pa realno kresinger je lik koji se nadavao golova u HNL i koji je za naše uslove vrlo kvalitetan i iskusan, a još i viši i korpulentniji od kosorića i zeljkovića (koji je opet uletio silom prilika u toku same utakmice na tu poziciju). pita se nešto i protivnik koji nije slučajno prvi, i kojem bi barem tri igrača nama instant postali najbolji igrači, a jedno 8-9 sigurno bili pojačanja. imajući sve to u vidu, a naročito kad se prisjetimo šta su radili jesenas protiv neuporedivo slabijih ekipa, ja ne mogu biti nezadovoljan odbranom.Neandertalac je napisao/la:O cemu ti, sta je logicno? Visina tu igra ponajmanju ulogu, bitnije je recimo pravovremeno postavljanje, u tome je kljuc. Kakav je igrac Wagner, takodje nema veze sa tim sto Zeljkovic izadje na 40 metara od gola, lopta ode i on se vraca u formaciju, a ostavi prazan prostor. Da bi me bolje shvatio, napravio im je tako sto postotnu sansu, pogledaj snimak. Cuj visina, Wagner 1.15 visok...Minjore je napisao/la:@Neandertalac
Logicno je bilo da ce vecina zracnih duela biti njihova jer onaj napadac njihov je visociji i od Zeljkovica i Kosorica. Propusta jeste malo bilo, ali ne puno. Sto se Wagnera tice, taj covjek je dokazao kvalitet, bilo kojeg boljeg stopera bi sigurno izbacio par puta, tako da opet moramo biti zadovoljni.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Svi mi vidimo da Hasanović nije neko rješenje, bolje rečeno nikakvo, al' ne mogu njega kriviti, nego one koji su razmišljali o pojačanjima. Iz aviona se vidi da nam fali jedan destruktivac, koji bi sinoć Wagnera izuo iz kopački kada krene onako prema golu. A ne da trčkara uz njega k'o ovaj nesretnik. Tomo, Tomo...neću ti vala nikad halalit ovo!!!
ne znam bi li oda i njega bolje dozvao, ali jesenas ni tomo nije to radio kako treba. on nam je bio glavni kreator igre ali nazad je slabo šta stizao zatvoriti. zato smo i primili toliko golova i protiv bezveznih ekipa.
Sad zamislite prvih 11 sa stanicem, tomicem i bajicem.
Na Stanu sam haman totalno zaboravio, mislim da nema ništa od njega ove sezone. I ako se bude oporavio u toku ovog proljetnog dijela mislim da neće biti u optimalnoj formi. Pravog njega možemo očekivati na ljeto u Europi aBd osim ako ne ode negdje, mada sumnjam jer ga je ova povreda zeznula.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Vala meni bolji ovaj trenutni od svih tih...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Nikad, onaj naš domaći mi je odvratanBaja_Zvjerka je napisao/la:Vala meni bolji ovaj trenutni od svih tih...

Ne kontam što nam je ono prvi dres, u jednoj utakmici smo igrali sa onim plavim (svijetlim) dresom i on mi je bio odličan al' su samo tada i igrali u njemu i nikada više. Ovaj prvi dres je previše taman, nekako nigdje veze sa Željom.
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
A dobro o ukusima ne vrijedi raspravjati. To je tako, jbg.
Meni je recimo ubjedljivo onaj nas na pruge, plavo-bijeli najaci ikad dres. (Sezona 2001) Imali smo cak i verziju zuto-plavu na pruge.
Mada onaj iz sezone (1999) je takoder veoma lijep.
Takoder, onaj iz Svabine generacije (1972) je lijep, mada mogao bi jos ljepsi biti ako kakav dobar dizajner uzme raditi.
E sada, netko ga voli, netko ne voli.

Evo jucerasnjeg heroja na djelu.

Meni je recimo ubjedljivo onaj nas na pruge, plavo-bijeli najaci ikad dres. (Sezona 2001) Imali smo cak i verziju zuto-plavu na pruge.
Mada onaj iz sezone (1999) je takoder veoma lijep.
Takoder, onaj iz Svabine generacije (1972) je lijep, mada mogao bi jos ljepsi biti ako kakav dobar dizajner uzme raditi.
E sada, netko ga voli, netko ne voli.

Evo jucerasnjeg heroja na djelu.

Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 16 mar 2015, 14:57, ukupno mijenjano 2 puta.
E jest onaj sa prugama vala bio dobar

Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ni meni se ovaj sadašnji ne svidja.. Bijeli je ok, ali domaci
.

Željezničar živimo !
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ko je ovo nakon odbrane spasio cist gol? Memija, Colic?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- corleone87
- Kontakt:
Čolić izgleda..Baja_Zvjerka je napisao/la:Ko je ovo nakon odbrane spasio cist gol? Memija, Colic?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.
- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: FK Željezničar
Cola ja mislimBaja_Zvjerka je napisao/la:Ko je ovo nakon odbrane spasio cist gol? Memija, Colic?

@Neandertalac Evo moj ti je drug sve objasnio.. Isti taj Wagner ti je zabio, ne jedan, nego vise golova glavom u zadnjih 5,6 godina. I ne mozes nikako reci da Wagner nema kvalitet, pitaj bilo kojeg naseg navijaca sta misli o WagneruChWilla je napisao/la:pa realno kresinger je lik koji se nadavao golova u HNL i koji je za naše uslove vrlo kvalitetan i iskusan, a još i viši i korpulentniji od kosorića i zeljkovića (koji je opet uletio silom prilika u toku same utakmice na tu poziciju). pita se nešto i protivnik koji nije slučajno prvi, i kojem bi barem tri igrača nama instant postali najbolji igrači, a jedno 8-9 sigurno bili pojačanja. imajući sve to u vidu, a naročito kad se prisjetimo šta su radili jesenas protiv neuporedivo slabijih ekipa, ja ne mogu biti nezadovoljan odbranom.Neandertalac je napisao/la:O cemu ti, sta je logicno? Visina tu igra ponajmanju ulogu, bitnije je recimo pravovremeno postavljanje, u tome je kljuc. Kakav je igrac Wagner, takodje nema veze sa tim sto Zeljkovic izadje na 40 metara od gola, lopta ode i on se vraca u formaciju, a ostavi prazan prostor. Da bi me bolje shvatio, napravio im je tako sto postotnu sansu, pogledaj snimak. Cuj visina, Wagner 1.15 visok...Minjore je napisao/la:@Neandertalac
Logicno je bilo da ce vecina zracnih duela biti njihova jer onaj napadac njihov je visociji i od Zeljkovica i Kosorica. Propusta jeste malo bilo, ali ne puno. Sto se Wagnera tice, taj covjek je dokazao kvalitet, bilo kojeg boljeg stopera bi sigurno izbacio par puta, tako da opet moramo biti zadovoljni.

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
- DzoleZeljo
- Kontakt:
COla 100%!JoseMourinho je napisao/la:Cola ja mislimBaja_Zvjerka je napisao/la:Ko je ovo nakon odbrane spasio cist gol? Memija, Colic?

Antolovic brani, Colic spasava, Kvesa iznosi...
-
- Kontakt:
Odigrali smo nakon dugo vremena jednu zrelu utakmicu, a tu je Odovic najzasluzniji. Procjenio je nase mogucnosti i mogucnosti protivnika i postavio igru kako je postavio, zatvorili smo Siroki jako dobro i tek su nekim bljeskom pojedinca(Wagnera) uspjevali ugroziti nas gol. Jako dobro smo se kretali nazad, a Kokot i ovi naprijed su vrsili stalni pritisak dok su imali snage. Siroki nije upisao bodove ranije, kao sto neki pisu, jer je bilo izvjesno da se i oni plase one utakmice. Sreca im je pa imaju jako dobrog trenera koji je shvatio da mi mozemo biti jako opasni naprijed. Na kraju su nesto i pokusali, nisu imali srece, sto je dobro za nas i ja sam zadovoljan ovim bodom. Nestalo nam je snage u drugom poluvremenu, fizicka sprema i nije najidealnija, ali uspjeli smo sacuvati svoj gol sto je jako bitno.
Antolovic se vratio u formu i to se odrazilo na cijelu defanzivnu linuju, uz njega i Kvesic. Jucer je bio odlican, mislim i najbolja utakmica poslije povrede za Josipa. Kada je u takvoj formi nasa lijeva strana je sigurna, stvarno odlican lijevi bek. Uz to je i imao i mnogo koristi od Djelmica koji mu konstantno pomaze, i trci dole-gore, a cini se da se i jako dobro razumiju. Sve u svemu dobra lijeva strana. Kosoric je takodjer usao u ritam, i ono sto je najvaznije lagano preuzima odgovornost, istice se kao taj lider odbrane, a sigurno da on to moze biti. Ocekujem jos bolje od njega. Zeljkovic jos jednom odradio lavovski posao i mene taj covjek odusevljava. Mozda ne radi najbolje posao na neprirodnoj poziciji, ali ruku na srce nije to ni lose, ali taj covjek stvarno uvijek daje sve od sebe, trudi se, bori, ispravlja tudje greske, zatvara prostor koji ostane. Jos se sinoc gurao s onim "Lazarom Popovicem" iz Sirokog, a to nije ni malo lako. Stvarno je snazan covjek i dominantan u skoku.
Posebno mi je drago zbog Benje Colica. Ima on jos mnogo toga reci i nadam se da ce vratiti u formu. Znao je on i ranije kiksati, ali sada se od njega ocekuje da bude lider ove ekipe obzirom na iskustvo i trofeje koje je osvajao. Po meni on je dobro odradio sinoc svoj posao, cak je i spasio cist gol. Jednom je ispao kod one sanse Zakarica, ali zatvarao je Wagnera koji je pobjegao Zeljkovicu. Naravno to se mora desavati kada imas kvalitetnog protivnika kao mi sinoc, ali imali smo dobru zadnju liniju s golmanom, i kada je nego grijesio neko drugi je to ispravljao. To je i bit svega sto se zove timska igra.
Slazem se s @boccacciom za Eldara, sve je tacno napisao.
Sto se tice malog Amira, momak nije podbacio, imao je nekoliko gresaka u predaji lopte, izgubio par duela, ali je imao i dobrih poreza. Najbolja sansa koju smo imali je njegovo djelo, kada je izbacio Eldara pred gol Sirokog. Kako god odigrao uvijek treba imati na umu njegove godine i iskustvo, a njemu je samo falilo malo rutine, iskustva da mozgom rijesi neke situacije i da osjeti kretnje i nasih i protivnickih igraca. Ono sto je bitno momak je vec sada sjajan igrac, jer se to vidi po njegovim kretnjama, po mudima, jer ima 17 godina i trazi tu loptu dok se drugi skrivaju. To je mentalitet pravog igraca u kakvog ce Amir izrasti, pravi igraci traze loptu, igru, odgovornost a on nam je sinoc sve pokazao. Jos da je imao s kim odigrati u sredini ne bi bilo nekih gresaka. Svaka cast djecaku.
Memija, Sadikovic i Djelmic solidni, moglo je i bolje, ali nisu podbacili. Igrali su koliko su mogli, borili se, dobili dosta batina, posebno Dado i Kerim, ali to je pravo sazrijevanje. Sigurno ce im pomoci dueli s Pandzom koji ima mnogo i reprezentativnog iskustva da vide kako to ide s nesto ozbiljnijim igracima.
Kokot je sinoc poginuo za nas dres sto je jednom prilikom i rekao da ce uraditi. Dobio bartina i duela i udarao, jednostavno ostavio srce na terenu. Ima veliku podrsku od mene, jer kada neko tako igra tesko moze podbaciti. Nismo mnogo napadali da vidimo njegove druge kvalitete, ali dosta od njega za ovu utakmicu.
Antolovic se vratio u formu i to se odrazilo na cijelu defanzivnu linuju, uz njega i Kvesic. Jucer je bio odlican, mislim i najbolja utakmica poslije povrede za Josipa. Kada je u takvoj formi nasa lijeva strana je sigurna, stvarno odlican lijevi bek. Uz to je i imao i mnogo koristi od Djelmica koji mu konstantno pomaze, i trci dole-gore, a cini se da se i jako dobro razumiju. Sve u svemu dobra lijeva strana. Kosoric je takodjer usao u ritam, i ono sto je najvaznije lagano preuzima odgovornost, istice se kao taj lider odbrane, a sigurno da on to moze biti. Ocekujem jos bolje od njega. Zeljkovic jos jednom odradio lavovski posao i mene taj covjek odusevljava. Mozda ne radi najbolje posao na neprirodnoj poziciji, ali ruku na srce nije to ni lose, ali taj covjek stvarno uvijek daje sve od sebe, trudi se, bori, ispravlja tudje greske, zatvara prostor koji ostane. Jos se sinoc gurao s onim "Lazarom Popovicem" iz Sirokog, a to nije ni malo lako. Stvarno je snazan covjek i dominantan u skoku.
Posebno mi je drago zbog Benje Colica. Ima on jos mnogo toga reci i nadam se da ce vratiti u formu. Znao je on i ranije kiksati, ali sada se od njega ocekuje da bude lider ove ekipe obzirom na iskustvo i trofeje koje je osvajao. Po meni on je dobro odradio sinoc svoj posao, cak je i spasio cist gol. Jednom je ispao kod one sanse Zakarica, ali zatvarao je Wagnera koji je pobjegao Zeljkovicu. Naravno to se mora desavati kada imas kvalitetnog protivnika kao mi sinoc, ali imali smo dobru zadnju liniju s golmanom, i kada je nego grijesio neko drugi je to ispravljao. To je i bit svega sto se zove timska igra.
Slazem se s @boccacciom za Eldara, sve je tacno napisao.
Sto se tice malog Amira, momak nije podbacio, imao je nekoliko gresaka u predaji lopte, izgubio par duela, ali je imao i dobrih poreza. Najbolja sansa koju smo imali je njegovo djelo, kada je izbacio Eldara pred gol Sirokog. Kako god odigrao uvijek treba imati na umu njegove godine i iskustvo, a njemu je samo falilo malo rutine, iskustva da mozgom rijesi neke situacije i da osjeti kretnje i nasih i protivnickih igraca. Ono sto je bitno momak je vec sada sjajan igrac, jer se to vidi po njegovim kretnjama, po mudima, jer ima 17 godina i trazi tu loptu dok se drugi skrivaju. To je mentalitet pravog igraca u kakvog ce Amir izrasti, pravi igraci traze loptu, igru, odgovornost a on nam je sinoc sve pokazao. Jos da je imao s kim odigrati u sredini ne bi bilo nekih gresaka. Svaka cast djecaku.
Memija, Sadikovic i Djelmic solidni, moglo je i bolje, ali nisu podbacili. Igrali su koliko su mogli, borili se, dobili dosta batina, posebno Dado i Kerim, ali to je pravo sazrijevanje. Sigurno ce im pomoci dueli s Pandzom koji ima mnogo i reprezentativnog iskustva da vide kako to ide s nesto ozbiljnijim igracima.
Kokot je sinoc poginuo za nas dres sto je jednom prilikom i rekao da ce uraditi. Dobio bartina i duela i udarao, jednostavno ostavio srce na terenu. Ima veliku podrsku od mene, jer kada neko tako igra tesko moze podbaciti. Nismo mnogo napadali da vidimo njegove druge kvalitete, ali dosta od njega za ovu utakmicu.
Stanu sam vidio prosle hefte u gradu i normalno je hodao i sve.Vec neko vrijeme lagano trckara i radi nesto individualno.FaraonTM je napisao/la:Na Stanu sam haman totalno zaboravio, mislim da nema ništa od njega ove sezone. I ako se bude oporavio u toku ovog proljetnog dijela mislim da neće biti u optimalnoj formi. Pravog njega možemo očekivati na ljeto u Europi aBd osim ako ne ode negdje, mada sumnjam jer ga je ova povreda zeznula.
Ja mislim da se on vraca za jedno 4-5 kola a to je period od mjesec i po(imas sad hefta do Slavije,pa 2 pauza zbog repke,i jos 2 kola nek preskoci),gdje bi bio vec u nekoj formi.Nek bude na 70% spreme tada uvoditi ga zadnjih pola sata da brzinom nesto uradi.Tako cemo njega lagano vracati na teren (i psihom i malo konkurenciju zaoštriti gdje ce se za desnu stranu boriti: Stana,Memija,Zeljkovic i Cola)..
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.