Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Bianconeri1988
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jan 2012, 22:10

@BigBen

Jest paklen ovaj vođa, samo psuje, za njega su svi merda, i treba tako. :mrgreen: :lol:

A šta reći za sutrašnju utakmicu.

Mi smo Juventus, nama nije važna pobjeda, to je jedino što se računa. Dosta mi je više tih priča da ćemo biti zadovoljni drugim ili trećim mjestom na tabeli. Mi smo najveći klub u Italiji i svake sezone smo favoriti za Scudetto, iako to Conte taktički skriva u svojim izjavama, ali već on priprema plan i program za sljedeće utakmice u kojima ćemo izdominirati protivinike kao u prvom dijelu sezone. Igrači su toga svjesni, mislim da je onaj govor Agnellija i Bonipertija na otvaranju stadiona pogodio sve igrače u srce i dirnuo ih zato sve i daju od sebe na terenu svaku utakmicu, a Conte im prije svake utakmica vjerujem to ponavlja.

Zato sutra samo pobjeda i prolaz.

FORZA RAGAZZI :!:

[youtube][/youtube]
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jan 2012, 22:48

Tema dominira 8-) ..

Vidim ni danas nije se nista drasticno desilo, ko uvijek samo suplje price..
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jan 2012, 22:53

Mah samo trolamo :mrgreen:

Sutra će barem Amauri otići, jedva čekam da ga izbacim na socceru iz ekipe. :mrgreen:

Odoh još jednom pregledati subotnju utakmicu, da uživam u našoj igri uz komentar Zumbrana, naletit ću kasnije. :D
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 23 jan 2012, 22:55

Bianconeri1988 je napisao/la:Mah samo trolamo :mrgreen:

Sutra će barem Amauri otići, jedva čekam da ga izbacim na socceru iz ekipe. :mrgreen:

Odoh još jednom pregledati subotnju utakmicu, da uživam u našoj igri uz komentar Zumbrana, naletit ću kasnije. :D
daj li :D nk

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jan 2012, 22:58

Ma mora i to neko ;)

Conte : “I’ve spoken with Elia, he’s struggled to adapt which is understandable given that he's from a foreign League & doesn’t speak the language. A lot of players in the past have had similar issues like Platini or Zidane. I myself was in a coma for a year before I settled in the world of Juve"

eto sad znamo razlog..

Sutra se nadam Del Piero od pocetka i vrijeme je da ga zabije. Sutra je rasprodan stadion tako da ocekivam ko uvijek pakleno..

..I evo ako nije neko cito...

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... s-than-the" onclick="window.open(this.href);return false;

Forza Juve
Zadnja izmjena: SoloJuve26, dana/u 23 jan 2012, 23:00, ukupno mijenjano 1 put.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jan 2012, 22:59

@BigBen

I poluvrijeme:

" onclick="window.open(this.href);return false;

II poluvrijeme:

" onclick="window.open(this.href);return false;

@SoloJuve26

Zna Conte kako sa igračima, svi oni kod njega imaju isti tretman, nema uopšte neke zapostavljenosti ili ignorisanja, jednostavno svi igraju po zasluzi. Nije to uopšte kako pojedini nagađaju ili žele da prikažu da izgleda kako im odgovara samo kako bi destabilizovali ekipu, zato Conte radi pametno i ne dozvoljava da se snimaju treninzi.
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 23 jan 2012, 23:12

@bianconeri
hvala

slika

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jan 2012, 23:14

BigBen

Jel to sutrasnji sastav???

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jan 2012, 23:21

Nešto se govorilo da bi mogli igrati ovako, sa 3 nazad, samo što sam ja pročitao kako bi Pirlo trebao igrati prvu,a Vidal na odmor.

Pirlu trebaju igrači koji će samo trčati, on ima takav pregled igre da će sigurno vidjeti bilo kojeg igrača, već je imao 3 asistencije ove sezone kad izbaci protivničku odbranu, protiv Parme 2 puta i sinoć jednom.

Ali definitivno stvar u kujoj bi trebali popraviti igru su prekidi, skoro svaku utakmicu izvedemo po 7 ili 8 kornera i uopšte ne napravimo neku priliku, a kamoli da zabijemo gol, a imamo dobre skakače u ekipi...

Trebao bi Conte na tom poraditi, jer prekidi su vrlo jaka stvar.
Ž '21!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jan 2012, 23:25

Ma nebi ja tolko experimentiso nego nastavio kako smo dosada igrali samo neke male promjene. Roma se nece lako predati a bilo bi dobro ko sto sam reko da zabijemo taj brzi go sto prije da i otvorimo jos pa da im i drugi uvalimo :D ..Nebi volio da tekma ode na produzecima.,, beze samo umor igracima.

Samo me strah da nedobijemo kakve povrede na kljucne igrace..

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jan 2012, 23:30

Ključni igrači se sigurno neće povrijediti jer neće igrati. :mrgreen:

A ova Roma nije krkanska ekipa, ljudi hoće da igraju fudbal, fino je to posložio Enrique, isto kao Conte, ljudi se nadigravaju i igraju za gol više, konačno u Torinu nećemo gledati bunker ekipu, zato vjerujem da ćemo uživati u utakmici.

Bit će promjena u ekipi sigurno, jer i sljedeći utorak igramo ligašku utakmicu protiv Parme u gostima, zato će ovi što igraju standardno sutra propustiti čitavu utakmicu,a zavisno od rezultata i potrebe, možda dobiju i priliku sa klupe.
Ž '21!

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jan 2012, 23:39

Ma cini ti se da nece biti bunkera, a vidjet ces sutra kad nasi navale nema veze ko bude igro ima da i Conte napali do max :mrgreen:... Zamisli da nam Pjanic sutra zabibari iz nekog slobodnjaka.,,

bas sam danas razmisljo, nismo jos izgubili ni jednu utakmaciu al kontam koja ce to biti prva ekipa koja nam srusi taj rekord i pobjedi nas u Turinu...

sad evo citam da bi Krasic mogo u Fener.. uskoro ce se znati jos.
Zadnja izmjena: SoloJuve26, dana/u 23 jan 2012, 23:47, ukupno mijenjano 1 put.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 23 jan 2012, 23:46

Mene već sad fata neka trema pred utakmicu, vraćam se u ono vrijeme prije Calciopolija, kad sam svaku utakmicu čekao sa velikim nestrpljenjem i brigom kako ćemo odigrati, jer sam znao da bi sve osim pobjede bilo veliko razočarenje za mene, prošlih sezona mi je bilo nekako svejedno jer sam znao da se nemamo čemu nadati, samo mi je bilo važno da pobjedimo provincijski klub, a doduše to nam nikad nije bio problem. :mrgreen:

Jedina ekipa koja bi nas mogla dobiti u Torinu je Napoli jer imaju strašnu i ubitačnu kontru, a od ostalih vjerujem nijedna, sve su osuđene da se brane. :mrgreen:
Ž '21!

BigBen
Kontakt:

Post Postao/la BigBen » 23 jan 2012, 23:47

lijepa vijest za one koji imaju sportklub, konaco da pogledam utakmicu na tv ekranu :D

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 23 jan 2012, 23:50

Lacijali i dalje nisu našli zajednički jezik sa Moskovljanima koji za Japanca Hondu traže 15 miliona evra. Krasić bi bio jeftinija opcija, ali Juve ne popušta, traži da se budući klub obaveže da će na kraju sezone otkupiti našeg reprezentativca.

Kako se saznaje, kontakti dva kluba nisu urodili plodom, jer ni Krasić nije baš raspoložen da ide u Rim, a ono što je dodatno zakomplikovalo stvari je povreda Pepea.

Italijanski reprezentativac će biti odsutan par nedelja, a Krasić bi mogao da dobije šansu već sutra u kupu, a zatim i protiv Udineze.

Ukoliko bude bolji nego u prethodnim utakmicama njegov odlazak bi mogao da bude stopiran, tim pre što nema ponuda koje bi zadovoljile i igrača i sam klub.

Da hoce vise otici,ali sumnjam da ga neko sada zeli i ja mislim da ce sutra biti dobra utakmica

Giallorossi imaju pet pobjeda u nizu medjutim treba reći da je i njihov susret protiv Catanije odložen zbog kiše. U četvrfinale su došli nakon velike pobjede nad Fiorentinom u Rimu. Luis Enriqe će imati par problema sa sastavljanjem ekipe s obzirom da ima nekoliko ozlijedjenih igrača. Španski trener će biti bez Danielea De Rossija, Cicinha, David Pizzarra i Marco Cassetti, kao i bez Nicolás Burdissa i Pablo Osvalda kojih nema već od ranije.

I unatoč tolikim problemima Enriqe kao i još dosta igrača najavljuju da idu u Torino kako bi srušili Juventus i time im nanijeli prvi poraz u sezoni. Enriqe je pozvao slijedeće igrače: Stekelenburg, Lobont, Curci, Heinze, Juan, Kjaer, Rosi, Taddei, José Angel,Gago, Greco, Perrotta, Pjanic, Simplicio, Viviani, Borini, Bojan, Lamela, Totti. Mogući sastav Rome: Stekelenburg; Rosi, Juan, Heinze, Taddei; Simplicio, Gago, Pjanic; Totti; Lamela, Borini.

Juventus u ovu utakmicu ulazi sa željom da se osvete Romi koja ih je prošle godine i izbacila iz kupa. Trener Stare Dame je na današnjoj press-konferenciji rekao da mu se svidja Roma ali da želi da ih eliminiše iz daljnjeg natjecanja. Conte će imati par problema sa sastavljanjem tima. Protiv Atalante se ozlijedio Marchisio i Pepe. Takodjer neće moći računati ni na Eliu koga takodjer nema zbog povrede. Mogući sastav Juventusa prema Sky-u: Storari; Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, De Ceglie; Pirlo, Vidal, Giaccherini; Krasic, Borriello, Del Piero.

Juventus i Roma su izjednačeni po pobjedama u Coppa Italia. I jedni i drugi su dizali ovaj trofej devet puta. I Bianconeri i Giallorossi imaju po šest pobjeda u medjusobnim susretima i samo je bilo dva puta neriješeno. Posljednji put su Bianconeri u kupu dobili Romu u sezoni 1994/1995 i ove sezone će tražiti prekid tog posta.

Razlika Caseres- Juve je jos samo oko 1 miliona € kada je u pitanju bonus, mi nudimo 1 mil e bonusa, sevilla hoce jos 1 mil...

Kaze Di Marzio, po njemu, posao ce biti sklopljen.

"Nađen je dogovor, Guarin će postati igrač Juventusa. Italijani i Porto su se dogovorili, Juve će odmah platiti 4 miliona i još 7 na leto", kaže Marselo Fereira njegov agent.

NISTA MI NIJE JASNO,KO KOGA OVDJE
Tu sei la squadra del cuore
sempre in campo undici eroi
vinci l'impossibile e vai
Ti seguiremo anche noi

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 23 jan 2012, 23:52

ZA OXYGENA :D :D :D :D :D :D :lol:

http://www.dailymotion.com/video/xmvxji ... rel-page-1

Tre giocatori per coinvincere Cellino a cedere il mediano Radja Nainggolan: l'incontro odierno tra il Cagliari e la Juve verte proprio sulle contropartite tecniche. Ekdal e Marrone hanno già detto sì al Cagliari, ma il presidente Cellino vuole un bomber e l'ha trovato in Ciro Immobile (classe 1990), il ragazzo di scuola juventina che sta facendo faville a Pescara.

Navodno Ekdal, Marrone i Immobile i jos love.pa jebote koga mi ustvari hocemo,prokleta nagadjanja,bas me ovo nervira sve :oops: :oops: :oops: :oops:
Ti seguiremo anche noi

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 23 jan 2012, 23:55

Ma ija sam takav bio prosle god, nekad sam i znao da necemo dobiti i ako smo vodili 2-0 i opet na kraju 2-2. Mora se priznati da smo igrali dobro protiv ovi veci, al smo sve poene gubili nad ovim malima ekipama. Jebote sjecam se vodimo protiv Catanie 2-0 kuci i mi se povucemo a oni nas gaze ko da su Barcelona i na kraju bude 2-2. A ima ti primjera koliko hoces.. :twisted: i sto najgore vidis one smjeskanje nakon utakmice ,

Ove god jesmo prosuli poene beze na ovima opet malima ekipama, al problem je sada sto fulamo puno zicere :lol: ,, Znaci samo da imamo jednog golgetera imali bi full pott..al doce i to na svoje nemoze sve odjendom..

A ja mislim da cemo mi prije izgubiti protiv neki levata, nego protiv Napolia sto ti mislis. Genoa nam je najblize bila da nam dadne poraz al sreca nas je pratila tada...
Zadnja izmjena: SoloJuve26, dana/u 24 jan 2012, 00:18, ukupno mijenjano 1 put.

paolomontero
Kontakt:

Post Postao/la paolomontero » 23 jan 2012, 23:56

zanimljiv clanak ko je potrebniji GUARIN ILI CACERES

As each day passes, these two names are constantly printed in the media. And as each day passes, it feels like it’s not BS. One of them is coming (for those who hasn’t known yet, as per lega regulation, each team in Serie A can only sign two non-EU players and one of our slots has been used for Vidal this summer). But which one is the first priority? Which one is the real thing and which one is the smoke and screen?

Let’s see. On the one hand, Beppe Marotta has the 25-years-old Colombian central midfielder, Fredy Guarin. Although he hasn’t featured regularly for Porto, the mezz’ala owned Gago and the rest of the Argentinian midfielders in the 2011 Copa America. He’s physically imposing and very good in transition from defense to attack (and vice-versa) with a good eye for passing and shooting.

On the other hand, he has Martin Caceres, the 24-years-old versatile Uruguayan who has played for us in the 2009/10 season on loan so he’s already familiar with Serie A. His play for Uruguay during the 2010 World Cup at LB was impressive and he’s the starting RB for Sevilla. Grinta? So far, he has lost a tooth during a game (and keep playing on for sometime!) and got a lacerated kidney from an opponent. I’d say the fan-favorite during his loan spell here is a Juve-kind of player. His joining us will relieve both fullback positions, not to mention his ability to play CB as well.

The Colombian is certainly the more talented player but is it that simple? Do we go for talent (Guarin)? Or need (Caceres)?

Most of the times, like in NBA, talent always prevails, providing he’s a good professional. But is it the case in football, especially in Serie A, where a teams is as strong as its weakest link? And more importantly, is it the case for us?

Now, let’s take a look at our current defense and central midfield:

DEFENSE
- Starting: Lichtsteiner-Barzagli-Chiellini-De Ceglie
- Backup: Motta-Bonucci-??-Grosso

Grosso will be gone by June and every Juventino would shudder with fear every time Motta set a foot on the grass. With Sorensen loaned out to Bologna, that leaves Lichtsteiner as the sole RB and De Ceglie as the only pure LB. Too thin. It’s so thin it makes Calista Flockhart look like Rosie O’Donnell.

Martin Caceres Juventus Sevilla

If Caceres comes, the versatile defender will most probably start at LB and cover the 28-years-old Lichtsteiner at RB. And that will give us Bonucci and De Ceglie as the defensive backups. Pretty solid.

Having said that, Chiellini can play LB as well and if Caceres doesn’t join us, De Ceglie, who has shown a marked improvement in the last two games against Cagliari and Atalanta, will be the starting LB and Chiellini will back him up.

The most important issue for Marotta then he’ll have to find a reliable backup at RB to deputize Lichtsteiner.

Advantages if Caceres comes:
- Versatile: can cover RB, LB and CB
- Familiar with Serie A and will fit right in
- Unquestioned grinta
- Conte can play a wing back (or a three-CB) system with similar quality at both wings
- Can be our starting RB/LB for years to come

Concerns if Caceres comes:
- De Ceglie’s progress. If the Uruguayan comes, De Ceglie will be the 2nd or 3rd choice at LB and either way it will stunt his progress. It won’t take long for his agent to ask for a transfer to another club.
- Caceres is right-footed so it remains to be seen if he can cross from the left as well as he does from the right.
- Injury-prone? His time here was blighted with injuries but aside from his lacerated kidney caused by an opponent, he’s pretty much injury-free during his one and a half stay in Sevilla so it may just be a non-issue.

If Caceres doesn’t come, what must Marotta do?
- Get a reliable backup at RB
- Get a Bocchetti: If Chiellini is unavailable, there’s no backup at CB and LB

CENTRAL MIDFIELD
- Starting: Vidal-Pirlo-Marchisio
- Backup: Pazienza-Marrone-Gabriel

Our MVP is the unquestionable MVP so the question here is the substitutes. Pazienza is decent backup, in my opinion, but his lack of playing time has caused his agent to create waves during this winter mercato. Both Marrone and Gabriel are still young but if Pazienza stays, those two youngsters will be enough for the rest of the season. Furthermore, Conte can switch to a two-CM system to accommodate the lack of CMs when a starter or two are unavailable.

Guarin Juventus Porto

If Guarin comes, he’ll add depth to an already very good collection of central midfielders. If one of the MVP, especially Marchisio or Vidal, is having an off day, Guarin can come in and provide quality without the midfield losing a beat.

His arrival will definitely push Pazienza out of the door but won’t hinder Marrone and Gabriel as they are further down the pecking order.

Advantages if Guarin comes:
- Added depth and quality in CM. Will certainly be one of the best, if not the best collection of CMs in Serie A.
- The depth will be very useful during the anticipated participation in the Champions League next season.

Concerns if Guarin comes:
- Time of adaptability to Serie A. More likely than not, his impact will be felt next season at the soonest, after he already has half a season under his belt.
- In the 2010/11 season, he’s not a starter even after Raul Meireles left for Liverpool. He’s still made many subs appearances, though, and help Porto achieved an unbeaten season (27 wins, 3 draws, and no losses under Villas-Boas).
- Professionalism: unknown. If he has a good character, he has a chance to have a successful career in Serie A like his countryman Faustino Asprilla in the 1990s (with Parma, a household name at that time). If he doesn’t, he can be sent on loan to Turkey after only half a season.

If Guarin doesn’t come, what must Marotta do?
- Keep Pazienza, if he wants to stay. MVP + Pazienza should be enough this season.
- If Pazienza doesn’t want to stay, there area a wealth of midfielders/mezz’ala in Serie A who can help: Radja Nainggolan (Cagliari), Angelo Palombo (Sampdoria), Valon Behrami (Fiorentina). Zdravko Kuzmanovic (Stuttgart), who has played for Fiorentina, is not a bad option, either. Of course, each of those midfielders has their own quality, prices and advantages/disadvantages but they will help.

Looking at those points above, in my opinion Guarin is the more high risk and high return option. If the defense is injury-free and Guarin turns out to be a good professional, we’ll be set at midfield (Guarin, Marchisio, Vidal and Gabriel/Marrone) for a foreseeable future. If it doesn’t pay off, it’s €11 million down the drain.

Caceres, on the other hand, is the much less risk option with a considerable return (especially if we can get him at around €8 million). The versatile defender can cover all positions in defense and will instantly patch holes in it. Lichtsteiner-Chiellini-Caceres combination? Grinta and blood. He probably won’t be a world-class player but at only 24-years-old, he can be very good and will certainly be a valuable member of the team for a long time.

For me, this long-winded article comes down to him:

Marco Motta Juventus

so it’s pretty clear where I stand. That and a 28-years-old Stephan Lichtsteiner runs from one penalty box to another for 90+ minutes week in and week out. But in the end of the day, whoever the team choose, I’ll welcome him and say, “Benvenuto alla Juve” and “In Conte I trust.”

Forza Juve!!
Ti seguiremo anche noi

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 23 jan 2012, 23:58

paolomontero je napisao/la:ZA OXYGENA :D :D :D :D :D :D :lol:

http://www.dailymotion.com/video/xmvxji ... rel-page-1
Sjećam se ovoga,momak je baš malo igrao,a i tako je uspio pobrati simpatije svih nas.
Stvarno se nadam da Marotta neće dozvoliti da on ode u Cagliari,neka da Immobilea,drugu polovicu Ekdala i 7M,dosta im je.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 24 jan 2012, 00:14

@Montero

Novinari nas navijače, :mrgreen:

A i ti si vala mogao umanjiti sa ovim člancima ili nam opisati u par rečenica, a ne jedan post pola stranice zauzme nikad čovjek da pročita :mrgreen: :lol:

Morrone non si toca, treba ostati, ne zanima me 8-)

@SoloJuve26

Ma neće niko nas ni od slabašnih ekipa dobiti, jer Conte ne dozvoljava da se opustimo, isti pristup imamo na svakoj utakmici, bez obzira ko je protivnik, ali neminovno je da će doći taj prvi poraz, jednostavno to je zakon brojeva, a i moderni fudbal je takav danas, mora se negdje izgubiti, ako ništa nek' to samo ne bude protiv direktnih rivala.
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: UmjetnikZijad i 9 gostiju.