FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jestamaji
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jestamaji » 09 maj 2015, 21:33

neznam kad sam se ovako radovao derbiju :D
biće to jedan od većih derbija :thumbup:

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 09 maj 2015, 21:34

Uspjesno smo rijesili vrlo vaznu utakmicu. I to je to. Nema potrebe da rondamo na navijace,igrace i klub Velez. Nista danas nije bilo pretjerano lose s njihove strane. Odnosno,nista sto nije postalo uobicajeno na nasim stadionima. Na terenu je uglavnom bilo u granicama korektnog. Par preostrih startova sudija je adekvatno sankcionisao i to je to.
Svi igraci su zdravi poslije utakmice. Tri kartona imaju Zeljkovic i Kokot. Sutra Memija i Dzenis idu na pripreme repretentacije i to je definitivno. Za Amira su popustili ali ova dvojica idu.
Sve i svi se moramo okrenuti srijedi i utakmici sa Mladosti. Napeti se iz petnih zila svi za bilo kakvu pobjedu. Nauciti dobro lekciju na primjeru Zrinjskog. Nadam se da je ovo danas dobar znak kad je jug u pitanju. Svima nam je utakmica u srijedu veliki test. Po meni je to vaznija utakmica od one koja slijedi nakon nje.
Eh sad,ambicije...Hajmo i dalje biti realni,biti na zemlji,svjesni nase situacije. Plasman na trece mjesto bi bio podvig za nas klub. Al bas. Sa ekipom koju smo skuckali od igraca koji su izasli iz omladinskog pogona u zadnjih par godina,ili su jos u omladinskom pogonu. Zatim od nekih solidnih premijerligaskih igraca cije vrijednosti su ocigledno dobro procijenjene i uklopljene u cjelinu.
Dakle,stvarno nemamo pravo sad razmisljati o tituli. Jos smo miljama daleo i od treceg mjesta. Imamo samo cetiri boda vise od cetvetog,a u igri jos 12 bodova. Ovo nije pila naopako,vec realnost.
Ovo takodje nije pesimizam,vec realnost. Ne mislim ja da mi ne mozemo i do titule,ali naprosto nije vrijeme da gledamo tako daleko. Nikako. Nista dalje od srijede i naredne utakmice.
Hajmo probati biti skromni,ozbiljni i odgovorni. Cini mi se da se upravo tako ponasaju nasi igraci i rukovodstvo kluba. Trebamo ih slijediti i dati im maksimalnu podrsku do kraja.

rodom s Mejtaša
Kontakt:

Post Postao/la rodom s Mejtaša » 09 maj 2015, 21:34

To je to Dino majstore. Često pomislim na tebe, nema te.

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 09 maj 2015, 21:42

FKZ1921 je napisao/la:Uspjesno smo rijesili vrlo vaznu utakmicu. I to je to. Nema potrebe da rondamo na navijace,igrace i klub Velez. Nista danas nije bilo pretjerano lose s njihove strane. Odnosno,nista sto nije postalo uobicajeno na nasim stadionima. Na terenu je uglavnom bilo u granicama korektnog. Par preostrih startova sudija je adekvatno sankcionisao i to je to.
Svi igraci su zdravi poslije utakmice. Tri kartona imaju Zeljkovic i Kokot. Sutra Memija i Dzenis idu na pripreme repretentacije i to je definitivno. Za Amira su popustili ali ova dvojica idu.
Sve i svi se moramo okrenuti srijedi i utakmici sa Mladosti. Napeti se iz petnih zila svi za bilo kakvu pobjedu. Nauciti dobro lekciju na primjeru Zrinjskog. Nadam se da je ovo danas dobar znak kad je jug u pitanju. Svima nam je utakmica u srijedu veliki test. Po meni je to vaznija utakmica od one koja slijedi nakon nje.
Eh sad,ambicije...Hajmo i dalje biti realni,biti na zemlji,svjesni nase situacije. Plasman na trece mjesto bi bio podvig za nas klub. Al bas. Sa ekipom koju smo skuckali od igraca koji su izasli iz omladinskog pogona u zadnjih par godina,ili su jos u omladinskom pogonu. Zatim od nekih solidnih premijerligaskih igraca cije vrijednosti su ocigledno dobro procijenjene i uklopljene u cjelinu.
Dakle,stvarno nemamo pravo sad razmisljati o tituli. Jos smo miljama daleo i od treceg mjesta. Imamo samo cetiri boda vise od cetvetog,a u igri jos 12 bodova. Ovo nije pila naopako,vec realnost.
Ovo takodje nije pesimizam,vec realnost. Ne mislim ja da mi ne mozemo i do titule,ali naprosto nije vrijeme da gledamo tako daleko. Nikako. Nista dalje od srijede i naredne utakmice.
Hajmo probati biti skromni,ozbiljni i odgovorni. Cini mi se da se upravo tako ponasaju nasi igraci i rukovodstvo kluba. Trebamo ih slijediti i dati im maksimalnu podrsku do kraja.
:tokralju: :tokralju:
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseeMourinho » 09 maj 2015, 21:44

Bravoooo momciii :clap:

ŽELJOOOOOO

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 09 maj 2015, 21:46

@rodom s Mejtasa
tu sam prijatelju,pratim redovno ali ne komentarisem puno,volim ovu djecu pa kako god odigraju,halalio bih jos pet sezona bez titule ako bi svake godine ibacivali po jednog Rijada,Kerima,Amira i Dzenisa.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 09 maj 2015, 21:46

Peterski je napisao/la:A nemojte ono zvati groblje. OK tuta i sta sve ne, al groblje nije OK.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Upravo. Mnogo hrabrih ljudi je gore sahranjeno. Ne igrajte se sa time.
Sport je lijek za tijelo i duh.

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 09 maj 2015, 21:51

Sta god bilo na kraju ja sam ponosan na nasu djecu. Bit ce titula sa ovom generacijom.

RobertoBaggio
Kontakt:

Post Postao/la RobertoBaggio » 09 maj 2015, 21:56

ceze je napisao/la:
RobertoBaggio je napisao/la:Red je malo Bogdanovića da pohvalimo. Pojedinačno, jedan od najzaslužnijih što smo uzeli zadnjih 6 bodova. Protiv Borca nas spasio u onoj situaciji kad je Hasanović pogodio sudiju, pa na kraju utakmice zabio za pobjedu; danas odlična intervencija nekad oko 60. minute, kada je u zadnji čas izblokirao šut, i onda opet gol na kraju. :thumbup:
Mislim da je Kosorić tad spasio gol protiv Borca, ali nebitno, slažem se u svakom slučaju.
Daleko bolji igrač nego na proljeće.
E, provjerio sam mahsuz prije nego što sam to napisao. Kosorić je tu ispao, a Bogdanović je prvo izblokirao jedan šut, pa onda stigao izbiti loptu nakon drugog šuta.
FK Željezničar 1921

IvanOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvanOsim » 09 maj 2015, 22:01

Sta reci nakon ovakve tekme.. pohvale na racun svih igraca, od sadikovica, nuspahicaa, hasanovica, begannovica, sjajnih stopera, jednostavno svi su zasluzni za ovaj uspjeh.. navijaci moraju navijati u srijedu jer previse smo odmogli nasem klubu s tom sutnjom, jednostavno to ne bi zelio ni mirza.. sto se tice ciljeva prosle godine smo imali 5 bodova prednosti 5-6 kola prije kraja i na kraju znamo kako je zavrsilo, tako da treba ici od utakmice do utakmice da se evropa osigura sto je najvaznije.. sto se tice navijaca veleza i navijanja, mislim da je sve bilo u sportskom duhu, kad se samo sjetim da smradovi spominju markale i slicno, meni je bilo sasvim ok ovo danas navijanje i naboj... benjo se vraca, beganovic i memija idu, trebalo bi biti ovo dobro protiv mladosti s tim da bi ja umjesto zeljkovica benju stavio, umjesto beganovica sadikovica, jest da nam na klupi niko ne ostaje al jbg...marijan Se mislim mora cuvati nekog glupog kartona..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 maj 2015, 22:07

kad je uspio benju vratiti u život, možda i drug varea zaslužuje neku zadnju šansu.

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 09 maj 2015, 22:10

Što se tiče utakmice danas, dosta dobro, malo je u drugom po0luvremenu bilo problema sa snagom, ali dobro. Anolović OK. Odbrana dosta dobro, sviđa mi se što izlaze visoko tako da je puno lakše veznim igrati defanzivu (možda Mulalićevih ruku dijelo), Vezni red jako dobro, Eldar je naš najbolji vezni igrač i bez njega ne bi bilo isto. Amir dosta dobar, dok su bočni vezni igrači stizali pozatvarati sve sa strane u prvom poluvremenu, dok je u drugom to bilo za nijansu lošije. I sad ono štop niko do sad nije napisao u raznoraznim analizama, a radi se o sljedećem: Bajić i Dženis vrše takav pritisak na protivničke stopere da je Velež u pojedinim momentima izgledao smiješno. Sve ovo izgleda jako, jako dobro. Što se tiče Veleža, ništa ni sa čim. Igrač broj 10 je trebao dobiti drugi žuti u 60. minuti, takođe onaj sa frizuricom (broj 9 čini mi se) trebao je dobiti minimum 5 žutih zbog prigovora. Generalno su Komunjare pokušale na sve načine da danas otmu, ali nikakve šanse nisu imali (možda su i imali kakve premije, recimo od Zrinjskog, jer bi im komšije(susjedi) mogli ostati bez eUrope. Sad pobjediti Obarsku i onda bez imperativa odigrati što ljepše derbi, pa ko pobjedi.

KLIS
Kontakt:

Post Postao/la KLIS » 09 maj 2015, 22:24

Treba pohvaliti Anesa Nuspahića, koji je asistirao Jasminu za go. Dosta smo ga spominjali ovdje i nadam se da će nakon ovoga dobijati više prilika. :)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 maj 2015, 22:25

pa ako su izmjene odraz nečega, u sljedećoj će vjerovatno morati na jedno od krila.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 maj 2015, 22:26

Ja odgovorno tvdim da bi mi pojeli pitare kad bi u derbiju ponovili igru kao protiv Zrinjskog i Slavije.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 09 maj 2015, 22:27

posto mi je nesto krvario racunar zadnjih 15 minuta utakmice, moze li mi iko reci, jel iko osim bogdanovica dobio zuti karton i koje su izmjene (osim sadikovic-hadziahmetovic) u kojim minutama jos bile kod nas?

hvala unaprijed :D
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 maj 2015, 22:27

na to se ne može računati. ali, kad se sve sabere i oduzme, mi smo u ovoj polusezoni najviše odigrali, što govori i bodovni saldo.

champions1921

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la champions1921 » 09 maj 2015, 22:28

KLIS je napisao/la:Treba pohvaliti Anesa Nuspahića, koji je asistirao Jasminu za go. Dosta smo ga spominjali ovdje i nadam se da će nakon ovoga dobijati više prilika. :)
S obzirom da, čini mi se, nema Kokota i Zeljkovića u sljedećem kolu Anes bi mogao dobiti priliku da zaigra od početka..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
BUDI ŽELJO !!!

Željooooo
Kontakt:

Post Postao/la Željooooo » 09 maj 2015, 22:30

ChWilla je napisao/la:kad je uspio benju vratiti u život, možda i drug varea zaslužuje neku zadnju šansu.
Za Vareu mislim da nažalost nema spasa, njemu jedino Bog može pomoći, nakon što mu istekne ugovor ide iz Želje, ne znam ko mu je menadžer i da li uopšte ima menadžera ali ako pronađe ekipu koja ce placati rekreativca i šetanje po terenu covjek je na konju, meni je žao njegovog talenta, stvarno zna sa loptom al jbg šta ti to vrijedi kad 10 minuta ne možeš da trcis cak ni u ovoj našoj ligi..
Zeljo mi je kao mater i otac, krvno smo vezani! Da je u sedmoj ligi i da igra najdosadniji fudbal na svijetu - to je moj tim i ja sam uz njega. Ove evropske timove biram po ukusu, nesto kao curu. Kad mi dojade mogu ih odyebat i trazit novi tim.

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 09 maj 2015, 22:31

jovanmaksimovic je napisao/la:posto mi je nesto krvario racunar zadnjih 15 minuta utakmice, moze li mi iko reci, jel iko osim bogdanovica dobio zuti karton i koje su izmjene (osim sadikovic-hadziahmetovic) u kojim minutama jos bile kod nas?

hvala unaprijed :D
Izvoli druze! :)

slika
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 46 gostiju.