Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
15%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
18
33%
4) St.Pauli
11
20%
5) Mainz
8
15%
6) Augsburg
8
15%
7) Union Berlin
2
4%

Ukupno glasova: 55

ledar
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la ledar » 04 jul 2017, 11:39

FRANK RIBERY je napisao/la: Ali i u takvom HNL pojavila se umjetnina koja je ligu ponovo ozivila. Ima nade za Bundedligu, a to je ukidanje pravila 50+1, bez toga ova liga jos malo nece biti nista jaca od Ligue 1.
Upravo tako, Leipzig je profitirao na zadržavanju regule 50+1 koju su oni uspješno zaobišli. Ali skoro svi tradicionalisti, a pogotovo bayo i žutalji, su za betonažu postojećeg stanja. Iako računicu po meni ima samo bayo koji će uvijek privući najbolje iz bundesa i ostati u svjetskih top 10. Jasno je i da su ovi mali koji završavaju na burg (izuzev wolfsburga) ili stadt također za betonažu da se mogu ravnopravnije nositi sa tradicionalistima. A navijače je lako uvjeriti da se time štiti domaći proizvod, što je u suštini točno ali iz perspektive nacionalnih selekcija.

Kad bi se stvari mogle promijeniti? Kad bundes završi debelo na začelju liga petice, prije toga nikako.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 04 jul 2017, 17:38

Ovi prijelazni rok je velik pokazatelj
Talijani uzimaju igrace iz bundeslige kako stignu ,posljednji su rodgriguez i calhanoglu ,cak su i francuzi sa ambicioznoscu marseillea dovukli luiz gustava,schalke je izgubio kolasinca ali prelasci u premier ligu su vec tradicionalni....
Puno je populizma i demagogije oko bundeslige tako da sumnjam u nekakve promjene ,pogotovo nakon trenutnih i buducih uspjeha elfa

Bayern111
Kontakt:

Post Postao/la Bayern111 » 04 jul 2017, 17:52

Bundesligi hitno treba jos jedan klub koji ce imati ambicije vezan za vrh ne samo bundeslige neho i evrope takv klub trenutno je samo RB Leipzig
Schalke Lever HSV su odavno odustali od te trke a BVB cini se potpuno se okrece mladima i pravljenju igraca za evropske velikane i kukanju kako ih pljackaju....
Gladbach mislim radi u rangu svojih mogucnosti
Solidna pojacanja
Kako god tesko je vjerovati da ce bundesliga biti jaca i bolja schalke svake gidine gubi jednog ili dva igraca BVB isti Lever ce izgleda prodati sve sto valja i neznam cemu se inda nadati vjerovatno tituli u decembru u minhenu

Cini se da vlasnik Minhena 1860 planira da tuzi DFB i trazi ukidanje pravila 50 +1 kaze da ce to sve trajati oko 3godine i imace podrsku dosta bundesligasa hannover stutgart HSV werder wolfsburg a najveci protivnik je izgleda BVB iskreno se nadam ukidanju tog pravila znam da bi to donijelo i dosta negativnih stvari ali bi i donijelo doata ulaganja i vecu konkurentnost sigurno

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 jul 2017, 18:58

Nakon Antišina dramatičnog jutrarnjeg upada odem ja malo na bayerncro forum da vidim šta se tamo pametno piše. Zanimljivo da tamo uopće nema nekog hypea i velikih očekivanja oko Rattena (tema ima 2 stranice a aktivna je oko godinu dana), već je naglasak na Dortmundu. Jedino zajedničko je naricanje nad sudbom lige. kuknjava :mrgreen:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 04 jul 2017, 19:22

Treba ukinuti pravilo 50+1 da više ne plaču kako Bayern uništava ligu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 05 jul 2017, 14:33

Navodno je Camacho novi igrac Wolfsburga. Sa bonusima ce kostati 18 miliona. Dolazi kao zamjena za Gustava. Bilo bi dobro ako se obistine tvrdnje.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 05 jul 2017, 18:51

:rol: :rol: :rol:
slika
:lol: :lol: :lol:

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 05 jul 2017, 19:10

Desperado09 je napisao/la::rol: :rol: :rol:
slika
:lol: :lol: :lol:
Lothar je pogodio u sridu ,mi nemamo novca kao sto neki misle kao real barca chelsea ...zato je strategija kupovati mlade igrace koji imaju mogucnost razvoja i oblikovanja po nasim zeljama,razlika u odnosu nas i ostatka bundeslige je u tome sto cemo mi te igrace u njihovom zenitu zadrzati i oblikovati po nasim zeljama i potrebama
Takva strategija nam nece donijeti 3-4 lige prvaka u deset godina vec 1 u 10 godina eventualno dvije ako se sve poklopi ,ali takva je realnost :kafa:

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 05 jul 2017, 19:22

Imaš/dovedeš igrača od 18-20 godina, prođe max 7-8 godina, zasiti se, hoće da ide, željan je promjene u najboljim godinama. Primjer Kroosa. Ta politika ima i dobrih i loših strana.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 05 jul 2017, 19:25

Jel moze objanjenje za to 50+1 pravilo :mrgreen:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 05 jul 2017, 19:57

Desperado09 je napisao/la:Imaš/dovedeš igrača od 18-20 godina, prođe max 7-8 godina, zasiti se, hoće da ide, željan je promjene u najboljim godinama. Primjer Kroosa. Ta politika ima i dobrih i loših strana.
Koliko imas kroosova u bayernu od odlaska ballacka?

Vijadukt
Kontakt:

Post Postao/la Vijadukt » 05 jul 2017, 20:02

miki_92 je napisao/la:Jel moze objanjenje za to 50+1 pravilo :mrgreen:
Minimalno 50+1 ostaje za clanove kluba (navijaci), ostatak ima investitor. Ovo se odnosi na pravo glasanja, Dakle, investitor zakonom ne moze imati vecinu.

Sto se tice vlasnistva u klubu tu investitor nema ogranicenje.

Valjda samo pomogao :think:
"Der Schlüssel zum Erfolg ist Kameradschaft und der Wille, alles für den anderen zu geben!"

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 05 jul 2017, 20:05

miki , e onda možeš zamisliti kakvi su giganti i mađioničari ovi iz Red Bulla kada su zaobišli to pravilo.

Front office magic. :ljepota:
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 06 jul 2017, 00:15

Leipzig potpisao augustina ,schalke harita

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 jul 2017, 11:02

schickeria je napisao/la:Leipzig potpisao augustina ,schalke harita
Bice da je prvi igrac u nizu kojeg je Leipzig maznuo Borussiji ispred nosa.Dosta se o tom momku pisalo, dobra zamjena za Selkea.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 jul 2017, 11:50

FRANK RIBERY je napisao/la:
schickeria je napisao/la:Leipzig potpisao augustina ,schalke harita
Bice da je prvi igrac u nizu kojeg je Leipzig maznuo Borussiji ispred nosa.Dosta se o tom momku pisalo, dobra zamjena za Selkea.
Da. Sad je i meni postalo jasno zašto je Pilip završio u Dortmundu. To je zapravo bila Lajpcigova diverzija da si očiste put za igrača kojeg uistinu žele - Augustinea. Samo mi nije jasno jesu i tvoji hvalospjevi Philippu bili diverzija. :mrgreen:

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 06 jul 2017, 12:11

Ja sam o Philippu rekao svoje i na temi Borussije, citaj sve postove, a ne samo izmedju redova. S obzirom da siris lazi kako ja igrace hvalim samo kad odu u Leipzig i kako mijenjam misljenja kad slucajno zavrse u Borussiji, citiracu ti svoj post da ne zamajavas raju po forumu.
FRANK RIBERY je napisao/la:Neki dan sam pisao o Van Bronckhorstu, sad mediji pisu da je realan kandidat za trenera. Osvojio je titulu sa klubom koji je ipak iza Ajaxa i Psv, to je za respekt. Philipp je veoma dobar igrac,ima taj x faktor koji nagovjestava uspjesnu karijeru,extra pojacanje ako bi igrao kao zamjena za Reusa dok se ne oporavi.Cijena jeste paprena, malo previse za igraca jednog Freiburga. Nova tv prava i odmah igraci Herthe i Freiburga idu za cifre 15-20 miliona.
S obzirom da pojedinci pisu kako je Borussija otela Phillipa Konzervama, logican je zakljucak i u pogledu Augustina. Za istog se BVB interesovao pa bi dosli do istog zakljucka. Nego ne rece ti meni, hoce li i ove godine Borussija biti najaca u historiji i ko su novi Messiji u kadru Borusije pored crnog, americkog, turskog i njemackog? :D

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 06 jul 2017, 12:35

Pa ja se samo pitam jel to tvoje za Pilipa bila diverzija kao što je i Lajpcig majstorski navukao BVB sa Pilipom da bi si otvorio prostor za željenog Augustinea?

A što se tiče sljedeće sezone, nebitno je hoćemo mi biti jači kad su tu gigantski Buyern sa najnovijim perverznim pojačanjima i Ratten koji jedini može parirati Buyernu i ima najmoderniji kamp u Leipzigu i dovodi igrače ogromnog potencijala. :mrgreen:

A novi Messi je Messi sirijske dijaspore u Njemačkoj. :kafa:

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 06 jul 2017, 17:23

Dopizdili ste i Bogu i covjeku ,daj prerastite vise taj 6.c.......

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 jul 2017, 17:55

schickeria je napisao/la: Lothar je pogodio u sridu ,mi nemamo novca kao sto neki misle kao real barca chelsea ...zato je strategija kupovati mlade igrace koji imaju mogucnost razvoja i oblikovanja po nasim zeljama,razlika u odnosu nas i ostatka bundeslige je u tome sto cemo mi te igrace u njihovom zenitu zadrzati i oblikovati po nasim zeljama i potrebama
Takva strategija nam nece donijeti 3-4 lige prvaka u deset godina vec 1 u 10 godina eventualno dvije ako se sve poklopi ,ali takva je realnost :kafa:
Problem je što u Bayernu ne shvataju da se nekad mora iskeširati za nekog velika lova i napumpati taj transfer da bi Kinezi, Australijanci, Ameri i ostali kao i evropska djeca poželjeli imati dres te ekipe. Real Madrid ima strategiju kao BVB već 5-6 godina. Zadnji igrač preko 25 godina kojeg su doveli je Modrić i to 2012. To je bio nužan transfer tada i u potpunosti se isplatio. Što bi danas Bayernu bio Alexis, ali su preškrti da za takvu klasu daju pare koje imaju. Da nije bilo ludosti Madrida 2009. i prodaje Robbena za nikakve pare Bayern vjerovatno nikad ne bi igrao ona silna finala LP zaredom. On je bio taj game changer i u tom periodu top 5 igrač svijeta. Tada su imali sreće da takvog dobiju ispod cijene, ali danas neće. Još ako BVB više ne bude dala da ih pokradete Bayern će biti glavni u Njemačkoj, ali prosjek u Evropi. Doduše, s ovakvim razvojem situacije u Bundesici teško će jedan Dembele pristati da ode u Bayern kad će za njim luditi ekipe iz mnogo konkurentnijih liga.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.