Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
-
SjeverniVjetar
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Ko je kriv Mesi sto nema razgranatu mrezu prijatelja i informatora." Ko nema u glavi , ima u nogama", Safet je sjedio kuci i gledao PSG , a "ljudi koji znaju" su mu samo slali informacije. To je pravi boss. 
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 18 feb 2015, 17:59, ukupno mijenjano 1 put.
Selektore

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Jedva cekam spisak pred Austriju i kasnije Andoru, iskreno ne ocekujem nista posebno kad su u pitanju trenutni igraci, mislim da ce vecina njih dobiti poziv, ali bio bi red da tu budu barem dva nova.Naravno, mogu ja i drugačije. Sjediti s pomoćnicima u kancelariji, uzeti paket programa za 300 eura i na televiziji gledati svaku moguću utakmicu na planeti. Ali, nije to to. Ovako, kada me na konferenciji za novinare pitate što sam pozvao ovoga ili onoga, vjerujte da ću imati svu silu argumenata da to objasnim jer sve što sam vidio imam dokumentirano do u detalje – govori Baždarević.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- DonCorleone
- Kontakt:
Koja razlika izmedju Mese i onog cirkusantaCartman je napisao/la:Koja pljuska Papketu.Putujem kao i svi drugi treneri. Vjerujte da sam u ova tri-četiri vikenda, koliko sam na putu, sreo 10 drugih selektora ili njihovih pomoćnika i skauta. Ne izmišljam ja ništa, to se tako radi, samo je kod nas ta praksa neuobičajena, jer, izgleda, nijedan od mojih prethodnika nije običavao ovu vrstu skautiranja. Možda je to njihov način rada, ali moj nije. Moralo se malo drugačije raditi
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
SjeverniVjetar je napisao/la:Ko je kriv Mesi sto nema razgranatu mrezu prijatelja i informatora." Ko nema u glavi , ima u nogama", Safet je sjedio kuci i gledao PSG , a "ljudi koji znaju" su mu samo slali informacije. To je pravi boss.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Evo jos jedne.Cartman je napisao/la:Koja pljuska Papketu.Putujem kao i svi drugi treneri. Vjerujte da sam u ova tri-četiri vikenda, koliko sam na putu, sreo 10 drugih selektora ili njihovih pomoćnika i skauta. Ne izmišljam ja ništa, to se tako radi, samo je kod nas ta praksa neuobičajena, jer, izgleda, nijedan od mojih prethodnika nije običavao ovu vrstu skautiranja. Možda je to njihov način rada, ali moj nije. Moralo se malo drugačije raditi
Volio bih da sam, jednostavno, naslijedio 20 ili 25 dobrih fudbalera koji redovno igraju pa da ne moram brinuti i tražiti nove. Ali, nažalost, nisam. Zatekao sam dosta čudnu situaciju. Čini mi se da se ranije nije toliko razmišljalo o budućnosti, u smislu da se napravi baza od 10-ak potencijalnih reprezentativaca koji će uvijek biti spremni staviti se na raspolaganje reprezentaciji. Tako, recimo, rade Francuzi. Imaju više od 40 fudbalera koje redovno prate – kaže Baždarević.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin
Meša u ovom dijelu skautinga prati najjače repke svijeta, za nas je ovo novost tako da je oduševljenje veliko, jer ne samo Sušić nego ni oni prije njega nisu imali ovakvu praksu.
Ali ne treba previše euforiju dizati, jer ne mogu svi biti pozvani, pa kad ne bude pozvan "nečiji mezimac", da se ne oplete po Meši, prvi spisak će biti veoma zanimljiv, a biće zanimljiva i prva preskonferencija Meše (kad bude objavio spisak), vjerovatno početkom marta.
Ali ne treba previše euforiju dizati, jer ne mogu svi biti pozvani, pa kad ne bude pozvan "nečiji mezimac", da se ne oplete po Meši, prvi spisak će biti veoma zanimljiv, a biće zanimljiva i prva preskonferencija Meše (kad bude objavio spisak), vjerovatno početkom marta.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
- Putujem kao i svi drugi treneri. Vjerujte da sam u ova tri-četiri vikenda, koliko sam na putu, sreo 10 drugih selektora ili njihovih pomoćnika i skauta. Ne izmišljam ja ništa, to se tako radi, samo je kod nas ta praksa neuobičajena, jer, izgleda, nijedan od mojih prethodnika nije običavao ovu vrstu skautiranja. Možda je to njihov način rada, ali moj nije. Moralo se malo drugačije raditi - kaže Meša.
Selektor tvrdi da ne želi nikoga kritizirati, ali...
- Volio bih da sam, jednostavno, naslijedio 20 ili 25 dobrih fudbalera koji redovno igraju pa da ne moram brinuti i tražiti nove. Ali, nažalost, nisam. Zatekao sam dosta čudnu situaciju. Čini mi se da se ranije nije toliko razmišljalo o budućnosti, u smislu da se napravi baza od 10-ak potencijalnih reprezentativaca koji će uvijek biti spremni staviti se na raspolaganje reprezentaciji. Tako, recimo, rade Francuzi. Imaju više od 40 fudbalera koje redovno prate - kaže Baždarević.
Oca mi ovo je da ne povjeruješ,pa stvarno imamo "normalnog" selektora
Selektor tvrdi da ne želi nikoga kritizirati, ali...
- Volio bih da sam, jednostavno, naslijedio 20 ili 25 dobrih fudbalera koji redovno igraju pa da ne moram brinuti i tražiti nove. Ali, nažalost, nisam. Zatekao sam dosta čudnu situaciju. Čini mi se da se ranije nije toliko razmišljalo o budućnosti, u smislu da se napravi baza od 10-ak potencijalnih reprezentativaca koji će uvijek biti spremni staviti se na raspolaganje reprezentaciji. Tako, recimo, rade Francuzi. Imaju više od 40 fudbalera koje redovno prate - kaže Baždarević.
Oca mi ovo je da ne povjeruješ,pa stvarno imamo "normalnog" selektora
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Bravo Mehmede Bazdarevicu na ovome interviewu. Sve sto smo zeljeli na mjestu izbornika dobili smo u liku i djelu ovog trenera. Bravo.
Bravo Mehmede Bazdarevicu na ovome interviewu. Sve sto smo zeljeli na mjestu izbornika dobili smo u liku i djelu ovog trenera. Bravo.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Prijatelju, utakmica protiv Andore je prije Austrije..Elegant je napisao/la:Jedva cekam spisak pred Austriju i kasnije Andoru, iskreno ne ocekujem nista posebno kad su u pitanju trenutni igraci, mislim da ce vecina njih dobiti poziv, ali bio bi red da tu budu barem dva nova.Naravno, mogu ja i drugačije. Sjediti s pomoćnicima u kancelariji, uzeti paket programa za 300 eura i na televiziji gledati svaku moguću utakmicu na planeti. Ali, nije to to. Ovako, kada me na konferenciji za novinare pitate što sam pozvao ovoga ili onoga, vjerujte da ću imati svu silu argumenata da to objasnim jer sve što sam vidio imam dokumentirano do u detalje – govori Baždarević.
btw, nesto me zaintrigiralo kod ovog Mesinog intervjua...ne zeli da kaze gdje se nalazi, sta mislite da li bi to mogla biti Holandija pa krije ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
-
SjeverniVjetar
Kakve smo k.urate srece, kada bude doslo konkretno do poziva, pozvace svog amidzu kao treceg golmana...
Mesa , nemoj nas razocarati
Mesa , nemoj nas razocarati

Kakva razlika u pristupu izmedju Mese i onog papka. Pa yebem mu misa tek sad vidim kakav je ono bio neradnik.
Titula Narodne rep. BiH (1): 1946
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Titula Jugoslavije (1): 1971/1972
Titula BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013
Kup BiH (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001
Bravo Meša
A ko je molim vas skautirao Hajduk? Sasvim sam siguran da ima jedan čitav tim skauta koji ima zadatak za taj klub
A ko je molim vas skautirao Hajduk? Sasvim sam siguran da ima jedan čitav tim skauta koji ima zadatak za taj klub
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Meša dijeli pljuske.

- Goalgetter
- Kontakt:
Nekoliko sedmica putovanja po Evropi ne izgleda nimalo jeftino. Na pitanje koliki će biti trošak putovanja i da li mu je neko iz NSBiH odredio neki limit, sumu koju može potrošiti, selektor je rekao:
- Ne. Rekli su mi – slobodno radi. I neka se to zna. A vjerujte da trošak svega ovoga uopće nije veliki. Čak sam ga bio spreman i sam platiti. Šta mislite gdje spavam? Nisu to hoteli s pet zvjezdica, nego najjeftiniji koje mogu pronaći, a da su pristojni.
Auu... Prskanje epskih razmjera. 
-
SjeverniVjetar
Jesmo li uopste svjesni da je ovo prvi put, u dvadesetak godina postojanja BiH repreezntacije, da selektor putuje i gleda uzivo reprezentativce i potencijalne reprzentativce !?
Naravno, u medjuvremenu, bagra iz saveza i njihova raja i familija, nisu propustili nijedan FIFA i UEFA teferic
Naravno, u medjuvremenu, bagra iz saveza i njihova raja i familija, nisu propustili nijedan FIFA i UEFA teferic
Zadnja izmjena: SjeverniVjetar, dana/u 18 feb 2015, 19:39, ukupno mijenjano 1 put.
Meša majstore

Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.