FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la staragarda » 04 apr 2018, 19:20

Bravo Sloga.....kakav razvoj situacije u samo dva kola....ponovo je Sloga u igri samo sada vise nemaju pravo na kiks
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 04 apr 2018, 20:29

04..04.2018. Prva Liga Federacije BiH , 20. Kolo ,sezona 2017/18....NK BRATSTVO - FK SLOGA 1:4 (0:1)

slika
ULAZNICA ZA UTAKMICU NK BRATSTVO - FK SLOGA SH 1:4 ,04.04. 2018.

Stadion Luke ,Gračanica.Teren travnat i jako povoljan za igru.
Vrijeme sunčano i toplo.Gledalaca: 500.
Glavni Sudac Kasupović Adnan Bihać
1. Međašni Hušidić Amir Velika Kladuša
2. Međašni Grljević Sanel Mostar
Četvrti Sudac Martinović Josip Čapljina

Posmatrač: Bilić Marko (Zenica)
Delegat: Džuzdanović Mirsad (Živinice)

Žuti kartoni: Dijabang,Ćosić,Jaganjac.- Bratstvo
...............:Jazvin,Poturalić,Kojić(3),Efendić (3),Ziljkić. - Sloga

Crveni Krtoni :

--------------------------------------------------------------------------------------------
STRIJELCI: 0:1 Poturalić (35), 0:2 Poturalić (53), 0:3 Mahmutović (70),1:3 Š.Hasić(86),1:4 Mahmutović (90).

NK BRATSTVO: Divković, S.Salkić(Hasinović), Šuša, E.Salkić(Čakar), Hasić, Alihodžić(Vejzović),Jaganjac,Moussa Dijabang,Vehabović,Ćosić. (TRENER Nusret Muslimović).

FK SLOGA SH: Lalić, Efendić, Kojić,Šarčević(Hrelja),Širanović ,Stjepanović,gosp.Bošnjak ,Jazvin(Mahmutović), Milaković, Ziljkić , Poturalić(Vukmirović) (TRENER Mensur Dedić).

[video][/video]

[video][/video]

1. LIGA FBIH - 20. KOLO , SRIJEDA 04.04.2018.

Slaven - Iskra ..............2:2
Bosna V. - Rudar K.........0:2
Travnik - Velež ............0:2
Orašje - Čapljina ..........3:1
TOŠK - Igman...............2:0
Bratstvo - Sloga SH....... 1:4
Olimpic - Metalleghe..... 0:1
Jedinstvo - Zvijezda..... 1:0

TABELA

1.ZVIJEZDA........ 20...... 12..... 5..... 3.....27:8..... 41
2.SLOGA SH ....... 20...... 12..... 3..... 5.....39:17... 39
3.ORAŠJE........... 20...... 12..... 3..... 5.....33:18... 39
4.OLIMPIK.......... 20...... 11..... 5..... 4.....23:11... 38
5.VELEŽ..............20...... 9...... 7..... 4.....30:14... 34
6.BOSNA V...........20..... .9...... 4..... 7.....33:30....31
7.ČAPLJINA......... 20.......9...... 4..... 7.....27:26... 31
8.BRATSTVO ........20...... 9...... 3..... 8.....35:32... 30
9.RUDAR K.......... 20...... 8...... 3..... 9.....23:18... 27
10.SLAVEN.......... 20...... 7...... 5..... 8.....21:27... 26
11.METALLEGHE... 20....... 6..... 7..... 7.....25:26... 25
12.IGMAN........... 20....... 6..... 5..... 9......17:23... 22
13.TOŠK .............20....... 6..... 2..... 1......23:29... 20
14.ISKRA............. 20...... 5..... 3..... 12.....17:33 ...18
15.JEDINSTVO.......20...... 4...... 2.... 14.....14:54... 14
16.TRAVNIK..........20...... 3..... 4..... 13.....12:29... 13

RASPORED

1. LIGA FBIH - 21. KOLO 07.04. 16:00

Jedinstvo - Slaven
Zvijezda - Olimpic
Metalleghe - Bratstvo
Sloga SH - TOŠK
Igman - Orašje
Čapljina - Travnik
Velež - Bosna V.
Rudar K. - Iskra
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 28 apr 2018, 17:17, ukupno mijenjano 31 put.
Ja volim FK Tuzla City

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 04 apr 2018, 20:43

Cestitam momcima. Tesko gostovanje arhivirano. Dobijemo sad Tosk uz remi Zvijezde i ratnoprofiterskog isprdka i prvi smo.

tuzla075
Kontakt:

Post Postao/la tuzla075 » 04 apr 2018, 21:47

Odmah da se razumijemo ja sam navijac Slobode ali to nije razlog da vam cestitam na pobjedi i pozelim uspjeh u narednim utaknicama.Sretno.

slogash

Post Postao/la slogash » 04 apr 2018, 22:54

tuzla075 je napisao/la:Odmah da se razumijemo ja sam navijac Slobode ali to nije razlog da vam cestitam na pobjedi i pozelim uspjeh u narednim utaknicama.Sretno.
Hvala

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 apr 2018, 14:26

.............................SLOGA POBIJEDILA U KOMŠIJSKOM DERBIJU

- Utakmica na stadionu Luke u Gračanici bila je" poslednji voz" za Slogu , da se vrati u poziciju jedng od favorita za osvajanje prvog mjesta.Postavljalo - se pitanje je li protiv Olimpika bio u pitanju poseban motiv i želja za pobjedom te hoće li Sloga nastaviti po starom kad je igra u pitanju.(čitaj izgubiti utakmicu)
- Ipak, već od prvog sudijinog zvižduka igrači Sloge su zaigrali onako kako se od njih odavno očekivalo.Igra se odvijala na centru i lopta je često mijenjala gospodara.Ipak ,kako je vrijeme prolazilo Sloga je stavila igru pod svoju kontrolu.Nekoliko napada i šansi iz tog perioda nagovijestili su da Sloga želi pun plijen iz Gračanice. Svih 11igrača na terenu su dali svoj maksimum i to je ono što nagovještava bolje dane i rezultate.
- Bošnjak, Stjepanović ,Milaković i Efendić imali loptu pod potpunom kontrolom.Jazvin je bio udvojen što je bilo za očekivati ,ali je to obilato koristio Efendić.Lijevom stranom probijao je Ziljkić,mada je povremeno prelazio i na desnu.Četvorka u obrani (ili ponekad trojka)Kojić,Šarčević,Širanovići naravno Efendić ,kod napada protivnika posve sigurni u obavljanju svog dijela zadatka.
-Mladić sa "Bara" Husein Poturalić je prvi put igrao protiv svog Bratstva.Nije mu bilo lako ,posebno kad su emocije u pitanju.NJEMU TREBA ODATI POSEBNU POČAST, A GRAČANLIJAMA ČESTITKA ŠTO SU GA OTPREMILI U TUZLU A NE U ZRINJSKI .
-Postigao je dva gola.Drugi je bio simpatičan jer ga je lopta iz kornera precizno upućena preletivši Milakovića pogodila u leđa i odbila se u gol za povećanje vodstva na 2:0.Kada je u drugom poluvremenu umjesto Poturalića u igru ušao Vukmirović svi pisutni na stadionu ,navijačai oba kluba ustali su i gromkim aplazom pozdravili Poturalića.Želimo mu zdravlje i sportsku sreću, jer ovaj momak može daleko dogurati. Golman Franko Lalić je polako i strpljivo čekao svoju šansu.Bio rezerva dvojici golmana i sad je on br 1. među stativama.Stabilan i iskusan golman .Još koja utakmica da uspostavi potpunu relaciju sa užom odbranom i Lalića će biti teško skinuti s gola.
-Trener Mensur Dedić dobro postavio i vodio ekipu , on meni ulijeva potpuno povjerenje.Vidi se da je čovjek čitav život u fudbalu,te da prati savremene trendove i nije se zapustio,naprotiv.
- Igra Sloge ,jučer je često podsjećala na onu Slobodinu igru iz sezone 2015/16.Dug i kvalitetan posjed lopte , lucidni potezi, požrtvovanost do krajnjih granica,širok repertoar napada i sama realizacija (četiri gola),bljesnuli su u punom sjaju.
-Treba istaći i predivan "zeleni tepih"stadiona Luke.Teren za čistu desetku.Svaka čast Gračanlije.
-I još , fudbalsku publiku na Lukama , rekao bih školovanu publiku .Znaju fudbal jer ga dugo gledaju.Prema gostima na tribinama su gostoljubivi i dobri domaćini.Halal vjera.Kad se sjetim Bugojna ,Travnika,Jajca i podivljalih navijača koji su po nečijem nalogu cijelu uakmicu gledali u Husića i stalno psovali i psovali, Bože sakloni i sačuvaj,zar mi živimo na istom prostoru BH.
.........................................................................................................................................................................
- No , nema vremena da se sjedi na lovorikama.U subotu u goste stiže TOŠK iz Tešnja koji se grčevito bori za opstanak.Stručni štab mora dobro pripremiti igrače posebno na psihološkom planu.Ne bih se iznenadio da dođu i njihovi navijači.U Tešnju je bilo 2:0 za Slogu.Ali borbeni Tešnjaci su itekako dobro igrali veći dio utakmice.Sloga je povela rano i to je prelomilo utakmicu u njenu korist.Kasnije je dala i drugi gol i otupila voljni moment domaćina.Na kraju je Sloga dominirala jer je pokazala svoju fizičku superiornost.Domaćini su zadnjih 20-tak minuta više bili "statisti nego učesnici u predstavi".
Treći žuti fasovali su Kojić i Efendić tako da će u subtu utakmicu protiv TOŠK -a posmatrati sa tribina.

...............slika
..................................................................HUSEIN POTURALIĆ
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 apr 2018, 15:38

SLOGA-TOŠK Simin Han Subota, 07.04.2018. 16:00
Glavni Sudac Karačić Dario Čitluk
1.Međašni Čehaja Mirza Goražde
2.Međašni Bubalo Silvio Mostar
Četvrti Sudac Musić Admir Sarajevo
Delegat: Kobaš Anto (Tolisa)
Posmatrač: Sučić Anto (Nova Bila)
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 apr 2018, 15:43

07.04.2018. Prva Liga Federacije BiH ,21.Kolo , sezona 2017/18... ....FK SLOGA SH - NK TOŠK

slika

....................................................................slika

.........................................................................LALIĆ

..........ŠIRANOVIĆ....................ŠARČEVIĆ........................KOSTIĆ......................HRELJA

.....................................STJEPANOVIĆ........................gosp.BOŠNJAK

.......................JAZVIN.................................MILAKOVIĆ......................ZILJKIĆ.

.
.....................................................................POTURALIĆ

REZERVE:ABDIHODŽIĆ,MITROVIĆ ,ISLAMOVIĆ,VUKMIROVIĆ,STOKIĆ,MAHMUTOVIĆ,OMEROVIĆ.

.......................................................................................TRENER:MENS.DEDIĆslika

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------slikaSudac Karačić

....................................................................NUHANOVIĆ

...........................HANKIĆ.........................RADULOVIĆ..........................BEŠIREVIĆ

..............................................HODŽIĆ..................................ŠKRIJELJ

...............NAVRBOC......................PAPAZ........................ZUKIĆ............................HRVAT

....................................................................BOŠNJAK

..............................................................................................................TRENER: FUAD GRBEŠIĆ

............................................slika

.......................................................................slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 07 apr 2018, 19:23, ukupno mijenjano 37 puta.
Ja volim FK Tuzla City

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 05 apr 2018, 15:45

Ima li bujruma :D
TŽV!

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 apr 2018, 15:46

atomac123 je napisao/la:Ima li bujruma :D
Svakako .Za vas u svako doba a posebno kad igramo utakmicu,Živio.
Ja volim FK Tuzla City

atomac123
Kontakt:

Post Postao/la atomac123 » 05 apr 2018, 15:48

sloboda72 je napisao/la:
Eh vidimo se onda svakako :bih:
TŽV!

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 apr 2018, 16:05

atomac123 je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
Eh vidimo se onda svakako :bih:
AKOBOGDA ,SJEDITE ĐE VAM VOLJA.AKO VAS BUDE DOSTA "ATOMACA" ,ONDA U KOP I NAJAVTE SE PROCEDURALNO POLICIJI .
Ja volim FK Tuzla City

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 05 apr 2018, 16:29

Znaci babuka je odlucio da ga ne vadi do kraja prvenstva....bar neko ce yebat kriminalnu sarajevsko-hercegovacku fudbalsku mafiju sa sjedistem u NSBiH narednih godina....:bih:

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 05 apr 2018, 17:15

Skver je napisao/la:Znaci babuka je odlucio da ga ne vadi do kraja prvenstva....bar neko ce yebat kriminalnu sarajevsko-hercegovacku fudbalsku mafiju sa sjedistem u NSBiH narednih godina....:bih:
Ne moze toj mafiji niko nista ali naljutili su babuku. Propisat ce krv da ostvare svoje planove. Dosta i to ako ne uspijemo. Nek vide da ima im se ko suprostaviti.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 apr 2018, 17:39

tarantula27 je napisao/la:
Skver je napisao/la:Znaci babuka je odlucio da ga ne vadi do kraja prvenstva....bar neko ce yebat kriminalnu sarajevsko-hercegovacku fudbalsku mafiju sa sjedistem u NSBiH narednih godina....:bih:
Ne moze toj mafiji niko nista ali naljutili su babuku. Propisat ce krv da ostvare svoje planove. Dosta i to ako ne uspijemo. Nek vide da ima im se ko suprostaviti.
ONI POSTUPAJU PO STAROM PRAVILU , "AKO GA NE MOŽEMO POBIJEDIT ONDA MU SE MOŽEMO PRIDRUŽIT."
Ja volim FK Tuzla City

slogash

Post Postao/la slogash » 05 apr 2018, 18:09

Kao dugogodisnjem navijacu Sloge,meni je najbitnije da ja znam da je moj klub jucer pobjedio iskljucivo iz jednog razloga,a to je da su bili bolja ekipa na terenu.Prvo kolo rekose Sloga zavrsila Metallege,a utakmica zavrsi 2-2.Drugo kolo ide prica:Sloga usla u igrace Zvijezde,zavrsili sudije ovo ono,a kraj utakmice 1:2.Trece kolo opet standardna prica,a kraj Jedinstvo 1-Sloga 0.
Olimpik nije ni vrijedan pomena,kad su pravili onaj video trebali su bit objektivni,pa stavit i situacije koje su bile protiv Sloge,cak je jednom prilikom sudac mogo da nam svira penal,a nije.Olimpik je izgubio jer je imao samo jedan sut u okvir gola,to dovoljno govori o njihovoj igri.Protiv Zvijezde isto je sudac mogo da svira penal kad je igraca Zvijezde lopta pogodila u ruku,penal nije sviran i jel ko iz Sloge spomenuo tu situaciju? Jel se ko zalio ? Nije.Zato sto smo taj dan bili losi i Zvijezda je zasluzeno odnjela sva tri boda.

Jos jednom da kazem meni je bitno da ja znam da smo juce pobjedili Bratstvo iskljucivo sto smo bili bolja ekipa,a i imali smo srece kod drugog gola koji je prelomio utakmicu,jer su domaci krenuli zestoko od prve minute drugog poluvremena u tom periodu su pogodili i stativu.Ovi koji misle da je utakmica dogovorena,neka misle,njihovo je pravo da misle.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 apr 2018, 18:34

Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 05 apr 2018, 18:50

slogash je napisao/la:Kao dugogodisnjem navijacu Sloge,meni je najbitnije da ja znam da je moj klub jucer pobjedio iskljucivo iz jednog razloga,a to je da su bili bolja ekipa na terenu.Prvo kolo rekose Sloga zavrsila Metallege,a utakmica zavrsi 2-2.Drugo kolo ide prica:Sloga usla u igrace Zvijezde,zavrsili sudije ovo ono,a kraj utakmice 1:2.Trece kolo opet standardna prica,a kraj Jedinstvo 1-Sloga 0.
Olimpik nije ni vrijedan pomena,kad su pravili onaj video trebali su bit objektivni,pa stavit i situacije koje su bile protiv Sloge,cak je jednom prilikom sudac mogo da nam svira penal,a nije.Olimpik je izgubio jer je imao samo jedan sut u okvir gola,to dovoljno govori o njihovoj igri.Protiv Zvijezde isto je sudac mogo da svira penal kad je igraca Zvijezde lopta pogodila u ruku,penal nije sviran i jel ko iz Sloge spomenuo tu situaciju? Jel se ko zalio ? Nije.Zato sto smo taj dan bili losi i Zvijezda je zasluzeno odnjela sva tri boda.

Jos jednom da kazem meni je bitno da ja znam da smo juce pobjedili Bratstvo iskljucivo sto smo bili bolja ekipa,a i imali smo srece kod drugog gola koji je prelomio utakmicu,jer su domaci krenuli zestoko od prve minute drugog poluvremena u tom periodu su pogodili i stativu.Ovi koji misle da je utakmica dogovorena,neka misle,njihovo je pravo da misle.
Ma stipu bolan....kome se pravdas....pa ovima ovdje je sve i jedan utakmica kupljena,zavrsena.... smijurija od likova...sad se okrenula prica kao sta Ce klub bez navijača u PL....inace su nam posjete na stadionima odlične i krupa,vitez, mladost pami ovi veci ubise posjetom... Zrinskog gleda milja ljudi,jbt... hahaha...tako, opušteno samo... okrenut se sljedećoj tekmi i korak po korak.... ovi placenici ce vec nekoga da okrive
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

batigol777
Kontakt:

Post Postao/la batigol777 » 05 apr 2018, 19:11

Pobjeda iakljucivo kupljenom utakmmicom kod.brke gracanickog, isto.sto.cete pobijedit i orasje evo sad ti kazem a znaj da orasjei gracanicu nikad nebi dobili da niste kupili sve se to zna isto sto se znalo da cete dobit Olimpika da niste ni dosli na utakmici sa Kazlagicem . Azmir je puno para ulozio i nema.mu natrag on ce ici na sve ili nista i svi znaju sta i kako radi a samo eto vi neznate.
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 05 apr 2018, 19:21

batigol777 je napisao/la:Pobjeda iakljucivo kupljenom utakmmicom kod.brke gracanickog, isto.sto.cete pobijedit i orasje evo sad ti kazem a znaj da orasjei gracanicu nikad nebi dobili da niste kupili sve se to zna isto sto se znalo da cete dobit Olimpika da niste ni dosli na utakmici sa Kazlagicem . Azmir je puno para ulozio i nema.mu natrag on ce ici na sve ili nista i svi znaju sta i kako radi a samo eto vi neznate.
Crtani je proso, vakat spavat. Zgazimo Bratstvo i odmsh kupljeno. Tacno trebamo poceti gubiti da siroki forumski puk bude zadovoljan. Sa kakvim moronima mi zivimo boze moj dragi. Od prvog kola traje kampanja zvana Sloga sve kupuje. Kad ne dobijemo onda je posteno. Meci im ga babuka do jaja, meci ga pacenicima.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: prisonbreak i 24 gosta.