On ako bude isao, nece ispod 4, 5 mil jer se klubu ne isplati, pa dosad ih je kostao malo manje od 2 mil
Kad je ovaj budzet u pitanju - odakle da je budzet bio 6.6 mil KM
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Izvoli evo prihoda i rashodamuhamedhulk je napisao/la:@zukanovic je neko ko uredjuje TM za BiH, pa bi on trebao da ima relevantne info za transfer Cimija (ima kontakte sa Klubom) - a to je UKUPAN transfer je 1.3 mil eura (dio je garant dobio i sam igrac, kao i njegov menadzer/neko ko je zavrsio transfer, ostalo ide Sarajevu) + 20% od sljedeceg transfera Cimija iz PAOK-a u drugi klub. Mislim da se ovo 2.1 mil odnosilo na transfer + plata za 3 godine (cca. 260k eura godisnje).
On ako bude isao, nece ispod 4, 5 mil jer se klubu ne isplati, pa dosad ih je kostao malo manje od 2 milNisu ludi da nista ne zarade na njemu...
Kad je ovaj budzet u pitanju - odakle da je budzet bio 6.6 mil KMPa to je 550k mjesecno
Mislim da je ovo max budzet, koji ukljucuje i vracanje dugova drzavi i ostalim duznicima, pa je onda broj potrosenih para manji. Ja bi volio da vidim financijski izvjestaj za 2015., a mislim da je Klub to duzan svakome pokazati, na zahtjev istog...
Steta , zna fudbala,BosnianKingdom je napisao/la:Ode Secerevic u komsiluk.
U svakom klubu Tanovom je isti frajer glavni....pitic je napisao/la:NIJE TAJNA, KEN ČO KADA JE DOŠAO U KLUB ZA GLAVU SE UHVATIO KADA JE VIDIO KOLIKO IMAMO IGRAČA U PRVOM TIMU I KOLIKO DAJEMO MJESEČNO LOVE NA PLATE, STANOVE I OSTALE STVARI VEZANO ZA IGRAČE. REKAO UPRAVI DA STE OVAKO NASTAVILI U NAREDNE 2,3 GODINE KLUB BI BANKROTIRAO.Pantelija je napisao/la:Neka se nasi zapitaju ŠTO JE DOŠAO KEN ČO![]()
kada to skontaju/te onda ce vam biti jasno kako su oni "sposobni"
Čovjek došao jer su se ovi naši sa Ibrakovićem razmahali i pohasili parama na sve strane i čovjek došao i rekao stanite malo dajte papire i odmah na polusezoni drastični rezovi skoro bez pojačanja.
Porezi takodje na transfer itdmuhamedhulk je napisao/la:@pitic
Hvala, procitao sam nekad vijest, ali nisam obracao pozornost na cifre, niti ih zapamtioOpaaa, pa def. je ovdje kod prihoda uracunato sve zivo; sponzori (TA i Visit Mal..), Evropa, transfer Cimija...za rashode isto; vracanje duga malo manje od 2 mil, kamp I faza, raskidanje ugovora, + ono standardno (pripreme, org. utakmica itd.)
Eto, rekose da ce se na Skupstini izvjestaj usvajati, valjda ce tad biti dostupan i za sire narodne mase
Ja to napisao al odma kao nemam info il slicno. Platis poreze,plate i sve ostalo dug plus kamp i dobijes neku odprilike racunicu,a vazno je dodat da poslujes pozitivno tj 300 il 400 milja plusa,bas smo naivni ako mislilo da ovi nasi mogu tako krastni uzimat pare od malezijaca kad hoceMortemHz je napisao/la:Ni priblizno, to si nesto fulio ili izmislio. 1.3M eura je ukupna cifra a dio novca je otisao na saniranje dugova.pitic je napisao/la:Pa ovde je davno bilo priča transfer iznosio 2,1 milion eura ukupno. 1,3 eura otišlo Sarajevu ostalo menađerima. Sada govorite da je i ova cifra od 1,3 sumnjivaIspade da nas je uprava hebala i za iznos transfera koji je javno objavljen u svim medijima.
Ne cini,tako je. Zadrzali smo 'kostur ekipe',samo sto taj kostur ima rak kostiju... A 'ciljano pojacanje' smo doveli na poziciju na kojoj vec imamo nekoliko solidnih igraca. Ali opet ko zna,mozda nas vizionar na klupi ima neku takticku,nama obicnim smrtnicima tesko dokucivu,takticku ideju..,npr. da igramo sa dva desna beka ili nesto slicno.Majkl je napisao/la:Je li se meni cini ili smo docekali da cemo zadrazati kostur ekipe i najbolje igrace i da dovodimo u tisini ciljana pojacanja?Ne dovodimo sve sto je bez ugovora i milion novih igraca
zagorski je napisao/la:Ne cini,tako je. Zadrzali smo 'kostur ekipe',samo sto taj kostur ima rak kostiju... A 'ciljano pojacanje' smo doveli na poziciju na kojoj vec imamo nekoliko solidnih igraca. Ali opet ko zna,mozda nas vizionar na klupi ima neku takticku,nama obicnim smrtnicima tesko dokucivu,takticku ideju..,npr. da igramo sa dva desna beka ili nesto slicno.Majkl je napisao/la:Je li se meni cini ili smo docekali da cemo zadrazati kostur ekipe i najbolje igrace i da dovodimo u tisini ciljana pojacanja?Ne dovodimo sve sto je bez ugovora i milion novih igraca
Sve u svemu jako dobro primjeceno sa tvoje strane.primjetio si nesto sto nijedan forumas nije uspio. Bravo majkle,bravo..,ako jos sta ovako brilijantno skontas budi slobodan da to podijelis s nama.
Dok skonta bice bivsi ko i ostali a mi cemo gledat mucenje u medjuvremenu,osim ako nam ne dovedu likove kao Ikande,Alispahic,Stepanov onda ih necemo ni gledatPitarBordo je napisao/la:Na dupe ćete svi sjesti kad Hurta skonta šta mu se dešava sa ekipom.
zagorski je napisao/la:Ne cini,tako je. Zadrzali smo 'kostur ekipe',samo sto taj kostur ima rak kostiju... A 'ciljano pojacanje' smo doveli na poziciju na kojoj vec imamo nekoliko solidnih igraca. Ali opet ko zna,mozda nas vizionar na klupi ima neku takticku,nama obicnim smrtnicima tesko dokucivu,takticku ideju..,npr. da igramo sa dva desna beka ili nesto slicno.Majkl je napisao/la:Je li se meni cini ili smo docekali da cemo zadrazati kostur ekipe i najbolje igrace i da dovodimo u tisini ciljana pojacanja?Ne dovodimo sve sto je bez ugovora i milion novih igraca
Sve u svemu jako dobro primjeceno sa tvoje strane.primjetio si nesto sto nijedan forumas nije uspio. Bravo majkle,bravo..,ako jos sta ovako brilijantno skontas budi slobodan da to podijelis s nama.
Legendo kako imas zivaca vise objasnjavat...zagor1987 je napisao/la:Pitic nemam te sta lagat,tskav mi opis posla da znam ko kome sta duguje,posebno drzavi. Sto se kampa tice plan je iz tri faze,i opet pricas i dajes zakljucke na psnovu forumskih prica,kamp je odlican,3 vrhunska terena reflektori itd,ide jos naknadno mimo plana jos jedan teren objekti itd sad u novoj fazi tako da opet poses neistine,ja kao navijac iskreni to nikad necu radit ako nije tako,i kazem ti nemas informacije samo pises sta si procitao. Najgluplji komentar nismo marke u stadion ulozili jel me to zezas haha svasta cu procitati. Pa sine dragi koliko godina postojis do 2 godine unazad nisi imao 1 kvadratni metar
Koji si ti Bog hahahazagorski je napisao/la:Ne cini,tako je. Zadrzali smo 'kostur ekipe',samo sto taj kostur ima rak kostiju...A 'ciljano pojacanje' smo doveli na poziciju na kojoj vec imamo nekoliko solidnih igraca. Ali opet ko zna,mozda nas vizionar na klupi ima neku takticku,nama obicnim smrtnicima tesko dokucivu,takticku ideju..,npr. da igramo sa dva desna beka ili nesto slicno.Majkl je napisao/la:Je li se meni cini ili smo docekali da cemo zadrazati kostur ekipe i najbolje igrace i da dovodimo u tisini ciljana pojacanja?Ne dovodimo sve sto je bez ugovora i milion novih igraca