Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

AmiciDiNessuno
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la AmiciDiNessuno » 20 mar 2013, 09:55

ronaldo99 je napisao/la:majke ti kako to da je juve na minus jedan...pa zar nisu katanji dali gol iz offsajda, a istoj katanji ponisten gol zbog navodnog ofsjda kojeg naravno nije bilo....koja je ovo glupost u pm

na kraju da vam kazem imate snimke zalite se fifi i uefi :lol: :lol: :lol:

evo da ne pitas kad je to bilo evo ti i snimak pa se zapitaj sta pises i kakve tabele stavljas

[youtube][/youtube]

Boze dragi, ti ne znas ni racunat.algebra treceg osnovne.Protiv Catanie pogurani, protiv Milana osteceni, protiv Genoe osteceni.Jos nekoliko utakmica sa sumnjvim ponistenim golovima koji su bili cisti.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 20 mar 2013, 10:22

U21reprezentativci koji bi se mogli naći na tržištu ovo ljeto 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 20 mar 2013, 11:17

glupa ti je logika juventino...samo gledas tudja dvorista, pocisti prvo svoje pa pricaj o drugima...haj sad zdravo ;)

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 20 mar 2013, 11:24

Milanu su sudije odmogle za tih 11 bodova. Gdje ce njima sudije pomoc,jestel vi normalni ? :roll:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 20 mar 2013, 12:18

Logika je vrlo jednostavna, evo primjer prošle sezone:

Juventus, u prosjeku 19 udaraca po utakmici, dakle 703 udarca u sezoni (do zadnjeg kola jer je prvenstvo odlučeno u 37. kolu), doseđena 3 penala. Podjeliš 703 udarca sa 3 penala i dobiješ broj od 234,333 udarca po penalu. Zanimljivo.

AC Milan, u prosjeku 15 udaraca po utakmici, znači 555 udaraca od zadnjeg kola, doseđeno 10 penala. Podjeliti je lako, znači 555 podjeljeno sa 10 daje penal svakih 55,5 udaraca. Jako zanimljivo.

Podijeliš ta dva broja i shvatiš da AC Milan ima dosuđen penal 4,222 puta češće nego Juventus. Ništa čudno.

Vidiš sad, nije bilo tako teško za pokazati. A ako hoćeš dokaze za sve to, snimke Milanovih penala, snimke Juventusovih penala, pošaljem ti na pm. Statistiku možeš sam naći na internetu. Ali nema veze ti i dalje živi u svom svijetu gdje svi napadaju pošteni Milan, a nisu očistili ni pred svojim pragom. ;)

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 20 mar 2013, 12:29

korisnikforuma je napisao/la:Logika je vrlo jednostavna, evo primjer prošle sezone:

Juventus, u prosjeku 19 udaraca po utakmici, dakle 703 udarca u sezoni (do zadnjeg kola jer je prvenstvo odlučeno u 37. kolu), doseđena 3 penala. Podjeliš 703 udarca sa 3 penala i dobiješ broj od 234,333 udarca po penalu. Zanimljivo.

AC Milan, u prosjeku 15 udaraca po utakmici, znači 555 udaraca od zadnjeg kola, doseđeno 10 penala. Podjeliti je lako, znači 555 podjeljeno sa 10 daje penal svakih 55,5 udaraca. Jako zanimljivo.

Podijeliš ta dva broja i shvatiš da AC Milan ima dosuđen penal 4,222 puta češće nego Juventus. Ništa čudno.

Vidiš sad, nije bilo tako teško za pokazati. A ako hoćeš dokaze za sve to, snimke Milanovih penala, snimke Juventusovih penala, pošaljem ti na pm. Statistiku možeš sam naći na internetu. Ali nema veze ti i dalje živi u svom svijetu gdje svi napadaju pošteni Milan, a nisu očistili ni pred svojim pragom. ;)
Svaka ti čast na statistici, al' ovo baš ništa ne dokazuje, al' ništa.
Sta udarac ima sa faulom ?
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 mar 2013, 12:31

Ovdje se i dalje samo piše o zavjerama , prevarama , itd .
To nigdje nema , samo kod nas na ovoj temi .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 mar 2013, 12:39

francobaresi je napisao/la:Ovdje se i dalje samo piše o zavjerama , prevarama , itd .
ja ne znam šta je sa Criscitom, je li i dalje neka suspenzija na snazi ili šta? Misli li se njega zvati u repku opet? Ako da, po meni je bolje da on ili npr. Santon budu lijevo, a De Sciglio desno...
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 20 mar 2013, 12:40

@England ne dokazuje apsolutno ništa, samo to da je AC Milanu penal sviran 3,333 puta češće nego Juventusu, a kada uzmemo u obzir broj udaraca ispada da Milan napada 21 % manje nego Juventus, pa kako to da onda dobija 3 puta više penala? Pazi 300% više, to rijetko kada može biti slučajno. A srećom postoji internet i možeš lako pronaći sve te penale, posebno preporučam utakmice Fiorentina-Milan, Bologna-Milan i Milan-Siena ;)

@francobaresi nitko ne piše o nikakvim zavjerama ili prevarama, ovo je obična statistika, a ako je želih malo bolje razumjeti proguglam malo o FIGC, prouči malo bolje calciopoli i shvati tko je izbačen iz lige a kome je oduzeto tek onoliko bodova da opet može igrat LP. ;)

Pozdrav

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 20 mar 2013, 12:44

korisnikforuma je napisao/la:@England ne dokazuje apsolutno ništa, samo to da je AC Milanu penal sviran 3,333 puta češće nego Juventusu, a kada uzmemo u obzir broj udaraca ispada da Milan napada 21 % manje nego Juventus, pa kako to da onda dobija 3 puta više penala? Pazi 300% više, to rijetko kada može biti slučajno. A srećom postoji internet i možeš lako pronaći sve te penale, posebno preporučam utakmice Fiorentina-Milan, Bologna-Milan i Milan-Siena ;)

@francobaresi nitko ne piše o nikakvim zavjerama ili prevarama, ovo je obična statistika, a ako je želih malo bolje razumjeti proguglam malo o FIGC, prouči malo bolje calciopoli i shvati tko je izbačen iz lige a kome je oduzeto tek onoliko bodova da opet može igrat LP. ;)

Pozdrav
Drug , taj calciopoli je za mene obična prevara i izmišljotina , i tog sam mišljenja još od samog pojavljivanja tog "skandala " za mene je to davno ispričana priča , i puka laž . Jer nijedan konkretan dokaz o namještenoj utakmici nisu imali ni protiv Juventusa niti Milana . Ništa osim tih telefonskih poziva . Što se mene tiče tu je kraj priče , samo neuk čovjek ne shvaća šta se desilo .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 20 mar 2013, 14:01

Ovdje sad ispade ako sudija nekome svira penal odmah ga je pogurao, bez obzira je li bio penal ili nije. OK ja priznajem 2 penala koja su nam svirana a nisu bila sigurno protiv juvea i udinezea, ostali penali su relativno cisti.
Vidim spominje se utakmica fiorentina-milan koju smo izgubili i tu nas je sudija pogurao, baš mu hvala. Bolonja-Milan cista utakmica Pazzini ih uništio sa 3 gola, jeste bio penal ali cist kao suza.
4 boda sa one statistike priznajem, sve ostalo je šuplja prica.

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 20 mar 2013, 14:35

LegendKiller je napisao/la:Ovdje sad ispade ako sudija nekome svira penal odmah ga je pogurao, bez obzira je li bio penal ili nije. OK ja priznajem 2 penala koja su nam svirana a nisu bila sigurno protiv juvea i udinezea, ostali penali su relativno cisti.
Vidim spominje se utakmica fiorentina-milan koju smo izgubili i tu nas je sudija pogurao, baš mu hvala. Bolonja-Milan cista utakmica Pazzini ih uništio sa 3 gola, jeste bio penal ali cist kao suza.
4 boda sa one statistike priznajem, sve ostalo je šuplja prica.
Oprosti, nismo se razumijeli, ja sam govorio o prošloj sezoni i poklonjenim penalima protiv Fiorentine, Siene...
Ali očito da ni ove sezone nije ništa bitno drugačije, evo dokaz za utakmicu Bologna Milan ove sezone, penal na Pazziniju :lol: :lol: :lol: :
" onclick="window.open(this.href);return false;
oko 0:20 na videu, za ovo je onaj penal na Balotelliju nekidan čist kao suza :lol:

Važno je naglasiti kako većina penala za Milan budu svirana pri rezlutatu 0:0 ili 1:1
Evo još jedan penal protiv jadne Siene, prošle sezone, Boateng se spotiče o crtu, čist penal kaže sudac :lol:

Evo i ove sezone, pobjeda 2:1 protiv Siene, opet jedan zanimljiv penal, nažalost nema boljeg kuta, iz ovog se čak čini da ima penala...

Fiorentina prošle sezone, Maxi povlači Nastasića, Nastasić malo povuče Maxija, penal :lol: :lol:

Uz to dodajmo očite sudačke krađe protiv Udinesea, Juventusa i Palerma...

A treba li spominjati rukomet Milana ove godine, Mexesu nedavno oprošten drugi žuti, Zapati nekidan izravni crveni...

Nije ni lako popamtiti sve OČITE SUDAČKE POGREŠKE U KORIST MILANA u zadnje dvijie sezone, možda dovoljno govori podatak da je prošle sezone odnos dosuđenih penala AC Milanu i Juventusu bio 9:1 Dakle 9 puta više, 900% više, samo bi budala mogla misliti kako se takve stvari događaju slučajno... Juventus je u to vrijeme vršio strašan medijski pritisak na sudce zbog tih očitih sudačkih krađa, te su im do kraja sezone dosuđena čak dva penala :!:

Pravo je pitanje tko je tu lud?
Vjerojatno mi, mi koji pratimo ovu smiješnu ligu i nerviramo se radi takvih stvari :(

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 20 mar 2013, 15:17

tabela koju sam sinoc postavio niti je moje misljenje niti ju je pisao neki juventino, vec su to analizirali Italijani(naravno neutralno)....cisto onako da ne bude nekakve zabune, a za pojasnjenje vec su objasnile moje kolege, da se ne ponavljam...
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 20 mar 2013, 15:41

Da se razumijemo ja nisam ni optuživao vas da ste napravili tabelu i to iz neke zle namjere, samo sam tražio malo pojašnjenje.
-korisnikforma prva tabela je za ovu sezonu tako da mi je glupo uzimati nešto iz prošle sezone u ovogodišnju tabelu, mislim nema logike al dobro i nemoj da pricamo o prosloj sezoni bolje za tebe. Što se tice penala pazinia protiv bolonje penla je bio, pogledaj još jednom pazzini prolazi igrac a ovaj ga cupa za dres i vuce, eh sad to što pazzini više voli pasti i dobiti penal nego ici cisto na gol i zabiti to je njegova stvar, protiv siene ista stvar, a tu smo i vodili. Kazes Mexesu i Zapti oprošteni kartoni, pa ako cemo tako onda su i Kijelini i Caavani zasluzili crvene u utakmici napoli i juve pa se ja nisma zalio da su im oprosteni kartoni.
Sve usvemu ponavljam Vam ako je penal dosuđen neznaci da je odmah sudija pogurao tim sa penalom, vecina tih penala su i bila, osim 2 koja sam vec naveo. To što smo mi imali inzagija a sada pazinija i balotelija napadace koji znaju izboriti penal a vi takve nemate, nemojte nas kriviti i zbog toga praviti neke zavjere, nije fino.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 20 mar 2013, 16:00

Gledao sam ove sezone sve utakmice ASR i da nam je sudjenje bilo posteno i realno mi bi trebali imati 10 bodova vise,al nema veze mi ionako nismo jos dorasli lp ovom ekipom,trebamo se jos popraviti,al Milan je sigurno ne zasluzuje,lako im je u Italiji kad ih guraju,a vidjeli smo nemoc na Nou Campu,nisu u stanju 2-0 odbraniti,gdje bi Roma bila kad bi se njima svirali penali kao npr onaj Milanu u zadnjem kolu,Juventinine i ne pogadja to toliko jbg prvi su i to je zasluzeno imaju ekipu i vladace ligom jos sezona,Interiste isto tako,ne tako davno su osvojili sve sto se moze osvojiti,al kako je Romanistima,onima koji navijaju za Violu,kad vide svu ne pravdu u Ital. fudbalu :S
embrace the chaos

korisnikforuma
Kontakt:

Post Postao/la korisnikforuma » 20 mar 2013, 16:06

LegendKiller, pričaš laži kao i obično, jer za ni jednu svoju tvrdnju nemaš nikakav argument ili dokaz.
Ja sam ti dao dokaze crno na bijelo o prošloj sezoni, prošle sezone je Milan grubo oštećen u derbiju protiv Juventusa ne priznavanjem regularnog gola. I onda ste plakali pola godine i govorili o sudačkim krađama. I tko je onda vama bio ravan. Ali podatak da je u trenutku kada se dogodio Muntarijev gol Milan već imao SEDAM dosuđenih penala, a Juventus JEDAN JEDINI govori nešto. A to što kažeš da vam je tada Inzaghi znao izboriti penal je LAŽ, a lako se da dokazati. Dakle dragi moj, vaš Inzaghi prošle sezone nije izborio niti jedan penal :lol: Zato bolje šuti i ne sramoti se. A moram priznat da je Pazzinijevo umijeće iznuđivanja penala poprilično diskutabilno, jer za onakav pad protiv Bologne se obično dobiva žuti karton. Za simuliranje. Pogledaj ponovo video koji sam stavio.
Jednostavno Milanisti shvatite, vaš klub trenutno ima najveći utjecaj u nogometnom savezu Italije i za vas se zadnje dvije sezone KRADE na očigled svih nas ovdje. I to nije teorija zavjere već činjenica

Još jedan detalj da pobijem i zadnju tvrdnju iz tvog posta LegendKiller, Mexesu i Zapati su nedodjeljeni crveni kartoni i pri tome je grubo oštećen protivnik oba puta. A o kojem ti crvenom kartonu Chiellinija govoriš? Slažem se da je Cavani trebao, dapače morao dobiti izravni crveni karton zbog udaranja laktom, ali Chiellini?

U ovom videu je jasno što je predhodilo Chiellinijevom čupanju Cavanija, a predhodio je grubi faul Cavanija.
I jeli Chiellini kriv što sudac nije zaustavio igru i svirao faul? Naravno da nije.
I reagirao je kako bi i svatko normalan reagirao nakon što je grubo i podlo udaren od strane Cavanija, vratio mu je, i to puno blaže.

Zato molim te, ako nemaš nikakvih dokaza za svoje tvrdnje, nemoj ih ni iznositi i sramotiti i sebe i nas.

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 20 mar 2013, 16:27

francobaresi je napisao/la:Ovdje se i dalje samo piše o zavjerama , prevarama , itd .
Zato ja ni ne posjecujem ovaj dio foruma, a navijac sam Juventusa.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 20 mar 2013, 17:00

Pa kako si odgovorio sad na taj post ako ne posjećuješ? :D
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 20 mar 2013, 19:05

Milan navodno spremio 15 milki za Marchettija .. kakav čoban je Lotito, prodat će ga .. jeb'o bi se za pare .. moj najdraži igrač Lazija, malo je reći da ga volim .. ne postoji cifra za koju bih ga prodao .. uostalom, nadam se da ovo nije istina :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 20 mar 2013, 19:59

JTS je napisao/la:Milan navodno spremio 15 milki za Marchettija .. kakav čoban je Lotito, prodat će ga .. jeb'o bi se za pare .. moj najdraži igrač Lazija, malo je reći da ga volim .. ne postoji cifra za koju bih ga prodao .. uostalom, nadam se da ovo nije istina :D
e moj drug ništa se ti ne sikiraj, milan da da 15 mil. za nekog igraca a još golmana nema šanse, milan daje te pare samo za igrace koji se našem tati svide, i zato možes mirno spavati nema od ovog ništa!

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.