Jos na proslom Eurobasketu se moglo primetiti da ga hvale, a i tada je kao "klinac" bio jedan od bitnih srafova ekipe, dok je Bogdan tek posle tog Eurobasketa napravio boom sa Partizanom i postao "rising star". Problem je taj sto Bogdan igra za Fener koji je dogurao daleko prosle sezone a njegove brojke nisu drasticno pale (posto je u Partizanu imao svu slobodu), dok je Gentile u Armaniju odlican, ali ta ekipa ne moze dalje od top16.Epidaurus je napisao/la: Nisam Bgm primjetio jer iskreno slabije pratim Euro kosarku i vecinom sam od pojave Bogdana vecinom slusao o njemu kao najvecem talentu generacije 92 (poslije JoVala naravno), a za Alea slabo. Moja greska onda.
Sto se tice poredjenja, Gentile je "natural talent", pravi scorer. Ne bih rekao da je bolji all rounder, jer Bogdan za razliku od Italijana ima vrlo racionalan pristup na terenu i neretko moze vrlo dobro da odigra na play-u, vrlo dobar pregled igre, moze da igra od 1 do 3. Bolji je suter sto se mene tice, sto i statistika dokazuje, bar za proslu sezonu.
Ali Gentile ima onaj built za NBA, ima masu i snagu, nekako veci upside od Bogdana, pa cemo videti dokle ce obojica dogurati.