FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

dino lj
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la dino lj » 22 mar 2015, 21:46

Ovo danas je bilo odlicno i od igraca a i navijaca,ali raja samo polako i sa saburom,nema potrebe dizati neku halabuku,pretjeranu euforiju,medijsku pozornost i slicno.Samo polako iz tekme u tekmu pa sta bude na kraju,Evropu smo u stanju izboriti,a da li ce biti sta vise vidjecemo u Maju.Nase je da nas svaku tekmu bude sve vise,da pruzimo klubu sto vecu podrsku,kako igracima tako i upravi koja je ocito na dobrom putu sto se tice mnogih stvari koji ce donijeti napredak nasem Zelji i svakom segmentu.Zato samo laganini,cuva Bog Zelju svog.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 22 mar 2015, 21:46

Ovo danas je bilo odlicno i od igraca a i navijaca,ali raja samo polako i sa saburom,nema potrebe dizati neku halabuku,pretjeranu euforiju,medijsku pozornost i slicno.Samo polako iz tekme u tekmu pa sta bude na kraju,Evropu smo u stanju izboriti,a da li ce biti sta vise vidjecemo u Maju.Nase je da nas svaku tekmu bude sve vise,da pruzimo klubu sto vecu podrsku,kako igracima tako i upravi koja je ocito na dobrom putu sto se tice mnogih stvari koji ce donijeti napredak nasem Zelji i svakom segmentu.Zato samo laganini,cuva Bog Zelju svog.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

AkkaweLy
Kontakt:

Post Postao/la AkkaweLy » 22 mar 2015, 21:52

dino lj je napisao/la:Ovo danas je bilo odlicno i od igraca a i navijaca,ali raja samo polako i sa saburom,nema potrebe dizati neku halabuku,pretjeranu euforiju,medijsku pozornost i slicno.Samo polako iz tekme u tekmu pa sta bude na kraju,Evropu smo u stanju izboriti,a da li ce biti sta vise vidjecemo u Maju.Nase je da nas svaku tekmu bude sve vise,da pruzimo klubu sto vecu podrsku,kako igracima tako i upravi koja je ocito na dobrom putu sto se tice mnogih stvari koji ce donijeti napredak nasem Zelji i svakom segmentu.Zato samo laganini,cuva Bog Zelju svog.
potpisujem
Ljubav klase RADNIČKE !

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 mar 2015, 22:22

brkoooo otvori zadnja, ima izaaać' :mrgreen:
" onclick="window.open(this.href);return false;

:salut:
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 22 mar 2015, 22:24

ja bi samo napravio neke rokade i mislim da bi to jos bolje izgledalo na terenu...

zeljkovic -> cola
hadziahmetovic -> sadikovic

a djelmic ce ionako igrati mjesto varee sljedece kolo :angel:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 22 mar 2015, 22:28

Čestitke svima. O igri i igračima je već sve rečeno. Samo lakapo, Slavija stvarno loša i nije neko mjerilo i falilo im je kako kažu pet prvotimaca. Strašan potez Baje pred šut za drugi gol i tu je bilo ono što se kaže sreća prati hrabre. Rezantan šut, čini mi se frajeru kroz noge prošla. Sviđa mi se kod Ode što zna sa čime raspolaže i tome se prilagođava. Odlična igra preko krila, tačni pasovi na krilne igrače. Vidi se da je to Odina zamisao jer i bočni igrači se fino izvlače za takve lopte. Kvesa i Kokot dar mar pravili na lijevoj strani. Desna strana nešto slabije radi Benje koji ne može to kvalitetno ispratiti kao Kvesa na lijevoj strani.
Atmosfera odlična još da nas uprava obraduje kakvim dobrom sponzorom. Želji ne treba puno, ima svoju djecu koja su decenijama najbolja. Malo finansijske stabilnosti radi tekućih troškova i to je Željo, nikad se nije imalo za razbacivanje, a opet u svemu naj.
Priznajem bio sam skeptik da ćemo uspjeti biti četvrti i dokoptati se Evrope radi skromnog kadra, ali Oda je znao šta radi i šta i kako može nešto napraviti. Nemojte nikad zaboraviti da ga je godinama trenirao najveći trenerski genijalac na ovim prostorima. Posao se samo od pravog majstora može naučiti.
Sad na sazluženu pauzu, pripremiti se maksimalno fizički pa u Mostaru šta bude. Tu smo negdje s papcima i uz malo sreće možemo do povoljnog rezultata. Nama bi bod puno više odgovarao nego njima. O pobjedi da ne govorim jer uz dvije domaće pobjede poslije mislim da bi Evropa bila gotovo sigurna.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 22 mar 2015, 22:33

Dobro je ovo bilo dovoljno dobro za slaviju. Ima nekih stvari bitnih koje treba pomenuti danas ko je bio nije mogao ne primjetiti dusu Zelje danas se vidjelo da smo jedno da svi ovi elementi zajedno cine Zelju i svdjela mi se atmosfera Zeljo u zraku, Zeljo u krvi.U ovakvoj atmoferi je nemoguce izgubiti, sazrjevamo i kao navijaci ili simpatizeri.Jug zasluzuje pohvale ne radi brojnosti nego radi sistema koji furaju ovo je iskreno prava podrska iskrena bez nanosenja stete klubu.Prava ljubav. Od igraca bi izdvojio Bajica jaci je sigurni sa mnogo samopouzdanja kao najboljeg na terenu.Imam par njih za izdvojiti kad bi bilo potrebe traziti dlaku u jajetu.Benjo nije napravio nista cijelu utakmicu nije nista ni zajebao ali nije ni napravio i kada je imao sansu da napravi nije uspio radi lose saradnje sa Memijom. I opet mi fali trkac na sredini defanzivno orjentisan jer Eldar cesto ima par poteza viska i to usporava igru u situacijama kada treba ubrzati.
Danas su debitovala dva igraca Uzelac se pokazao jako dobro sve sgo stoper treba da ima odlucnost i ulazi jako u duele moglo bi biti haira od njega i ono sto mi je posebno drago Beganovic jer ocekujem od njega da pokaze da je vrh igrac koji ce jednog dana nositi igru Zelje.Volio bi vidjeti da dobije nesto vise prostora ali doci ce i to na red.
Eto drugi smo na tabeli na dobrom puru da ostvarimo zacrtano tj plasman u evropu.Treba nastaviti u ovom smjeru zrinjski nam odredjuje dosta goga vjerujem u dobar rezultat.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 22 mar 2015, 22:35

CILJ JE EVROPA, KAKVA TITULA!

Iskreno, poprilično sam siguran da je nećemo osvojiti, lijepo smo krenuli, ali vidjećete kako bude odmicalo da ovaj tim nije za titule... Da Bog da me ispravili i pobjegli konkurentu 5+ bodova, ali iskreno meni je uspjeh Evropa...

Što se tiče ekipe, imali smo kontrolu tokom meča, svi su odigrali pristojno, ali bih ipak pohvalio Bajića, koji je odigrao veoma ozbiljno, osim što je postigao 2 gola borio se i bio ozbiljan, a znao je prije biti nonšalantan...

Mali Amir je odigrao također dobro, Kvesić i Kokot hvalospjevke :mrgreen: također, ali Dado Sadiković definitivno klupa, pa da proba promijeniti situaciju ako ganjamo rezultat, neka asistencija il nešto... Amir je bolji igrač od Dade, u to sam siguran!

Idemo u Mostar DA SE VRATIMO NEPORAŽENI, vidim digao vam se svima nakon 7 bodova iz 3 meča, ali budimo realni, Široki je moćan i ima 4 boda viška, a i nemamo neki raspored...
Naravno, ako se ukaže šansa, nećemo bježati od nje, ali kako je sve do sad fino išlo bez pritiska i stvaranja pritiska, onda da tako i nastavimo...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 22 mar 2015, 22:37

samo i dalje polako. ovo ide na dobro. evropa mislim da neće doći u pitanje, a ko zna šta može biti za još dva kola za sami vrh, ni ovo dosad niko nije očekivao. kad je oda mogao sa čelikom uzeti bod pod bijelim brijegom, a u prošlom kolu i drina, ne treba se tresti i misliti da je riječ o svemirskoj ekipi. nismo to ni mi, ali može se.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 22 mar 2015, 22:49

Ne znam što svi potencirate to da se ne borimo za titulu i sl. Treba da se borimo i nadamo(pogotovo kad bi uzeli Zrinjskog) ,fora je samo u tome što sezonu možemo smatrati uspješnom i ako se samo izbori evropa, nikom se neće skidati glava,ide se dalje i to je to

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 22 mar 2015, 22:54

imekorisnicko je napisao/la:Ne znam što svi potencirate to da se ne borimo za titulu i sl. Treba da se borimo i nadamo(pogotovo kad bi uzeli Zrinjskog) ,fora je samo u tome što sezonu možemo smatrati uspješnom i ako se samo izbori evropa, nikom se neće skidati glava,ide se dalje i to je to
realan budi jarane, realno je da ima bar dvije tri ekipe jače od nas, a mi nemamo raspored za pohvalu...
mi titulu možemo uzeti samo zato što smo Željo i što smo najveći klub i imamo mentalitet, igrački kvalitet nam nije baš na našoj strani!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 mar 2015, 22:56

imekorisnicko je napisao/la:Ne znam što svi potencirate to da se ne borimo za titulu i sl. Treba da se borimo i nadamo(pogotovo kad bi uzeli Zrinjskog) ,fora je samo u tome što sezonu možemo smatrati uspješnom i ako se samo izbori evropa, nikom se neće skidati glava,ide se dalje i to je to
Niko ne kaže da se ne borimo za titulu, Željo se uvijek bori za titulu, ali Evropa je cilj, sve preko toga je bonus.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 22 mar 2015, 22:58

plavipatriota je napisao/la:
realan budi jarane, realno je da ima bar dvije tri ekipe jače od nas, a mi nemamo raspored za pohvalu...
mi titulu možemo uzeti samo zato što smo Željo i što smo najveći klub i imamo mentalitet, igrački kvalitet nam nije baš na našoj strani!
nismo jači od nekih al i ti nisu nešto posebno jači od nas jedino što nemamo širinu,tu je problem al svejedno ne pričam o tome, drugi smo,ako uzmemo zrinjski protiv 2 direktna konkurenta za titulu u gostima imamo 4 boda, nismo favoriti al za titulu imamo šanse,borimo se i baš nas briga,ako bude bude,ako ne nikom ništa

ficobahtic
Kontakt:

Post Postao/la ficobahtic » 22 mar 2015, 23:02

Skoro sve oko igre, igraca ste vec napisali a ja sam jos pod utiskom danasnje atmosfere i toliko sretnih nasmijanih lica na Grbavici :thumbup: Zato cu samo podebljati ovo sto je Pile napisao, ovo je onaj FLUID ona NIT koja nam se bila negdje malo zagubila ali smo je danas hvala Bogu pronasli i vratili.
pile87 je napisao/la: Ima nekih stvari bitnih koje treba pomenuti danas ko je bio nije mogao ne primjetiti dusu Zelje danas se vidjelo da smo jedno da svi ovi elementi zajedno cine Zelju i svdjela mi se atmosfera Zeljo u zraku, Zeljo u krvi.U ovakvoj atmoferi je nemoguce izgubiti, sazrjevamo i kao navijaci ili simpatizeri.Jug zasluzuje pohvale ne radi brojnosti nego radi sistema koji furaju ovo je iskreno prava podrska iskrena bez nanosenja stete klubu.Prava ljubav.
Ovi nasa omladina (Amir, Dzenis) ne yebe zivu silu oni idu na titulu a ovi malo stariji ganjaju evropu :mrgreen:

Bravo Željo idemo dalje hrabro i jako... :clap: :clap:
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 22 mar 2015, 23:04

ficobahtic je napisao/la:Ovi nasa omladina (Amir, Dzenis) ne yebe zivu silu oni idu na titulu a ovi malo stariji ganjaju evropu :mrgreen:
Baš sam maloprije pregledao ove intervjue sa njima, nema pardona, hoće momci titule, a nemaju ni ličnu kartu :lol:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 22 mar 2015, 23:20

Malo se sleglo...Pogledao ponovo golove,izvjestaj...
Moje misljenje je da je i ovo jedna od utakmica iz koje ne mozemo i ne trebamo izvlaciti velike pouke i poruke. Naprosto,upisana su tri boda,Baja je popravio saldo,Uzelac je uspjesno debitovao, i to je to. Ovakva Slavija nije parametar i siguran sam da nasa struka tako gleda na ovu utakmicu.
Potpuno sam siguran da necemo imati puno ovako laganih utakmica na Grbavici. Naprotiv. A o gostovanjima da i ne govorim. Ne znas sta je teze,ici Zrinjskom s kojim se bijes za trece mjesto ili ici Vitezu koji ce sve uciniti da ostane, a kuci je vec dao sto je planirao dati.
Ne znam zasto jos uvijek niko Borca ne uzima za ozbiljno. Oni su u odlicnoj situaciji. Dva boda su iza cetvrtog,u polufinalu kupa su,imaju odlicnu ekipu,kombinovanu od iskusnih i mladih igraca. Imaju puno siri kadar od nas...I ta prica o parama je pila naopako.Uvijek na kraju rijese te probleme. Budite sigurni da ce rijesiti licencu.
Razumijem da nam je ovo bio lije vikend. Poklopili su se rezultati u,za nas dvije vazne utakmice,Olimpik i Zrinjski. Sarajevo tu nije bitno,oni nam nisu konkurencija,odnosno mi njima nismo konkurencija.
Ali,malo smo ipak pretjerali sa velicanjem nase igre. Slazem se,lijepo je to izgledalo u vecem dijelu utakmice,ali hajmo biti realni...Ova Slavija,bez nekoliko prvotimaca,nije pravo mjerilo. Nerealno velicanje pojedinaca i igre,ne uzimajuci u obzir sve faktore,moze biti samo kontraproduktivno. Zato,hajmo ovu utakmicu sto prije zaboraviti i vec se okrenuti sljedecoj.

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 22 mar 2015, 23:56

Svi ste lijepo svasta napisali i slazem se sa vecinom. Medjutim da se osvrnem na nasu najvecu prednost, a to je kada utakmicu zavrsis sa 5 igraca koji su ponikli u nasem klubu, a to su: Memija, Colic, Bajic, Hadziahmetovic, Beganovic i jos je igrao D.Sadikovic. To je nas najvecu uspjeh jer nema tog tima u okruzenju da je 2 na tabeli svoje lige a da mu okosnicu tima cine igraci koji su ponikli u klubu.

VTZ
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 23 mar 2015, 00:14

Super, tri boda su upisana, pobjeda zasluzena. Igra moze i mora bolje, vjerujem da bi sa Djelmicem bili jos opasniji. Ne trebamo se sada uzdici, nije ovo ekipa i igra za titulu prvaka, Evropa je uspjeh. Sada je i Borac tu za petama, nema opustanja, do kraja maksimalno, pa ako bude dovoljno za nesto vise, odlicno. Danas bih izdvojio Uzelca, Kvesica, Bajica.. Losiji od ostalih Varea i Sadikovic, fali im trke, elana, zelje.. ne znam, jednostavno na terenu kao da utakmica prolazi mimo njih. Atmosfera na stadionu takodjer na nivou, svi smo se nekako skupili, svjesni smo sta imamo, koji su dometi, kako i sta i tako se ponasamo, nema nervoze, nema pljuvanja, svi hocemo samo najbolje za Zelju. Sad ide pauza, 14 dana, nisam siguran koliko ide nama u korist, konkurenti su nam na konopcima, ali hajde.. Bar cemo gledati reprezentaciju koja je cijela plavo-bijela :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 23 mar 2015, 00:40

ja bi samo napravio neke rokade i mislim da bi to jos bolje izgledalo na terenu...

zeljkovic -> cola
hadziahmetovic -> sadikovic

a djelmic ce ionako igrati mjesto varee sljedece kolo :angel:
@Vjeruj mi da zna Oda sta radi sta tim.
Ne treba svakako sve karte odmah otvarati, treba imati nesto ako krene po zlu. ;)

Moram odmah da pohvalim organizaciju utakmice, kako od strane kluba, tako od strane Manijaka. Ona ideja koja se vec dugo primjenjuje u Srbije, da iz navijackih grupa budu momci u osiguranju, je super prihvacena. ;)

Zeljo me je danas posebno iznenadio. Moglo je ovo krenuti drugim pravcem jer smo dosta zicera promasili, ali ostati na pravnom kursu nakon primjenog gola je velika stvar, a to prije nije bio slucaj jer kada bi nam protivnik dao gol, tada bi automatski krenula nervoza koja je obicno vodila igri bez igre.
Ovako, Oda je to fino sve ustrojio.

Takoder, iako sam danas cuo mnogo kritika na Benju, momka treba pohvaliti. Trudio se i borio lavoski i to se treba cijeniti. Malo me opet nervira kada centrira one balone jer sto totalno bezopasni sa njima, ali eto, nadam se da ce Oda uvidjeti da od balona nema nista, vec samo ostra lopta na kazneni moze nesto konkreno donjeti.

Ekipa zaista ima potencijala. Borbenost je bila na VISOKOM NIVOU i treba pohvaliti nase zbog toga.
Sljedece kolo je prekretnica za nas, tj ili cemo se ukljuciti za borbu za vrh ili cemo ostati samo u borbi za euro scenu.
VIdjet cemo. Veliki sam zaista optimista, ali treba ostati na zemlji i bez ikakvog pritiska prici susretu jer zaista nije potreban.

slika

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 23 mar 2015, 00:57

Jedina zamjerka im je 19 kornera i jos nekoliko slobodnjaka oko 16 metara i nista iskoristeno, ostalo sve za 10 bilo.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: relativizam i 38 gostiju.