Sad kad si novi igrac R.Madrida, sta znas o historiji svog novog kluba?
Sahin: Puno znam.
Primijer neki?
Sahin: Imaju devet trofeja LP, kroz historiju su uvijek najbolji igraci igrali u Madridu.Svidja mise Madrid i pored citave historije sto ima.
Koje igrace R.Madrid si volio kad si bio dijecak, jesi imao kakvog uzora?
Sahin: Redondo, svidjao mise puno njegov nogometni stil, kakav je samo imao dodir sa loptom..
Imali jos neko?
Sahin: Svidjao mise Guti, uvijek sam pratio igrace koji igraju na mojoj poziciji, naravno uzivao sam u nogometasima kao sto je Zidane, sada C.Ronaldo. Sjajan je osijecaj da u ekipi imas Casillasa, Kaku, Ronalda, nadam se dacu biti jednog dana na nivou tih velikih igraca i njihove historije. Znam dace biti tesko, ali imam puno zelje, snage..Ponosan sam sto sam sto cu igrati u klubu sa najvecom historijom.
Jeli mislite da mozete biti kao Redondo, o kao ljevak mislite da vise licite Gutiju?
Sahin: Ne zelim biti kao neko, ne.Zelim biti neko vazan u ovom klubu ali kao Nuri Sahin.
Pored R.Madrida bilo je jos ekipa zaint. za vas, zasto ste bas izabrali bijeli klub?
Sahin: Zato sto je Real Madrid najbolja ekipa na svijetu tj. san za mene.Igrati sa 22 godine u Spaniji je nesto najbolje sto se moglo desiti u mojoj karijeri.Zelim napredovati kao igrac, i u Madridu cu sve dati od sebe.Klub ima veliki broj nevj. potencijalnih igraca, svake godine ulaze sa planom da sve osv. igraju najbolji igraci svijeta, puno sam to puta do sada rekao, ovo je veliki napredak za mene..
Kad ste saznali da odlazite iz BVB?
Sahin: Bila je stvarno teska odluka, najteza u mom zivotu - istina.Klub mije dao puno, sa 16 godina sam debitovao u BL.
Rekli ste da vas je Mourinho zvao..
Sahin: Da, pricao sam sa njim.Jako sam sretan sto cu raditi sa njim i puno cu nauciti.Ovo je velika prilika u mojoj karijeri.
Vi imate velikog prijatelja u Madridu - Ozila, jeli vam sta on rekao?
Sahin: Veliki smo prijatelji, pricali smo puno, podrzava me puno..Vrlo je sretan zbog mene, njegovo iskustvo u Madridu ove godine ce mi puno pomoci.On je fantastican igrac, pricao mi je puno dobrih stvari unutar ekipe.Ozil mi je takodjer rekao da se on sam iznenadio sa docekom u ekipi od samog pocetka puno su mu pomogli, on se sjajno uklopio pored ostalih veliki igraca u ekipi..
Imate li strah dase necete uklopiti u novu zemlju tj. novi zivot - obicaji..Mnogo veliki talenti dolaze u Real Madrid i gube se..
Sahin: Moj period u Holandiji tj. Feynoordu mije puno pomogao..Jasam osoba koja je familijarna, volim da je moja zena kraj mene i moji roditelji.Zelim ostvariti puno u Madridu, gdje cemo ja i moja zena biti jako sretni, zivim i radim za nogomet, nista me drugo neintresuje.
Kad mislite ucitit spanjolski?
Sahin: Sto je brze moguce.U Holandiji sam imao poteskoca na pocetku tj. nisam mogao imati kontakt sa mojim kolegama onakav kakav sam ja zelio.Svi pricaju engliski, ali meni to nije dovoljno.U Madridu zelim pricati spanjolski i naucicu cu ga sto prije je moguce.
Nije vas strah malo?Ovo je velika promijena u vasom zivotu, veliki korak...
Sahin: Ne, ovo mije san igrati u R.Madridu, zasto bi se plasio? Imam veliki respekt prema igracima i klubu, vijerujem u sebe, zelim puno toga jos nauciti, u Madrid dolazim sa velikom zeljom.
Kako ide vas oporavak koljena?
Sahin: Dobro, svakim danom je sve bolje.Svaki dan radim..Navijaci Madrida mogu biti mirni sto se tice toga, na pripremama cu biti 100% spreman.Sad vec imam zelju da pocnem.
Puno ih kaze da bi mogli igrati u tandemu s Xabi Alonsom, sta vi miste o tome?
Sahin: U Madrid ima veliki broj najbolji igraca na svijetu a on je upravo jedan od njih, cast mije sto cu moci dijeliti svacionicu sa takvim igracima, imam jaku zelju da sto prije upoznam ih sve.
Znate li mozda tj. imate li zelju - koji broj bi voljeli?
Sahin: Ne nemam pojma koji cu broj nositi.Iskreno da kazem svedno mije..
Kazu da su u Turskoj poludili nakon ovog transfera..
Sahin: Drago mije sto su ljudit sretni kao i ja.Veliki je ponos za mene sto igram za Tursku sa tim sto sam clan Real Madrida.Cast mije sto sam prvi turski nogometas koji je dospio do Real Madrida.
http://www.as.com/futbol/articulo/tengo ... ftb_19/Tes