Rekonstrukcija stadiona u BiH

tu i tamo
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la tu i tamo » 27 mar 2012, 23:59

Avalanche je napisao/la:
Jack777Pott je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Bolje bi im bilo da ulože novac u klub, da takav grad ima barem prvoligaša.

Ne kažem ja da nije lijepo imati funkcionalan i oku ugodan stadion, ali je.bemu, kome graditi ovoliki stadion ako klub nije u entitetskoj/državnoj "eliti".

Inače, može li mi netko reći koji je najlošiji prvoligaški stadion, i to predočiti slikama?
Jedinstvo iz Brckog je na posljednjem mjestu 2.Lige RS, bas sam gledao danas. Nadam se da ce opstat i da ce ulozit pare i uc u Prvu L. RS

A najlosiji Premijerligaski stadione je onaj Kozare

slika

Jos dva jako losa su onaj pod BB i Grbavica. Ima jos losih, al na njima se svako malo na uredjenju radi npr Vrapcici, Tusanj, Pirota, Prijedor.

E jbg pa znaci Gabela ima bolji stadion od nas nidze veze, po meni nas je bolji i od Travnika i od Polica al dobro :)))
pusti ovog Bombermena, samo lupa, ocigledno nije upucen, poredi neke stadione, sa nekim livadama na kojima imaju tribine i tako to... al eto on se nasao da prica, mozes njima, meni ne. (samo skrecem paznju da i ostali vide kakve se ovdje bombe bacaju :lol: , najgore je sto raja koja ne zna , povjeruje.)

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 28 mar 2012, 13:44

Ja nisam nista lose mislio o vasem stadionu, samo sam iznjeo svoje misjenje, al shvatam te, logicno da branis svoje ;). Mozes procitat opet moj post, rekao sam da je stadion pod BB takodjer los, da je Grbavica gora i od vaseg stadiona, da su Vrapcici, Tusanj, Pirota takodjer losi, ovaj zadnji i losiji od vaseg, al oni se nadogradjuju i bit ce normalni koliko toliko. U Prijedoru je mali stadion, al je fin i kad zavrse onu jednu tribinu zadovoljit ce sve uvjete. Gledam tu sliku vaseg stadiona i vidim da se beton raspada, nema sve stolice, a ti poredis s Gabelom koja je tek zavrsila stadion, beton nov, sve stolica osim boksa za gostujuce navijace. Vecina prvoligasa moze samo pozelit onakav stadion. Onakve 2 tribine bi bile dovoljne za sve i jednog Premijerligasa. Mozda nisi upoznat da je stadion dovrsen, mozda mislis da je i dalje na pola rusevina, pa te shvatam ;)
Evo par slika
slika

slika

slika

Stolice s Maksimira :mrgreen:

I Iskreno, svidja mi se taj vas stadion, kao i onaj u Bugojnu, mada ne volim stadione sa samo jednom tribinom. Da ta dva stadiona imaju 2 tako velike tribine bili bi odlicni i imali neki preduvjet da se nekad nadogradi i napravi pravi veliki nogometni stadion.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 28 mar 2012, 19:02

Pa ova tribina iz Gabele je optimalna za nase lige. Dvije ovakve, ili u vecim gradovima i za klubove sa vise navijaca cetri ovakve tribine, plus barem dvije od njih natkriti..I TO JE TO. 8-)

Kamo srece da svi klubovi teze ka ovakvom rijesenju infrastrukturnih problema.

Vecina ce i morati razmisljati o ozbiljnim radovima na stadionia jer vec od slijedece sezone se jos poostrava kriterij vezan za to.

Avalanche
Kontakt:

Post Postao/la Avalanche » 28 mar 2012, 20:52

Ta slika naseg stadiona je prilicno stara i loseg kvaliteta pa izgleda kao da se raspada, ima tu jos nesto malo vise stolica, ma evo slika :)

slika

p.s. u gorenjm djelu slike vidi se stadion od FK Obradovca :)

mnogo_smo_jaki
Kontakt:

Post Postao/la mnogo_smo_jaki » 28 mar 2012, 23:02

Avalanche je napisao/la:Ta slika naseg stadiona je prilicno stara i loseg kvaliteta pa izgleda kao da se raspada, ima tu jos nesto malo vise stolica, ma evo slika :)

slika

p.s. u gorenjm djelu slike vidi se stadion od FK Obradovca :)

Ma samo postaviti stolice i to je super stadion za naše uslove ;) A jednog dana samo "kopirati " takvu tribinu i na istok i bog da vas vidi...veće i ne treba 8-)
GLUPOM ČOVJEKU NEMA SMISLA OBJAŠNJAVATI...

Jack777Pott
Kontakt:

Post Postao/la Jack777Pott » 29 mar 2012, 16:52

http://sportsport.ba/bh_fudbal/jos-nema ... sevu/77558

Još nema novca za zamjenu stolica na Koševu

'Dodao je da Općina planira zamjeniti stolice na zapadnoj tribini stadiona Koševo, ali da su obezbijeđena sredstva za samo 4-5.000 stolica, što je još uvijek nedovoljno.'
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 29 mar 2012, 17:09

Jack777Pott je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/jos-nema ... sevu/77558

'Dodao je da Općina planira zamjeniti stolice na zapadnoj tribini stadiona Koševo, ali da su obezbijeđena sredstva za samo 4-5.000 stolica, što je još uvijek nedovoljno.'

Kanton s ubjedljivo najvecim budzetom u drzavi ne moze da izdvoji novce za 10-15 k stolica.Mozda ocekuju da im Ustikolina,Busovaca,Kalesija kupi iste.
Nema vise :P

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 29 mar 2012, 17:49

flash je napisao/la:
Jack777Pott je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbal/jos-nema ... sevu/77558

Kanton s ubjedljivo najvecim budzetom u drzavi ne moze da izdvoji novce za 10-15 k stolica
.Mozda ocekuju da im Ustikolina,Busovaca,Kalesija kupi iste.
I to se promijeni uskoro . Dosta je KS(jedini region na svijetu ja msm) zivio na racun drugih kantona . U toku je lobiranje za zakon kojim bi kantoni koji "zarade" finansije vecinu istih i zadrzali u budzetu . Ne moram naglasavat' da bi ovim zakonom ZDK im'o 2-3x veci budzet nego ostali kantoni ili ti ga 5-6x veci nego sto je trenutno :)

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 29 mar 2012, 17:59

@fanatic

To bi bilo extra.Onda bi im pokazali kako se prave stadioni bez icije pomoci.

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 29 mar 2012, 18:06

I to se promijeni uskoro . Dosta je KS(jedini region na svijetu ja msm) zivio na racun drugih kantona . U toku je lobiranje za zakon kojim bi kantoni koji "zarade" finansije vecinu istih i zadrzali u budzetu . Ne moram naglasavat' da bi ovim zakonom ZDK im'o 2-3x veci budzet nego ostali kantoni ili ti ga 5-6x veci nego sto je trenutno :)[/quote]

Nije sad da se zelim prepucavati, al realno Tuzlanski kanton ima sigurnoo najveci budzet u BiH a i uz to najveci je kanton, tako da po tom pitanju bi mi napredovali od svih ostalih kantona
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

flash
Kontakt:

Post Postao/la flash » 29 mar 2012, 18:09

fukara87 je napisao/la:I to se promijeni uskoro . Dosta je KS(jedini region na svijetu ja msm) zivio na racun drugih kantona . U toku je lobiranje za zakon kojim bi kantoni koji "zarade" finansije vecinu istih i zadrzali u budzetu . Ne moram naglasavat' da bi ovim zakonom ZDK im'o 2-3x veci budzet nego ostali kantoni ili ti ga 5-6x veci nego sto je trenutno :)

Nije sad da se zelim prepucavati, al realno Tuzlanski kanton ima sigurnoo najveci budzet u BiH a i uz to najveci je kanton, tako da po tom pitanju bi mi napredovali od svih ostalih kantona[/quote]

Ali mi najvise izvozimo iz BiH.Niko kao mi ;) Da ne spamamo vise ja se samo nadam da ce to proci :D

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 29 mar 2012, 18:35

flash je napisao/la:
Ali mi najvise izvozimo iz BiH.Niko kao mi ;) Da ne spamamo vise ja se samo nadam da ce to proci :D
Najači je vaš kanton pa naš, dva kantona koji najviše daju državi, a od nje nikake koristi nemaju, mi pogotovo :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 29 mar 2012, 19:02

fanatic je napisao/la:
I to se promijeni uskoro . Dosta je KS(jedini region na svijetu ja msm) zivio na racun drugih kantona . U toku je lobiranje za zakon kojim bi kantoni koji "zarade" finansije vecinu istih i zadrzali u budzetu . Ne moram naglasavat' da bi ovim zakonom ZDK im'o 2-3x veci budzet nego ostali kantoni ili ti ga 5-6x veci nego sto je trenutno :)
Ako se ovo desi nikad više neću pjevati ništa kontra Sarajeva, neću imati razloga. :)
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 29 mar 2012, 23:14

Vezano za ovu pricu gore oko stadiona Kozare.Iskreno i po mome ukusu on je najlosi od svih u PL.Naravno govorim po onome sto vidim sa slika jer nisam bio na njemu.Mnogo lepse mi izgledaju i stadion u Gabeli i onaj u Travniku.Iskreno uz ovakvu "atletsku" meni ovaj stadion vise lici na hipodrom nego na fudbalski teren,ali opet kazem mozda je potpuno druga stvar uzivo. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

old

Post Postao/la old » 29 mar 2012, 23:36

$ у $ $ ' / ", него на овој ?. % " & / & на ?.
Ова ? " је $ " $ " & $ је $ са врха ?, јер је & ?. & 3000 $ ' ? са стране ' % " & 2000 $.
А & пута је ? " " " & 500 ', на & ' " ?, " & је $...
Ех, $ су & све - " у ? ...
& &-¥ & СФРЈ 1988., " " 2011., $ & 2010.
& &-(" ? ") - " Европе 1976., $ & " 1991., 7 пута " СФРЈ, 10 пута ¥ & СФРЈ, 2пута ¥ & "
& &-" " 2000.

Vamos
Kontakt:

Post Postao/la Vamos » 30 mar 2012, 00:48

flash je napisao/la:

Kanton s ubjedljivo najvecim budzetom u drzavi ne moze da izdvoji novce za 10-15 k stolica.Mozda ocekuju da im Ustikolina,Busovaca,Kalesija kupi iste.
Kada si vec potegao tu pricu, a zasto ne razmislis sta taj kanton sve finansira?

Sta mislis ko daje najvise novca za reprezentaciju u kosarci, rukometu..ko placa reprezentaciju u sahu, sjedecoj odbojci..ko daje najvise novca za reprezentacije u karateu, dzudou, boksu... itd. itd. Sigurno to nije ni drzava ni federacija, raspitaj se koliko za sve to adje direktno kansot Sarajevo. E onad nije ni cudo sto taj isti kanton neam dovoljno novca i za klubove koji imaju sjediste u tom kantonu.

Razmisli malo prije nego sto pocnes sa komentarima koji su zasnovani cisto na netrpeljivosti prema glavnome gradu ;)

I naravno ne branim ovu vlast u kantonu jer sigurno je da bi vise mogli da daju i Sarajevu i Zeljeznicaru i za renoviranje Koseva i Grbavice, ali je ocito da su prioritete poredali u drugom smijeru, i ad im je prioritetnije finansirati cijeli spektar raznih reprezentacija, narocito u sportovima koji i nisu toliko masovni u nasoj zemlji, a nikada nebi vidjeli bilo koje od evropskih takmicenja da bas ovaj kanton ne da dosta novca za to.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 30 mar 2012, 11:31

VolimTz je napisao/la:
fanatic je napisao/la:
Ako se ovo desi nikad više neću pjevati ništa kontra Sarajeva, neću imati razloga. :)
Jest da je off ali molim te odgovori mi kako to KS živi na račun drugih, misliš da bi Zapadnohercegovčki kanton, Hercegovačko-neretvanski ili recimo Zapadnobosanski ( Kanton 10 ) pristali davati pare Kantonu Sarajevo. Po kojem osnovu ili zakonu drugi kantoni finansiraju Kanton Sarajevo ?! Uzmi samo primjer Zeničko-dobojskog kantona, tom kantonu pripada grad Visoko i njegova okolina, a po svim parametrima i kao prirodna cjelina Visoko bi trebalo pripadati sarajevskom kantonu ;) Uzmi zatim primjer Goražda koje ne pripada KS, a od tog kantona redovno dobiva finasijsku pomoć kako to objasniti ? I manite se šuplje vrijeme komunizma je prošlo kad su sve zarađene pare išle u centralu ( Beograd ) pa se onda ponovo raspoređivale. Jedan nešto bezveze lupi, a ostali kao ovce se nadovezuju, mislite prije nego nešto napišete !!!
I još jednom izvinite na offu.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 mar 2012, 13:30

Evo još jedan off.

Ne postoji nikakav Zapadnobosanski kanton. Postoji Hercegbosanski kanton/županija, Livanjski, ili Kanton 10.
Hayley <3

RK Gradacac
Kontakt:

Post Postao/la RK Gradacac » 30 mar 2012, 14:16

badblueboylivno je napisao/la:Evo još jedan off.

Ne postoji nikakav Zapadnobosanski kanton. Postoji Hercegbosanski kanton/županija, Livanjski, ili Kanton 10.
Ne politiziraj!
010 ISN'T JUST A CODE

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 30 mar 2012, 14:49

Odlična vijest iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH, ekskluzivno saznaje ****.ba. Stadion Bilino polje u Zenici do početka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Brazil 2014“ imat će novi, sjajan travnjak.

„Raspisan je tender za izvođača radova, te ćemo uskoro znati ko će praviti novi travnjak ispod kojeg će biti električno grijanje. Shodno tome, stadion će ispunjavati sve uslove iz rigoroznih kriterija UEFA na osnovu kojih će se moći igrati i evetualne utakmice grupne faze Lige prvaka i Evropa liga. Ono što je posebno bitno jeste da će travnjak biti novi i izuzetno dobar, kao i da neće biti problema za odigravanje utakmica naše reprezentacije i onda kada vremenske prilike ne budu povoljne u ovom gradu BiH“, rekao je Nihad Hodžić, ekspert za infrastrukturu N/FS BiH, naglasivši:

„Radovi će početi odmah nakon okončanja Premijer lige BiH i trajat će 45 dana. Dakle, u Zenici ćemo imati odličan travnjak na veoma dobrom stadionu. To je dokaz da ljudi u ovom gradu rade odlično i da bi se na njih trebale ugledati drugi gradovi u ovoj zemlji“.

Što se tiče izgradnje Sportskog centra N/FS BiH u Zenici Hodžić je istakao da bi njegovo svečano otvaranje trebalo biti upriličeno najkasnije do kraja ove godine.
#samoČelik

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.