Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Los_Blanos2
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Los_Blanos2 » 14 maj 2011, 09:50

Nuri Sahin

slika

Sad kad si novi igrac R.Madrida, sta znas o historiji svog novog kluba?
Sahin: Puno znam.

Primijer neki?
Sahin: Imaju devet trofeja LP, kroz historiju su uvijek najbolji igraci igrali u Madridu.Svidja mise Madrid i pored citave historije sto ima.

Koje igrace R.Madrid si volio kad si bio dijecak, jesi imao kakvog uzora?
Sahin: Redondo, svidjao mise puno njegov nogometni stil, kakav je samo imao dodir sa loptom..

Imali jos neko?
Sahin: Svidjao mise Guti, uvijek sam pratio igrace koji igraju na mojoj poziciji, naravno uzivao sam u nogometasima kao sto je Zidane, sada C.Ronaldo. Sjajan je osijecaj da u ekipi imas Casillasa, Kaku, Ronalda, nadam se dacu biti jednog dana na nivou tih velikih igraca i njihove historije. Znam dace biti tesko, ali imam puno zelje, snage..Ponosan sam sto sam sto cu igrati u klubu sa najvecom historijom.

Jeli mislite da mozete biti kao Redondo, o kao ljevak mislite da vise licite Gutiju?
Sahin: Ne zelim biti kao neko, ne.Zelim biti neko vazan u ovom klubu ali kao Nuri Sahin.

Pored R.Madrida bilo je jos ekipa zaint. za vas, zasto ste bas izabrali bijeli klub?
Sahin: Zato sto je Real Madrid najbolja ekipa na svijetu tj. san za mene.Igrati sa 22 godine u Spaniji je nesto najbolje sto se moglo desiti u mojoj karijeri.Zelim napredovati kao igrac, i u Madridu cu sve dati od sebe.Klub ima veliki broj nevj. potencijalnih igraca, svake godine ulaze sa planom da sve osv. igraju najbolji igraci svijeta, puno sam to puta do sada rekao, ovo je veliki napredak za mene..

Kad ste saznali da odlazite iz BVB?
Sahin: Bila je stvarno teska odluka, najteza u mom zivotu - istina.Klub mije dao puno, sa 16 godina sam debitovao u BL.

Rekli ste da vas je Mourinho zvao..
Sahin: Da, pricao sam sa njim.Jako sam sretan sto cu raditi sa njim i puno cu nauciti.Ovo je velika prilika u mojoj karijeri.

Vi imate velikog prijatelja u Madridu - Ozila, jeli vam sta on rekao?
Sahin: Veliki smo prijatelji, pricali smo puno, podrzava me puno..Vrlo je sretan zbog mene, njegovo iskustvo u Madridu ove godine ce mi puno pomoci.On je fantastican igrac, pricao mi je puno dobrih stvari unutar ekipe.Ozil mi je takodjer rekao da se on sam iznenadio sa docekom u ekipi od samog pocetka puno su mu pomogli, on se sjajno uklopio pored ostalih veliki igraca u ekipi..

Imate li strah dase necete uklopiti u novu zemlju tj. novi zivot - obicaji..Mnogo veliki talenti dolaze u Real Madrid i gube se..
Sahin: Moj period u Holandiji tj. Feynoordu mije puno pomogao..Jasam osoba koja je familijarna, volim da je moja zena kraj mene i moji roditelji.Zelim ostvariti puno u Madridu, gdje cemo ja i moja zena biti jako sretni, zivim i radim za nogomet, nista me drugo neintresuje.

Kad mislite ucitit spanjolski?
Sahin: Sto je brze moguce.U Holandiji sam imao poteskoca na pocetku tj. nisam mogao imati kontakt sa mojim kolegama onakav kakav sam ja zelio.Svi pricaju engliski, ali meni to nije dovoljno.U Madridu zelim pricati spanjolski i naucicu cu ga sto prije je moguce.

Nije vas strah malo?Ovo je velika promijena u vasom zivotu, veliki korak...
Sahin: Ne, ovo mije san igrati u R.Madridu, zasto bi se plasio? Imam veliki respekt prema igracima i klubu, vijerujem u sebe, zelim puno toga jos nauciti, u Madrid dolazim sa velikom zeljom.

Kako ide vas oporavak koljena?
Sahin: Dobro, svakim danom je sve bolje.Svaki dan radim..Navijaci Madrida mogu biti mirni sto se tice toga, na pripremama cu biti 100% spreman.Sad vec imam zelju da pocnem.

Puno ih kaze da bi mogli igrati u tandemu s Xabi Alonsom, sta vi miste o tome?

Sahin: U Madrid ima veliki broj najbolji igraca na svijetu a on je upravo jedan od njih, cast mije sto cu moci dijeliti svacionicu sa takvim igracima, imam jaku zelju da sto prije upoznam ih sve.

Znate li mozda tj. imate li zelju - koji broj bi voljeli?
Sahin: Ne nemam pojma koji cu broj nositi.Iskreno da kazem svedno mije..

Kazu da su u Turskoj poludili nakon ovog transfera..
Sahin: Drago mije sto su ljudit sretni kao i ja.Veliki je ponos za mene sto igram za Tursku sa tim sto sam clan Real Madrida.Cast mije sto sam prvi turski nogometas koji je dospio do Real Madrida.
http://www.as.com/futbol/articulo/tengo ... ftb_19/Tes
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

laki
Kontakt:

Post Postao/la laki » 14 maj 2011, 12:00

[youtube][/youtube]

momci mislim da pinto spominje "porke" :) pa eto vam odgovor...stvarno ne znam sta je rekao, al na sta je real spao da je opjevan kod igraca...prvo petica, pa sad pjesmica :)

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 14 maj 2011, 12:07

Pinto :? koje to..

FK Željezničar

Podrška Papetu

laki
Kontakt:

Post Postao/la laki » 14 maj 2011, 12:08

Los_Blanos2 je napisao/la:Pinto :? koje to..
el mou : they sign my song without my permission .

perez : don't worry , I will report that to the UEFA

blancos, ti stvarno ne odustajes....bjezis od realnosti! svijet vam ( njemu ) se smije!

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 14 maj 2011, 12:10

Smije nam se svijet :shock: :lol: lik ima kompleks..

Ahhh Pinto to je onaj sto je primio gol u finalu Kupa Kralja tj. s 10m glavom :lol: moze taj da naduva delegatu R.Madrida tj. Chendu.

slika

FK Željezničar

Podrška Papetu

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 maj 2011, 12:38

Sahin ce nosit sesticu. 8-)
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 14 maj 2011, 14:48

Brnjo Portillo vi ste meni kraljevi :D
Morata je najvise spominjan jer nam je bio potreban napadac,da je talenat-jest. I to jedan od najvecih u Spaniji.
Alex je prvotimac juniorske repke i predobar je igrac.. Joselu je stariji od ostalih,ali da ce biti veci igrac-cisto sumnjam.. On tek ove godine izlazi polako iz sjene nakon odlaska Raula Ruiza ,Mosquere i onog sto je u Boltonu zaboravio mu ime..
Sarabia je najbolji strijelac juniorske repke, on ce vremenom dobit tu snagu i mislim da ako kojim slucajem ne dobije tu fiziku jos onda ce propast, a ako ne mogao bi biti jedan od najboljih krila svijeta,jer vecinom danas se krila sile na brzinu i snagu.. Malo ko ima tehniku kao on..
Al po mom misljenju najveci talenti su : Jese i Carvajal.. Ovaj prvi je najmladji i nosilac je svih omladinskih kategorija Spanije u kojima je igrao,mislim da dovoljno govori ugovor sa klauzulom o otkupnini visine 35 miliona o tome sta Real planira sa njim.. A Carvajal,92 godiste igra desnog beka isto ko i vecina ovih prosao sve omladinske selekcije do u21 gdje ce brzo upast,jedno vrijeme bio kapiten juniorske. Njegov najveci problem je sto na njegovoj poziciji igra Ramos,i sve dok se isti ne prebaci na poziciju stopera ispred njega ce stojati sudbina jednog Miguela Torresa..
Btw neki dan citam onaj Marcos Alonso,igrac koji je prosle godine imao par nastupa za prvi tim Reala a zatim prodan Benfici koja ga posudila Boltonu optuzen za ubistvo :S

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 14 maj 2011, 15:19

Based on information published by various media **** concerning the disciplinary proceedings opened by UEFA against Sergio Busquets, Real Madrid C. F. wishes to express the following:

1. F. C. Barcelona made an unprecedented decision to lodge a complaint with UEFA against Real Madrid C. F. coach, Jose Mourinho.

2. The decision made by F. C. Barcelona forced Real Madrid C. F. to present its defense before UEFA to try to prove unsportsmanlike conduct by several F. C. Barcelona players, stemming from a designed strategy to provoke the referee into making certain calls against Real Madrid C. F., as was the case. This situation is what motivated the statements made by our coach, Jose Mourinho following the match.

3. Real Madrid C. F. would like to make clear that its complaint did not include the incident concerning Sergio Busquets. This complaint by Real Madrid C. F. was rejected by the UEFA Control and Disciplinary Body despite videographic material presented with the case.

4. As a consequence, Real Madrid C. F. presented an appeal with further material evidence including images of Sergio Busquets insulting our player, Marcelo. This material was included because the incident involving Sergio Busquets is a continuation of the simulation following a knock, the latter being the reason the complaint was originally lodged.

5. UEFA has taken further measures and decided on its own accord to start disciplinary proceedings against Sergio Busquets.

6. Our player Marcelo has been summoned by UEFA to confirm the incident for which the disciplinary proceedings were opened.

Real Madrid C. F. regrets the situation caused by what goes back to the original complaint lodged by F. C. Barcelona against our coach Jose Mourinho and the behavior of Sergio Busquets.

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 14 maj 2011, 15:46

neki dan citam onaj Marcos Alonso,igrac koji je prosle godine imao par nastupa za provi tim Reala a zatim prodan Benfici koja ga posudila Boltonu optuzen za ubistvo
Tacno. :(

Marcos Alonso optužen je za ubojstvo iz nehaja, nakon što je skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom…

Podsjećamo, zabio se mladi nogometaš automobilom u zid pri velikoj brzini. Imao je 0.45 promila alkohola u krvi. U Španjolskoj je dozvoljen limit 0.25. Poginula je njegova 18-godišnja suputnica, dok je preostalo troje prijatelja koji su bili u automobilu ozlijeđeno. Svi su stari između 18 i 20 godina.

Predsjedajući sudac na Vrhovnom sudu pravde u Madridu je Alonsu oduzeo vozačku dozvolu, sve dok traje istraga incidenta. Mladi nogometaš je, uz optužbu za ubojstvo iz nehaja, optužen i za nanošenje ozljeda iz nehaja, narušavanje sigurnosti na cestama i za vožnju pod utjecajem alkohola.

Alonso je u nesreći prošao samo lakšim ozljedama. Za Bolton je odigrao osam utakmica, nakon što mu se pridružio iz Real Madrida prošle godine, potpisao trogodišnji ugovor.

Marcos Alonso unuk je Realove legenda Marquitosa, odnosno sin bivšeg Barcelonina nogometaša Marcosa Alonsa Pene. :o

:(

FK Željezničar

Podrška Papetu

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 14 maj 2011, 15:57

Los_Blanos2 je napisao/la:
neki dan citam onaj Marcos Alonso,igrac koji je prosle godine imao par nastupa za provi tim Reala a zatim prodan Benfici koja ga posudila Boltonu optuzen za ubistvo
Tacno. :(

Marcos Alonso optužen je za ubojstvo iz nehaja, nakon što je skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom…

Podsjećamo, zabio se mladi nogometaš automobilom u zid pri velikoj brzini. Imao je 0.45 promila alkohola u krvi. U Španjolskoj je dozvoljen limit 0.25. Poginula je njegova 18-godišnja suputnica, dok je preostalo troje prijatelja koji su bili u automobilu ozlijeđeno. Svi su stari između 18 i 20 godina.

Predsjedajući sudac na Vrhovnom sudu pravde u Madridu je Alonsu oduzeo vozačku dozvolu, sve dok traje istraga incidenta. Mladi nogometaš je, uz optužbu za ubojstvo iz nehaja, optužen i za nanošenje ozljeda iz nehaja, narušavanje sigurnosti na cestama i za vožnju pod utjecajem alkohola.

Alonso je u nesreći prošao samo lakšim ozljedama. Za Bolton je odigrao osam utakmica, nakon što mu se pridružio iz Real Madrida prošle godine, potpisao trogodišnji ugovor.

Marcos Alonso unuk je Realove legenda Marquitosa, odnosno sin bivšeg Barcelonina nogometaša Marcosa Alonsa Pene. :o

:(
Zao mi momka jbg,mogao je imat ako nista pristojnu karijeru.. A te price oko potomstva se sjecam od prosle godine kad je par puta pozivan u prvi tim..

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 maj 2011, 16:01

¿Ha fichado Agüero por el Madrid?

I evo jedne friske, al' pravo glupe. Navodno Real zeli Buffona :lol:

Madridism
Kontakt:

Post Postao/la Madridism » 14 maj 2011, 16:19

Ma nek gone to smece u zatvor, ionako nije neki igrac, a ako je popio, a jest, onda je kriv sto je ta djevojka umrla. Znaci nehaj, ali opet zatvor za smece!

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 14 maj 2011, 17:26

Portillo je napisao/la:¿Ha fichado Agüero por el Madrid?

I evo jedne friske, al' pravo glupe. Navodno Real zeli Buffona :lol:
Možda hoćemo Castillu u primeru da proguramo :mrgreen:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Mesut Ozil 23
Kontakt:

Post Postao/la Mesut Ozil 23 » 14 maj 2011, 18:21

Ev procita da Hamit potpisuje u ponedjeljak :o . Sta ce im on! :evil: Nije on za Reala.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2011, 18:31

Mesut Ozil 23 je napisao/la:Ev procita da Hamit potpisuje u ponedjeljak :o . Sta ce im on! :evil: Nije on za Reala.
sta je to real samo neke turčine dovodi

ko dovodi turčine, sledece sezone ce da se napusi kur.ine
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 14 maj 2011, 18:36

A ako je spreman da bude pričuva čitavu sezonu dobrodošao je onda. Svakako je sezona duga..
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 14 maj 2011, 18:39

Romariooo je napisao/la:
Mesut Ozil 23 je napisao/la:Ev procita da Hamit potpisuje u ponedjeljak :o . Sta ce im on! :evil: Nije on za Reala.

Romario, djabe ti ba taj tvoj avatar i nick sa kojima se predstavljas da navijas za barcu 17-18 godina,tvoji postovi te odaju da ti je tastatura slinava ..
Idi igraj se..

Hamit nek dodje pa mogu Dzemat osnovat: Ozil,Karim,Lass,Nuri,Sami i Hamit.. Kako preko Ramazana kad budu postili :S niko nece moc meda.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 maj 2011, 18:46

Romariooo je napisao/la:

hahaha care :D dje su brnjo i nail fale ovoj temi 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 14 maj 2011, 19:10

juznjak> je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:

hahaha care :D dje su brnjo i nail fale ovoj temi 8-)
ocigledno da morinjo sad razmislja da postavi formaciju zbijenu u odbrani ko safovi u dzamiji, pa dovodi ove turčine
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 14 maj 2011, 19:42

I ja kazem, morat ce Florentino i dzamiju da pravi, puuu.

Sto se tice Hamita, sad sam se pravo syebo, stvarno koji ce nam qrac, osim sto je ruzan (za Barce taman), hem je Turcin hem je igrao u Bayernu. Kad dodje moze samo vodu nosit Cristinaldu.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.