Kevin Kampl: "Als Kind war ich BVB-Fanatiker"
To se traži...
Odšteta za njega 10- 12 mil. eura.
quadro je napisao/la:Ne računajući Kampla, BvB je potrošio cca. 66M€, a zaradio cca. 3M€ od kupoprodaje igrača. FFP su vjerojatno na neki način zaobišli, no u to nećemo ulaziti.
Nadalje, Reusov odlazak je 90% gotova stvar, dakle tu se dobiva još kojih 25M€, ukoliko se ponovno ne izbori LP, BvB neće biti u stanju plaćati ovaj kadar (FFP) i morati će se sigurno prodati još nekoga. Čitao sam negdje kako je kadar BvB-a za ovu sezonu financijski planiran i valjan jedino ukoliko izbore LP, ukoliko se to ne dogodi, bojim se i pomisliti što će se dogoditi.
Novi sponzorski ugovori (višegodišnji) od 450 mil eura su više nego dovoljni da evntl. neigranje LP-a finansijski zakrpimo. Sam Watzke je rekao da evntl. neigranje LP-a neće finansijski naštetiti BVB-u.
Mada ja još ne otpisujem to 3 ili 4 mjesto.

Naravno potreban je veliki napredak tj. zaokret u dosadašnjoj igri, što s igračima koje ćemo imati na raspolaganju je svakako moguće (Reus,Kampl,Miki,Gundo,Nuri itd.) Tako da u ligi u kojoj nijedan klub osim Bauerna ne pokazuje konstantnost, 12 bodova i nije prevelika prednost ukoliko BVB dosegne nivo iz prethodnih sezona.

Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!