Postao/la boomerang5 » 11 jun 2017, 20:37
Prvo i prvo da krenemo od pocetka. Medijsko trabunjanje o zvizducima himni je presmijesno. Kako su oni nas ugostili, tako i mi njih. Ocigledno retardirani novinarcici zaboravljaju (ili realnije nisu ni bili) kako su to nas ''civilizovani'' Grci docekali. Dakle, nisam generalno za zvizduke, ali zaista ne zasluzuje ni stupac paznje, preci preko toga, jer je no big deal- navijacko prepucavanje- vi nama, mi vama.
Dalje, nervira me prica da je igra bila ocajna, losa. To je nasa igra, nekada dobijemo,nekad remiziramo nekad izgubimo,ali ovako odigramo 70% meceva. Nekad iz ovoliko sansi damo 5 golova kojekavim estonijama, nekada 2 velsu, a nekada nijedan kao preksinoc. I odjednom ne valja, a da ga je Bicakcic slucajno uvalio, bilo bi - odlična ,strpljiva igra bla bla. Dakle nabijem dvostruko nase novinarcice na neku stvar.
Sto se tice nasih izgleda, opet nabijem trostruko nase novinarcice. Sanse ni izbliza nisu izgubljene, pogotovo za baraz. Dakle ako dobijemo 3 tekme sto smo svejedno i u slucaju pobjede trebali uraditi (kipar,estonija i gibraltar), trebamo se nadati da ce Grci izgubiti od Belgije (kojoj je to itekako bitan mec, jer u slucaju da tu izgube i od nas izgube ispadaju). Cak i u slucaju remija, i dalje odlucujemo sami o sebi, jer bismo s pobjedom na vjerovatno Kosevu protiv Belgije opet presli Grke. Dakle sanse su tu, rekao bih i realne.
Cetverostruko nabijem nase novinarcice na neku stvar sto ovoliko vise kuhaju oko suspenzije. Njima bi izgleda bilo drago da nas izbace iz kvala. Na kraju sukob igraca, uz ubacene sendvice i vode. Hoce nas zbog sendvica izbaciti ili suspendovati stadion hahah... Kako su smijesni, pa vise problema su napravili 30-ak djuturuma iz Grcke koji su se sukobili sa zastitarima nego 12 milja nasih navijaca i oni opet nadju da s.eru kako smo mi necivilizovani. Sukob na kraju fino se vidi da su trazili i izvoljevali Grci. Sve vrijeme su trazili cep, na kraju su kod iznerviranog Dzeke nakon sto mu je Manolas sr.ao i dobili. Odmah su krenuli u saketanje i dobili fino po gubici. Dakle potpuno opravdavam i ocekujem istu kaznu po tom pitanju i za nas kako i za njih. Dakle, treba biti objektivan, suspenzija nikakva ne dolazi u obzir. To je samo koristenje situacije za zaradjivanje klikova. Najrealnija je opcija novcana kazna i to mizerno mala i suspenzija Zilija, mozda i za Bazdarevica mada i tu nasim novinarcicima ne vjerujem, mislim da mu je samo nabrajao sta je trebao svirati, a ne da je bio ''verbalni sukob i napad'' lol
Na kraju da se osvrnem i na sudjenje. Rizzoli je (ne)svjesno bas svirao za njih. Mnogo nam je faulovoa u napadu svirao, a da pri tome takve kontakte prije svega sa Dzekom u zraku kad su oni uzimali skok (Manolas i SOkratis) nije svirao za nas. Dalje, onih 5 situacija , realno je bilo da za start otvorenim djonom na Ibisevicu da penal. Ono na kraju bi neko svirao, ali za Real i Barcelonu. Nama to u 90. minuti nece niko svirati i s time se treba pomiriti. Ostalo po meni, bilo je iznudjivanje penala.
Sto se tice repke, po meni su svi korektno odigrali. Zukanovic je jedino sporan, jer momak stvarno ne zna lopte. Ostalo je bilo u granicama ocekivanog. Raja prizeljkuje Besica, momka koji nije godinu dana igrao, a pri tome i za onih 15ak minuta sto je igrao, uspio je izgubiti loptu iz koje se razvila Grcka kontra gdje su nas vile pronosale.
Sve u svemu, bez obzira na potencijalnu suspenziju, ja podrzavam da se Belgija doceka negdje drugo, jer je atmosfera na BP zaista ocajna par zadnjih tekmi. Ako je ikako moguce pokusati osposobiti Grbavicu, ako ne onda Kosevo. To je neko moje vidjenje tekme.
P.S: zasto fanaticosi uvijek moraju ''odj.ebati utakmicu kako bi oni bili u centru zbivanja''. Zasto su furali ono nenavijanje, ili su vjezbali tursko sjedenje do neke 15.-20. minute ? Je li ima ijedan valjan razlog ili su samo glupi ?