Juventus FC

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Juventinisimo
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Juventinisimo » 13 mar 2023, 15:30

Rabiot top, Bonucci flop: Italian media hand grades for Juventus-Sampdoria

Cekam da se brat Italija oglasi povodom kiksera...kako se vratio, ne primamo manje od dva gola po utakmici...sreca pa nasa hamajlija sa klupe "pocera" tim naprijed, pa nakantamo protivnika... :mrgreen:

Maksuz selam braci koja ne gledaju tekmu... :wave:
Ja sam pratio preko teletexta, javilo mi da je Vlahovic kod penala poslao golmana po cevape, samo se ukazala stativa ili ti vratnica... :mrgreen:
Jos prije toga mi dojavi, Italija ce da ga poljuje zabio ili ne..i vidi belaja, promasi k'o uzinad...sta ti je sudbina kleta... :mrgreen:

A bas maksuz selam i bratu iz Turkiye, nasem dragom Yildizu...hvala na doprinosu na temi, bice kratko, ali slatko... :mrgreen:
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 13 mar 2023, 15:53

“I wanted to cry” – Emotional Soulé celebrates first Juventus goal, thanks Di Maria

In the midst of a chaotic encounter between Juventus and Sampdoria, Matias Soulé earned himself an unforgettable memory by scoring his maiden Serie A goal.

The Bianconeri were already leading 3-2, but the Argentine pounced on the rebound following a header from Dusan Vlahovic to put the ball inside the empty net.

While it wasn’t the purest of strikes, the first goal remains special regardless of the fashion, and the young man admitted that he felt like crying after breaking his duck for the Bianconeri.

“I had been waiting for this goal since I started playing in Serie A, I wanted to cry from all the emotion,” said the 19-year-old in his post-match interview as published by the club’s official website.

“My first thought went to my family, here and in Argentina. Allegri asked me to do well as a trequartista but also in the defensive phase, it was a very delicate moment.”

The young man entered the pitch in the second period as a replacement for fellow youngster Fabio Miretti. He took the opportunity in the absence of Angel Di Maria, but he made sure to pay tribute to his compatriot whom he considers to be a role model.

“Di Maria advises me a lot, I always try to learn from him, it’s an honour to train with him and the rest of my teammates.

“I like to keep the ball and play between the lines, I try to help the team, and everyone is helping me every day, players, coach and staff.”
defensive phase - Da ti ovo nije rekao, mogao si igrati tri dana, gola ne bi vidjeo...sve zasluge nasoj dragoj hamajliji...ko zna zna.. :tokralju:

Inace, ovakvi treba da igraju...oni koji se raduju svakoj minuti na terenu, a ne da pokazuju novu frizuru...FORZA SOULE!!!

Gazzetta dello Sport via Il Bianconero suggested that if Haaland had moved to Juve and Vlahovic joined Manchester City, the Serbian would have been thriving, while Haaland would labour to score at Juventus.

Vlahovicu, na tankom si ledu barem ovdje na forumu...em ne zabijas, em si srbin, em te Italija pod lupom prati... :mrgreen:
Jos malo ce brat Bremera prebaciti na centarfora..kaze, bolji puno od tebe..zabija k'o na traci.. :mrgreen:
Sve u svemu, nayebo si k'o nekad Salihamidzic u repki...ocekivali smo da igra sam, uzme loptu, sve predribla i zabije..."ofalio" je debelo... :kafa:
Tebe ista sudbina ceka.. :mrgreen:

Vlahovic out, Di Maria out, Max in, kikser in.. Jos vratimo Bernu... kazu na teletextu da je "procvjeto" u Torontu..3 utakmice, 2 gola, a u najboljim godinama.. ;)
Penale siba bez pardona...prosle godine 14 utakmica, 8 golova, 5 iz penala...'ta ce Vlahovic.. :mrgreen:
Ove godine 3 utakmice, 2 gola, 1 iz penala..'ta ce Vlahovic..zna se ko je gazda.... :zviz:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

JuventinoBihac
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoBihac » 13 mar 2023, 16:06

niko ovdje ne proziva Vlahovica zato sto je Srbin vec sto se ispostavio kao promasaj i flop. Odbija se lopta od njega kao od banderu. Gol nije dao ni on se sam ne sjeca kad zadnji put. Vise smeta u ekipi nego sto pomaze. Bremer dao vise golova nego on.
Kako Kostica niko ne pljuje a Srbin? Zato sto je igracina.
Kamo srece da Vlahovic postane bolji od Benzeme sto se mene tice.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 13 mar 2023, 16:57

Da pratis znao bi... :kafa:

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 13 mar 2023, 19:44

aljegri OUT
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 13 mar 2023, 20:25

JuventinoBihac je napisao/la:
13 mar 2023, 16:06
niko ovdje ne proziva Vlahovica zato sto je Srbin vec sto se ispostavio kao promasaj i flop. Odbija se lopta od njega kao od banderu. Gol nije dao ni on se sam ne sjeca kad zadnji put. Vise smeta u ekipi nego sto pomaze. Bremer dao vise golova nego on.
Ne pratiš od početka.. dotičnom forumašu je prvo zasmetalo to što je srbin, uključujući i kostića..pa je tek onda došlo na red ostalo.

A to da je u lošoj formi, jeste..al šta očekivati od igrača dok je allegti trener.. prestao sam kritikovati sve igrače dok se ne promjeni situacija u klubu.
#ALLEGRIOUT

Voland
Kontakt:

Post Postao/la Voland » 13 mar 2023, 21:19

dinoo je napisao/la:
13 mar 2023, 15:08
hajmo ljudi malo pozitive ovdje.
U četvrtak uzimamo freiburg glat.
(panično se branimo zadnjih 25 minuta, utakmica završava 0:0, mi slavimo ko da se Superliga osnovala)
U nedjelju igramo nevjerovatno dobro, napadamo, gađamo opet neku stativu, dajemo čak i gol, Dušan daje, ludilo u timu, ekstaza...gubimo 3:2...ali nismo bili loši...vidi se napredak....samo treba nastaviti raditi....ionako nam je LŠ predaleko, rezultat je u drugom planu.
Kako biti pozitivan, kad ni 2:0 kući protiv zadnje ekipe u ligi nije dovoljno da budeš miran do kraja utakmice :mrgreen:
Juventus je postao sinonim za patnju i mučeništvo. Nekad se povede sa 1:0, i miran si do kraja utakmice, sad ni 3:0 nije dovoljno :crazy:

J1897
Kontakt:

Post Postao/la J1897 » 13 mar 2023, 21:38

Allegri asked me to do my defensive duties well as a trequartista, we were one goal up, a game they could have tied. Do well defensively and be careful." #Juventus

- Soulé

Ma ja pazi, samo defensivno..
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 13 mar 2023, 22:13

JuventinoVero je napisao/la:
13 mar 2023, 20:25
13 mar 2023, 16:06
Ne pratiš od početka.. dotičnom forumašu je prvo zasmetalo to što je srbin, uključujući i kostića..pa je tek onda došlo na red ostalo.

A to da je u lošoj formi, jeste..al šta očekivati od igrača dok je allegti trener.. prestao sam kritikovati sve igrače dok se ne promjeni situacija u klubu.
Kakvi ovdje kompleksi pucaju, da onda i kada je covjek u pravu (jedno par mjesec ranije vidi sto ostali uvide tek kada se desi), opet se pronadje nekakva laz da se stavi u kontekst onoga "..ali ipak on nije u pravu" :urnebes:
Pa de jbemu mater reci Italija glupan, aljegrijevac, neshvatljivac realnosti, ali brat je bio u pravu za Vlahovica jos u novembru. :mrgreen:
prestao sam kritikovati sve igrače dok se ne promjeni situacija u klubu.
Pogba je neki dan uveo puno bolji termin/izliku. Igraci su u emotivnom soku, i dok god je trener Allegri uopste ne treba komentarisati sta oni to isporucuju na terenu. Jer svi bi oni bili zdravi, rasni i klasni da im emocije nisu unistene od Allegrija. Svi osim Keana, Rabiota, Locatellija, Alex Sandra, Danila, Bonuccija, MDS-a, Ruganija, za njih ne vrijedi pravilo emocija, ali svi ostali su emotivno potreseni tako da ne treba komentarisati njihove lose predstave. Emocije su to, treba ih shvatiti stvarno.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 13 mar 2023, 22:35

Bukvalno jutros bilo. I ne, nije izlika. I ne, nije rečeno za sve nego je recenica pratila Pogbinu rezigniranost ovom povredom gdje se vidi da mu je stalo, ali da ga je ovo pokolebalo. Dusan zatim je u kanalu i tu nema diskusije. Ostali su manje-više u kolotečini. Kean je emotivno nestabilan sam po sebi dok je Chiesa postajao i prije povrede problem tvom ljubimcu jer ga je dresirao u medijima. Dybala deja vu poziciono. Ne sumnjam da mnogi, a to je logično, nezadovoljni vodjenjem ekipe osjećaju emotivnu disatisfakciju. Nema to veze s milionima na računu.

Meni ne trebaju izlike nego tebi kako bi opravdao Allegria. Ja gledam fakte kao sto su ispadanje od Maccabia u grupama LP, nepostojanje igre, sistema, organizacije, brukanja, petarde.
Ne sumnjam da cete već naci nacin kako da od ove sezone napravite šampionsku ako nam vrate bodove i zanemariti to da je Allegri pred sezonu rekao da je dužnost da se Juve bori za titulu, a trenutno je na -17/-32 ili koliko vec i igra EL. A dodat cete vjerojatno da je izuzetno radio s mladima kao da ne znamo kako se to desilo, pod kojim pritiskom i okolnostima. Pa ja forumas sam prije njega znao da Fagioli prije svih mora da igra. Pametnom dosta. Njegove priče iz neke 2019 ili koje već macku o rep, momak je bio na izlazu iz kluba. Samo primjer..

Usput, jos jedna divna partija Cancela kojeg kao tjeraju svi. A rukometaš mjesecima klasa. Sljedeci na redu je Dusan, u drugom dresu dakako.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 13 mar 2023, 22:49

Svaka tebi cast za tu identifikaciju omladinaca, dobro se sjecam i kada si Keana sa 16/17 godina isto ovako identificirao i glorificirao, pa je odmah kod Allegrija i dobio minute. Pratis te omladince odavno, vjerovatno skeniras info sa italijanskih foruma, ali nijedan trener u historiji Juventusa nikad nije davao sansu niJEDNOM, a kamoli 5-6 omladinaca kao Max u ovoj i prethodnoj sezoni. I stvarno se zapitam kako i u toj situaciji uspijes "usmjeriti" kritiku prema Allegriju kada je doslovce jedini trener u historiji Juventusa koji je "gurao ono sto ti volis/navijas" :mrgreen: Di Marija poceo igrati kako se od njega ocekuje (bolje receno poceo igrati, jer je prvi dio odmarao za SP sto sam mu najvise zamjerio). "Ispravio" ono sto sam mu zamjerao, podigao nivo na nivo ocekivano i jel ima potrebe da ja serem o njemu i dalje ? Naravno da nema, tacka.

Edit (sta je pisac htio reci): kod mene se inace podrazumijeva, al vidim da ovdje ne pali ta logika podrazumijevanja. Seri mu za sve sto mislis da imas pravo, ali kada covjek uradi nesto sto je stvarno dobro, pa ako ga neces pohvaliti, barem mu nemoj nalaziti nacin da i to spocitavas u smislu da je mladima dao sansu igrom prilika zbog povreda. Svi mi ovdje vidimo da igra nije najdivnija i idealna, ali pobogu braco draga vi Allegrija krivite i za forsiranje mladih, za atmosferu na tribinama (doduse, ne ti Pogba jer ti znas i pisao si puno o tom slucaju svadje Agnellija sa navijackom mafijom kada je to sve krenulo), za povrede, emocije kod igraca, ulazne/izlazne transfere itd. Takva kultura dijaloga ce neminovno voditi do konstantih svadja i provociranja da se ova tema bukvalno pretvorila u anti Juventus temu. Ja sam jedan od rijetkih ovdje koji je bio i pisao tokom najlosijeg perioda u historiji kluba, ali atmosfera na temi nije bila ovakvo odvratna ni 5%.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 13 mar 2023, 23:00

Dobro se sjećam i tog oko Keana, možemo pronaći, govorio sam kako je daleko iznad svojih vršnjaka, ali da je to prvenstveno zbog fizikalija te da je tehnički tanak. I evo par godina kasnije skoro pa isto. Jos uz to karakterno jako cudan lik.
Pa jeste dobio sansu, to je bilo za očekivati obzirom da inace oko primaveraca nema toliko hajpa (on je prvi nakon Marche i Gia s reputacijom), ali sjetimo se uticaja Raiole koji je vec na sva zvona prijetio da ce ga odvesti.
Sto se danas ovog tiče, smatram da je splet okolnosti, ali evo, necu ciganciti oko načina na koji je doslo, smatram to svakako pozitivnim pomakom kod Allegria koji može biti indikativan za budućnost. Mozda je i sam sebi razbio predrasude da može neki malac iz akademije biti dobar ili bolji od Ramsija, Amera i sl.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 mar 2023, 23:49

Nama su problem ovi "standardni". Omladince ne sjecam se kada smo imali bolje.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 14 mar 2023, 00:03

Pa normalno da je allegri dao sansu mladima zadnke dvije sezone, kad nakon 15 kola ispadne iz borbe za titulu, pri tome ubijedis upravu da je to normalno i onda rahat mozes igrati nekoliko 20godisnjaka.

Sto ih nije forsirao kad je bbc visio po 40 vezanih utakmica?
Sto tad neko dijete nije dobilo priliku u odbrani, da magistrira odbranu sa 20 godina uz onakve mazdrake.
Tada nam je prosjek godina ekipe bio za jedno 2 godine veci od ostatka lige (redovno svaka postava 30+ godina avg).
Kolko bi soule i illing dobili minuta da su chiesa i di maria bili spremni cijelo vrijeme?
Kad bi fagioli vidio terena da je pogba spreman cijelu sezonu?

Ps. Pitanja su hipoteticka, ne treba mi odgovor.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 14 mar 2023, 02:38

Yebo vas patak....pa omladince sam/smo spominjali jos u prvom Allegrijevom mandatu...nikad niko nije zaigrao..Barza mu sa 35 igrao dok je Rugani trunuo na klupi..
Pa valjda je jasan razlog zasto Halland nije bio ni blizu plana da dodje...sta je njegov manager govorio?
Danas svi krediti idu Allegriju....ma hajde..ne ljuti me Italija, zivota ti..
Dobro Dino rece, da nije bilo povreda, qurqo bi zaigrali..

Sve ovo je stvorio Mr. Agnelli... :tokralju: veceg vizionara nikad nismo imali...covjek je mogao povuci rucnu sto se tice superlige, ali ima karakter..ljudina..kostalo nas jeste, kostace nas jos...ali karakter kod lika je za :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Sto se ovako ne izivljavaju za Realu i Barci?

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 14 mar 2023, 07:03

Svaka cast Allegriju. Frajer je dugovjecniji od zohara.
Aljegri, out!

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 14 mar 2023, 09:28

To ti ja pricam, ljudi lupe komentar i ne osvrnu se kasnije na to sto su rekli. Pa jbmu zivot nije Rugani igrao prije 25 godina da se mi ovdje ne sjecamo kako je tekao razvoj najboljeg mladog stopera.

JuventinoBihac
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoBihac » 14 mar 2023, 15:26

Zna li iko kakve su nam sanse da nam vrate 15 bodova? I kad bi najkasnije trebali znati?

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 14 mar 2023, 16:36

aljegri OUT
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

KenanYildiz

Post Postao/la KenanYildiz » 14 mar 2023, 18:34

14 mar 2023, 15:26
Zna li iko kakve su nam sanse da nam vrate 15 bodova? I kad bi najkasnije trebali znati?
90%, vjerovatno do kraja aprila

ali uvijek ima i CAS ako se zakomplikuje, tako da se moze oduziti i do pocetka slijedece sezone
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Odgovori

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.