad ne bi otisao u NBA da bi u Euroligi postao spoj dvojice po meni najboljih playeva u zadnjih 20ak godina Diamantidisa i Papaloukasa.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 apr 2017, 15:15

dok mi slavimo kad musa zabije 10 poena zaboku i slicnim hrvatskim selima, njegov vrsnjak doncic rjesava utakmice u euroligi... i to nije bez razloga tako... da je musa veci talenat, bolji igrac, veci sportista, bio bi on u realu, a doncic u cedeviti...

problem je sto ljudi ovdje ne znaju ni kako doncic izgleda, a ne da su pogledali neku njegovu utakmicu, pa napamet lupaju (sjecam se da su govorili i da je doncic stariji godinu od mus :tokralju: )
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 05 apr 2017, 15:26

KK_Bosna je napisao/la:dok mi slavimo kad musa zabije 10 poena zaboku i slicnim hrvatskim selima, njegov vrsnjak doncic rjesava utakmice u euroligi... i to nije bez razloga tako... da je musa veci talenat, bolji igrac, veci sportista, bio bi on u realu, a doncic u cedeviti...

problem je sto ljudi ovdje ne znaju ni kako doncic izgleda, a ne da su pogledali neku njegovu utakmicu, pa napamet lupaju (sjecam se da su govorili i da je doncic stariji godinu od mus :tokralju: )
da, to je taj problem generalno na ovim prostorima i zato ja pišem postove koj pišem da ljudima smanjim malo taj doživljaj euforije koji nije realan.

Koji smo mi iskopleksirana nacija da se slave tako nebitne stvari, da se svakodnevno piše o Džeki, Pjaniću, Džumhuru, Juki, Mirzi, a realno nema nas nigdje ni u jednom sportu. Nismo ništa ostvarili ni u ekipnom ni u individualnom sportu, pa zato pjenimo kad Juka ostvari double double i tome slično.

Patetika i jad

Osim toga, to su njihvoi lični individualni uspjesi i neuspjesi i ne znam koji k.... bilo tko od nas ima s tim.

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 05 apr 2017, 15:29

Između Muse i Dončiča postoje dvije razlike. Jedna je naravno u poziciji koju igraju a druga je ta da je Dončič već zvijezda, igrač koji može samo napredovati, jedino da ga neka povreda ne zezne. Dok se Musa recimo još uvijek moze izgubiti u tim tinejdzerskim godinama i propasti kao mnogi prije njega.

A trenutno obojica imaju vjerovatno isti talenat-potencijal, Dončič ga je već iskoristio a Musa se još uvijek pronalazi.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 apr 2017, 15:33

jasmin10 je napisao/la: Naravno da ih zaslužuje. Pa ne bi ulagali u momka i ne bi igrao da ne zaslužuje jbt. Za razliku od tebe ja ne ulazim u psihu igrača i ne nagadjam s kim su dobri prijatelji i kolege ima neke navodne bubice u glavi.
Jesi ti svjestan da momak ima 18 godina ? I ti mu predvidjas prekucavanje NBA lige. Valjda momak mora prvo odigrati nešto u najjačoj ligi da bi se pričalo o nekakvom prekucavanju. Kao da nemamo dovoljno primjera u svakom sportu gdje su najveći talenti propadali.
Pa, ulazu u njega zato sto ima kvalitet, zato sto je potencijal koji se mozda unazad deceniju nije pojavio u Evropi. Sve se vraca na to.

Ako pod ovim ulazenjem u psihu igraca ciljas na moje postove u kojima sam pisao o odnosu Nurkic-Jokic, mogu ti samo reci da to nisu nikakva nagadjanja, vec sve napisano na osnovu onog sto se prvenstveno moglo vidjeti na parketu. Rekao sam da nisu u nekom prisnom odnosu (kao sto je Nurkic npr. sa Gallom, ili Millerom), sto s moje tacke gledista nije nikakav bauk, mozda jeste malo cudno. Ne treba ti neka posebna sposobnost da bi se zakljucilo kako su Dzeko i Spahic najbolji jarani u reprezentaciji. Sto se Musinih bubica tice, valjda je sve ovo sto se vezuje za njega u posljednje dvije godine dovoljan argument da se kaze nesto slicno tome. Nikakvu toplu vodu ja (a i vecina drugih ovdje) nisam izmislio.

Sto se tice prekucavanja NBA lige, niko sa sigurnoscu ne moze tvrditi da ce sutra biti ziv, a pogotovo takve stvari. Rekao sam samo u smislu da uopste nije nemoguce sutra gledati Doncica kako ima veoma zapazenu ulogu u NBA ligi. Kada je to jedan Jokic (neko ko nije davao nikakve naznake jednog top centra NBA lige), koji je bio neki tamo pik i koji nema nikakvo tijelo za klasnog NBA centra uspio pokazati, sta onda reci za Luku. Talenti kao on se ne radjaju bas svake godine, ako i svakih 10.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 05 apr 2017, 16:55

U ovom trenutku doncic je druga dimenzija za musu.
Sta bi bilo kad bi bilo i sta ce biti je smijesna prica.
Sto se tice glave i ponasanja isto tako je neumjesno porediti juku i musu.
Juka jeste "zafrkant" zna isprovocirati protivnickog igraca, podvuc mu se pod kozu ali gdje je to juka psovao nekome na terenu majku?
Gdje je psovao kapitenu bilo koje ekipe u kojoj je igrao a pogovoto reprezentacije.
Tako da treba praviti razliku izmedju bezobranog i nekulturnog igraca i igraca koji je hajmo rec u najgorem slucaju iritantan mozda nekome.
I gdje se to juka kofrcio pa podvukao rep i bjezao po terenu?

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 apr 2017, 17:20

juka se zaebava, nekad to predje granice dobrog ukusa, ali svakako nema nekih ruznih namjera... nekima moze biti simpaticno, nekima iritantno, ali definitivno nije nekulturan i bezobrazan kao dzanan
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 05 apr 2017, 17:27

A kad je on to Mirzi psovao nesto? Daj vise prestanite izmisljati i preuvelicavati stvari.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 05 apr 2017, 17:49

Ma kakav Fener, to bi bila najgora moguca opcija. Oni nisu dali prostora velikim turskim potencijalima, a da Musi daju. To je ekipa koja unazad 4-5 godina ima imperativ pobjede u svakom mecu i koja konstantno ide na trofej EL. Uprava i navijaci svaku sezonu ocekuju titulu najbolje ekipe u Evropi i tu je pritisak ogroman. U klub se puno ulaze, dovode se velika imena i Dzanan nema sta raditi u takvoj ekipi. Njemu je dobra bilo koja sredina gdje ce imati 20+ minuta, jer je neophodno da narednu godinu igra sto je moguce vise. Ja sam se nadao i ocekivao da ce ove sezone imati minutazu pribliznu toj, ali ocigledno Mrsic nije mislio tako. Mega je odlicna sredina, eno Luvavu odatle otisao u Filu i uspio se izboriti za startnu petorku.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 05 apr 2017, 17:54

kobe24 je napisao/la:Ma kakav Fener, to bi bila najgora moguca opcija. Oni nisu dali prostora velikim turskim potencijalima, a da Musi daju. To je ekipa koja unazad 4-5 godina ima imperativ pobjede u svakom mecu i koja konstantno ide na trofej EL. Uprava i navijaci svaku sezonu ocekuju titulu najbolje ekipe u Evropi i tu je pritisak ogroman. U klub se puno ulaze, dovode se velika imena i Dzanan nema sta raditi u takvoj ekipi. Njemu je dobra bilo koja sredina gdje ce imati 20+ minuta, jer je neophodno da narednu godinu igra sto je moguce vise. Ja sam se nadao i ocekivao da ce ove sezone imati minutazu pribliznu toj, ali ocigledno Mrsic nije mislio tako. Mega je odlicna sredina, eno Luvavu odatle otisao u Filu i uspio se izboriti za startnu petorku.
Jokić, luvavu, zubac.. vidjećemo zagorca
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 05 apr 2017, 17:57

DANTES je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Ma kakav Fener, to bi bila najgora moguca opcija. Oni nisu dali prostora velikim turskim potencijalima, a da Musi daju. To je ekipa koja unazad 4-5 godina ima imperativ pobjede u svakom mecu i koja konstantno ide na trofej EL. Uprava i navijaci svaku sezonu ocekuju titulu najbolje ekipe u Evropi i tu je pritisak ogroman. U klub se puno ulaze, dovode se velika imena i Dzanan nema sta raditi u takvoj ekipi. Njemu je dobra bilo koja sredina gdje ce imati 20+ minuta, jer je neophodno da narednu godinu igra sto je moguce vise. Ja sam se nadao i ocekivao da ce ove sezone imati minutazu pribliznu toj, ali ocigledno Mrsic nije mislio tako. Mega je odlicna sredina, eno Luvavu odatle otisao u Filu i uspio se izboriti za startnu petorku.
Jokić, luvavu, zubac.. vidjećemo zagorca
Mislio sam na igraca koji igra pribliznu poziciju njegovoj. Centri i visoki igraci iz Evrope ce se uvijek lakse probiti u nba.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 apr 2017, 18:24

KK_Bosna je napisao/la:dok mi slavimo kad musa zabije 10 poena zaboku i slicnim hrvatskim selima, njegov vrsnjak doncic rjesava utakmice u euroligi... i to nije bez razloga tako... da je musa veci talenat, bolji igrac, veci sportista, bio bi on u realu, a doncic u cedeviti...

Jakog ti primjera..Hernangomez igrao u Madridu a Nurkic u Cedeviti...

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 05 apr 2017, 19:22

lumani je napisao/la:

Jakog ti primjera..Hernangomez igrao u Madridu a Nurkic u Cedeviti...
RJEŠAVA UTAKMICE U EUROLIGI.

sta ti nije jasno ovdje? je li hernangomez rjesavao utakmice? nije. zato :silent: ako nemas nista pametno reci.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 apr 2017, 19:27

Nema ni to nikakve veze..Sharic je rjesavao a Jokic nije a ovaj drugi bolji..Po tome se ne prate talenti,gledaju se skroz druge stvari,pssst.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 6 gostiju.