Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

JohnCleese
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za MundoBasket 2027

Post Postao/la JohnCleese » 04 feb 2026, 11:58

Gegic je povrijeđen njega sigurno nema
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

guillermo
Kontakt:

Post Postao/la guillermo » 04 feb 2026, 12:05

Gjergja je vise puta kroz intervijue ponovio da su mu potrebni dodatni saradnici u pronalazenju novih potencijalnih igraca,jer je on prezauzet u klubu,a ima zelju da skautira igrace i prije 16g.radi pasosa.Medjutim KSBIH i Dzevdu "mozel dzaba dvije karte" Alilhodzica zabole q.za tim dodatnim troskom.Gordan Firic takodjer nije kadar za takve stvari,eventualno Abaz ali.....
Trenutno ovaj siri spisak je Bogu za plakat :crazy:

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 04 feb 2026, 12:20

071 je napisao/la:
04 feb 2026, 10:13
DamirT je napisao/la:
04 feb 2026, 10:12
071 je napisao/la:
04 feb 2026, 10:01
Eh da vidimo kako će nas "sportski prijatelji" iz Dubaija na čelu sa Kamenjaševićem zayebati ovaj put.
Nemaju nas sta sad ni zayebati. To je uradjeno u kljucnom mecu u novembru. Sad svakako necemo ni otici na SP.
Ja se opet nadam da se možemo potući i sa Italijom i sa Litvanijom, ali eto vidjećemo, treba uzeti ove dvije i pokušati klepiti Tursku ovdje.
Možemo se mi potuči sa Italijom i Litvanijom, ali da bi ikakvog realnog rezultatskog značaja za kvalifikovanje te utakmice imale, moramo dobiti Tursku ili Srbiju u ostatku ovog dijela. Bez 3 prenesena boda, nemamo realnih šansi u drugom krugu.
"Your favorite player's favorite player" - MB

marlostanf1eld
Kontakt:

Post Postao/la marlostanf1eld » 04 feb 2026, 13:22

CAZIN je napisao/la:
04 feb 2026, 10:46
Skalonjić kakav je potencijal?

Tri igrača sa šireg spiska su trenutno bez kluba :crazy:
Tipičan bosanski bek, odlične fizičke predispozicije, radi sve na terenu, igra odbranu, ali ne može bazen pogoditi sa trice.

Ako će se zvati već djeca, logičnije mi je da je poziv dobio Edin Preldžić koji u Orloviku zadnjih par utakmica ima dosta minuta, a 17 mu je godina.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2026, 15:45

Vjerujem da možemo dobiti Švicarce u oba meča ukoliko se odazovu ovi igrači sa spiska i to samo po sebi garantuje drugu fazu. E sad, u tom slučaju momci mogu biti rasterećeni na ljeto protiv Turske i Srbije, gdje te jedna pobjeda potencijalno vraća u kakvu takvu igru za plasman na SP, a i ako se ne desi jbg, opet ostaje druga faza i dodatnih šest mečeva koji se, ako ništa, mogu iskoristiti za isprobavanje nekih mlađih igrača.

Da se ne lažemo, neodlazak na SP za nas nije neuspjeh, pogotovo jer smo dobili tešku grupu u prvom ciklusu, a i ova što se križamo sa njom nije mnogo lakša.

Ja mislim da bi nama puno više značilo kad bi dobili 1-2 mladih igrača kroz ove kvalifikacije za SP nego što bi značio sam plasman. Mislim značio bi i sam plasman naravno, malo glupo zvuči ova konstatacija, ali za neku budućnost sigurno bi nam puno bolje bilo da se proširi bazen kvalitetnih igrača jer igrat će se košarka i nakon 2027. godine a većina naših ključnih igrača i nije baš tako mlada.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.