GNK Dinamo Zagreb

Tko je najbolji igrač Dinama

- Livakovic
3
8%
- Ademi
9
25%
- Ivanusec
4
11%
- Majer
0
Nema glasova.
- Orsic
15
42%
- Petkovic
5
14%

Ukupno glasova: 36

Rosas7
Kontakt:

Re: Dinamo Zagreb

Post Postao/la Rosas7 » 27 apr 2011, 16:39

Saurman je napisao/la:Dinamova lenta vremena: 1998. je slavio 95, 2005. 60, a 2011. 100 godina!

Kakva smijurija od kluba.. :lol:
upravu si

ali dinamo uz partizan jedini iz ex-yu nesto radi u europi i to mu nitko ne moze oduzeti
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada
Prvak BiH- 2004/2005, 2008/2009, 2013/2014
Pobjednik Kupa BiH-2007/2008
http://youtu.be/eg6aEePF5B4

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 27 apr 2011, 20:25

Insect_terminator je napisao/la:Ajde uzmi kalkulator i izracunaj koliko ce Dinamo ove godine potrositi samo na place kao najveci trosak, pa napisi tu tako da se svi mozemo dobro nasmijat :)
A kolike su plaće pojedincima, molim te lijepo?

Evo, smijem se nad tim da ne znam kolike su plaće (a ne zna ni nitko drugi - Dinamo podnosi financijsko izvješće vladinoj organizaciji na čije je čelo prije 4-5 godina instaliran Vrbanović, Dinamov direktor :!:... kojim li putevima? ).
Hayley <3

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 28 apr 2011, 00:52

Ne trebas znat u lipu ali okvirno mozes zakljuciti i nakon zakljucka ne mozes napisati takvu glupost da se moglo napraviti 4 stadiona. Vaha (900 000), Tonel (600 000+premije), Biscan(700 000) i Sammir(400 000+ premije) Cufre (350 000)to za ova 4 igraca samo + trener je cca 3 000 000 eura, a gdje su tu jos ostali tipa Morales koji inkasiraju oko 350 000, Badelj, Callelo, Beciraj koji imaju 100 000 manje i jos sam zaboravio Rukavinu koji prima cca 500 000 recimo. Cifre su ugrubo + ovi po 100 000 i manje. Tu bi se doslo do brojike od 6-7 000 000mil ne racunajuci ostalo zaposlenike kluba, nismo uracunali transfere tipa za Rukavinu, Ademija, Beciraja i ovog sto je dosao sad na zimu varazdinca to je isto cca 2 000 000. Ima jos dosta troskova tipa odrzavanje rugla koje grad placa pa mozemo to preskociti.

U prihode spada samo prodaja igraca + ono sto grad da klubu kroz TZGZ, firme koje se oglasavaju tipa HEP, VL ne placaju obaveze tako da je upitno dal se na taj nacin uprihodi nesto. Ja stvarno ne vidim nacina na koji bi klub mogao napraviti 1 stadion od 20 mil, a kamoli vise kao sto ti smatras ;)

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 28 apr 2011, 10:35

Insect_terminator je napisao/la:Ne trebas znat u lipu ali okvirno mozes zakljuciti i nakon zakljucka ne mozes napisati takvu glupost da se moglo napraviti 4 stadiona. Vaha (900 000), Tonel (600 000+premije), Biscan(700 000) i Sammir(400 000+ premije) Cufre (350 000)to za ova 4 igraca samo + trener je cca 3 000 000 eura, a gdje su tu jos ostali tipa Morales koji inkasiraju oko 350 000, Badelj, Callelo, Beciraj koji imaju 100 000 manje i jos sam zaboravio Rukavinu koji prima cca 500 000 recimo. Cifre su ugrubo + ovi po 100 000 i manje. Tu bi se doslo do brojike od 6-7 000 000mil ne racunajuci ostalo zaposlenike kluba, nismo uracunali transfere tipa za Rukavinu, Ademija, Beciraja i ovog sto je dosao sad na zimu varazdinca to je isto cca 2 000 000. Ima jos dosta troskova tipa odrzavanje rugla koje grad placa pa mozemo to preskociti.

U prihode spada samo prodaja igraca + ono sto grad da klubu kroz TZGZ, firme koje se oglasavaju tipa HEP, VL ne placaju obaveze tako da je upitno dal se na taj nacin uprihodi nesto. Ja stvarno ne vidim nacina na koji bi klub mogao napraviti 1 stadion od 20 mil, a kamoli vise kao sto ti smatras ;)
bravo insect
Volim ZRINJSKI,volim MOSTAR,svaki kamen ovoga grada,nek se zna da u njemu vojska ULTRASA vlada

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 apr 2011, 12:26

U reviziji poslovanja kluba koju je Zdravko Mamić sam naručio stoji da je u razdoblju od 2006. do kraja 2009. godine na račun NK Dinama sjelo je više od 784 milijuna kuna. Od toga je 358 milijuna kuna sjelo od transfera igrača, dok je preostalih 425,9 milijuna kuna stiglo iz poslovnih aktivnosti kluba. Od tih poslovnih aktivnosti je 25,3 milijuna kuna sjelo od prihoda ulaznica, 189,6 milijuna kuna od uplata sponzora kluba, 25,2 milijuna kuna od UEFA-e, te 110 milijuna kuna iz proračuna grada Zagreba. Ostalih 75,8 milijuna kuna klub je primio od ostalih aktivnosti poput naknada za pravo emitiranja, donacija i ostalog.

Sad, vidiš da sponzori daju ogroman novac, preko 20M eura u te tri godine. Stoga ne možeš reći da sponzori ne uplaćuju ništa.

Da su igrači, zajedno sa svim ostalim zaposlenicima kluba, godišnje primali skupa 10M eura, to je u te četiri godine 40M eura. Da je za pojačanja potrošeno ukupno 10M eura (što sigurno nije), to je total 50M eura. Klub drugih troškova nema (sve do ove sezone i dovlačenja navijača iz bosanskih i slavonskih sela, i kupovanja navijača davanjem dresova badava) - sam si rekao da grad održava ruglo.
U klub je ušlo 780M kuna ~ 105M eura. Ostane ti ~ 55M eura. Prika, za to se da napraviti 3 (za naše uvjete odlična) stadiona. Ili, ajde jedan stadion od 30k mjesta (koji bi se iznajmljivao reprezentaciji, HNS-u) i odličan trening centar, i novca bi još dosta ostalo. I normalan, zdrav klub, sa normalnim i zdravim vodstvom bi to sve napravio. I produkcija i stvaranje igrača, a samim time i zarada, bi bila još bolja.

Samo, dobro, nema više smisla raspravljati o ovome.
Hayley <3

Insect_terminator
Kontakt:

Post Postao/la Insect_terminator » 28 apr 2011, 12:59

Ovo se zove manimpulacija podacima, recimo da je 2008 nastupila kriza koja se osjetila 2009 kada grad prestaje davat Dinamu novac ili neki simbolican iznos, transferi vise nisu od 10 mil i vise nego manji i klub da je tada isao u realizaciju takvog projekta bi danas bankrotirao. Sponzora vise nema, Dinamo ima prazan dres, novac na taj nacin ne dolazi u klub. Inace tada su place bile vece Cufre je sa 750 000 pristao na 50% snizenje place kao i ostali igraci doduse ne bas 50%. I sada posljednje 2 godine Dinamo zivi tako dobro zato sto je u razdoblju do 2009 napravio vrhunske odlazne transfere. Isto tako se i pomalo razbacivao parama za igrace koji nisu niakda igrali ali na greskama se uci :mrgreen:

Ovo za prihod od ulaznica recimo da je istina ali ostaje cinjenica, a to su u vise navrata pisali Mamicevi protivnici da Dinamo sa prihodom od ulaznica ne pokrije troskove odrzavanja utakmice. I ima jos masu troskova koji nisu pojedinacno velike cifre ali kad se zbroji onda se nakupi. Jel ta revizija poslovanja obuhvaca i troskove?

I normalno ne zanima me dio do 2009 nego do 2011 jer po svojoj procjeni Dinamo u razdoblju krize 2009-2011 posluje sa gubitkom koji ce se vjerojatno pretvoriti u dobit nakon prodaje kojeg igraca ili ulaska u LP, ali normalno to nije sigurno jer se igrac moze ozljediti ili se ne udje u LP sta onda?

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 28 apr 2011, 23:38

Ali čekaj, od silnog novca koji je došao, klub može živjeti nekoliko godina bez ama baš ikakvih primanja, potpuno bez primanja, dakle bez transfera, bez sponzora, bez ičega. A kako se dobivalo i od Lovrena, i Mandžukića, Etta, i od UEFA-e nakon te 2009. (a sigurno je i grad dao, bar milijun), moglo se krenuti u neki projekt, bar malog, pristojnog stadiona, ako ne nekog od 30k.

Ali dobro, nema potrebe za daljnjim razglabanjem na ovu temu. ;)
Hayley <3

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 29 apr 2011, 10:13

Mamići i Halilhodžić 'zakopali ratnu sjekiru' i konačno se dogovorili - VAHA OSTAJE!

slika

Ja sam bio toliko sposoban i drzak da takvog trenera dovedem u klub. Mi smo Vahom zadovoljni i želimo da ostvari ambicije zbog kojih je doveden u klub, istaknuo je Mamić

Dinamo će ovoga ljeta napasti Ligu prvaka s Vahidom Halilhodžićem na mjestu trenera! Epilog je to prave sage koja se razvila u posljednjih nekoliko dana, s konačnim “obračunom” u uredu Zdravka Mamića. U četvrtak poslijepodne braća Mamić i Halilhodžić ukrstili su mačeve i nakon dva sata pojavio se bijeli dim. Je l’ trener profitirao s većim ugovorom ili je možda dobio dva pojačanja u svlačionici, još uvijek nije poznato, ali to je u cijeloj priči zapravo najmanje važno. Vaha je imao podršku svlačionice, uprave kluba i navijača. Ostanak je ovisio isključivo o njemu.

Da se led počeo topiti mogli smo se uvjeriti iz izlaganja izvršnog predsjednika novinarima u kojima je vidno ublažio retoriku o treneru. Priču o ultimatumu od 48 sati Mamić je pripisao izvlačenju iz konteksta.

- To je bilo više figurativno. Nije riječ o ucjeni, jer nema ružnijeg nego kada se na takav način obraćate čovjeku - objasnio je Mamić i ponovio kako je izuzetno zadovoljan radom trenera. Malo kasnije je Vaha kimnuo glavom. Njegov ostanak za kormilom Dinama trebao bi privoliti i Leandra Cufre da stavi autogram na produžetak suradnje

Vahin menadžer o ostanku
Iako se Vaha još uvijek nije detaljo izjasnio glede svojeg ostanka u Dinamu njegov menadžer Mate Jozipović imao je što reći:

- Vaha ostaje trener Dinama, imao je nekoliko ponuda, ali sve smo odbili. On s Dinamom ima valjan ugovor, štoviše nedavno mu je i Zdravko Mamić ponudio novi petogodišnji ugovor. Kad su njegovi planovi u pitanju, on s Dinamom želi pokušati ostvariti plasman u Ligu prvaka.

JL

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 apr 2011, 12:36

Lijepa vijest.

Vaha je čovjek, veliki trener, koji voli izazove i sa Dinamom želi da se napokon kvalificira u ligu prvaka ili ih ostavi u Europi i na proljeće, (oboje bi bio veliki uspjeh).
Naravno, uz to će mu trebati dodatna pojačanja u što vjerujem i da će ih dobiti.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 29 apr 2011, 12:51

Titova-Juga je napisao/la:Lijepa vijest.

Vaha je čovjek, veliki trener, koji voli izazove i sa Dinamom želi da se napokon kvalificira u ligu prvaka ili ih ostavi u Europi i na proljeće, (oboje bi bio veliki uspjeh).
Naravno, uz to će mu trebati dodatna pojačanja u što vjerujem i da će ih dobiti.
vaha im je najbolje rjsenje,ja ga podrzavam

ti ga jos vise volis ipak je on velezovac :D :D

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 apr 2011, 12:55

Rosas7 je napisao/la:
Titova-Juga je napisao/la:Lijepa vijest.

vaha im je najbolje rjsenje,ja ga podrzavam

ti ga jos vise volis ipak je on velezovac :D :D

Da ti pravo kažem, ja ga jedno vrijeme nisam cijenio, jer je bilo svakakvih laži na njegov račun,
a ja mlad, naivan vjerovao novinarima :lol:
Sjetim se samo one sage kada je Ćiro trebao postati izbornikom BiH i šta se svašta pisalo protiv njega.
Ali evo, čovjek je stvarno dokazao da je ljudina, i veliki trener koji prati svoje principe i čiji je rad dokazan sa Lilleom, Psg-om ali i Obalom Bjelokosti.
Treba ga definitivno zadržati barem još ovu sezonu ako već ne bude moguće duže jer njemu sigurno ne nedostaje ponuda. A što je Veležovac je još i dodatni plus ;).
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 29 apr 2011, 13:41

Dobro je što Vaha nije dobio otkaz.

Ali daleko je lipanj i početak priprema, a i zna se što se desi kad gazda kaže "nema prodaje" ili "ostaje kao trener i sljedeće sezone".

Usput, pos*erem se na Zlatka Kranjčara i Josipa Kužu i na njihove jučerašnje izjave za Sportske Novosti.
Hayley <3

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 29 apr 2011, 14:09

badblueboylivno je napisao/la:Dobro je što Vaha nije dobio otkaz.

Ali daleko je lipanj i početak priprema, a i zna se što se desi kad gazda kaže "nema prodaje" ili "ostaje kao trener i sljedeće sezone".

Usput, pos*erem se na Zlatka Kranjčara i Josipa Kužu i na njihove jučerašnje izjave za Sportske Novosti.
slazem se s ovim,oni glume nekog i nesto jadnici,

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 29 apr 2011, 14:16

Halilhodžić: "Neće to biti šetnja"

slika

Dinamo će nakon osiguranog prvenstva u subotu gostovati na Šubićevcu. Vahid Halilhodžić ističe da put neće biti turistički, a osvrnuo se i na svoju sudbinu u maksimirskom klubu...

U završnicu hrvatskog prvenstva Dinamo ulazi oslobođen rezultatskog imperativa. Naslov je obranjen, a Šibenik će upravo i na Plavima tražiti vrlo vrijedne bodove.

"Ja sam u Dinamu, nastavljam s radom i pripremama za iduću sezonu. Razgovori s upravom bili su neformalni, pričali smo o poeziji, literaturi i umjetnosti.
Ne bih se želio osvrtati na sve što čujem. Neki su pretjerali i imaju premalo poštovanja. A ja sam nezavisan, slobodan i sam odlučujem o svojoj sudbini. Neću se spuštati na njihovu razinu, ja sam ponosan čovjek i mogu svakoga gledati u oči".
"Ostale su nam još četiri utakmice, titula je odavno osigurana i na tome treba čestitati igračima. Ali neće to biti šetnja, igramo protiv momčadi koje se bore za opstanak ili za treće mjesto, ti će protivnici imati dovoljno motiva", kaže trener Vahid Halilhodžić uoči puta na Šubićevac.

"A svaki put kada Dinamo gostuje u Dalmaciji, to su žestoke utakmice. Ne smijemo ići turistički", dodao je.

Prokomentirao je mogućnost eksperimentiranja sa sastavom: "Možda će priliku dobiti i neki drugi, koji su igrali manje, ali samo ako su to zaslužili radom. Nitko će igrati samo da se pokaže, no možda dobijemo bolji uvid u mogućnosti kadra za iduću sezonu jer sam ovu polusezonu zamislio potpuno drukčije, zbog ozljeda mi se sve poremetilo".

U konkurenciji za nastup u Šibeniku bit će i Šime Vrsaljko, koji još nije u punoj formi poslije oporavka. Tomislav Barbarić je počeo rehabilitaciju, a Sammir je obavio potrebne preglede nakon ozljede tetive. Kapetan Igor Bišćan uspješno je operiran, a oporavak će prema prvim informacijama trajati najmanje dva do tri mjeseca.

"Ocjenjujte moj nogometni rad, slobodno recite što ne valja na terenu. Pa ja sam sad mogao prije Šibenika sjesti i odmarati, a gledao sam snimke pet utakmica te momčadi. A možda mi treba i još koji poraz, uvijek tvrdim da se više nauči iz jednog poraza nego iz deset pobjeda".
"Ostvarili smo dva od tri cilja, želimo i taj Kup", nastavio je Vahid Halilhodžić, "i rekao sam momčadi da ne smije biti opuštanja. Ja sam ponosan na ono što sam učinio u Dinamu, nije to baš ni tako lako kako se čini".

"Radim svoj posao, svašta se pričalo 'Vaha ovo, Vaha ono', a Vaha s tim nema veze. Dinamo ima puno ambicija, ali treba se još malo više raditi. To treba promijeniti i promijenit će se. Nisam poznavao cjelokupnu situaciju u Dinamu kada sam dolazio, ali sada znam više. Želim pomoći, normalno je da se ponekad ne slažem s upravom, ali moguće je naći zajednički jezik", izjavio je Dinamov trener.

Naglasio je da iskreno iznosi svoja razmišljanja: "Ako vidim da tu neću moći uspjeti, lijepo ću reći da to ne ide i otići. Ne trebam se ja nikome opravdavati, neću nikoga ni zavaravati da se neću jednog dana vratiti u Francusku, tamo ću ostati i živjeti".

Na red je došla i često spominjana tema realizacije: "Znam da postoji nezadovoljstvo pobjedama 1:0. Ja bih rado da pobjeđujemo 2:0 ili 3:0, ali onda novinari ne bi imali o čemu pisati. Šalu na stranu, da imam onog Falcaa iz Porta u napadu dobivali bismo s nekoliko golova razlike, ali mi igramo s igračima koje smo platili nekoliko desetaka tisuća eura. A on košta 20 milijuna eura. Nakon jučerašnjih golova i 40 milijuna eura".

Na kraju je Halilhodžić ponudio svoje viđenje dvoboja Reala i Barcelone, o kojemu se od srijede troši mnogo riječi i tinte: "Da Pepe nije isključen, Real Madrid bi pobijedio 1:0 golom iz slobodnog udarca ili kornera. Mourinho je pametan dečko, zna da je samo tako mogao pobijediti, nije lud da se ide nadigravati s Barcelonom, ekipom koja nije s ove planete. A Messi je genijalac koji je nadjača sve blokove, sve pričuvne obrambene varijante".

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 29 apr 2011, 14:41

Sjajna vijest, idemo prvo po kup a onda po skupine LP
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 29 apr 2011, 15:54

badblueboylivno je napisao/la:Dobro je što Vaha nije dobio otkaz.

Slazem se.
Pogotovo na Kuzea koji mi je bio omiljeni trener Dinama.
Ko je on da jednom Vahi kaze kako ovaj ne zna napadacki igrat ?!

Smrt nacionalizmu !!

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 30 apr 2011, 11:51

Joe Šimunić preskup za Dinamo, ali Hoffenheim nema ništa protiv - posudbe!

slika

Nijemci bi raskinuli ugovor sa Šimunićem, ali ne bi prošli besplatno. Za Dinamo ipet puta manji ugovor od današnjega (oko 2,5 milijuna eura) veliki zalogaj

Rekao je u četvrtak Zoran Mamić javno da su Bišćanova operacija i oporavak koji će potrajati oko tri mjeseca aktualizirali pokušaje da u Dinamo dođe Joe Šimunić. U Dinamu trenutno razmatraju opcije koje bi odgovarale i Joeu i Hoffenheimu, ali ipak je sve još daleko od realizacije. Nijemci bi najradije raskinuli ugovor sa Šimunićem, koji traje još godinu dana, ali teško da bi tada prošli baš besplatno. Za Dinamo je, pak, i pet puta manji ugovor od današnjega (oko 2,5 milijuna eura) veliki zalogaj, dakle, da Joe i drastično smanji cijenu mogao bi biti nedostupan.

No, zadnjih dana se može se čuti i riječ “posudba”. Kako, pod kojim uvjetima, ne znamo, ali nešto se šuška, možda je baš to opcija koja će zadovoljiti sve strane.

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 30 apr 2011, 20:59

Napokon prvenstvena pobjeda a da nije 1:0.

Nakon što je Šibenik u 1.poluvremenu promašio penal, točnije Kelava ga je skinuo, u nastavku Dinamo je stisnuo gas i došao do pobjede. Strijelci su bili pomalo zaboravljeni Pedro Morales i Ante Rukavina iz penala
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 01 maj 2011, 00:05

Mada je i ovo trebalo završiti 1-0. Rukavini igrač (stao na gol umjesto golmana koji je dobio crveni) zamalo obranio penal. :D

Kelavi naklon za odlično obranjeni penal.

Usput, navijačka skupina koja prati Dinamo se zove - Purgeri. :mrgreen:
Hayley <3

Rosas7
Kontakt:

Post Postao/la Rosas7 » 01 maj 2011, 21:52

Dinamo slaže momčad za Ligu prvaka: Mamić u Maksimir želi dovesti Papca i Spahića!

slika

Za proboj u Ligu prvaka nužno su potrebna kvalitetna pojačanja, a Dinamo ih je odlučio krenuti tražiti u Montpellieru i Glasgowu

ZAGREB - Kada je Vahid Halilhodžić u četvrtak kimnuo glavom na molbu izvršnog i pristao da odvede Dinamo ususret novoj kvalifikacijskoj avanturi prema Ligi prvaka, mnogima je u Maksimiru pao kamen sa srca.

Ostankom gospodina “kažem ja” udaren je temelj. I to dobar temelj. Krojač je tu, ali za vrhunsko odijelo potreban je još bolji materijal. Ruku na srce, Dinamo ima solidan kadar u svlačionici pod Jugom. Za HNL i više nego dostatan, ali ne možemo biti slijepci pored zdravih očiju. On je ipak “kamilica” za sveti cilj - Ligu prvaka!

- Kažu da stalno pobjeđujem sa 1-0. OK, ali da mi je u momčadi jedan Falcao onda sam siguran da bi svaku utakmicu dobivao 5-0. No, taj Kolumbijac košta 20 milijuna eura, nakon četvrtka čak i dvostruko - povjerio se Halilhodžić u petak.

Svjesni smo kako bi dovesti takvu klasu u grad pod Sljemenom bio pravi “science fiction” i ne zanosimo se iluzijama, ali da se u Dinamu, nakon što su temu trener skinuli s dnevnog reda, radi na pojačanjima, to više nije upitno. Kvaliteta se traži širom Europe, a u Makismiru su se dosjetili pokucati na vrata prestižnih adresa; Montpellieru i Glasgowu! Na radaru Dinama našli su se Emir Spahić i Saša Papac! Za sada ništa službeno, još manje konkretno, ali signali tvrde kako su pipci iz Maksimirske 128 pušteni ovih dana.

- Ako želi, odmah bih ga doveo - bila je reakcija Zdravka Mamića na utakmici Lokomotive i Karlovca kada je netko u loži spomenuo Sašu Papca, lijevog beka Glasgow Rangersa.

Ne znamo je l’ Papac voljan za “come back” na ove naše meridijane, ali činjenica je da ima rezona za takav scenarij. Petogodišnji ugovor istječe mu za dva mjeseca, a kako nema signala da će mu ponuditi novi, čini se da je avantura bivšeg BiH reprezentativca na Ibroxu zaključena. Nogometno znanje Saše Papca je neupitno, baš kao i iskustvo koje je ovaj 31-godišnji rođeni Mostarac stekao u Ligi prvaka. Kombinacija toga dvoje bila bi kao “as na cenera” za Dinamo!

I dok je Saša Papac realna opcija, njegov vršnjak i zemljak Emir Spahić na prvu se čini kao prevelik zalogaj. Možda Papac isključuje transfer Spahića ili obrnuto s obzirom da su obojica iskoristivi na lijevoj strani, ali Spahić može igrati i stražnjeg veznog. Inače, za kapetana BiH postoji određeno zanimanje u Engleskoj. Uostalom, prije dvije godine htio ga je Arsene Wenger, ali Montpellier je tražio ni manje ni više, već 25 milijuna eura na ime odštete. Sada Aston Villa figurira kao prva opcija, ali ne treba podcijeniti moć uvjeravanja Zdravka Mamića.

- Čuo sam da ga traže Englezi, ali siguran sam kako je Spahić svjestan što bi za njega značio dolazak u Maksimir - tvrdi Ćiro Blažević koji ga je imao pod kontrolom tijekom svog boravka na klupi reprezentacije BiH.

- Emir Spahić je definitivno ono što treba ovom Dinamu. Sazrio je igrački i spreman je za najveće domete - bio je kratak “trener svih trenera” koji je pozdravio mogućnost akvizicije polivalentnog defenzivca.

Možda se čini kako su igračke mete poput Saše Papca, Emira Spahića ili Josipa Šimunića kojeg se u posljednje vrijeme često dovodilo u vezu s Dinamom, nedostižne za “modre”, ali postoji računica kojom se vode u Maksimiru.

Ulazak u najelitnije nogometno natjecanje na svijetu donosi desetak milijuna eura što je pola godišnjeg proračuna kluba. No, puno bitnija je valorizacija cijene igrača. Nastup uz melodiju Lige prvaka nabacio bi na cijenu Vrsaljka, Tomečaka i Badelja pokoji milijun eura više. Još ako bi se Dinamu dogodio pokoji Villarreal ili Ajax. Bila bi to berba u svakom smislu!

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.