FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
83
52%
Prolazak u Play off
32
20%
Grupnu fazu
46
29%

Ukupno glasova: 161

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 06 feb 2025, 23:20

Zadovoljan sam odrađenim prelaznim rokom.

Mi sebe malo precjenimo ponekad, iz ogromne ljubavi prema bordo boji, ali igračima su pare, egzistencija i budućnost osnovni motiv. Osim toga, znaju i oni kakvo je ovdje živo blato.

Gojković je spletom okolnosti dobitak na lotu. Paskalev je vrlo dobar igrač koji obećava. S Jovićem će odbrana akoBogda biti kineski zid.

Đurić i Šebez su ozbiljan zalog za budućnost. Možda se trebao dovesti i Garčević.

Naprijed možda kvaliteta nije pojačana ali konkurencija sigurno jeste. U napadu sada imamo igrače različitih profila (TM, DLF i SS). Za razliku od nekih velikih imena koja su znala podbaciti a dobro se naplatiti, dovedeni su mladi momci koji imaju određen kvalitet, respektabilan CV, i najvažnije želju za uspjehom.

Ostaje žal samo što ekipa nije složena ranije, ali to je sada na šefu da utanači po hitnom postupku.

Na nama je da podržimo i nadamo se nakon blistave jeseni, zlatnom proljeću.

Svi u napad, jedan je Hase!

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 06 feb 2025, 23:27

S obzirom da je momak ispljuvan po drustevnim mrezama po komentarima smatram da smo dobili napadaca koji ce znati zabiti. Sretno svima sretno nama, Kup uzeti titulu napasti pa sta Bog dragi da.
Sad smo mi na potezu vidimo se na Kosevu u nedjelju.
:opaopa: :opaopa: :opaopa:

SamoDaKazeem
Kontakt:

Post Postao/la SamoDaKazeem » 06 feb 2025, 23:27

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
06 feb 2025, 23:09
Gledam malo statistiku Butića, i generalno koliko je igrao.
Iskreno, nije to toliko loše koliko sam mislio.
Ove sezone 1 gol, ali treba uzeti u obzir da se nakon meča protiv Dinama povrijedio, pa ga je to izbacilo iz ritma, a do tad je bio redovan.
Prošlu sezonu 5 golova u Seriji B, ništa specijalno. Ali isto tako, Lulić npr. prošle sezone je imao manju minutažu u Seriji B, pa je kod nas jedan od motora veznog reda.
Svakako da nije lako kad sa Prevljaka “spadneš” na nekog tipa ovog dečka, ali treba momku poželiti sreće i puno golova.
Nije problem što smo spali sa Prevljaka na ovoga već što smo spali sa Hamze na njega i uz to doveden u zadnjoj minuti.
Bazirat se čitav prelazni rok na raspalog Koljića i momka koji igra Bundes ligu pa da u nekom momentu skontaš da je ipak preskup za tebe je teški amaterizam.
Ovakvi se dovode prvog,a ne zadnjeg dana priprema.
Nek mu je sretno,a i nama bgm inače smo u **** dobrim ovih prvih par kola.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 06 feb 2025, 23:31

Nema vise dovođenja

Indijanci

Rok završen. Cilj je top 3, finale kupa da se ekipa uigra za Europe i da se igraci na pozajmici pokušaju potpisati
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 feb 2025, 23:33

Samo malo je ugovor na 3 godine za ovakvog dragulja, trebalo je to na 5 pogurati.

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 06 feb 2025, 23:33

Ne sikirajte se možda ovaj momak bude najbolji igrac do kraja prvenstva.
Uostalom ne bude li titula neka se svi pakuju.
Za mene licno predugi su im ugovori

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 06 feb 2025, 23:37

relativizam je napisao/la:
06 feb 2025, 23:33
Ja mislim da ce tebe prvog pitat kad budu odlazili.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 06 feb 2025, 23:38

Aposlutno loše razmišljanje
Do titule ćemo bas bas teško
Mislim nadam se i ja ali 6 bodova + sudije teško to možeš stići
Da smo dobili Zrinjski na Kosevu oni bi imali 3 manje mi 3 vise i bila bi razlika 0 bodova ovako je 6.
Mi ne smijemo nigdje vise prosuti 1 bod ako hoćemo titulu a to vrlo teško da i Real može u ovoj ligi.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 06 feb 2025, 23:41

Pena je napisao/la:
06 feb 2025, 23:19
GospodinIzSarajeva je napisao/la:
06 feb 2025, 23:09
Gledam malo statistiku Butića, i generalno koliko je igrao.
Iskreno, nije to toliko loše koliko sam mislio.
Ove sezone 1 gol, ali treba uzeti u obzir da se nakon meča protiv Dinama povrijedio, pa ga je to izbacilo iz ritma, a do tad je bio redovan.
Prošlu sezonu 5 golova u Seriji B, ništa specijalno. Ali isto tako, Lulić npr. prošle sezone je imao manju minutažu u Seriji B, pa je kod nas jedan od motora veznog reda.
Svakako da nije lako kad sa Prevljaka “spadneš” na nekog tipa ovog dečka, ali treba momku poželiti sreće i puno golova.
Pregledao sam ove zadnje utakmice sto je igrao po 15tak minuta njegov svaki dodir, protiv Hajduka, Rijeke i Sibenika, njegova ekipa nije ni napadala nit je on imao nekih sansi za gol osim jedne poluprilike protiv Hajduka, jak je u skoku i u duelu, on je tip igraca kojeg je Zekic spominjao da rastereti Gulija, a kad se namjesti na ljevicu skine pauka.
Mislim da se ide na fazon Hamza-Keremeh sto je bilo na 3-5-2 kod Rozmana sad ce vjerovatno Karlo-Guli jos ako ovaj zna glavom zabit, velika prednost
Izgleda robusan sto je Zekic trazio, ima slike na instagramu nedavno bas napucan.

Problem Turkesa je sto je visok ali mlitav, ne moze da se gura sa protivnicima i da ih "smara i umara" citavu utakmicu jer on sam sebe umori prije tog, zato je Renan koristen vise

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 06 feb 2025, 23:42

mirzatele je napisao/la:
Samo malo je ugovor na 3 godine za ovakvog dragulja, trebalo je to na 5 pogurati.
Pa druze cak si fulio i duzinu ugovora.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 06 feb 2025, 23:55

H8Z7 je napisao/la:
06 feb 2025, 23:08
MSOZ101 je napisao/la:
06 feb 2025, 22:53
H8Z7 je napisao/la:
06 feb 2025, 22:37

Bubanja nije za stopera to je jasno bilo nakon Trnave. Svaki pokušaj Bubanje na stoperu je ravan da krenemo sa golom zaostatka. Prije će Mujkić početi.
Čisto sumnjam jer onda jedan od Solde i Mujkića bi trebao igrati desnog stopera, a ljevaci su što znači kontra noga i problem ulaska u igru kroz posjed.
Gojković desni, Soldo centralni i Mujkić lijevi.
Ne možeš Gojkovića vadit iz sredine kao glavnog stopera iz dva razloga prvi je skok kod njihovih dugih lopti, a drugo je da će to protivnici skontat i kretnjama izvlačit Gojkovića da igrača pokriva na strani i onda kod centaršuteva unutra ostaješ na Soldi i Mujkiću.

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 06 feb 2025, 23:55

Bitno je napraviti dobar temelj i široku ekipu, ekipa će se nadograditi opet na ljeto sa 2-3 igrača sigurno.

Golmani, nisam najzadovoljniji ali eto Rogić pokazuje znakove života i nije los.

Desnog beka imaš najboljeg beka u ligi Beganovica ili među najboljim i sasvim solidnu zamjenu Unusica koji je nešto lošiji defanzivno ali je gore solidan.

Lijevi bek me najviše boli. Jedino je malom Kapetanovicu to prirodna pozicija, sve ostalo je zakrpa. Kupresak je vise krilo nego bek i još loše igra, nadam se da će on iznenaditi, Jovic i da nije povrijeđen grehota ga upropaštavati na beku kad je bolji na lijevom stoperu , Mujkic je isto stoper i ne treba ga zavaljivati na beka.

Stoperi ima širine bas i tu smo dosta dobro popunjeni. Ozbiljno računam i na ove u21 sa se nametnu mada mislim da će prvi izbor bit Gojkovic Bugarin Soldo/Jovic kad se vrati iz povrede, ostaje prostor i za Mujkica, Đurića pa i Jattu.

Vezni red nam je najbolji dio ekipe
Krdzalic će eksplodirati dosta vise očekujem i od Pavicica i Lulica a Bubanja i Đorđević Nek ostanu na ovom nivou top , i ima još Mustafic, Mehmedovic, Hamzić, fino to bas izgleda u vezi

Gore imamo dva gruzijca , Guli je zacementiran a nešto kontam da će se Vasilis nametnuti prvenstveno zbog komunikacije sa Gulijem , Kyeremeh me nikako ne impresionira a opet imaš Turkesa, Karla i možeš još i Ristica koristiti

Bas ima opcija i nemamo se na šta zaliti , jedina šteta je sto je kasno se sve sklopilo ali je dobro za slijedeću godinu ako pokažemo da je to ta ekipa.

Mojih idealnih 11 s ovim sto sad imamo bi bili

Rogić
Beganovic Paskalev Gojkovic Soldo Kupresak
Krdzalic Bubanja Pavičić
Guli Vasilis

To priželjkujem jer je Đorđević povrijeđen

Ova formacija 5-3-2 nam uzme recimo Lulica ili Pavicica ili Krdzalica Ili Đorđevica jer ne mogu svi igrati, ja bih prije igrao 4-1-2-1-2 i u nekim mojim snovima :

Rogić
Beganovic Paskalev Gojkovic Kupresak
Bubanja
Đorđević Krdzalic
Pavicic/Lulic
Guli Vasilis

Ma široka nam je ekipa je znas tačno koga stavit na klupu
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 06 feb 2025, 23:57

feniksptica je napisao/la:
06 feb 2025, 23:31
Nema vise dovođenja

Indijanci

Rok završen. Cilj je top 3, finale kupa da se ekipa uigra za Europe i da se igraci na pozajmici pokušaju potpisati
Nemoj da je samo finale kupa cilj. Ako ćemo ga izgubit, bolje od sloge u nedjelju ispasti 😁
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 07 feb 2025, 00:09

100% sam siguran dace jedan od napadaca turkes ristic butonjic il onaj gruzijac dat 7 golova iz igre (nebroim golove iz penala) i da ce bit svirana bar 2 penala na jednim od njih.. A TO JE UCINAK KOJI IMA NARDIN

Volio bi da je koljic dosao al igovor na 3 mjeseca (haveru ako trazis platu 15 k€+ mjesecno zasto se nebi mogao napravit ugovor ako budes igrao i nebudes obnovio povredu ledja koljena ide ugovor po automatizmu na +1 godinu 30 k km ugovor za macka u vreci radijebi da ovom hrvatu 7 k€ na 3 godine pa ako i neuspije poslat ga na posudbu slobodi il celiku da placaju 2 k € platu mi 5..

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 07 feb 2025, 00:15

MSOZ101 je napisao/la:
06 feb 2025, 23:55
H8Z7 je napisao/la:
06 feb 2025, 23:08
MSOZ101 je napisao/la:
06 feb 2025, 22:53

Čisto sumnjam jer onda jedan od Solde i Mujkića bi trebao igrati desnog stopera, a ljevaci su što znači kontra noga i problem ulaska u igru kroz posjed.
Gojković desni, Soldo centralni i Mujkić lijevi.
Ne možeš Gojkovića vadit iz sredine kao glavnog stopera iz dva razloga prvi je skok kod njihovih dugih lopti, a drugo je da će to protivnici skontat i kretnjama izvlačit Gojkovića da igrača pokriva na strani i onda kod centaršuteva unutra ostaješ na Soldi i Mujkiću.
Znam jarane ali opet ni Bubanju ne možeš spustiti na stopera jer protivnik onda ima autoput do našeg 16erca. Ako ćemo iskreno Bubanja se one dvije utakmice nije pokazao na stoperu, nije mu to pozicija i gotovo. Ako Bog da da smo bez veze pisali o zadnjoj liniji i da neće imati posla. Bitno je dati brzo gol i pokazati da ćemo mi diktirati utakmicu ako Bog da, onda im džaba sve.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 07 feb 2025, 00:16

Do titule ces jako tesko.Sve da smo 200% bolji od konkurenata(a nismo uopste bolji)oni ako ti ne daju da osvojis neces osvojiti.Za kup se vec nadam,ako tu rano ispadnemo bit cu razocaran u sezonu.Obecat fine premije Igmanu nek ginu sutra.

Promjene ti nista ne donose.Ne treba nam vise #newera i jovo nanovo.Ekipa se treba graditi i nadopunjavati,3-4 dolaska i 3-4 odlaska kao ovaj rok,sljedeci 2-3 i to je pravi put.10 in 10 out je gubljenje vremena.
Sto se trenera tice Zekic mora ostati ovdje i narednu sezonu,sta god bude ovu.Boljeg trenera i veceg gospodina neces nikad dovesti.Mirvic 3.5 godine tu a kroz klub prosli Sablic,Vasoski,Dudic,Mirza,Rozman i Zekic.6 trenera,ŠEST.I to ne pikam ona prijelazna rijesenja od 3-4 utakmice.Daj ds pustimo nekoga da zavrsi 2 sezone,jedini je Husref to uspio i zato najvise trofeja bas imas s njim.
Ako i ovog covjeka uspiju nekako istrositi a Bgm na dobrom su putu sa pojacanjima,onda sto se mene tice nek stave mahalca nekog,nek sastave ekipu od igraca iz lige za 4.mjesta i da odma u startu znam da se ne nerviram.Opusteno na utakmice.

Bit ce svega ovu polusezonu,ekipi podrska do kraja!Strucnom stabu sudimo tek naredne sezone!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 07 feb 2025, 00:29

mirzatele je napisao/la:
06 feb 2025, 23:19
GalileoGalilei je napisao/la:
06 feb 2025, 21:32
Vanja8 je napisao/la:
06 feb 2025, 21:03
Meni nikada nece biti jasno zasto mi opletemo po igracima koje u zivotu nismo ni pogledali...
Ok, gledamo statistiku gdje su igrali i sl.

Medjutim, necu da navodim ove " srpske polovnjake" jer je postala vec izlizana floskula, ali se odlicno sjecam dolaska Gullija i komentara na ovoj temi...
"Ko je sad ovaj, opet neko pranje para", "menadzerski igrac", " doveli lika samo da popuni autobus igraca " i sl. gluposti...

Samo teren i nista drugo, mene statistika ne zanima, ono sto igrac uradi za FKS to postujem, ako ne moze meda onda mogu reci da je promasaj...
Zato što imamo pogan mentalitet i tako je u svemu. Papci znaju o fudbalu, politici, ekonomiji, privredi, berzama, bitcoinu, a u stvarnosti goli papci. Sve nekakvi Nostradamusi, već znaju kad će se ko i kako pokazati, koliko će golova zabiti itd.

Poželi momku sreću, priredi mu dobrodošlicu, dobre komentare, pa kad momak to pročita da mu bude drago i da dobije dodatni vjetar u leđa. Ma jok, daj da klošar ispadne smiješan, "ko mu je menadžer da i mene progura", "od Prevljaka i Koljića spadosmo na ovog" i slično. Šta će lik pomisliti kad to pročita?
Kakva pogan se nakupila, to se najbolje vidjelo i u nedjelju na istoku, odroni.

Ebo vas i Prevljak i Koljić, isto kao da su Yorke i Cole, pun vas qurac. Možda ovaj momak bude bolji nego što bi oni bili.
Tako si ti i za Turkeša govorio da će biti zvijer, da ga sačekamo, a on ne može Zekicu poslužiti ni ko rezervni napadač
Pravo tele

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 07 feb 2025, 00:43

GalileoGalilei je napisao/la:
21 avg 2024, 16:22
Svaka čast Čatakoviću na profesionalnosti dosad i onim golovima pred kraj prošle sezone, ali nije on neki nivo kakav trebamo da težimo. To je vidio i Zekić zato ga i pušta, a i ne bi se onako dovodio Turkeš. Draže mi je da Hamza ode, a Renan ostane. Mogao je napraviti dobru karijeru, s obzirom kakav je potencijal imao. Dosta trom, neokretan, u dosta slučajeva nevidljiv itd.

Nadam se da će se ova lova usmjeriti u dovođenje veznog igrača, jer nam je ta desetka potrebna čim prije.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 07 feb 2025, 00:44

Sve mogu svariti u zivotu al da si toliki papak da vrijedjas novog igraca samo na osnovu toga jer ti kontas da je ovo football manager i kao ti si imao ocekivanja da ce neko vele fudbalsko ime doci u napad. Napise se sretno, dobrodosao ili nemoj nista sljamu ljudski. Toliko mi je drago sto ovu zimu nije dosao nijedan Penaranda, Susic i slicni da ne mogu opisati.

1. Dovedes Djurica od 18 godina(moje misljenje sto sam gledao pripremne da ima predobre fizicke predispozicije, mozda ga na dvojnu registraciju stavit a ponekad i ko U21 igrac sto da ne)
2. Šebeza sam gledao UNIS Sarajevo U19. Jeste UNIS treci rang ali i Šebez ima 16 godina a valjao ih je ko malu djecu. Odlican zalog za buducnost nadat se necemu od njega ima mali vic u igri ocigledno.
3. Gojkovic po meni iskusan stoper nam je svakako trebao. Mi smo poprilicno mlada ekipa u ligi ako ne po prosjeku i najmladja. Steta za Celika sto nije imao njega pored sebe proslu polusezonu. Odlicno sto dolazi sa utakmicama iza sebe i skroz malo povreda. Ocekujem da bude lider zadnje linije.
4. Paskalev- mlad momak, redovno igrao vec nekoliko sezona. Cini se borben a takvi se cijene.
5. Gruzijac - nadat se da ce krenuti Gulijevim stopama a njemu ce svakako dobro doci sto je Guli vec tu i vjerujem da ce brzo kroz njega zgotiviti klub i da ce davati sve od sebe. Gruzija je danas u nevjerovatnoj ekspanziji oko fudbala i meni se licno bas svidja sto smo poceli tamo traziti igrace.
6. Butic - nemam misljenje ali nekako kako sam vidio ove silne hrakotine vec sam momka zagotivio i imam neizmjernu zelju da popisa ove papke.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 07 feb 2025, 01:01

kao prvo braco svi na kosevo, 10k treba biti, svi su se zazeljeli fudbala

kao drugo, prva utakmica poslije zimske pauze nikad nije sadrzavala leprsavu igru i neku dominaciju tako da ne ocekujem nista bolje ni u nedjelju, pogotovo sa ovom izmjesanom ekipom i povredama. Sanse su 65-35, da je sredina sezone to bi bilo 90-10 tako da, u slucaju ne daj boze kiksa, ne treba biti razocaran i psovati ko seljacine, mi svakako imamo zagarantovanu evropu, kup ako se osvoji dobro i jeste, ako ne ko ga jebbe.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, bhfanatic14, Bing [Bot], boki86 i 52 gosta.