Jel moguce da ih jos kompleksi od Rafe ne pustaju?

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Taj ti je pravi kompleks "nabio".Belmin6 je napisao/la:Vise je placko u svojoj 34. imao sanse, nego vas bolnicar u 29.
Roger zadnji slem osvojio kada je imao 31. godinu, Rafa po svemu sudeći završio svoje sa 28bodi123 je napisao/la:Rece covjek koji je fan igraca koji je zadnji GS uzeo prije 4 godine.
Pred Nadalom su jos 3 godine ozbiljnog tenisa sigurno, to jest vrtice se u top 5, u te 3 godine njemu je dovoljno samo jedno ispadanje/opustanje ili neka povredica Novaka i njemu je put otvoren ka novom GS, s toga nemoj bas biti toliko siguran da je zavrsio svoje, vidjeli smo tu tvoju sigurnost evo sa Stanom, najbolji primjer.shminka je napisao/la:Roger zadnji slem osvojio kada je imao 31. godinu, Rafa po svemu sudeći završio svoje sa 28bodi123 je napisao/la:Rece covjek koji je fan igraca koji je zadnji GS uzeo prije 4 godine.
Sa 34 će biti konkurentan na challengerima
Palo Rafino izvinjenje, a protivnik se rasplakao shvatajući da neće nikad osvojiti RG, međutim Šveđanin iz sjene mu je to omogućio.BigBigBang je napisao/la:Inace vidim kazu svi smijesno finale, nikad losije itd itd. pa opet to procitam u nejverici i kontam ako je ovo smijesno finale sta je onda bilo ono 2008 godine izmedju Rafaela Nadala i miljenika mnogih ovde na forumu? to je bio strasan mec 6-1, 6-3,6-0![]()
nema sta ovo je danas bilo bas slabo i lose finale
Nisam siguran al mislim da je na tom mecu palo i izivnjenje Nadala protivniku zbog tamburanja
Sigurno da nije lako, ali Novakov eventualni pad se ni ne nazire i siguran sam da se neće desiti preko noći. I ono još bitnije, ne nazire se igrač koji će ga ugroziti, to je glavna 'kvaka' u ovoj priči. Znači nema igrača koji bi mogao ugroziti njegovu dominaciju ove i recimo naredne godine. To je glavni razlog zašto mislim da će se Novak opasno približiti. Federeru.jestamaji je napisao/la:naravno da ima šansu, ali nije to sve tako lako. ne zaboravi da je novak samo malo mlađi od rafe i da oni svi očigledno imaju rok trajanja. a kao i obično, to će zavisiti i od drugih, a ne samo od njega.
ovo finale nije smiejsno, Murrray je dao sve od sebe, Djokovic je jednostavno bolji, mentalno jaci ovde se poteze prica kao da je ova pobjeda Djokovica nesto sto je Murray los a t sto je on los je uveliko zasluga Novaka koji je pobjednik i igra najbolji tenis na svijetu. I ja sam fan Nadala ali realno od njega tesko da cemo vidjeti nekadasnju dominaciju za mene je Nadal najbolji teniser svih vremena ali priznajem da ce ga Djokovic vjerovatno prestici. Realno otvorila se sansa i velika je da Djokovic uzme sve GS u kalendarskog godini plus zlato to ako uradi tada uopste nece biti ni dileme ko je GOAT.madridista4ever je napisao/la:Palo Rafino izvinjenje, a protivnik se rasplakao shvatajući da neće nikad osvojiti RG, međutim Šveđanin iz sjene mu je to omogućio.BigBigBang je napisao/la:Inace vidim kazu svi smijesno finale, nikad losije itd itd. pa opet to procitam u nejverici i kontam ako je ovo smijesno finale sta je onda bilo ono 2008 godine izmedju Rafaela Nadala i miljenika mnogih ovde na forumu? to je bio strasan mec 6-1, 6-3,6-0![]()
nema sta ovo je danas bilo bas slabo i lose finale
Nisam siguran al mislim da je na tom mecu palo i izivnjenje Nadala protivniku zbog tamburanjaEh sad što je ovo smiješnije finale od toga!? ZBog toga što tu Roger nije mogao ništa protiv Rafe, kao ni u mnogim njihovim mečevima, ali stvar je u tome što se trudio, igrao je, ali nije mogao protiv Rafine savršene igre. Ovdje je Andy prvi set odigrao odlično, nakon izgubljenog 1. servisa osvaja 4 gema sjajnom igrom. I šta se onda desi sljedeća 3 seta? Pad u igri kakav se ne bi smio desiti kod 2. igrača na touru nakon što je odigrao prvi set tako dobro. I onda je Murray tu nemoćan, psiha radi, mumlja sam sa sobom konstantno, griješi svako malo, ukratko ne pruža nikakv otpor Novaku. Zbog toga je meni lično ovo finale smiješno, a možda to nije jer sam subjektivan kad je Rafa u pitanju pa mi je dobro finale čim je on otresao protivnika.
plus evidentan zavrsetak kao broj ove 2016 godine vec je sada to sigurno sto ce mu biti peti put i cime ce se izjednaciti sa Federerom, posto se realno ne nazire neko ko ce ga ugroziti siguran sam da ce i iduce godine Djokovic zavrsiti kao broj 1 i biti i tu samostalni rekorder. To su sve stvari koje ce sena kraju gledati, Djokovic vec sada sije Federera i Nadala u mnogim a kako stvari stoje i ove sto ne sije ce ih vrlo brzo skinuti.Virtu4l je napisao/la:Sigurno da nije lako, ali Novakov eventualni pad se ni ne nazire i siguran sam da se neće desiti preko noći. I ono još bitnije, ne nazire se igrač koji će ga ugroziti, to je glavna 'kvaka' u ovoj priči. Znači nema igrača koji bi mogao ugroziti njegovu dominaciju ove i recimo naredne godine. To je glavni razlog zašto mislim da će se Novak opasno približiti. Federeru.jestamaji je napisao/la:naravno da ima šansu, ali nije to sve tako lako. ne zaboravi da je novak samo malo mlađi od rafe i da oni svi očigledno imaju rok trajanja. a kao i obično, to će zavisiti i od drugih, a ne samo od njega.
Npr, poprilično sam siguran da će oboriti Federerov rekord po broju sedmica na prvom mjestu. Novak trenutno ima 201 sedmicu, a Federer 302. E sad, ovu godinu poprilično sigurno završava kao broj 1, tako da će na kraju godine imati 231. sedmicu. U narednu godinu će ući sa ogromnom prednošću, i vjerujem da neće imati nikakvih problema da se održava na prvom mjestu. Ne mora čak ni briljirati, opet ne vidim igrača koji će u kontinuitetu biti dobar i ugroziti ga. Dakle, ako 2017. godinu završi kao broj 1, onda će imati 283. sedmice i od Federera će ga dijeliti samo 19 sedmica...
Stavi na papir uspjehe na zadnjih 8 slemova, pa ćeš vidjeti da je Novak u svoj priči najmanji problembodi123 je napisao/la:Pred Nadalom su jos 3 godine ozbiljnog tenisa sigurno, to jest vrtice se u top 5, u te 3 godine njemu je dovoljno samo jedno ispadanje/opustanje ili neka povredica Novaka i njemu je put otvoren ka novom GS, s toga nemoj bas biti toliko siguran da je zavrsio svoje, vidjeli smo tu tvoju sigurnost evo sa Stanom, najbolji primjer.shminka je napisao/la:Roger zadnji slem osvojio kada je imao 31. godinu, Rafa po svemu sudeći završio svoje sa 28bodi123 je napisao/la:Rece covjek koji je fan igraca koji je zadnji GS uzeo prije 4 godine.
Sa 34 će biti konkurentan na challengerima
Pa jel zbilja mislis da bi neko Nadala na RG mogao pobjediti osim Djokovica? Svemoguci Stan kojeg Rafa vjecito samara, luzercina Andy, neko od njih 2?shminka je napisao/la:
Stavi na papir uspjehe na zadnjih 8 slemova, pa ćeš vidjeti da je Novak u svoj priči najmanji problem![]()
Ko bi rekao da ćeš mi na igrici gledati u leđa![]()
![]()
![]()
MC 2016, zapamti dobro
Evo sad baš gledam, na zadnja 4 slema Rafa nije prošao u drugu sedmicu turnira, nije odigrao niti jedan duel 4. kola, o kakvim Novacima, Endijima i Stankecima pričamo, čovjek ne može do njih da dobaci ni za lijekabodi123 je napisao/la:Pa jel zbilja mislis da bi neko Nadala na RG mogao pobjediti osim Djokovica? Svemoguci Stan kojeg Rafa vjecito samara, luzercina Andy, neko od njih 2?shminka je napisao/la:
Stavi na papir uspjehe na zadnjih 8 slemova, pa ćeš vidjeti da je Novak u svoj priči najmanji problem![]()
Ko bi rekao da ćeš mi na igrici gledati u leđa![]()
![]()
![]()
MC 2016, zapamti dobro![]()
On na ovogodišnjem RGu nije mogao ni doći do Novaka, nažalost, tijelo nije izdržalo napore turnira koje si naveo. Nema više 25 godina da može protutnjati sezonom šljake. Ispostavilo se tačnim da u Madridu, Rimu i Parizu neće napraviti ništa značajno. Na zadnjih 8 slemova nije dobacio ni do SFa, ima 2xQF.bodi123 je napisao/la:Ti kao relevantne podatke uzimas proslogodisnje poraze od Browna i Fogninija i Bedycha na Slamovima, i na osnovu toga zakljucujes da on na ovogodisnjem RG ne bi pobjedio sve osim Novaka, a iskljucujes igru sa 3 mastersa plus ova 2 meca sto je odigrao na zavidnom nivou?
koji masters? ostala su još 4 niti jedan mu nije na šljaci plus brzi su sva 4bodi123 je napisao/la:Ti covjeka opisa kao da je neki penzioner sa 70 godina u guzici, koji ne moze da hoda bez staka, a reproduktivni organ mu nije u funkciji vec 20 godina, a covjek neki dan napunio tek 30 godina.![]()
Naravno da nece biti nikada stari, ali sa ovom formom koju je pokazao u sezoni sljake uvijek ce biti sposoban da osvoji poneki masters, za slam ce trebati neke stvari da se poklope nazalost. Ovu povredu vuce neko vrijeme i odustao je od RG jer nije smio rizikovati neko puknuce koje bi ostavilo daleko vece posljedice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.