Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Sveti
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Sveti » 30 maj 2026, 17:45

DamirT je napisao/la:
30 maj 2026, 16:21
Atlanta je napisao/la:
30 maj 2026, 16:15
Kako bi Rahimic i Pjanic legli ovoj ekipi sad ko budali samar.

Necu da previse kakim, ali vezni red nam je najslabija karika godinama vec.

Catovic, Busuladzic, Topalovic, Licina daj Boze :pray:
Ma izletit ce neko u narednom periodu. Brine me jos pozicija lijevog beka. Seo kad ode, ostajemo na Mujakicu i Burnicu, s obzirom da Karica ocigledno ne mirise.
Nasa veza je specificna jer defacto igramo 424, gdje na prostoru od 40 metara izmedju stopera i napada stoje samo nasa dvojca vezista. Jos kad tome dodas i cinjenicu da je sunjic s loptom na vi, a da tahir jednostavno nema kvalitet za ovaj nivo, izgledamo vrlo anemicno i impotentno u gradnji napada. Mi s njima dvojcom mozemo igrati jedino da preskacemo igru i igramo na dva targetmana koji ce onda spustat loptu na krila, kako smo otprilike do sad najefektnije i igrali. Nasa krila i bekovi bi bila znatno opasnija sa znalcima na sredini terena, ali sta je tu je. Za sad mislim da Basic jako dobro igra, dosta je dinamicniji od tahira i mislim da mora biti u pocetnoj postavi.

Lijevi bek nam skripi, ali uglavnom jer su koline zamjene dva igraca upitnog kvaliteta na toj poziciji. Da imamo Karica koji je daleko kvalitetniji od obojce mislim da bi nam percepcija bila kudikamo drugacija, ali da, moraju se iznaci neka rjesenja za te pozicije nakon sp
naprijed rejal

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 30 maj 2026, 17:54

S obzirom da je ovaj SŠ došao sa dugoročnim planom, mislim da se odnos prema Baždaru uklapa u taj koncept. Izabrao nas je pored Srbije, ne zaslužuje da bude na spisku trenutno ni sekunde, ali ipak ide na Svjetsko. Nadam se da to igrači poput Hadžimujovića vide, pa se odluče za našu reprezentaciju.

MostarNeretva
Kontakt:

Post Postao/la MostarNeretva » 30 maj 2026, 17:55

Atlanta je napisao/la:

Dolaskom Mahmica on ce pokriti Pjanicevu poziciju.

Ovoj repci fali jedan Besic, sprinter svjetsog top nivoa , zbog tog nedostatka mi nemamo sanse protiv top ekipa jednostavno nemamo nikoga ko moze zaustaviti brze igrace. Dedic donekle al ni blizu ono sto je radio Besic.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 30 maj 2026, 18:31

MostarNeretva je napisao/la:
30 maj 2026, 17:55
Atlanta je napisao/la:

Dolaskom Mahmica on ce pokriti Pjanicevu poziciju.

Ovoj repci fali jedan Besic, sprinter svjetsog top nivoa , zbog tog nedostatka mi nemamo sanse protiv top ekipa jednostavno nemamo nikoga ko moze zaustaviti brze igrace. Dedic donekle al ni blizu ono sto je radio Besic.
Mahmić trenutno nije taj igrač,hoće li se razvijati u tom pravcu, vidjećemo. On se svakako prvo mora dokazati da je uopšte kvalitet. Bešić je jedno godinu dana bio dosta dobar igrač,svjetski top nivo nikada. Ako izuzmemo.tu godinu,godinu i po,Šunjić je vjerovatno bolji.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ghuraba, Goalgetter, Google [Bot], LeCoq, Normus90, Shevko, Soli, TefalTava i 76 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []