NK Travnik

Moderator/ica: GracanicaAA

slobodnjak
Kontakt:

Re: NK Travnik

Post Postao/la slobodnjak » 06 sep 2013, 17:54

Husnija Arapović na klupi Travnika

Husnija Arapović danas je vodio trening Travnika na Piroti što ukazuje na njegov ponovni dolazak na mjesto prvog trenera Vezira .Prema informacijama iz kluba , saradnja sa Arapovićem bi se trebala konkretizovati do ponedjeljka . Iskusni trener trebao bi već ove subote voditi Travnik na test meču protiv NK Vitez koji će se odigrati na Piroti sa početkom u 16,30 .

Nakon ostavke Edina Prljače Travnik je na Pecari vodio Jasmin Đidić , a moguće je da Arapović zadrži iste trenere u stručnom štabu . Arapović je već jednom vodio Travnik u proljetnoj polusezoni 2011/2012 .Na ovom meču trebao bi debitirati i napadač Nemanja Đurović koji je stigao u Travnik iz bjelopoljskog Jedinstva.

kaskader52
Kontakt:

Post Postao/la kaskader52 » 07 sep 2013, 20:18

slobodnjak je napisao/la: Husnija Arapović na klupi Travnika

Husnija Arapović danas je vodio trening Travnika na Piroti što ukazuje na njegov ponovni dolazak na mjesto prvog trenera Vezira .Prema informacijama iz kluba , saradnja sa Arapovićem bi se trebala konkretizovati do ponedjeljka . Iskusni trener trebao bi već ove subote voditi Travnik na test meču protiv NK Vitez koji će se odigrati na Piroti sa početkom u 16,30 .

Nakon ostavke Edina Prljače Travnik je na Pecari vodio Jasmin Đidić , a moguće je da Arapović zadrži iste trenere u stručnom štabu . Arapović je već jednom vodio Travnik u proljetnoj polusezoni 2011/2012 .Na ovom meču trebao bi debitirati i napadač Nemanja Đurović koji je stigao u Travnik iz bjelopoljskog Jedinstva.
prijatelju bez dva kvalitetna igraca niko nece pomoci Travniku danas Vitez bolji narocito u drugom poluvremenu ali slijedi nam zestoka borba za opstanak i vama i nama .pozz iz Viteza.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 07 sep 2013, 20:44

Vjeruj da mi je danas bilo mrsko otići na Pirotu,tako da nisam ni bio.Jedva gledam i prvenstvo a kamo li prijateljske koliko su loši.Mislim da letimo u prvu federacije ove godine sigurno.Ništa nas ne može spasiti.Iako svi znaju šta je Travnik u ovoj ligi.S ovim igračkim kadrom bog nas ne spasi.Otpad iz Želje i Čelika.

lepi
Kontakt:

Post Postao/la lepi » 09 sep 2013, 14:09

travnik ostaje u ligi 100% a u subotu smo mogli vidjeti na piroti par odlicnih mladih igraca u drugom poluvremenu, mislim da travnik moze imati lijepu buducnost samo ako to bude znao iskoristiti

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 10 sep 2013, 18:57

slobodnjak je napisao/la: Husnija Arapović na klupi Travnika
Po mom misljenju daleko je bolji strateg nego Prljaca. Znam da je prosli put kad je preuzeo Travnik ekipa imala neku stabilnost i cvrstinu posebno u odbrani a sad kako ce to izgledat sa ovim igracima vidicemo.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 13 sep 2013, 19:57

Nogometaši Travnika su prvenstvenu pauzu iskoristili da pregrupišu redove i da vjerovatno ključni meč ove jeseni dočekaju spremni .U subotnji duel sa Leotarom na Piroti Veziri ulaze sa novim trenerom Husnijom Arapovićem koji je Travnik vodio i u polusezoni 2011/2012 .

„ Siguran sam da Travnik ima kvalitetu da ostane u premijer ligi i zato sam po drugi put došao na Pirotu.Duel sa Leotarom za nas je „kvalifikacijski“ , pobjeda nam donosi bijeg sa začelja ali i mir za naredne mečeve,“ istakao je Husnija Arapović .

Za duel sa Leotarom svi nogometaši Travnika su spremni a meč će početi vjerovatno slijedeći tim :

Bukvić (Fejzić) , Terzić , E.Varupa,Jusić, Nuhić (Laštro) , N.Varupa,Pliska (Ramić),Čurić,Zatagić,Hećo , Seferović (Isaković).

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 14 sep 2013, 19:46

Sve ste vidjeli.3 boda se pišu,mislim zasluženo danas.Leotar najlošija ekipa s kojom je Travnik ove jeseni igrao.Husnija Arapović je dobro krenuo.Varupa mora igrati,napravili smo pritisak,i ne mogu vjerovati nismo primili gol.Hajde vidjećemo šta će biti.Čestitke ekipi Travnika na prvoj pobjedi ove sezone.

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 15 sep 2013, 10:37

Cestitke na pobjedi,valjda je ovo najava da ce nas krenuti konacno! :D
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 15 sep 2013, 11:20

FanVitez je napisao/la:Cestitke na pobjedi,valjda je ovo najava da ce nas krenuti konacno! :D
Hvala jarane,Vitez je dobro organizovan klub i drago mi je zbog činjenice da smo u veoma dobrim odnosima,što pokazuju i stalne prijateljske trening utakmice.Iz istog smo kantona i moramo se držati zajedno ,može valjati i vama i nama.
Što se nas tiđe kad god pomislim da ćemo sigurno ispasti onda pogledam ostale ekipe u ligi i posumnjam u to.Već godinama je tako.Ovaj Leotar realno ništa nije bolji od nas kao ni još par ekipa.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 22 sep 2013, 20:15

Čestitke Husniji Arapoviću prije svih.Predpostavio sam da je njegovo dovodjenje dobar potez.Dvije utakmice 4 boda.I to kada su svi očekivali novu petardu u Zenici ili nešto slično tome.Biće zanimljivo u srijedu na Piroti protiv dobrog Olimpika.Baš da vidimo jeli to trenutni bljesak protiv lošijih ekipa ili je Husnija donio nešto novo u redove Vezira.Ako ovo dobiju iako je moje lično mišljenje da će biti veoma teško ,onda se može svašta očekivati od Travničana...

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 24 sep 2013, 13:16

Jeste li zivi? :D
Kakvo je stanje kod vas? Ima li povrijedjenih, zutih, crvenih?
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 24 sep 2013, 20:44

Mirsad Fazlić fizički napao fudbalera Travnika Harisa Heću

Vezirska lakrdija se nastavlja. Nakon napada na našeg novinara Kasuma, od strane istog izvršitelja napadnut i nogometaš Haris Hećo.

Nekoliko dana nakon što je policijski pripadnik Mirsad Fazlić izvršio napad na našeg novinara Azera Kasuma i uputio mu prijetnje na radnom zadatku u Širokom Brijegu, Fazlić nije stao. Ovog puta meta napada bio je nogometaš Vezira Haris Hećo.

Prvotimac Travnika Haris Hećo nakon napada slučaj je prijavio policijskoj stanici u Travniku te uputio je zvanično pismo upravi Vezira u kojem traži ličnu zaštitu nakon incidenta koji se desio poslije treninga, kada ga je kako navodi verbalno i fizički napao Mirsad Fazlić otac njegovog saigrača Nijaza zbog kojeg se sve ovo i desilo.

"Nakon što je na treningu Nijaz Fazlić nekoliko puta grubo startao na mene uporozio sam ga da prestane, a njegov otac Mirsad je odmah počeo da mi psuje i prijeti sa tribina. Nakon treninga me sačekao ispred stadiona i uhvatio me za vrat pred saigračima, te zaprijetio da će doći i u Zenicu da me prebije. Mislim da civilima nije mjesto na stadionu tokom treninga, a ja sam pretrpio i psihičke posljedice zbog čega sam se obratio i policiji, rekao je Hećo te dodao:

"Krajnje vrijeme je da neke institucije reaguju i učine nešto po ovom pitanju. Žalosno je sve ovo što se dešava, danas se ovo desilo meni, sutra će nekom drugom. Mislim da za naš fudbal nema napretka sve dok pojedini ljudi poput Fazlića prisustvuju treninzima i kao službenici policije napadaju i novinare i nogometaše jedne profesionalne lige", rekao je Hećo na kraju razgovora za Sportsport.ba.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 24 sep 2013, 20:47

U Travniku ne miruju: Nove prijetnje mladom bh. novinaru

Premijer liga Bosne i Hercegovine već godinama se širom Evrope spominje u negativnom kontekstu, a neki bosanskohercegovački klubovi su i pod istragom zbog navodnih štimanja rezultata. Novinar našeg portala i Avazovog Sporta, Azer Kasum, već određeno vrijeme se bavi istraživanjem "mutnih" radnji u NK Travnik, a iz dana u dan suočen je sa prijetnjama, koje su počele dolaziti i od bivšeg predsjednika travničkog premijerligaša Mirsada Fazlića.

Nakon anonimnih prijetnji upučenih našem novinaru Kasumu prije nekoliko dana putem društvene mreze Facebook, naš novinar je dobio i javne prijetnje kada je boravio na radnom zadatku u Širokom Brijegu.

Naime, Kasum je ušao u razgovor sa bivšim predsjednikom Travnika Mirsadom Fazlićem o pomenutim tekstovima, a ovaj vrli sportski radnik mu je rekao:

"Nisi pisao o kome treba i ne znaš kako je završiti u jarku", na šta mu je naš novinar odgovorio: "Polako, svi će doći na red", i nakon tih riječi u kojima se Fazlić vjerovatno pronašao uslijedile su nove:

"Šta pričaš, hoćeš da ti nabijem tu času u nos", a za sve ove navode Kasum ima i svjedoke. Nedugo nakon toga, u VIP loži stadiona u Širokom Brijegu, mladom novinaru se obratio i ekonom NK Travnik, koji također nosi prezime Fazlić:

"Pazi ti sta pišeš, ne pravi se frajer".

I pored svih prijetnji s kojima je suočen mladi bosanskohercegovački novinar ne misli stati, odnosno i u narednom periodu će upoznavati bh. sportsku javnost sa stvarima koje se dešavaju u NK Travnik, a portal SportSport.ba će svim mogućim sredstvima stati iza njega.

"Ne želim više da šutim i da pričam ljudima bajke kako je sve savršeno. Vjerujte mi da nije, prijetnje su sve česće. Kada sam krenuo sa radom na projektu "Razotkrivanje kriminalnih radnji u NK Travnik", bez ustručavanja i laganja, imao sam armiju ljudi iza sebe, veliku podršku. Na kraju, kada su dva teksta izašla u javnost i kada su se pojavile prve prijetnje, ta armija i podrška se raspala i ostajem sam u svemu. Naravno, ima tu ljudi koji su i dalje uz mene", kaže nam Kasum.

"Bez obzira na sve, bez obzira imao podršku ljudi ili ne, želim reći da ove stvari ne radim zbog sebe, niti za novce kako pokušavaju predstaviti oni koji su se pronašli u svemu ovome. Jedina istina je da sve ovo radim zbog kluba za koji sam živio, u kojem sam igrao, trenirao i šest lijepih godina proveo u istom. Srce mi puca i duša mi se raspada kada vidim šta se sve radi. Jednostavno nisam sve to mogao više gledati, pa sam odlučio da sa svime upoznam javnost. Sve to naišlo je na buru protesta onih "poštenih" ljudi u Upravi kluba, koje ovim putem mnogo pozdravljam i kojima poručujem da sve prijetnje koje sam do sada dobio i koje ću dobiti u budućnosti, neće me prestarašiti, a u narednom periodu javnost će biti upoznata sa mnogim stvarima koje se dešvaju u NK Travnik i koje se pokušavaju gurnuti pod tepih".

Na kraju dodajmo da će SportSport.ba o ovom slučaju upoznati i Udruženje BH novinari, te da će svim sredstvima zaštiti svog mladog i hrabrog novinar

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 24 sep 2013, 20:52

Ni ja više neću na utakmice Travnika.Kao ni većina mojih sugradjana koji sezonama ne dolaze na Pirotu... :cry:

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 25 sep 2013, 08:49

Ali neznam stvarno ko štiti više ove kriminalce iz vaše uprave?Pa koje samo kriminalne radnje su izvršene i niko ništa, evo sad i ovaj policajac prijeti novinaru, ccccc!!! :o
Od namještanja ino utakmica do falsifikovanja potpisa i ugovora, u normalnom svijetu ti ljudi bi bili pohapšeni a klub završio Bog zna gdje, ali ne i kod nas.Da se razumijemo, ja nemam ništa protiv FK Travnik i drago mi je otić gore ali ovo je stvarno prešlo svaku mjeru.

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 27 sep 2013, 22:06

Danas je na kablovskom operateru Telamach počelo emitovanje KANALA 6 sa sjedištem u Travniku.Ono što je važno je da će na njemu najvjerovatnije biti prikazivani svi snimci domaćih utakmica Travnika i Viteza...

zesa
Kontakt:

Post Postao/la zesa » 05 okt 2013, 18:50

Svaka tekma iste izmjene skoro u minut!! Sljedecu kad budu igrali trener im i ne treba, vec svi znaju kada ko ulazi odnosno izlazi!? o_O

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 05 okt 2013, 23:38

Travnk ima niz od 5 utakmica bez poraza.Vjerovali ili ne Husnija Arapović je od svog dolaska uspio napraviti najduži niz u posljeratnoj istoriji kluba,koji su igrali u Premijer ligi, da nije poražen.Nevjerovatno,s obzirom da je uzeo u 5 utakmica 7 bodova ,jedna pobjeda i 4 remija.Kako god ipak mu se treba čestitati ,s obzirom sa kakvim igračima raspolaže,ljudi ni ne mogu zamisliti kakav je to uspjeh... :D

travnik
Kontakt:

Post Postao/la travnik » 06 okt 2013, 17:09

Juce smo slabo odigrali protiv Veleza. Nismo zasluzili ni boda s obzirom da je Velez bio bolja ekipa i da su stvorili vise izgledniji sansi

lepi
Kontakt:

Post Postao/la lepi » 06 okt 2013, 20:35

husnija nije nista napravio u trevniku, sve bodove koje je osvoio bilo ja pukom srecom, slabasnog leotara smo jedva dobili ljudi su nam napravili 3 ciste sanse, losem celiku smo uzeli bod, to je jedino dobar posao, a sve druge tekme je kiksao i olimpic i velez kuci nije dobio a morao je

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.