Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Drape
Kontakt:

Re: Mlade selekcije BiH - Kosarka

Post Postao/la Drape » 08 avg 2018, 14:23

mirsad993 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Garic, Predic, Kelecevic i ostali su 96. godiste i nisu bili dio te ekipe koja je zauzela 4. mjesto na EB. Meni je ta generacija juniora od prije 3 godine najjaca od svih nasih ikad. Svi oni se jos uvijek bave kosarkom i imaju priliku da zive od nje, jedino ne znam dokle su Alija Piric i Miljan Saric dogurali. Za njih je vjerovatno A1 liga plafon.
Spojio sam zato što su te dvije godine bile slične i zaista dobre kad se gleda kvalitet igre ali i rezultatski što da ne a i dobar dio igrača je igrao obje godine i u toj godini prije 4.tog mjesta je bilo dobrih utakmica ,drugi u grupi ako se ne varam dobili Tursku (domaćina tad) sa Srbijom egal do zadnjeg minuta itd. Pa ljudi pričaju kao da su to bili izvanredni talenti a ti kažeš dobro je svi i dalje zarađuju od košarke pa neće valjda od boćanja, imaju oni godina ko je od njih dosegao ABA ligu nivo makar da ne pričam dalje.
Prije nego što sad počnete pisati da su Musa i Atić sami igrali tu da ovi i kao nisu bili nešto, prisjetite se Čamparine trice za produžetak, Sikiraševih roli, ili pak trice Aleksića za vodstvo 40tak sekundi do kraja protiv Španije u qf ,Durmine blokade u sljedećem napadu itd gdje ne bi poslije došlo do toga što je došlo a to su titula odnosno ulazak u polufinale.
Poenta je da tim kao tim nije bio tad jači od ovih godina kakve imamo, jednostavno je bila možda drugačija atmosfera, više se vjerovalo, jer i tad je bilo izgubljenih gdje ne prenesemo loptu, problema sa šutom za tri, skokova ali opet nekako držao se egal a ovo sad nakon prve četvrtine gdje primimo 30+ postane nezanimljivo. Ja tu bruku ne mogu da pravdam i kažem dobro je makar nema Haruna više ali zato ima ljudi koji odvode djecu da igraju za druge selekcije selektor prvi, ima savez koji pusti djecu da sama borave u hotelu itd ali uz sve to da smo mi ostali u A diviziji ili odigrali koju lijepu utakmicu ja im ništa ne bih rekao jer sam zadovoljan igrom na parketu a ovako ovo pravdati i zatvarati oči može samo neko ko ima lični interes neki od toga ili neko ko toliko mrzi Haruna :bih:

Nije generacija 2000. neuspješna jer nema Nurkića, Atića ili Musu, već što nema Haruna!

Navijači su krivi jer nisu pratili Haruna!

Poslije Haruna, potop!

Dođe Harun, pobjedi Harun, ode Harun!

Ko ne voli Haruna, ne voli ni ljude!

Svi su podjednako zaslužni za uspjeh reprezentacije, samo je Harun zaslužniji od drugih!

basket3
Kontakt:

Post Postao/la basket3 » 08 avg 2018, 14:32

I glupost je uporedjivati nas sa KS Srtbije, KS Hrvatske i ostalih sve dok mi budemo imali KS Herceg Bosne, KS Republike Srpske i KS BiH jer je to nas kamen spoticanja, ali sta ces kakvo drustvo tako i sve ostalo. Rekoh politika je zasrala kosarku. A djecu koja dodju i igraju uvijek cu podrzati.

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 avg 2018, 14:45

basket3 je napisao/la:I ako cemo pravo, Drape je 100 % u pravu i nista manje te nije uvrijedio nego sto si ti mene, ali sve ok, idemo dalje :)
Kralju ja ti se izvinjavam evo ako si se našao uvrijeđen kad sam rekao "onaj gore" ,a upravo zato što i ja navijam i bodrim ih i što sam plakao kad smo protiv Litve prokockali pa ispali, što sam došao ranije na posao da izađem 15 do 4 da mogu stići do pola 5 eventualno kući da gledam u18 protiv Francuske (žene) baš zato ne mogu da klimam glavom i da kažem dobro je ovo ovako, Srbija prvak u18 ,Hrvatska viceprvak u20 i svako ljeto od njih neko osvoji nešto skoro ,znači Balkan je talentovan za košarku tj Juga bivša ne može me niko ubijediti da i naši igrači nisu talentovani ko komšije uostalom vidjeli smo da možemo vidjeli smo kako to treba ići i upravo zato što to doživljavam tako kako doživljavam me boli kad gubimo od Ukrajine, Finske

basket3
Kontakt:

Post Postao/la basket3 » 08 avg 2018, 14:55

"Jedan od glupljih postova koje sam ikad procitao na ovom forumu."
Kao sto vidis nije stvar u onaj gore.
Nije bitno, dobro je da volis kosarku i da "gines" za nesto bolje, samo malo dublje pogledaj i analiziraj. KS Hr i KS Srb, kao i u ostalim sportovima u dobra doba zive od nasih igraca, ali nisu krivi igraci, rekoh ti politika najvise i onda sitni car ovih oko saveza i ostalih. Pozdrav i nema potrebe za izvinjavanjem.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 08 avg 2018, 15:00

mirsad993 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Garic, Predic, Kelecevic i ostali su 96. godiste i nisu bili dio te ekipe koja je zauzela 4. mjesto na EB. Meni je ta generacija juniora od prije 3 godine najjaca od svih nasih ikad. Svi oni se jos uvijek bave kosarkom i imaju priliku da zive od nje, jedino ne znam dokle su Alija Piric i Miljan Saric dogurali. Za njih je vjerovatno A1 liga plafon.
Spojio sam zato što su te dvije godine bile slične i zaista dobre kad se gleda kvalitet igre ali i rezultatski što da ne a i dobar dio igrača je igrao obje godine i u toj godini prije 4.tog mjesta je bilo dobrih utakmica ,drugi u grupi ako se ne varam dobili Tursku (domaćina tad) sa Srbijom egal do zadnjeg minuta itd. Pa ljudi pričaju kao da su to bili izvanredni talenti a ti kažeš dobro je svi i dalje zarađuju od košarke pa neće valjda od boćanja, imaju oni godina ko je od njih dosegao ABA ligu nivo makar da ne pričam dalje.
Prije nego što sad počnete pisati da su Musa i Atić sami igrali tu da ovi i kao nisu bili nešto, prisjetite se Čamparine trice za produžetak, Sikiraševih roli, ili pak trice Aleksića za vodstvo 40tak sekundi do kraja protiv Španije u qf ,Durmine blokade u sljedećem napadu itd gdje ne bi poslije došlo do toga što je došlo a to su titula odnosno ulazak u polufinale.
Poenta je da tim kao tim nije bio tad jači od ovih godina kakve imamo, jednostavno je bila možda drugačija atmosfera, više se vjerovalo, jer i tad je bilo izgubljenih gdje ne prenesemo loptu, problema sa šutom za tri, skokova ali opet nekako držao se egal a ovo sad nakon prve četvrtine gdje primimo 30+ postane nezanimljivo. Ja tu bruku ne mogu da pravdam i kažem dobro je makar nema Haruna više ali zato ima ljudi koji odvode djecu da igraju za druge selekcije selektor prvi, ima savez koji pusti djecu da sama borave u hotelu itd ali uz sve to da smo mi ostali u A diviziji ili odigrali koju lijepu utakmicu ja im ništa ne bih rekao jer sam zadovoljan igrom na parketu a ovako ovo pravdati i zatvarati oči može samo neko ko ima lični interes neki od toga ili neko ko toliko mrzi Haruna :bih:
Ti pises post meni i branis Mahmutovica, a ja ga dosad uopste nisam spomenuo. Nego, hajde da krenem redom. Izmedju generacija '96. i '97. je ogromna razlika. Gdje su sad Pilavdzic, Smajlovic, Predic, Garic i ostali? Od svih njih, samo je Lazic napravio nesto i Polutak moozda napravi nesto. Vecina ostalih nece moci dobaciti ni do lige 12, ako uopste ostanu u kosarci. Ista takva ce recimo biti i ova generacija '00., gdje imas Matkovica i Ilica za eventualno neki aba nivo, a vecina ostalih ce vjerovatno propasti. Na prvenstvu koje je igrala ova '96. generacija, dominirali su prvenstveno Atic, a zatim Aleksic, Djedovic i Polutak (dakle, skoro svi su '97. godiste). Oni su na kraju jedva nekako izborili opstanak.

Sto se tice Haruna, ja mislim da je on ubjedljivo najnamazaniji tip od svih koji su zadnjih godina bili u savezu, a lopov je haman svaki od njih (osim mozda Barbarica). Poenta je u tome da je Mahmutovic znao manipulisati masama i imao je pricu koja je kod vecine palila. Naravno, to je prolazilo kod ljudi koji samo povrsno gledaju i koji se bas i ne razumiju u kosarku i tu situaciju u savezu. Covjek je bukvalno cmizdrio na pressicama, govorio kako ce upravo ovu Aticevu generaciju izbaciti s prvenstva jer nemaju 10 hiljada za kotizaciju, a tamo je sebi hladno uzimao mnogo vece pare od sponzora i svega gdje se mogao ugraditi. Medjutim, cinjenica je i da se on daleko najvise trudio od svih njih koji su bili u savezu zadnjih 7-8 godina. Covjek je pokusavao na sve moguce nacine da privoli tu djecu da dodju pod nasu zastavu i znao je u po dana i u po noci ko od njih gdje igra od U14 do seniora. Sad imamo situaciju da ovi bolidi na celu saveza pozivaju neke poluamatere, a nisu ni pokusali pozvati ljude koji stvarno imaju kvalitet i koji bi nam bili od koristi (ako uopste znaju za njih). Harun je imao rezultate iza sebe i to stoji, ali cinjenica je i da imao srece s Jusufom, Dzananom i Sparsima, koji su se u tim godinama ravnopravno nosili sa svim najjacim ekipama Evrope u juniorskom uzrastu, a sad nisu ni blizu tog nivoa. Sto se tice trenera, ne moze se osporiti ni da je u njegovo vrijeme izbor tih ljudi bio nekako bolji i logicniji i da se on generalno vise zanimao za te mladje selekcije. Sad imamo situaciju da glupan Dzidic samovoljno izbaci najboljem juniora drzave i da mi zbog toga ostanemo bez A divizije, a Kovacevic nakon ispadanja izjavi:
S organizacijske strane, ekipi ništa nije falilo, imali su dobre uvjete za rad. Što se toga tiče, miran sam. Sve ostalo nije odgovornost kancelarije Saveza. Stručni savjet je birao selektore, a oni svoje saradnike i igrače. U stručni dio niko se nije miješao.

Njemu je žao što su juniori na EP-u nastupili bez ponajboljeg igrača Kenana Kamenjaša, kojeg je Džidić dan prije putovanja izbacio iz tima zbog navodne nediscipline.

- Sve do posljednjeg incidenta Džidić nam nije rekao da je imao bilo kakav problem s Kamenjašem. Ako je zaista ranije bilo problema, kao što sada tvrdi, to sam morao ranije znati da bismo pokušali riješiti situaciju.
Poenta je da meni ne valjaju ni oni prije, a ni ovi sad. Ti kao dao hoces da kazes da je Mahmutovic cvjecka, a daleko je od toga sigurno. S njim na celu smo imali bolje rezultate i nekako se cijela nacija vise zanimala za kosarku. E sad, da je sve to do njega - definitivno nije, ali da je i on imao odredjenog udjela u tome - definitivno jeste. Ovako nam se postepeno gasi sve sto imamo od kosarke, ali ja sam ubijedjen da bi se ugasilo i da je on trenutno tu. Bilo bi mozda malo bolje, ali to je neznatna razlika. Razlog je sto vise nema Nurkica, Atica i Muse, koji su bili toliko dominantni da su i sami mogli izboriti opstanak u A divizijama. Harun bi se povukao odmah cim bi vidio da rezultate vise ne mozemo praviti, jer su njemu ti rezultati bili glavni adut i maska da prikrije ono sto iza paravana radi. On tu sigurno nije bio zato sto voli ovu drzavu i njene stanovnike, vec zato sto je vidio idealnu priliku da svrne sebi dobre pare. Dokaz za to je i ovo nedavno povlacenje iz KK Bosne, jer je vidio da njega tu nema nigdje, a taj brod je svakako vec uveliko potonuo.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 08 avg 2018, 15:38

basket3 je napisao/la:I glupost je uporedjivati nas sa KS Srtbije, KS Hrvatske i ostalih sve dok mi budemo imali KS Herceg Bosne, KS Republike Srpske i KS BiH jer je to nas kamen spoticanja, ali sta ces kakvo drustvo tako i sve ostalo. Rekoh politika je zasrala kosarku. A djecu koja dodju i igraju uvijek cu podrzati.
:tokralju: :salut: :bih:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

mirsad993
Kontakt:

Post Postao/la mirsad993 » 08 avg 2018, 16:09

Ma ja sve je super, sve su nam selekcije u b diviziji prosjek razlike s kojom gubimo je 20 najjaci smo. Treba svima produžiti mandate i nagraditi ih za ove rezultate

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 08 avg 2018, 16:12

Nema razloga za brigu, generacija 2001. je odlična i ekspresno se vraćamo u diviziju A. Biberović i Bratanović su top potenijali u tom uzrastu.

Pip
Kontakt:

Post Postao/la Pip » 08 avg 2018, 16:55

cim je presahao talenat u Sparsima,rezultati svih omladinskih selekcija su na putu prema dole...to je direktna korelacija ...i to je bila neminovnost ma ko sjedio u savezu....jer ko god da je sjedio(a znamo ko je sjedio)dalibor ilic ne bi igrao za nas 90%...isto vazi i za ovih par odbjeglih supertalenata u mladjim godistima koji bi, u nedostatku klase iz Sparsa,obezbjedjivali opstanke

i prije se gubilo po 20-30 razlike u svakoj selekciji koja nija imala musu, atica i nurkica....ispali smo u B diviziju u16 sa povrijedjenim biberovicem
ali haj ti to objasni padobrancima

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 08 avg 2018, 19:00

Oce li se sutra igrati sa Kosovom il ce Fiba biti primorana da nas izbaci sa prvenstva ( iako smo domacini ) ? :D :D
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 08 avg 2018, 23:02

Bassha je napisao/la:Oce li se sutra igrati sa Kosovom il ce Fiba biti primorana da nas izbaci sa prvenstva ( iako smo domacini ) ? :D :D
Pronaći će se sigurno način da se to rapidno završi u posljednji čas kao i uvijek, ali je zaista sramota. Mislim ti ljudi jesu autsajderi, ali ne mogu ni zamisliti kako se momci osjećaju i šta misle o našoj birokratiji. :crazy:

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 08 avg 2018, 23:27

kovacic je napisao/la:
Bassha je napisao/la:Oce li se sutra igrati sa Kosovom il ce Fiba biti primorana da nas izbaci sa prvenstva ( iako smo domacini ) ? :D :D
Pronaći će se sigurno način da se to rapidno završi u posljednji čas kao i uvijek, ali je zaista sramota. Mislim ti ljudi jesu autsajderi, ali ne mogu ni zamisliti kako se momci osjećaju i šta misle o našoj birokratiji. :crazy:
To Crnadak namjerno momke blokira jer RS nije priznala Kosovo ... a on kofol voli i postuje Ustav BiH i mora sve biti po PS-u ... :puke:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 08 avg 2018, 23:35

Boze sacuvaj. Covjek na vlasti koji radi protiv interesa drzave.Ne msijek.ni pomislit sta bi bilo u drugim drzavama da se tako neko postavi

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 08 avg 2018, 23:37

Hoce li nas izbaciti sa prvenstva sad :facepalm:

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 08 avg 2018, 23:44

MElloo je napisao/la:Boze sacuvaj. Covjek na vlasti koji radi protiv interesa drzave.Ne msijek.ni pomislit sta bi bilo u drugim drzavama da se tako neko postavi

Boli njega k za Bosnom, vazno je da svaki mjesec 5hiljada legne na racun.
Sexy girls are waiting for live chat and discreet adult dating. Join now. https://****.com

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 08 avg 2018, 23:47

Bassha je napisao/la:
MElloo je napisao/la:Boze sacuvaj. Covjek na vlasti koji radi protiv interesa drzave.Ne msijek.ni pomislit sta bi bilo u drugim drzavama da se tako neko postavi

Pa bas on je svoje uradio za Srbiju **** ga se sta ce bit sa bosnom

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 09 avg 2018, 00:31

A kako objasnjavate to sto je nasa kosarka generalno krenula da tone bas kada je garnitura saveza na celu sa Harunom i Dinom otisla? Jel i to slucajno ili sta? :D

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 09 avg 2018, 01:38

MElloo je napisao/la:
Bassha je napisao/la:

Pa bas on je svoje uradio za Srbiju **** ga se sta ce bit sa bosnom

Kad nam fiba sad suspendira sve selekcije zbog supxa :oops: :oops: :oops:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 avg 2018, 07:54

remA1 je napisao/la:A kako objasnjavate to sto je nasa kosarka generalno krenula da tone bas kada je garnitura saveza na celu sa Harunom i Dinom otisla? Jel i to slucajno ili sta? :D
JOK
pocela je da tone dok su bili na celu
ponoviti ću EP 2015, ukidanje U20, već lošiji rezultati U kategorija
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 avg 2018, 07:57

vala neka nas suspenduju, ali neka se onda nadze neko od BiH politicara i kaze vidi koliko je ispolitizirano i ukinu ovaj format KS i naprave nesto sto je pravljeno u FS

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek i 18 gostiju.