Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
18
33%
4) St.Pauli
11
20%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 55

Bayern111
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bayern111 » 27 jun 2017, 17:32

jamesrodriguez je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:
Romagnoli13 je napisao/la:Kolašinac, Rodriguez, Hakan C., Forsberg, Dembele, Aubameyang, J.Martinez, Xabi, Lahm, D.Costa... Sve su to igrači koji su već otišli ili će otići iz Njemačke ovo ljeto, iz ovih ili onih razloga..Preveliki je to egzodus iz Bundeslige.
Ma nemoj?
Bayern111 je napisao/la:Meni ovdje najvise smeta nedostatak ambicija kod uslovno receno vecih klubova u bundesligi tu mislim na Schalke,Leverkuzen,pa i HSV,Dortmund mi je jos nejasan potpuno cinjenica je da ce ostati bez aube ,gereira pa vjerovatno jos pokojeg igraca ali zapravo ce oni odrediti smjer ovog kluba zamjenama kone budu doveli i novcem koji budu uzeli za ove igrace ev citam za gereira bi navodno dobili 23 mil eura pa zo je smjesno kad zmas da se neki polovnjaci placaju po 30 i 40 mil....
Mislim da je RB Leipzig posljednja nada da napokon neko ucini ovu ligu kvalitetnijom i zanimljivijom....
Sto se bayerna tice mislim da je balgi pad ocekivan jer jednostavno smjena generacija i igranje bezvelikih zvjezda koje zavrsavaju tipa alonso lam pa sljedece god ribery roben mora se osjetiti i nemoze proci samo tako mislim da ne bas to razlog kupovine ovoliko mladih igraca jer se ocigledno ocekuje da neko od njih i preuzme mjesto buduce zvjezde da li ce to biti coman ili ganabry ili mozda brant naredne godine ...vidjecemo
Kako god siguran sam da bayern kao ipak nece pasti toliko koliko mnogi kukaju pa tu su idalne lewa nouer humels boateng alaba roben tiago a sigurno dolazi i jos neko pojacanje i bice zanimljivo vidjeti hoceli anceloti napokon dati mladima priliku da pokazu vrijede li ili ne
Evo ti oklada: Ako Rafa ode za 23m ili manje ja idem s foruma, a ako ne ode nikako onda ti ideš s foruma. :?:
Tako je KayserSose , cuj Rafa da ode za 23 € taj koji je to napisao nema blage veze sa nogometom.
I komotno moze otici sa foruma.
Ja evo potpisujem prvo da Rafa sada kakav je vrjedi oko 40€ , a isto tako potpisujem da nece ni maknuti iz Dortmunda!!
Pa neka se klade sa nama. :lol:
Ti bas levat momak ka nisam napisao da on vrijedi ni 23 ni 40 ja ga nebi prodao ni za 50 jer je tek dosao i tek ce da bude bitan u dortmundu
A sto se tice poznavanja nogometa nevjerujem da si kompetentan da mi ti to kazes kako god procitaj post pa pisi kritiku a ne leti prije nego razmislis sta ces napisatk

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 jun 2017, 17:47

Pad Bundeslige ce biti, samo pitanje je koliko velik. Svi klubovi su se bacili na razvijanje talenata, valjda to dovoljno govori o ambicijama. Liga je dostigla finansijski zenit, ali ce nazalost dozivjeti rezultatski pad, a pad kvalitete je poceo ima dvije, tri sezone.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 27 jun 2017, 17:52

FRANK RIBERY je napisao/la:Pad Bundeslige ce biti, samo pitanje je koliko velik. Svi klubovi su se bacili na razvijanje talenata, valjda to dovoljno govori o ambicijama. Liga je dostigla finansijski zenit, ali ce nazalost dozivjeti rezultatski pad, a pad kvalitete je poceo ima dvije, tri sezone.
Tacno bas par sezona ne vec ovaj lagani pad i okretanje tim mladjim igracima i talentima a samim tim i pad kvalitete....
Ono sto je belaj je sto i ti mladi cesto odlaze jako jeftino jer nezele produziti prvobitne ugovore....i tu je klub u poziciji uzmi bilo sta da ne ode bez odstete za godinu
Ev schalke ce sada morati prodati maxa mayera jer mu istice ugovor i nece ga produziti i sihurno nemoze dobiti neki novac a prosle sezone im je totenhem nudio 40 mil i odbili su

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 27 jun 2017, 18:19

De mi recite fazu bundeslige kada velika većina klubova nije bila orijentirana na mlade talente?
Agieren statt reagieren

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 27 jun 2017, 18:27

Leverkuzen ballak ze roberto lucio i nemogi se sjetiti ostalih ali ta ekipa je bila sjajna
Dortmund je tak zadnje dvije godine bas krenuo sa ovom djecom nekazem da i prije nisu gurali mlade ali sada je to bas primnetno mnogo i to sto imanu ne pravo blago ali bas i nema prostora da se ocekuju nekw titule i neznam uspjesi u takboj situaciji prije mozes ocekivati da sake sezone neko dodje i odvede ti par igraca i ti ponovo izpocetka

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 jun 2017, 18:24

Mainz potpisao maxima iz stuttgarta,to je nakon kodre i adlera trece pojacanje .Uz ostanak cordobe i dovodenje talentiranog trenera schwarza mainz bi mogao opet visoko u bundesligi
Modeste ostaje u kolnu ,tu je prica zavrsena ,kinezi su se ponasali krajnje neprofesionalno i tu je prica zakljucena,dok bi u tom smjeru trebao aubameyang i napad kineza je ocekivan kroz koji dan
Meyer je pred odlaskom iz gelsenkirchena ,nakon jucerasnje izvrsne njegove partije ocekuje se napad engleza medutim i hoffenheim je zainteresiran ...

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 28 jun 2017, 18:34

odalke Jarcevima ovoliko para za Horna i Cordobu :o
075

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 jun 2017, 18:36

Fischer u Mainzu, Cordoba u Kolnu ( 15 mil eura). Odakle im lova, valjda od novih tv prava. Ja jucer o njima kritican, a oni danas dovode Cordobu, a i Modeste bi mogao ostati. Bravo Jarcevi!
Zadnja izmjena: FRANK RIBERY, dana/u 28 jun 2017, 18:38, ukupno mijenjano 2 puta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 28 jun 2017, 18:37

Vjerovatno od Modestea.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 jun 2017, 18:43

sljivo je napisao/la:Vjerovatno od Modestea.
modeste ostaje za sad ...iako nakon transfera cordobe mislim da ce tesko ostati ,cordoba je previse placen da bi bio na klupi a tesko moze igrati s modesteom u paru

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 28 jun 2017, 21:23

LeonBest je napisao/la:odalke Jarcevima ovoliko para za Horna i Cordobu :o
Rekoh davno da su Schmadtke i Stoger pravi tandem.

Vadi se Koln iz prosjeka. :clap:
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 jun 2017, 21:54

A tek Mainz. :kafa:

Mnogo mi se svidjaju njihova pojacanja. :thumbup:

PS: Hoffa radi na dovodjenju Maxa Meiera. :ljepota:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 jun 2017, 22:18

Hector ce vjerovatno napustiti Koln?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jun 2017, 23:15

Izgleda Hakan ode iz Bayera u raspali Milan i to za 20 mil komedija živa, da kojim slučajem igra za neki osrednji klub Premiershipa ne bi otišao ispod 50 mil.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 28 jun 2017, 23:18

Smece od igraca a jos vece smece od covjeka
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 28 jun 2017, 23:22

I opet ce tako ako se dokaze u Milanu, na prvu ponudu ozbiljnijeg kluba dati pedalu i Italijanima. Njegov karakter je velika nula, takve igrace treba izbjegavati u sirokom luku.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 28 jun 2017, 23:28

Vijadukt je napisao/la:
LeonBest je napisao/la:odalke Jarcevima ovoliko para za Horna i Cordobu :o
Rekoh davno da su Schmadtke i Stoger pravi tandem.

Vadi se Koln iz prosjeka. :clap:
Vijadukt, pa odakle im novcanice ako Modeste ipak ostane u klubu :D ? trenutno nisu ostvarili nikakav plus prodajom igraca, EL im i ne donosi toliki plus, obzirom da smatram da nece npr doci do 1/2 finala ili finala. neobicno mi vidjeti da Jarcevi ovolike sume izdvajaju :D uvijek se sjetim famoznih Geromela i Marco Reicha :urnebes: za njihove uslove masni transferi (pored povratka Poldija) i sad hladno za Horna izdvoje 7m i Cordobu 15mil :crazy: a Schmaddie je vec i u malom HSVu radio odlican posao bas kao i sada. steta sto je HH prije nekoliko godina umjesto Schmadtkea dao prednost Kreuzeru....
075

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 28 jun 2017, 23:39

Mogao bi hector kod kloppa

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 28 jun 2017, 23:49

Racunaju 10 miliona od EL plus tv prava od prvenstva.

Ako se ne varam idu pregovori sa REWE i RheinEnergie

Sigurno je da nisu planirali novac od Modesta. To su javno izjavili.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 29 jun 2017, 07:58

FRANK RIBERY je napisao/la:Pad Bundeslige ce biti, samo pitanje je koliko velik.
Kad govorimo o transferima za očekivati je da će ove sezone izlazni transferi biti malo jači nego dosad pošto su 4 kluba koja pretendiraju za vrh ostali bez LP i EL, a ovi koji su iznenađujuće ušli u LP/EL su preslabi da zadrže sve igrače. Osobno očekujem da će još nekih 10-ak jakih igrača napustiti ligu ovo ljeto.

Što se tiče Hakana, njegov potez je razumljiv. Milan je ponovno financijski potentan, veliki je klub kakav Kusen nikada neće biti, grad Milano pruža nemjerljivo više od Leverkusena i okolice, a vjerujem da je i para pristojna.

P.S. Ironija je da su Bundesligaši već satrali preko 325m Eura, a liga uopće nije ojačala. :tokralju:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: eaglebvb09 i 4 gosta.