FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 16 mar 2015, 12:02

Obavezno naci dva mlada igraca kojima ce se davati prilika ispred Bucana i Varee. Nuspahic, Beganovic moraju imati mjesto prije njih. Svaka cast svakome, ali ja kod njih ne vidim niti zelju, niti fizicku spremu, niti nam kao takvi mogu mnogo dobrog donijeti. Steta da se propusti prilika, kao recimo u sezoni gdje je Bajic grijao klupu nezainteresovanim Selimovicu i Svraki, koji su igrali uprkos katastrofalnim partijama u pojedinim mecevima. U vecini zapravo. Ma ja bih cak isao do te mjere, da recimo Zerica i Behrama, ako su oni vec najbolji u omladinskom, ubacujem u domacim utakmicama, kada vodis recimo dva-tri razlike.
Od ovih starih nema hajra, totalno sam razocaran Vareom juce. Niti jednom nije stao na loptu, presjekao nesto, potrcao, nista nula. Amir, koliko god da je grijesio, strasno smo osjetili kada je izasao taj veliki pad u igri, niko nije ostao ko bi se ponudio zadnjoj liniji da razmijene pas, da se ne nabija panicno i besciljno. Bucan je kratko bio u igri, ali i on u par puta standardno retardirano, glavu u pod sam pokusava 80 igraca predriblati. Oda treba sada tu da presijece, i da stavi do znanja, kako ako nemas zara, zelje, motiva da igras, sjedi na kraj klupe i na kraju sezone pa pa.
Mladim igracima tri utakmice odigrane znace dosta u razvoju, i koliko god nisu spremni, garantujem da nista losiji nece biti od ovih nezainteresovanih.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 16 mar 2015, 12:05

definitivno kad je amir izašao bilo je još gore. a varea se tako krio da nije mogao ni pogriješiti.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 16 mar 2015, 12:13

koliko god mi bio drag, varea je ipak rekreativac a moze mu se i bucan dodati... i kokot ima kila ko varea, ako ne i vise ali momak trci, bori se i gine za svaku loptu :tokralju:

djelmic je isto vrlo dobro pojacanje... za ostale nemam zamjerku... jedino sam strijepio kada je cola igrao, sve kontam u glavi mu bingo i neki sistem al dobro je :geek:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

katakomba
Kontakt:

Post Postao/la katakomba » 16 mar 2015, 12:15

fedeltafrotta je napisao/la:koliko god mi bio drag, varea je ipak rekreativac a moze mu se i bucan dodati... i kokot ima kila ko varea, ako ne i vise ali momak trci, bori se i gine za svaku loptu :tokralju:

djelmic je isto vrlo dobro pojacanje... za ostale nemam zamjerku... jedino sam strijepio kada je cola igrao, sve kontam u glavi mu bingo i neki sistem al dobro je :geek:
ahhahahahaha :clap: :lol:
Željezničar živimo !

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 16 mar 2015, 12:18

Ma Benjo je dobar igrac ali ga je dosta poremetila povreda. Nakon nje je pao i fizicki, a i psihicki zbog tog transfera koji je trebao biti realizovan nakon utakmice sa Plzenom.
Kad se vratio na teren pruzio je par losijih utakmica, nekoliko gresaka i odma se nasao na meti navijaca i palo mu je samopouzdanje... Nadam se da ce se uspjeti vratiti, definitvno mu treba dati jos jednu priliku.

Za Vareu se slazem sa vama, klasa igrac ali igra bezvoljno i nekako je trom,spor...
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 16 mar 2015, 12:32

U prvom poluvremenu nešto smo pokušavali, u drugom se branili i zahvaljujući i dozi sreče i odbranili. Što se tiče borbenosti momcima se zaista nema šta prigovoriti. Što se tiče same organizacije igre tu će Oda imati mnogo više posla nego što je i sam pretpostavio.

Ono što moram primjetiti su izmjene koje po meni i nisu bile baš najbolje izvedene. Kod povrede Bogdanovića trebao je ući Uzelac ili drugi Sadiković, a ne Ćolić. Nije trebalo Zeljkovića vratiti na centarhalfa on definitivno do kraja prvenstva treba igrati na desnom beku. Iako neki hvale igru Ćolića po meni on je bio izgubljen i nije zatvarao desnu stranu najbolje. Mjenjanje mladog Hadžiahmetovića Vareom također se nije pokazalo kao dobar potez. Možda je momka trebalo izvući iz igre zbog treme i grešaka, ali Varea sigurno nije bio opcija za ulazak u igru. Ovo što sam do sada gledao Vareu u dresu Želje pružio je i više nego skromne partije, a jučer je bio posebno beskoristan. Sa njegovim ulaskom Široki je imao igrača više. Sa trećom izmjenom nije se trebalo žuriti pogotovu stoga što su Đelmić i Kvesić bili jako dobri po lijevoj strani i naprijed i defanzivno. To nam se moglo osvetiti pri kraju susreta kada Kokot više nije imao snage, jer se istrošio tokom meča. Za onu borbenost od mene sve čestitke, bori se kao da je u Želji odrastao. Nije mi namjera bila da kritikujem, nego samo neki moj pokušaj analize. Sve u svemu bod kao kuća, ali protiv Zrinjskog ne bi smjeli igrati na ovaj način, mora to izgledati dosta ofanzivno hrabrije i povezanije.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 16 mar 2015, 12:36

Antolovic- kad je u formi, on je najbolji golman u ligi, fenomenalno je odigrao protiv Širokog, par sjajnih intervencija :clap:
Bogdanović- prekratko odigrao da bi mogao nešto reci o njegovoj igri, nadam se da nije teže povrijeđen
Kvesa- sasvim korektno odigrao, uvijek bio na pravom mjestu u pravo vrijeme
Kosoric- u ove zadnje dvije tekme dosta se popravio, ne griješi toliko kao što je prije radio, da ga ne ureknem samo
Zeljkovic- maestralna partija, ako ovako nastavi bice dobro
Benjo- pozitivno me iznenadio, dobar je bio, kad je ušao pomislio sam da ce ga zaobilaziti kao cunj ali me on demantovao
Amir- ovaj igrac je takav dragulj, da mi još nismo toga u potpunosti ni svjesni, i pored relativno loše partije njegovim izlaskom se uvukla nervoza u ekipu jer niko nije znao da iznese loptu bez nabijanja
Dado- po meni korektno odigrao, par finih poteza, dosta faulova na njemu, možda nam je sudija i mogao svirati penal na Dadi nakon što ga je Pandža gurnuo nakon onog slobodnjaka
Memija- jel se ovaj momak puca necim ? 90 minuta on trci ko navijen :clap:
Đelmić- isto ko Memija, samo malo mu je ponestalo snage pa ga je Oda morao izvaditi iz igre a i ne treba zaboraviti da je par dana prije tekme bio lakše povrijeđen
Kokot- fasciniran sam njegovom borbom u našem dresu, i ako nije zabio gol ovu tekmu on ce biti dobro pojacanje za nas
Nedostajao nam je puno Bajić. Dosta nam fali i Stanić i oni njegovi prodori.
Problem Nuspahića je igra u odbrani, tj. taj segment on nema, on se zaleti u napad, izgubi loptu i tu ostane i onda bek ostane sam na toj strani, svaka ozbiljnija ekipa ce to iskoristiti. Varea ovo dosad što je pokazao u našem dresu, je ne loše nego katastrofalno, ocekivao sam mnogo više od njega. Sejo Bucan, igrac bez mozga, što je stariji to je gori, kad neko kaže ubacen je u igru zbog nekog iskustva a djeca bolje od njega igraju, sve na isti fazon pokusava u napadu, i jednostavno guši Kvesu na toj strani, kad ga staviš na drugu stranu guši drugog beka, puno carini loptu kao i Varea i mislim da mu je poslije ove sezone pametno da ode u penziju da ne bi još više navukao gnjev navijaca.
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 mar 2015, 12:37

Pa Cola uopste lose nije odigrao?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 16 mar 2015, 12:46

Imali smo dva jako teska susreta vec na pocetku sezone i najvaznije je to sto smo ostali na istom nivou sa konkurentima i nismo dali da nekim kiksom ostanemo udaljeni. To bi trebao biti dobar motiv za nasu ekipu da nastave i da guraju jos jace.
Rezultatski smo dobili ono sto smo zeljeli i sa ovim remijem smo otklonili onaj kiks sa Grbavice protiv istog protivnika. Drago mi je zbog voljnog momenta koji je bio izrazen u citavoj ekipi, iako se zaista vidi razlika u kvalitetu i da je Siroki kao ekipa individualno dosta jaci. Relativno dobro smo se izborili sa tim, i vidjelo se da smo kao tim izborili rezultat zajednistvom. Vidjela se borba, agresivnost i svakako to treba da nas zadovolji. Lijepo je vidjeti borbu na terenu, pa kad je tako, ne bih im zamjerio ni da su izgubili ovu utakmicu od objektivno jaceg protivnika. Borbenoscu su nasi igraci otklonili nedostatke u kvalitetu i sa pravom mozemo reci da je ovaj bod apsolutno zasluzen.

Odbrana nije primila gol i ta do sada najslabija karika je pocela da napreduje u tom smislu, ali je jako vazno reci koliko ustvari sigurnost golmana moze da doprinese sigurnosti cijele uze odbrane. Ovakav nam Antolovic treba, jer je svojim odbranama jako dobro cuvao ledja dvojici stopera, koji su ipak znali da kiksaju i na ovoj utakmici. Da smo primili gol, odbrana onda uopste ne bi izgledala ovako dobro i bile bi mnoge kritike na racun stoperskog dvojca. Antolovic je drzao uzde i sigurnoscu ohrabrivao nasu odbranu, a svakako na neki nacin demoralisao protivnika.

Nisam zadovoljan Hasanovicem nikako. Pazljivo sam ga posmatrao cijelu utakmicu i on nije imao rjesenje kada igrac Sirokog krene kroz sredinu. Prelako je lopta izmicala Hasanovicu, zajedno sa protivnickim igracem. Nije bio dovoljno cvrst i njihovi igraci su ulazili prelako u dubinu prema nasim stoperima i tu nam je dosta falilo jace igre Hasanovica. Zaista nam fali jedan takav tip u ekipi poput Denisa Karica. On bi ubio ovu utakmicu, sigurnost ekipe bi bila povecana za 70 %, cime bi se za toliko i povecala sansa da malo i napadnemo. Da smo primili gol, ja bih najvise krivio Hasanovica.
Prilicno sam zadovoljan Benjom Colicem. On nije odigrao spektakularno, ali kada bi mogao dobijati sansu da igra malo cesce, pa jedno vrijeme bio na ovom nivou, siguran sam da bi se novom rutinom on poceo vidno popravljati. Bilo bi lijepo kada bi uspjeli Benju dobiti natrag kao dobrog igraca, jer on to jeste, kada nema problema sa psihom. Mozda bi poslije ovih odradjenih priprema on mogao dobiti jos jednu sansu, da vidimo koje su njegove trenutne mogucnosti i da li je njegov povratak kao igraca moguc.

Ostali su odradili borbeno i niko se nije previse isticao, ali su kao tim odigrali zajedno za rezultat koji nam u ovom trenutku mnogo odgovara. Na tome treba cestitati. Dadu su posteno istukli, i meni je bilo drago zbog toga. Fudbal je muska igra i kada te konstantno tuku, mozda mu to u blizoj buducnosti napravi neki inat da bude malo bezobrazniji. On je dobar igrac sa finom suptilnoscu, ali ona ne vodi u veliki napredak ako nema i bezobrazluka. To bi mozda i pilo vode da mi u ekipi imamo nekog razaraca umjesto Hasanovica koji bi pojeo i lopte i protivnika umjesto Dade, cime bi Dado dobio onu slobodu da bude kulturan i suptilan i da samo misli kako ce razigrati prema naprijed, znajuci da mu neko dobro cuva ledja. Ovako Dado mora igrati i prema nazad, i da se pobrine za sebe kada ima loptu u posjedu, da se izbori za duel, da ga se malo protivnici prepadnu. On to u ovom trenutku ne radi i prilicno je lagana meta za pravljenje faula i za dobivanje duela od strane protivnika.

Sve u svemu, moramo biti jako ozbiljni do kraja, ne smijemo razmisljati da ce biti lako protiv Slavije. Meni ova nasa ekipa trenutno djeluje kao vrlo motivisana, ali taj motiv mora da bude u svakoj utakmici da bi napravili rezultat. Takva mi je slika u ovom momentu, da bi sa motivom mogli igrati i protiv najboljih i cak i pobijediti svakoga, a da sa nedostatkom takvog naboja, mozemo izgubiti od svakog. Nadam se da ce presudni uticaj u nasim narednim nastupima imati taj motiv i da ce on biti prisutan cijelo vrijeme. Svojim dolaskom na utakmice u velikom broju, mi bi trebali stvarno da im pomognemo, da vide igraci da smo prepoznali ovo sto oni sada imaju, da ih poguramo.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 mar 2015, 12:46

Kakva dominacija u svim reprezentacijama :tokralju:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 16 mar 2015, 12:51

Bravo za momke. Sta je sa u19 i u17?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 16 mar 2015, 13:18

AsharaK je napisao/la:Bravo za momke. Sta je sa u19 i u17?
Mujagic, Zeric i Behram okosnice U17-repke.
Nazalost izgleda da Zeric nece putovati sa U17-repkom jer je i dalje povrijedjen...? :(

Memija i Beganovic standardni reprezentativci U19. Hiros i Durakovic su takodjer dobili pozive za prosle kvale.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 16 mar 2015, 13:24

boccaccio je napisao/la:
Nisam zadovoljan Hasanovicem nikako. Pazljivo sam ga posmatrao cijelu utakmicu i on nije imao rjesenje kada igrac Sirokog krene kroz sredinu. Prelako je lopta izmicala Hasanovicu, zajedno sa protivnickim igracem. Nije bio dovoljno cvrst i njihovi igraci su ulazili prelako u dubinu prema nasim stoperima i tu nam je dosta falilo jace igre Hasanovica. Zaista nam fali jedan takav tip u ekipi poput Denisa Karica. On bi ubio ovu utakmicu, sigurnost ekipe bi bila povecana za 70 %, cime bi se za toliko i povecala sansa da malo i napadnemo. Da smo primili gol, ja bih najvise krivio Hasanovica.
Prilicno sam zadovoljan Benjom Colicem. On nije odigrao spektakularno, ali kada bi mogao dobijati sansu da igra malo cesce, pa jedno vrijeme bio na ovom nivou, siguran sam da bi se novom rutinom on poceo vidno popravljati. Bilo bi lijepo kada bi uspjeli Benju dobiti natrag kao dobrog igraca, jer on to jeste, kada nema problema sa psihom. Mozda bi poslije ovih odradjenih priprema on mogao dobiti jos jednu sansu, da vidimo koje su njegove trenutne mogucnosti i da li je njegov povratak kao igraca moguc.
Drago mi je da si to primjetio. U drugom poluvremenu, pogotovo onda na njihovoj polovini kada ga Wagner lahko otrese, a ondje je morao on njega da otrese momacki. Samo trcanje mu je nekako smijesno, skupi prste prema vrhu dlana i trci isto kakav ped.e.rcic. Primanje mu je isto lose.
Što se tice Benje, mislim da mu rutine fali i uigranosti uz ekipu. Slazem se tvojim misljenjem, pogotovo u relativno laganijim tekmama treba ga isprobati. Al eto vidjecemo koliko je ozbiljna povreda Bogdanovica.
P.S. Čestitke Rijadu i svim ostalim Željinim momcima na pozivima u repke. Ako uzmemo u obzir da niko nije stariji od 30 godina, znaci da smo u proteklih 6,7 godina izvanredan posao napravili. Eh sad, jos kad bi para bilo da se pogura omladinski pogon, cuda bi se cinila s transferima :)
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

dobrinja
Kontakt:

Post Postao/la dobrinja » 16 mar 2015, 13:33

A gdje ti je Hadžiahmetović u U19...i on je dobio poziv za U 19
sajo10 je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Bravo za momke. Sta je sa u19 i u17?
Mujagic, Zeric i Behram okosnice U17-repke.
Nazalost izgleda da Zeric nece putovati sa U17-repkom jer je i dalje povrijedjen...? :(

Memija i Beganovic standardni reprezentativci U19. Hiros i Durakovic su takodjer dobili pozive za prosle kvale.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 mar 2015, 13:34

Bocacio@ Slazem se drug u vecini, cak cu i podvuci za Hasanovica. Premekano je ono kako on ulazi u duele za nekoga ko igra DM, niti jednom juce nije odnio covjeka, napravio koji pametan faul bar. Doduse dobio je malo ranije zuti, to maramo uzeti u obzir. Ipak bilo je situacija gdje je odigrao odlicno, par presjecenih lopti, finih pasova, sto je nesto sto mu itekako bolje lezi od defanzivne uloge. Ali nedovoljno za neki extra dojam.
Benjo kako rece, dobar, solidno odradio posao u defanzivi, cak mi je bilo drago kada je bas on usao, relativno iskusan igrac, i dosta kvalietetan kada je u formi. Neka ga, valjat ce nam.

Stoperi. Ti nisi htio da pricas o tome, ali ja hocu. Ma nije ono dobro brate. Ne mogu da vjerujem da ne mogu ni balonke glavom da pokupe. Nevjerovatno je da su nam 80 % duela glavom uzeli, da su im postavljanja u skok igri blago je receno kriminalna, kasne svaki **** put. A Zeljkovic je dovoljno inteligentan, da ga je Wagner jedno deset puta izvukao van formacije bez ikakve potrebe, i jos puste da ih covjek prodje, on ili neko drugi, ne napravi se faul gdje treba, nego u zoni. O gradjenju necu ni da pricam, tu su nas uzeli 100 %. Sreca pa smo se branili dobro kao tim, pa ovi kiksevi koji nisu tako zanemarivi nisu dosli u prvi plan. Borbenost je na nivou, to im priznajem.
Kvesa je odigrao vrlo dobro, kao i vec navedeni Benjo.
Jos jedna ocita stvar. Memija. Nedopustivo je da ne zatvara svoju stranu. U prvih 20 min tri im je polusanse napravio samim tim sto se ponasao nonsalatno i nezainteresovano da pomogne. Sine, jesi dobar, ali imaju zadace koje se moraju odraditi, i sreca da nismo bili kaznjeni.

Eto malo kritike, da se ne uljuljamo previse, ipak sam se nadao pobijedi :D

UPRAVA NAPOLJE!

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 16 mar 2015, 13:39

@Neandertalac
Logicno je bilo da ce vecina zracnih duela biti njihova jer onaj napadac njihov je visociji i od Zeljkovica i Kosorica. Propusta jeste malo bilo, ali ne puno. Sto se Wagnera tice, taj covjek je dokazao kvalitet, bilo kojeg boljeg stopera bi sigurno izbacio par puta, tako da opet moramo biti zadovoljni.
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 16 mar 2015, 13:47

Čestitke Baji na pozivu u repku :clap: :thumbup:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 16 mar 2015, 13:49

Minjore je napisao/la:@Neandertalac
Logicno je bilo da ce vecina zracnih duela biti njihova jer onaj napadac njihov je visociji i od Zeljkovica i Kosorica. Propusta jeste malo bilo, ali ne puno. Sto se Wagnera tice, taj covjek je dokazao kvalitet, bilo kojeg boljeg stopera bi sigurno izbacio par puta, tako da opet moramo biti zadovoljni.
O cemu ti, sta je logicno? Visina tu igra ponajmanju ulogu, bitnije je recimo pravovremeno postavljanje, u tome je kljuc. Kakav je igrac Wagner, takodje nema veze sa tim sto Zeljkovic izadje na 40 metara od gola, lopta ode i on se vraca u formaciju, a ostavi prazan prostor. Da bi me bolje shvatio, napravio im je tako sto postotnu sansu, pogledaj snimak. Cuj visina, Wagner 1.15 visok...

UPRAVA NAPOLJE!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 mar 2015, 13:54

Svaka cast igracima na jucersanjoj predstavi...
Jedino sto im zamjeram je cinjenica sto prilike za kontre koje smo imali nisu do kraja odigrali kako treba. Mislim da u tom segmentu igre moramo postati konkretniji i nadam se da ce Odovic na tome poraditi.

To nam je pogotovo bitno u ovim jacim utakmica kada igramo na strani...

PS: Takodjer se ne mogu oteti utisku da bi sada bili izjednaceni sa Sirokim da je Odovic od pocetka sezone bio nas trener.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 16 mar 2015, 14:02

Komotno je Antolovic mogao umjesto Dujkovica.. I kvalitetniji je i u boljoj je formi..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 33 gosta.