Kakav je ko spic? Jesi li ga nekad gledao na toj poziciji?Grad je nas DS je napisao/la: ↑01 avg 2022, 08:18Meni licno, Dzo je bolji od Santosa, overall. Jaci, moze trcati tri utakmice, bolja zavrsnica..On je krilo a moze i spica, to ste vec skontali. Ugovor je na 1 god jer je vjerovatno amaterski. Oko njega ima dosta onih placanja po osnovu trening kompenzacije (bubam ali nesto oko 40k EUR, cini mi se ali kazem, bubam) pa vjerovatno nisu mogli profi a amaterski ne moze duze od 1 god. Ovo oko ugovora uzmite sve sa rezervom jer ne sjecam se mogu li uopste amateri u Pl ili moraju profi ili mora biti odredjen br profi ugovora tipa 11. Zivo me zanima na sta ce liciti njih dvojica u tandemu u nekom normalnom klubu. Ja im zelim svu srecu, naravno. Dzo je bas klinac, jbg, 20 godina...i nisam skontao sta je bila ideja sa ovim povratkom u Ganu, dogovorena jos zimus. Znam da ga je i Borac trazio poodavno..pa ne kontam bas manevar koji je izveo.
P.S. Ono sto je dobro, on isto nesto natuca naseg, neke elementarne stvari, sto je prednost jbg...
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
Fina atmosfera na utakmici i navijanje. Ne razumijem kritikovanje Mulalica u ovoj utakmici, jer smo stavarali prilike i zasluzili pobjedu. Nije kao protiv Leotara, sto je bilo sramotno. Fakticki uradio je ono sto smo i trazili od njega, Malic umjesto Vege i Gasala na krilo. I mislim da je to bio pravi izbor. Gasal jako dobar, i prema naprijed i nazad. Nisko teziste, brz, kad krene naprijed tesko ga stopirati a uvjek je na pravo vrijeme dodavao loptu i imao tacne pasove, nazad je isto dosta stopirao, cak nekad isao u sredinu terena da stopira igraca Sirokog. Meni su dobro odigrali: Santos, Gasal, Hodzic, Galic, i Malic je korektno odigrao. Hodzic jako dobar na sredini terena, mislim da ce on biti i bolji kad se malo privine na novu poziciju u nasoj ekipi. Diskusija vezana za Beganovica i Haracica je meni bezmislena, jer i kad je Haracic usao ja nisam vidio da je iskoristio svoju minutazu. Cak bi rekao da je dosta nelogicnih odluka imao u situacijama kad smo mogucnost za kontru ili polukontru. Jeste da je pravi napadac, ali meni nekako Beganovic djeluje kao pametniji igrac. Zna da je liminitran i upucuje loptu prema krilu, dok mi Haracic djeluje kao da preforsira stvari i pravi losije odluke. Svakako nam treba bolje rijesenje u napadu. Ali ono sto je meni veliko razocarenje jeste igraci koji su usli. Usli Beca, Subasic, i Hajdarevic. Jedino mi je Subasic nesto pokazao, imao je nekoliko kombinacija dok je Hajdarevic skroz izgubljen bio. On kao destrkutivac bi trebao da pravi faule ili stopira protivnickog igraca dalje od naseg gola, a on stoji pasivno ko muha bez glave ispada. Beca isto je morao da vise napravi iz svoje prilike. I naravno da je Stilic postigao gol ono je morao zavrsiti, unutrasnjom nogom i gol, a ne izvoditi bezveze neke kerafeke.
- NerminFatic
- Kontakt:
Haracic se mogao proslaviti kad mu Mekic dade loptu u prazan prostor i bio otvoren put za gol na oko 35 m. On korak ispred igraca Listice i da ima brzinu morao je odrzati to i dati gol, ali njega stize onaj kao od sale i izgura prema korneru. Pravi drugoligaski igrac.Dzaba ga doveli.Tristan10 je napisao/la: ↑01 avg 2022, 08:59Fina atmosfera na utakmici i navijanje. Ne razumijem kritikovanje Mulalica u ovoj utakmici, jer smo stavarali prilike i zasluzili pobjedu. Nije kao protiv Leotara, sto je bilo sramotno. Fakticki uradio je ono sto smo i trazili od njega, Malic umjesto Vege i Gasala na krilo. I mislim da je to bio pravi izbor. Gasal jako dobar, i prema naprijed i nazad. Nisko teziste, brz, kad krene naprijed tesko ga stopirati a uvjek je na pravo vrijeme dodavao loptu i imao tacne pasove, nazad je isto dosta stopirao, cak nekad isao u sredinu terena da stopira igraca Sirokog. Meni su dobro odigrali: Santos, Gasal, Hodzic, Galic, i Malic je korektno odigrao. Hodzic jako dobar na sredini terena, mislim da ce on biti i bolji kad se malo privine na novu poziciju u nasoj ekipi. Diskusija vezana za Beganovica i Haracica je meni bezmislena, jer i kad je Haracic usao ja nisam vidio da je iskoristio svoju minutazu. Cak bi rekao da je dosta nelogicnih odluka imao u situacijama kad smo mogucnost za kontru ili polukontru. Jeste da je pravi napadac, ali meni nekako Beganovic djeluje kao pametniji igrac. Zna da je liminitran i upucuje loptu prema krilu, dok mi Haracic djeluje kao da preforsira stvari i pravi losije odluke. Svakako nam treba bolje rijesenje u napadu. Ali ono sto je meni veliko razocarenje jeste igraci koji su usli. Usli Beca, Subasic, i Hajdarevic. Jedino mi je Subasic nesto pokazao, imao je nekoliko kombinacija dok je Hajdarevic skroz izgubljen bio. On kao destrkutivac bi trebao da pravi faule ili stopira protivnickog igraca dalje od naseg gola, a on stoji pasivno ko muha bez glave ispada. Beca isto je morao da vise napravi iz svoje prilike. I naravno da je Stilic postigao gol ono je morao zavrsiti, unutrasnjom nogom i gol, a ne izvoditi bezveze neke kerafeke.
Slazem se potpuno. Same predispozicije igraca, kretnja, razmisljanje i odluke su na nivou seoskog igraca sa livade. Ja razumijem ljude u klubu, imas ogranicen budzet pa pokusavas nesto, ali meni je bas za druge lige kao sto si ti napisao.NerminFatic je napisao/la: ↑01 avg 2022, 09:11Haracic se mogao proslaviti kad mu Mekic dade loptu u prazan prostor i bio otvoren put za gol na oko 35 m. On korak ispred igraca Listice i da ima brzinu morao je odrzati to i dati gol, ali njega stize onaj kao od sale i izgura prema korneru. Pravi drugoligaski igrac.Dzaba ga doveli.Tristan10 je napisao/la: ↑01 avg 2022, 08:59Fina atmosfera na utakmici i navijanje. Ne razumijem kritikovanje Mulalica u ovoj utakmici, jer smo stavarali prilike i zasluzili pobjedu. Nije kao protiv Leotara, sto je bilo sramotno. Fakticki uradio je ono sto smo i trazili od njega, Malic umjesto Vege i Gasala na krilo. I mislim da je to bio pravi izbor. Gasal jako dobar, i prema naprijed i nazad. Nisko teziste, brz, kad krene naprijed tesko ga stopirati a uvjek je na pravo vrijeme dodavao loptu i imao tacne pasove, nazad je isto dosta stopirao, cak nekad isao u sredinu terena da stopira igraca Sirokog. Meni su dobro odigrali: Santos, Gasal, Hodzic, Galic, i Malic je korektno odigrao. Hodzic jako dobar na sredini terena, mislim da ce on biti i bolji kad se malo privine na novu poziciju u nasoj ekipi. Diskusija vezana za Beganovica i Haracica je meni bezmislena, jer i kad je Haracic usao ja nisam vidio da je iskoristio svoju minutazu. Cak bi rekao da je dosta nelogicnih odluka imao u situacijama kad smo mogucnost za kontru ili polukontru. Jeste da je pravi napadac, ali meni nekako Beganovic djeluje kao pametniji igrac. Zna da je liminitran i upucuje loptu prema krilu, dok mi Haracic djeluje kao da preforsira stvari i pravi losije odluke. Svakako nam treba bolje rijesenje u napadu. Ali ono sto je meni veliko razocarenje jeste igraci koji su usli. Usli Beca, Subasic, i Hajdarevic. Jedino mi je Subasic nesto pokazao, imao je nekoliko kombinacija dok je Hajdarevic skroz izgubljen bio. On kao destrkutivac bi trebao da pravi faule ili stopira protivnickog igraca dalje od naseg gola, a on stoji pasivno ko muha bez glave ispada. Beca isto je morao da vise napravi iz svoje prilike. I naravno da je Stilic postigao gol ono je morao zavrsiti, unutrasnjom nogom i gol, a ne izvoditi bezveze neke kerafeke.
Ne bih rekao da je ugovor na 1 godinu,nego minimum 2,mislim da smo ispregovarali te stvari oko kompenzacije,zato se i odužilo ovo oko njega.Grad je nas DS je napisao/la: ↑01 avg 2022, 08:18Meni licno, Dzo je bolji od Santosa, overall. Jaci, moze trcati tri utakmice, bolja zavrsnica..On je krilo a moze i spica, to ste vec skontali. Ugovor je na 1 god jer je vjerovatno amaterski. Oko njega ima dosta onih placanja po osnovu trening kompenzacije (bubam ali nesto oko 40k EUR, cini mi se ali kazem, bubam) pa vjerovatno nisu mogli profi a amaterski ne moze duze od 1 god. Ovo oko ugovora uzmite sve sa rezervom jer ne sjecam se mogu li uopste amateri u Pl ili moraju profi ili mora biti odredjen br profi ugovora tipa 11. Zivo me zanima na sta ce liciti njih dvojica u tandemu u nekom normalnom klubu. Ja im zelim svu srecu, naravno. Dzo je bas klinac, jbg, 20 godina...i nisam skontao sta je bila ideja sa ovim povratkom u Ganu, dogovorena jos zimus. Znam da ga je i Borac trazio poodavno..pa ne kontam bas manevar koji je izveo.
P.S. Ono sto je dobro, on isto nesto natuca naseg, neke elementarne stvari, sto je prednost jbg...
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....
Strah je neizlječiva bolest....
1+1 sa automatskim produženjem, tako sam negdje procitaoUBIPITAR je napisao/la: ↑01 avg 2022, 09:25Ne bih rekao da je ugovor na 1 godinu,nego minimum 2,mislim da smo ispregovarali te stvari oko kompenzacije,zato se i odužilo ovo oko njega.Grad je nas DS je napisao/la: ↑01 avg 2022, 08:18Meni licno, Dzo je bolji od Santosa, overall. Jaci, moze trcati tri utakmice, bolja zavrsnica..On je krilo a moze i spica, to ste vec skontali. Ugovor je na 1 god jer je vjerovatno amaterski. Oko njega ima dosta onih placanja po osnovu trening kompenzacije (bubam ali nesto oko 40k EUR, cini mi se ali kazem, bubam) pa vjerovatno nisu mogli profi a amaterski ne moze duze od 1 god. Ovo oko ugovora uzmite sve sa rezervom jer ne sjecam se mogu li uopste amateri u Pl ili moraju profi ili mora biti odredjen br profi ugovora tipa 11. Zivo me zanima na sta ce liciti njih dvojica u tandemu u nekom normalnom klubu. Ja im zelim svu srecu, naravno. Dzo je bas klinac, jbg, 20 godina...i nisam skontao sta je bila ideja sa ovim povratkom u Ganu, dogovorena jos zimus. Znam da ga je i Borac trazio poodavno..pa ne kontam bas manevar koji je izveo.
- dubioza144
- Kontakt:
Mislim da ovo nisam trebao postavljat jer nam se vratilo sinoc

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
-
- Kontakt:
Naši ne žele zukanovica, nije mu poslana nikakva ponuda, provjerena informacija.
Što se tiče amoaha ja lično bi volio da on kod nas bude standardni napadač ne krilo, zna se da dobro može odigrati i napad, gasal je dobar, zbog u21 pravila mislim da bi najbolje bilo ostaviti krila Santosa i Gasala a Josepha gurnuti u napad, Bender se naravno vraća na go sta mislite ko bi mogao biti naš drugi U21 igrač s obzirom da vjerovatno mulalic ne misli dirati stoperski par Kosorić Mulalic i Drina otpada?
Što se tiče amoaha ja lično bi volio da on kod nas bude standardni napadač ne krilo, zna se da dobro može odigrati i napad, gasal je dobar, zbog u21 pravila mislim da bi najbolje bilo ostaviti krila Santosa i Gasala a Josepha gurnuti u napad, Bender se naravno vraća na go sta mislite ko bi mogao biti naš drugi U21 igrač s obzirom da vjerovatno mulalic ne misli dirati stoperski par Kosorić Mulalic i Drina otpada?
Na tvoje uspjehe strpljivo čekamo!
-
- Kontakt:
Šta vi mislite da li će Ervin Zukanović biti pojačanje ili još jedan u nizu penzionera?
- manijacikonjic87
- Kontakt:
meni je samo želja da ovaj tvrdoglavi bog napravi jednu promjenu a to je haracic od prve minute dok su nam svjeza krila pa da neko kupi te centarsuteve. parkiraj ga u 16 i nek ceka jer sam milion posto siguran da se snalazi bolje od dzenisa u 16 a to je sam dzenis dokazao evo u 3 utakmice.
Mi smo Željini, Željo je naš !
Bio je sastanak sa Zukom, ali nije ništa finalizirano. Želja je obostrana da u Želji završi karijeru.CrazySouth1987 je napisao/la: ↑01 avg 2022, 10:07Naši ne žele zukanovica, nije mu poslana nikakva ponuda, provjerena informacija.
Kako bi nam Armin Hodzic sjeo u napadu 

- jointunija
- Kontakt:
Pa Cocalić ti je top igrač za PL a imao duplo slabiju karijeru od Zuke.Jugjesamojedan je napisao/la: ↑01 avg 2022, 10:09Šta vi mislite da li će Ervin Zukanović biti pojačanje ili još jedan u nizu penzionera?
100+ utakmica u Seriji A
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!
Baš je izgledao smiješno i amaterski u onoj situaciji, ne mogu vjerovati da se profesionalni fudbaler kreće onako trapavo, da upotrijebim taj izraz. Savršena lopta u prazan prostor i sve što trebaš je da ideš okomito prema golu, a on pobježe od lopte, uz prvi korak ko kod moje nane rahmetli.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- dubioza144
- Kontakt:
Bolje da je Bekric sinoc usao umjesto Bece makar bi se iz onog slobodnjaka nesto moglo ocekivat, Suba posle korner ne smije izvest
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
-
- Kontakt:
Ja ne znam što se dovodi Zukanović,a ne ide se u potragu za napadača,još svi pričaju da nam fali golgeter...
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ma Amoah će u napad. Veće je pitanje,ako dođe Zukanović kako će se sve složiti sa U21. Očekivao sam da nam štoper i desno krilo budu U21 igrači, Bender se povrijedio pa je upao Muftić, moguće da će i ostati na golu.MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑01 avg 2022, 11:32Ja ne znam što se dovodi Zukanović,a ne ide se u potragu za napadača,još svi pričaju da nam fali golgeter...
- manijacikonjic87
- Kontakt:
zato sto se zukanovic nudi na dlanu a za ozbiljnijeg špica mi trenutno nemamo pare jbg..MoSaZeLjo1921 je napisao/la: ↑01 avg 2022, 11:32Ja ne znam što se dovodi Zukanović,a ne ide se u potragu za napadača,još svi pričaju da nam fali golgeter...
Mi smo Željini, Željo je naš !
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, bvsic, Grbavica786, riki46 i 33 gosta.