Effenberg je napisao/la:DANTES je napisao/la:
jedina greška koju je napravio jeste što nije napisao servis botove tipa rodik, filipuzis, te alkoholičare tipa Safin
Izvinjavam se moja greska. Vidim neki kraljevi su ubacili u diskus i Davydenka kladionicara!
Bokte, ljudi porede tadasnji tenis, kada je drvece uspijevalo, sa danasnjim, gdje je bruka vrhunskih igraca te mnostvo nadolazecih talenata koji se super profiliraju. Sve u cilju da se obezvrijedni Murray, ne bi li se time indirektno obezvrijednio i Nole, jer vise i ne znaju sta da izmisljaju da ga diskredituju kao GOAT-a. Eru u kojoj igraju Rafa, Murray, Nadal hladno nazivaju nekonkurentnom, poredeci sa nekim tamo Roddicima kojima je vrhunac uspjeha bio dogurati u TB jer break su znali uzet svake prijestupne godine.
I za pametnjakovice da gledao sam tenis tada, sjecam se i Ivanisevicevog finala gledao sam i Moniku Seles u vrhuncu forme, a sjecam se jos i Steffi Graf dok sam bio dijete. Znam da mi tad nije bilo jasno sto uvijek jedan povede 1:0 pa 1:1 pa tako igraju do 3 lijepe pm, i pitam oca: " Stari zasto oni uvijek ovako sto odmah ne igraju jedan game pa ko bude bolji, jbg dijete nisam shvatao, i on meni tada kaze, kad izgube servis izgubili su i mec gotovo 100% "
Kasnije na forumu cujem da se takvi igraci nazivaju drvecem i servis botovima, eto kako je tad bila teniska scena, suma puna drveca, drvece je bilo uspjesno, pa da je to danas moguce ovako bi izgledala ATP lista:
1. Isner
2. Karlovic,
3. Kyrgios
4. Raonic, itd itd.
Hvala Bogu pa imamo Rafu, Nadala, Federera, i kralja svih kraljeva kojima svi ovi mogu vezati pertle Novaka!