Fudbalska reprezentacija Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

MaGiCa
Kontakt:

Re: Fudbalska reprezentacija Srbije

Post Postao/la MaGiCa » 14 okt 2011, 17:53

Ajde ovako:

Miroslav Djukic (exPartizan i exSrbija coach)nakon smene 21.08.2008. rece:

"Ja sam i Partizan napustio zbog Tomislava Karadžića. Posle tri remija, video sam da je saradnja sa tim čovekom nemoguća. Za mene je bila velika tragedija kada sam video da će doći na čelo FSS, ali sam morao da nastavim da radim svoj posao. Ipak, znao sam tada, a tako je i bilo, da neće biti organizacije, već će se sve svoditi na čistu improvizaciju, jer on samo tako može da funkcioniše. On nikada neće stati iza vas kada dođe i do najmanjeg potresa", rekao je Đukić, čiji je višemesečni sukob sa Karadžićem eksplodirao u Pekingu, u trenutku kada je prvi čovek srpskog fudbala tražio od selektora da vrati Ljubomira Fejsu u Partizan, već posle prve utakmice i remija sa Australijom (1:1).

"I, kako ja posle da kažem igračima da izginu za grb države na terenu, kada im odozgo, direktno od predsednika stiže informacija da je klub preči od reprezentacije?!", pita Đukić.

Smenjeni selektor, koji nije doživeo da vodi seniorsku reprezentaciju ni na jednoj zvaničnoj takmičarskoj utakmici, objasnio je i zbog čega je Karadžić tražio povratak Fejse u Beograd.

"U srpskom fudbalu svako svakome duguje nešto, to su repovi koje naši čelnici vuku iz prošlosti. Sve se događa po ćoškovima... Da bi gosn Karadžić postao predsednik FSS, potrebno je da Zečević (exPartizan gensek - prim.autora) tu i tamo izlobira poneki glas. I to tako funkcioniše. Naravno, to dovodi predsednika u situaciju da posle svima duguje i šta čovek da radi kada ga pozovu i traže da im vrati uslugu? Onda tražite "rupe". Tako to funkcioniše, večito se traže "rupe" u zakonima, propisima..."

Đukić je naveo i primer.

"U tome je razlika između Karadžića i mene, što ja poštujem zakon, a on traži rupe. Po pitanju isplate mog ugovora, rekao je "tražićemo rupe u ugovoru". O tome vam pričam, to je njegov sistem rada. Isto je bilo i sa pozivanjem fudbalera. Meni zakon, odnosno propisi FSS daju mogućnost da pozovem svakog fudbalera kojeg želim i ja sam tu mogućnost iskoristio. On je kasnije tražio rupe, kako bi poslao Fejsu kući".

Kada je reč o Fejsi, priča ide ovako:

"Veče posle utakmice sa Australijom, imali smo sastanak na kojem su bili još Zoran Laković i Dušan Savić. I oni su rekli Karadžiću da nije dobro to što radi. Svako je ostao pri svome, a ja sam morao da izvršim njegovo naređenje, jer je iznad mene u hijerarhiji. Pozvao sam igrače i saopštio im to. Oni su ostali na sastanku i, posle samo pet minuta, došli su i rekli mi da mnogi, Rajković, Tošić, Kolarov, Kačar svakodnevno trpe pritisak od svojih klubova, koji traže da se vrate iz Pekinga. Rekli su mi da, kada bi se Fejsa vratio u Partizan, oni više ne bi imali argument kojim bi se suprotstavili klubovima. To bi dovelo do potpunog rasula. Doneli smo odluku da svi ostanemo zajedno i da završimo turnir, da se ne obrukamo i odbranimo čast", prepričao je Đukić.

To je Đukić rekao i pred Stručnim odborom FSS, na kojem mu je izglasano nepoverenje. Kako je izgledao taj sastanak?

"Pismeni izveštaj nisam im napisao, jer sam znao da nisu odgledali nijednu našu utakmicu, da nisu došli ni na trening, da vide kako radimo. Zašto bi im bilo šta pisao i gubio vreme? Namerno sam im rekao: "Gospodo, pitajte me šta želite?", kako bih im dokazao da nemaju pojma šta smo i kako radili. Šta sad, ja im napišem da smo igrali u formaciji 4-3-3, a onda me Čabrinović pita: "A, što nisi igrao 4-4-2?" Hteo sam da ispadnu smešni... Nisam dobio ni jedno jedino pitanje o struci! Sve se svodilo na pitanja gosn Simića, tipa "Zašto pomoćni trener Janković ima tri posla?", na šta sam mu ja odgovorio da pita Tomislava Karadžića zašto i on ima "sto" funkcija".
"Gospodo, zaštitite Antića"

Đukić je dodao da stav "struke" nije bio presudan za njegovu smenu, jer je Karadžić u medijima dan pre toga već izjavio da će Radomir Antić biti novi selektor.

"Ne valja Klemente, ne valja Đukić, sada neće valjati ni Radomir Antić. Ne znam kako će se taj čovek snaći za tako kratko vreme do početka kvalifikacija? Voleo bih da Karadžić sada kaže da li je spreman da preuzme odgovornost, jer se to ne može očekivati od čoveka kojeg su postavili nekoliko dana pred početak takmičenja. Čekam da vidim da li će večiti potpredsednik preuzeti odgovornost jednom u životu. Neka se i oni malo potroše... 'Ajmo Đoriću, 'ajmo Karadžiću, nikad niste plaćali cehove, već samo gurali druge u prvi plan", pozvao je Đukić rukovodstvo da "bar jednom stanu iza selektora i reprezentacije".

"Želim Karadžiću sav uspeh sveta, jer je to ujedno i uspeh srpskog fudbala. A, ja sam prošlost srpskog fudbala", poručio je Đukić da više ovde neće raditi.

"Pa, mi u Srbiji izvučemo drugog odozdo (slučaj Banat) i onda tražimo rupe kako to da objasnimo ljudima zašto Banat, a ne Smederevo. Sednemo nas trojica i smislimo da "grad ne stoji iza Smedereva". Voleo bih da vidim tu studiju, u kojoj je neko procenio da grad ne stoji iza kluba. To su, ljudi, ozbiljne stvari, ko će igrati u prvoj, a ko u drugoj ligi. I to je naša javnost progutala. Ovde u Srbiji, neko je od oka procenio da grad ne stoji iza kluba, to je strašno".

....................................................................................

Teleca glava (exPartizan president) nakon toga, na promociji Antica 25.08.2008., uzvraca:

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić izjavio je da više nijedno rukovodstvo nacionalnog saveza ne sme sebi da dozvoli da na kormilo državnog tima postavi stručnjaka sa malo iskustva i bez harizme. Na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu "Hajat", na kojoj se okupio veliki broj poslenika srpskog fudbala, Karadžić je aludirao na dosadašnjeg selektora Miroslava Đukića, koji je zbog sukoba sa njim morao da napusti klupu reprezentacije.

Karadžić je na predstavljanju novog selektora Radomira Antića istakao da je srpski fudbal dobio iskusnog i harizmatičnog stručnjaka koji može da unese mnogo novina u naš fudbal, pre svega da promeni odnos igrača prema državnom dresu.

"Angažovali smo čoveka koji će sigurno stvoriti i negovati kult i autoritet državnog tima. Antić je stručnjak kojeg poznaje cela Evropa, pa se nadam da ćemo sa njim u dužem vremenskom preriodu moći da ostvarujemo rezultate na nivou koji naš fudbal zaslužuje", rekao je Karadžić.

........................................................

Kada je Karadzic smenio Antica, a uzeo Piona, a to bese 15.09.2010. - rekao je ovo:

"Mnogo je razloga za ovakvu odluku. Od visoke zarade, poremećenih odnosa u reprezentaciji, loše komunikacije na relaciji selektora - FSS, sve do loših igara nacionalnog tima po uspešnom završetku kvalifikacija za Svetko prvenstvo. Videlo se i da selektor nedostaje na klupi, da ekipa ne može da se vodi sa tribina. Dodatnu konfuziju unela je i Antićeva odluka da tim u njegovom odsustvu ne vodi Aleksandar Janković, iako je takav bio dogovor. Nikada neće biti zaboravljeno ono što je Antić uradio, što je narodu vratio veru u srpski fudbal... Ali, mišljenje struke je preovladalo, a naš Stručni odbor na čelu sa Slobodanom Santračom ocenio je da ekipa nije dobro vodjenja posle kvalifikacija za Mondijal i da je Antić odličan selektor, ali na kratke staze", rekao je Karadžić.

"Imamo ugovor po kome selektor mora da bude na klupi. Njega nema na klupi. Prema tome, odgovornost je naša i za tu eventualnu mogućnost. A mi u nju ne verujemo. Danonoćno smo radili na tome, ceo taj put je pređen sa predlozima advokatske kancelarije. Mislim da ćemo se novim selektorom morati da menjamo suštinu stvari u fudbalu", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji je na pitanje zašto Antić nije smenjen uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo već tek kada su odigrane dve utakmice kratko odgovorio rečima "Ne može da svane pre zore".

Kod: Označi sve

FSS je izgubio tu parnicu i treba da plati oko 2.4mE odstete Anticu.
....................................................................................................

Karadzic rece ovo juce:

"Ja ništa ishitreno i pod pritiskom neću da uradim, ni pod bilo kakvim pritiscima javnosti, zato što smatram da sada imamo dovoljno vremena da o svomu ozbiljno i predano razovaramo. Uradićemo ono što je najbolje za fudbal". "Do septembra meseca sledeće godine nema takmičarskih i kvalifikacionih utakmica, samo dve-tri prijateljske. Pitanje selektora u ovom trenutku nije aktuelno. Petrović je tu do kraja godine i u tom periodu ćemo razgovarati o selektoru i oko struke". "Moja krivica nija mala. Rekao sam da je odgovornost najveća i ne bežim od toga. Mnogo mi je žao što nismo otišli na Evropsko prvenstvo, kao i svim ljudima u FSS, i naravno ljubiteljima fudbala. Moj zadatak je da se izvinim svim tim ljudima. Mislim da smo u ovom mandatu uradili polovičan posao, plasirali se na Svetsko prvenstvo, a nismo na EP. Predstoje nam kvalifikacije za sledeći Mundijal (Brazil 2014) i moramo da se spremimo za njih", zaključio je Karadžić u izjavi za B92.

...............................................................................................

Curkovic (exPartizan president) danas kaze:

"Nije problem da svi odemo... Pa neće Tomislav Karadžić da ostane gladan ako ode iz srpskog fudbala. Znam koliko i kako Karadžić radi, koliko je privržen fudbalu, koliko energije i znanja unosi u sve projekte koji znače za srpski fudbal. A šta sve mora da trpi... Prete mu, vređaju ga. Ljudi, o čemu se ovde radi? Uveren sam da je on jedan od najboljih kadrova koje je imao srpski fudbal i znam da u fudbalskom svetu uživa ogromno poštovanje i poverenje", počeo je Ćurković priču za "Sport".
"Znate li zašto su Karadžić, odnosno FSS meta tih grupa i pojedinaca? Zato što je FSS stabilna organizacija, zato što imamo solidnu materijalnu bazu, zato što Savez stoji bolje od mnogih institucija u zemlji. Jednostavno, mi smo žrtva popularnosti fudbala u Srbiji. I nije problem da se nosimo sa tim teretom. Svaka čast svim sportovima ali nisam se uverio u bilo kakvu kritiku na račun nekih drugih sportova i njihovih neuspeha", zaključio je Ivan Ćurković.
..........................................................

I onda ovo sledi u roku od nekoliko casova:

Fudbalski savez Srbije i Vladimir Petrović sporazumno su raskinuli ugovor, što znači da on više neće voditi nacionalni tim

FSS je predstavljao predsednik Tomislav Karadžćić.

Na sajtu FSS piše da je tazgovor protekao u prijateljskoj atmosferi i da su se obe strane složile da nisu ostvareni očekivani rezultati.
............................................................................

Pa, jebm vam mater lopovsku svima :!:

Glodarsko-udbasko-mafijasko-milosevicevska g0vna, mars iz srpskog fudbala :!:

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 okt 2011, 19:32

Sta se nerviras,sve je to za dobrobit srpskog fubala. :lol:
Nego gle ovo nisam znao da je Fejsa u medjuvremenu promenio menadzera,pa od toga da ga ne zele u timu i da ga zele odbaciti,dolazimo do toga da je "nezamenjiv sraf" naseg veznog reda. :lol: :mrgreen:
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 14 okt 2011, 19:39

MaGiCa je napisao/la:

Pa, jebm vam mater lopovsku svima :!:

Glodarsko-udbasko-mafijasko-milosevicevska g0vna, mars iz srpskog fudbala :!:
Potpisujem :!: :!: :!:
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 14 okt 2011, 23:23

Tole odlucio da se opet uvede troclana komisija za selektiranje koja ce ovaj put da bude u sastavu Djora-Ziva-Kosan. ;)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 14 okt 2011, 23:31

Taj Tole kod vas ko neki fudbalski Lukashenko.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 14 okt 2011, 23:53

Devil je napisao/la:Tole odlucio da se opet uvede troclana komisija za selektiranje koja ce ovaj put da bude u sastavu Djora-Ziva-Kosan. ;)
Zezas :? :?: :!:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 15 okt 2011, 00:03

VanBasten je napisao/la:Taj Tole kod vas ko neki fudbalski Lukashenko.
Pogresio si. Lukashenko je samo "politicki Tole". Tole je u sedlu nekih 30 i kusur godina, a Lukashenko svega 20ak. 8-)

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 15 okt 2011, 00:10

MaGiCa je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Taj Tole kod vas ko neki fudbalski Lukashenko.
Pogresio si. Lukashenko je samo "politicki Tole". Tole je u sedlu nekih 30 i kusur godina, a Lukashenko svega 20ak. 8-)
Svašta.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 15 okt 2011, 00:33

MaGiCa je napisao/la:
Devil je napisao/la:Tole odlucio da se opet uvede troclana komisija za selektiranje koja ce ovaj put da bude u sastavu Djora-Ziva-Kosan. ;)
Zezas :? :?: :!:
Naravno da zeza. :) Mada bi bilo zanimljivo to vidjeti, vjerujem da se takav oblik defanzive ne bi ponovio u daljoj fudbalskoj buducnosti.

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 15 okt 2011, 10:18

http://www.zurnal.rs/2011/10/14/zvjezda ... l?lang=lat" onclick="window.open(this.href);return false;

Može li neko od vas, koji ste u mogučnosti da dodjete do štampanog izdanja današnjeg Žurnala da nabaci scan ovog intervjua?
YNWA!

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 15 okt 2011, 11:47

jao ovoga Krasica 2 godine u Italiji jos jezik nije naucio :lol:

http://****/pT5BRD" onclick="window.open(this.href);return false;
15.10 - 15.06 ...

HOPLIT

Post Postao/la HOPLIT » 15 okt 2011, 12:11

Glup čovjek, šta ćeš. :lol:
YNWA!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 okt 2011, 20:27

Da, da Tole je kriv sto srpski fudbal propada zadnjih 20 godina, sto fudbaleri nemaju muda, sto ih zabolje za repku. Da Tole je kriv. Nikako oni ljudi sto su pokrenuli hajku na njega iz svojih interesa, nikako Narkomani sto ih je neko poslao u Djenovu, o da Tole kriv iako je na celu saveza tek 3 godine, a prije njega tu bijase lica sa potjernica, zbunjeni ex igraci i senilni i sumnjivi starci. Dok su oni bili mi stalno igrali finala. Jasno mi je da ste ogorceni, al mi nije jasno kako ste tako naivni!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 16 okt 2011, 20:33

DANTES je napisao/la:Da, da Tole je kriv sto srpski fudbal propada zadnjih 20 godina, sto fudbaleri nemaju muda, sto ih zabolje za repku. Da Tole je kriv. Nikako oni ljudi sto su pokrenuli hajku na njega iz svojih interesa, nikako Narkomani sto ih je neko poslao u Djenovu, o da Tole kriv iako je na celu saveza tek 3 godine, a prije njega tu bijase lica sa potjernica, zbunjeni ex igraci i senilni i sumnjivi starci. Dok su oni bili mi stalno igrali finala. Jasno mi je da ste ogorceni, al mi nije jasno kako ste tako naivni!
Sreca ima neko kao ti da nas prosvetlis da ne budemo tako naivni. :roll:
Jbt kako vise citam neke postove,na kraju ce meni u mozak uci "Tole ostani,nisi ti kriv". :mrgreen:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 16 okt 2011, 20:53

DANTES je napisao/la:Da, da Tole je kriv sto srpski fudbal propada zadnjih 20 godina, sto fudbaleri nemaju muda, sto ih zabolje za repku. Da Tole je kriv. Nikako oni ljudi sto su pokrenuli hajku na njega iz svojih interesa, nikako Narkomani sto ih je neko poslao u Djenovu, o da Tole kriv iako je na celu saveza tek 3 godine, a prije njega tu bijase lica sa potjernica, zbunjeni ex igraci i senilni i sumnjivi starci. Dok su oni bili mi stalno igrali finala. Jasno mi je da ste ogorceni, al mi nije jasno kako ste tako naivni!
slika

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 okt 2011, 22:56

Ma ja kako se samo usudjujem da dovedem u pitanje vase aksiome, jer oni se ne dovode u pitanje, tako kaze nauka, a Boga mi i oni tipovi sto stvorise Lukica. Sad umjesto cinjenica kojima cete dokazati da sam u zabludi, vi napisite jos poneku cinicnu recenicu i dokazite svoju umnu zatvorenost! Zivjeli mi!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 16 okt 2011, 23:01

DANTES je napisao/la:Ma ja kako se samo usudjujem da dovedem u pitanje vase aksiome, jer oni se ne dovode u pitanje, tako kaze nauka, a Boga mi i oni tipovi sto stvorise Lukica. Sad umjesto cinjenica kojima cete dokazati da sam u zabludi, vi napisite jos poneku cinicnu recenicu i dokazite svoju umnu zatvorenost! Zivjeli mi!
Zanimljivo je to sto je 95% ljudi koji prate fudbal u Srbiji u zabludi, dok ti znas da su Lukic i Bogdanov krivci za posrtanje srpskog fudbala.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 16 okt 2011, 23:18

Masama je lako manipulisati. Narocito ako imas moc. Lukic i Bogdanov su pijuni. Mene zanima sah-majstor. Ili majstori. I hocu cinjenice. Koji su to strasni grijesi Toleta K?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 16 okt 2011, 23:47

DANTES je napisao/la:Masama je lako manipulisati. Narocito ako imas moc. Lukic i Bogdanov su pijuni. Mene zanima sah-majstor. Ili majstori. I hocu cinjenice. Koji su to strasni grijesi Toleta K?
Smjena Antica, dovodjenje Pizona, propast vecine nacionalnih selekcija (A tim, nekvalifikovanje U-21 reprezentacije, katastrofa Djorinih pulena), namjestanje utakmica u prvenstvu, favorizovanje nekih timova, njegovo apsolutisticko vladanje u savezu, guranje igraca u reprezentaciju, farsa oko izgradnje Kuce fudbala, bruka klubova u Evropi... To su neki koji su mi prvi pali na pamet. Naravno da ih ima jos mnogo, mnogo.
Sad da ja tebe pitam. Ciji pijuni? Ko je stvarno odgovoran? Ako moze bez zamjenica "neko", "oni", "on" i slicno. Hvala.

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 17 okt 2011, 00:01

MaGiCa je napisao/la:Poenta je @kardec da mi nemamo ni trenera, a ni savez koji mogu nesto kvalitetno da odrade. Mecevi sa Sircima i Faranima su bili obicna MASKA, koju si ti prepoznao kao KVALITET. E to je poenta.

Kvalitet je definitivno prejaka riječ za ono što sam ja prepoznao u te dvije utakmice u septembru. Više bi se moglo reći da je igra bila dobra, solidna i slični epiteti, a za kvalitetnu igru, po nekom mom kriterijumu, je trebalo da pobjede recimo jedno dva ili tri razlike u Belfastu i da u Beogradu pukne petarda (što se zamalo i desilo pošto su dva puta pogađali okvir gola). A to da su tekme u septembru bile samo maska, ne slažem se jer se slična igra viđena i protiv talijana kad je repka izgledala dosta dobro i u jednom dijelu meča i bolja od talijana. O utakmici u Mariboru sam sve već rekao.

Pižon je otišao, treba da ide i Tole, ali ja ne mislim da će svi problemi srpskog fudbala tada nestati, jer menadžerisanja, guranja pojedinih igrača u repku, sudijskih krađa, marioneta na klupama repki, prodavanja djece u insotranstvo bez da su bilo šta pokazali u domaćoj ligi i još mnogo drugih problema je bilo i prije toleta, pa ne vidim zašto bi se nešto promjenilo i poslije njega. Po nekom mom mišljenju problem je u sistemu koji je na VLASTI od `92. pa do danas s tim da su samo dresove mjenjali. Eventualni odlazak toleta je otprilike kao odsjecanje grane drvetu koje je već odavno pustilo korjenje tako da jedan grana više manje, ne znači ništa. Bez dobre stihlovke tom sistemu nema smrti.

Ovih dana čitam imena mogućih Pižonovih nasljednika i čudim se čudom. Pa zar neko ozbiljan, neko ko ima imalo fudbalskog znanja, ko je ikada pratio fudbal, može smatrati recimo jednog Ljubišu Tumbakovića ili Lotara Mateusa doraslim za jedan tako bitan i ozbiljan zadatak kakav je vođenje repke u kojoj igraju Vidić, Subotić, Kuzmanović, Kolarov... Pa tog Mateusa su i Bugari najurili i još mnogi prije bugara, a tumbaković već godinama radi, ni manje ni više nego u kini. Dolazim do zaključka da takve ljude za selektora mogu predložiti samo ljudi koji su potpuna suprotnost onome što napisah na početku ovog pasusa, dakle neozbiljni, pojma nemaju o fudbalu i nikad nisu pratili fudbal. Nažalost takvi ljudi su u samom vrhu fss, a mnogo ih ima i u medijima. Kao što rekoh moj favorit je Piksi (kojeg koliko sam upratio posljednjih dana, niko ne spominje :roll: ), Mihajlović takođe potpuno marginalizovan. Kao najrealnija opcija nameće se Rajevac koji je vrlo blizu klupe Srbije bio i prošle godine nakon odlaska Antića. Rajevac ima iza sebe odličan nastup na sp sa ganom, ali je pitanje koliko je on (ne)podložan uticajima sa strane i drugim pritiscima. Isluženi stranci tipa Mateus, Gullit i sl. ne dolaze u obzir.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []