Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Padovan
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Padovan » 03 jun 2026, 19:11

jasmin10 je napisao/la:
03 jun 2026, 13:52
Sveti je napisao/la:
02 jun 2026, 18:18
Coolpanda24 je napisao/la:
02 jun 2026, 13:43

:rol:
Ponosno ga utopio u vojvodinu :tokralju: :rol:
Macan.
Gledaj stajlinga. Cipele veće za 7 brojeva, vjerovatno ukrao nekom ispred džamije.

slika
Opasan tip, samo repki ne moze prici :rol: , dzaba maramice

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 03 jun 2026, 19:18

Padovan je napisao/la:
03 jun 2026, 19:11
jasmin10 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Macan.
Gledaj stajlinga. Cipele veće za 7 brojeva, vjerovatno ukrao nekom ispred džamije.

slika
Sere po Barbarezu a prati ga na društvenim mrežama. Prava kur.ava.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 03 jun 2026, 19:18

Padovan je napisao/la:
03 jun 2026, 19:11
jasmin10 je napisao/la:
Sveti je napisao/la:

Macan.

slika
Kamatar najobicniji.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 03 jun 2026, 20:05

Šta će biti s Dulićem i Husićem? Idu li u poluamatersku ligu ili će napraviti iskorak?

Kizo886
Kontakt:

Post Postao/la Kizo886 » 03 jun 2026, 20:47

„Iskreno, sa oba momka sam imao razgovor na tu temu, koji je trajao nekoliko minuta. Oba su jučer odradila odličan trening sa selekcijom U-21, gdje su nosioci. Govorimo o dva izuzetna talenta koji će sigurno dočekati svoju priliku u A reprezentaciji. Posebno s obzirom na to kako igraju u svojim klubovima i u mladoj reprezentaciji. Vidimo da selektor Boštjan Cesar rado gleda u mlađe selekcije i daje priliku mladim igračima, tako da je samo pitanje vremena kada će Rimac i Topalović, ili neko drugi, dobiti priliku u A-reprezentaciji. To je velika motivacija za igrače da rade i trude se, jer im A-selektor daje mogućnost da se dokažu“, ističe legendarni slovenski reprezentativac.
„Obožavam ta dva igrača, volim ih gledati. Osobno sam ih upoznao, djeluju zrelo i dobro za ekipu. Vjerujem da su trenutno jako sretni u dresu Slovenije. Kako to gledaju u Bosni i Hrvatskoj… Sam sam kod momaka osjetio da stvarno žele igrati za Sloveniju. Naravno, nešto se može desiti ‘preko noći’, ali trudimo se i mi, a momci s velikim ponosom igraju za našu reprezentaciju“, naglašava direktor reprezentacija NZS.
Legendarni Ačimović, trenutno direktor slovenske reprezentacije o Topaloviću.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 04 jun 2026, 16:09

Kizo886 je napisao/la:
03 jun 2026, 20:47
„Iskreno, sa oba momka sam imao razgovor na tu temu, koji je trajao nekoliko minuta. Oba su jučer odradila odličan trening sa selekcijom U-21, gdje su nosioci. Govorimo o dva izuzetna talenta koji će sigurno dočekati svoju priliku u A reprezentaciji. Posebno s obzirom na to kako igraju u svojim klubovima i u mladoj reprezentaciji. Vidimo da selektor Boštjan Cesar rado gleda u mlađe selekcije i daje priliku mladim igračima, tako da je samo pitanje vremena kada će Rimac i Topalović, ili neko drugi, dobiti priliku u A-reprezentaciji. To je velika motivacija za igrače da rade i trude se, jer im A-selektor daje mogućnost da se dokažu“, ističe legendarni slovenski reprezentativac.
„Obožavam ta dva igrača, volim ih gledati. Osobno sam ih upoznao, djeluju zrelo i dobro za ekipu. Vjerujem da su trenutno jako sretni u dresu Slovenije. Kako to gledaju u Bosni i Hrvatskoj… Sam sam kod momaka osjetio da stvarno žele igrati za Sloveniju. Naravno, nešto se može desiti ‘preko noći’, ali trudimo se i mi, a momci s velikim ponosom igraju za našu reprezentaciju“, naglašava direktor reprezentacija NZS.
Legendarni Ačimović, trenutno direktor slovenske reprezentacije o Topaloviću.
Topalović mora biti meta br1

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 04 jun 2026, 18:58

Arnelv52 je napisao/la:
03 jun 2026, 13:49
h1a2s3o4 je napisao/la:
02 jun 2026, 18:51

Ja se ne bih baš slozio za Buljubasica. Generalno po literaturi najbolji prediktor da ce neki igrac biti dobar jeste ball mastery, na tome se jel i najvise radi u mladjim uzrastima. On je to imao kao i vrlo dobar decision-makeing. U nasoj ligi je dobio sve sto je i trebao dobiti, da li je moglo vise? Uvijek moze vise! Ali u osnovi FK Sarajevo mu je dalo sansku kao bas mladom igracu, mislim da bi igrao i ranije da nije slomio nogu.

On je mislim sa 18-19 godina bio standardan u veznom redu. Presao je na seniorski nogomet i nastavio raditi ono sto je radio u mladjim uzrastima. Odigrao je jednu pristojnu i za mladog igraca konstantnu sezonu. Ono sto je trebalo da mu se da Sarajevo mu je dalo, a to je sansa i kontinuitet igara. On je vratio na odlican nacin. Cak ga je mislim i Rendulic u jednom podkastu istakao kao najboljeg mladog igraca u ligi.

Njegov problem nije bila nasa liga, njegov problem je dalji izbor kluba. On kada je trebao da izabere dalji razvoj i napredak on je izabrao novac. Ta sledeca destinacija mu je trebala ponuditi visi organizacijski level, bolje uslove treniranje i sve sto ide sa tim. On ne samo da je otisao u pogresnu ligu, nego nikad nije ni dobio pravu priliku da redovno igra. Znaci gubi na dva fronta. Niti ima uslove da trenira i razvija se kvalitetno niti ima kontinuitet igranja. Sjebo ga menadzer samo tako, a naravno dijelom i on sam kriv. Za dvije sezone u tom klubu u Turskoj nema minuta koliko je imao u Sarajevu u toj jednoj sezoni.

Da li ima i do uslova u nasoj ligi? Naravno da ima, ali to nije bio problem u slucaju Buljubasica.

Npr niko u nasoj ligi nema krio komore za oporavak. Mozda da je neko nabavio u medjuvremenu ali ne vjerujem. Nemaju nasi klubovi puno stvari ali puno je i do igraca samih.
Pomenuo si ishranu. Ne znam koliko su tacno placeni nasi fudbaleri, ali se spominju neke cifre da minimalno primaju 5k konvertibilnih mjesecno (mozda nije tacno, tako se prica). Je li svega ti ne mozes se organizovati za 5k da zivis i hranis se kao profesionalni igrac?

OK, necemo sada reci da mozes imati iste uslove kao igraci Salzburga, Dinama i slicno ali mozes se hraniti zdravo i noramlno. To su samo izgovori. Pocni sa onim sto imas, ne moras kupovati najskuplje ili sve suplemente koji su preporuceni. Kupi one za koje ces imati najveci ROI, pa kad budes imao vise novaca jel ti kupi jos bolje. Bukvalno igraj sa kartama koje imas dok ne dobijes bolje.
Nego izgovor ja ne jedem sta jede igrac Bayerna pa propadam.

Ni igraci ne ulazu u sebe, kako ocekuju da im se nesto vrati?

Je li im traba Antonio Pintus da bi radili na laktalnom pragu i VO2max, pa crknu negdje na pola utakmice?
Ja govorim o društvenim tendencijama koje utiču na igrača. I ball mastery i bilo šta drugo se ne može ocjenjivati u bosanskoj ligi jer je liga prespora. Tu svako može imati dobru kontrolu lopte. Isto tako uz sve svoje želje da trenira on svoje vještine ne može podići na viši nivo jer ga liga ne testira na dovoljno visokom nivou.

A to su sve preduslovi da se neko bavi fudbalom. Pričamo o nekom najnižem nivou.

Jedan trener je vrlo dobro rekao šta je predikcija uspjeha. Bitno je jel igrač brz il jel brzo misli i jel ubrzava igru. Ako nema bar jedno od ovoga troje teške su šanse da će neko uspjeti.

Sve drugo o čemu se priča je kako doći do ovoga. Kondicija i tehnika je nešto što se podrazumijevaju jer igrač bez kondicije em što ne može da trči em što ne može da razmišlja.
Uglavnom se ja slazem u svemu sa tobom i generalno jako dobra diskusija, samo mislim da ovo za Buljubasica nije 100% tacno.

On u nasoj ligi dobio sto je trebao da dobije, njegov sledeci korak je bio pogresan. U sledecm klubu je trebao da razvija sve te elemente koji mu nedostaju, ali nazalost pogresan izbor.

On je sjajan primjer kako te los izbor kluba moze omesti u karijeri. Pa bolje u Hajduk da je otisao koji se tada pominjao i da su ga skauti dolazili gledati. Nije sve u parama. Znam da zvuci mozda ruzno ali tako je. Moras malo i rizikovati, ulagati u sebe pa Boga mi i vjerovati u sebe.
Barba halali sto smo sumnjali.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 04 jun 2026, 20:23

h1a2s3o4 je napisao/la:
04 jun 2026, 18:58

Uglavnom se ja slazem u svemu sa tobom i generalno jako dobra diskusija, samo mislim da ovo za Buljubasica nije 100% tacno.

On u nasoj ligi dobio sto je trebao da dobije, njegov sledeci korak je bio pogresan. U sledecm klubu je trebao da razvija sve te elemente koji mu nedostaju, ali nazalost pogresan izbor.

On je sjajan primjer kako te los izbor kluba moze omesti u karijeri. Pa bolje u Hajduk da je otisao koji se tada pominjao i da su ga skauti dolazili gledati. Nije sve u parama. Znam da zvuci mozda ruzno ali tako je. Moras malo i rizikovati, ulagati u sebe pa Boga mi i vjerovati u sebe.
Igrači iz naše lige propadaju gdje god da odu. To je u Turskoj vidljivo, jer tamo odlaze u najvećem broju. Kada bi postojao uzorak uspješnog prilagođavanja naših igrača u nekom podneblju, pa da to uporedimo sa Turskom, priča o izboru lige bi stajala. Najuspješniji produkti naše lige su se uspjeli kratkotrajno nametnuti u npr Dinamu i to je kraj.
Naravno, uvijek će neko reći - a Džeko, a Zukanović? Ta dva izuzetka koji potvrđuju pravilo, biće i narednih 100 godina alibi da se ignoriše suha činjenica da naša liga nije u stanju proizvesti kvalitretnog igrača.
I ne treba biti fudbalski ekspert, da se razumije zašto. Igrač se stvara od desete godine života. Na fizičkom, taktičkom, mentalnom planu, pravilna ishrana, uredan sportski život. Moderna infrastruktura, kvalitetna struka i uslovi rada...
Mi smo u svim tim elementima na amaterskom nivou, zato su nam drugorazredni igrači iz srpske i hrvatske lige nosioci igre u klubovima.
Onda neko kaže da je problem u izboru kluba u koji se igrač proda.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 05 jun 2026, 06:15

Bas je pojeo **** ovaj Avdic, izgubili 5-1 od Meksiko jos dao auto gol.

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 05 jun 2026, 07:54

SanaBosna je napisao/la:
05 jun 2026, 06:15
Valjda se sad malo okrene oko sebe i progleda. Ovo gdje je Srbija sada, mi smo bili haman ono pred Ćiru. Ili pred ovu generaciju.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 jun 2026, 08:45

231983 je napisao/la:
05 jun 2026, 07:54
Valjda se sad malo okrene oko sebe i progleda. Ovo gdje je Srbija sada, mi smo bili haman ono pred Ćiru. Ili pred ovu generaciju.

Mlada je to ekipa, trebaće im nešto vremena da nadođu ali talenat je nesporan. Onaj smiješni autogol na kraju prvog poluvremena ih je presjekao.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 05 jun 2026, 09:05

231983 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:
I onda debili podju sa pričom kao mi smo propali ako izgubimo Catovica, a Srbima je to kao još jedan talenat u nizu. On ih imaju na pretek. :rol:

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 05 jun 2026, 09:37

jasmin10 je napisao/la:
05 jun 2026, 09:05
231983 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:
I onda debili podju sa pričom kao mi smo propali ako izgubimo Catovica, a Srbima je to kao još jedan talenat u nizu. On ih imaju na pretek. :rol:
Pa individualnog kvaliteta i talenta stvarno imaju, ali ne samo sad nego godinama, ali iz nekog razloga nikako da profercera, ne pratim ih dovoljno da znam zašto.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 jun 2026, 09:40

Srbija ce kad tad opet stati na noge, igracki gledano oni prozivode redovno dosta dobrih igraca, problem je samo sto im je nogometni savez gori cak i od naseg, a to je stvarno tesko. Sputavaju reprezentaciju gdje god stignu, drzali su neznalicu Piksija onoliko dugo, van svake pameti.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 05 jun 2026, 09:40

231983 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:
Ovo je neka B reprezentacija Srbije koja nikada nije igrala skupa, sa gomilom mladih igrača.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 05 jun 2026, 09:44

Goalgetter je napisao/la:
05 jun 2026, 09:40
Srbija ce kad tad opet stati na noge, igracki gledano oni prozivode redovno dosta dobrih igraca, problem je samo sto im je nogometni savez gori cak i od naseg, a to je stvarno tesko. Sputavaju reprezentaciju gdje god stignu, drzali su neznalicu Piksija onoliko dugo, van svake pameti.
Nevjerovatna količina kriminala i javašluka koju Srbija toleriše. Siguran sam da i mi takvi kakvi smo, ne bi dozvolili taj nivo haosa. Na koncu, mi smo demonstrirali, prekidali utakmice, dok nismo natjerali savez da nas bar malo poštuje. Sad im se skoro cijeli prvi tim nije odazvao.

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 05 jun 2026, 10:03

jasmin10 je napisao/la:
05 jun 2026, 09:05
231983 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:
Na toj poziciji nemaju srbi ni jednog igraca koji je blizu catovica po talentu i potencijalu
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 05 jun 2026, 10:05

Goalgetter je napisao/la:
Njihov najjaci trener ikad
Odveo ih na 2 velika prvenstva i ona legendarna pobjeda protiv Portugala
U zadnjim kvalifikacijama sve se raspalo ali jbg ne traje nista vjecno
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 05 jun 2026, 10:49

LeCoq je napisao/la:
231983 je napisao/la:
SanaBosna je napisao/la:
Ovo je neka B reprezentacija Srbije koja nikada nije igrala skupa, sa gomilom mladih igrača.
Ma dobro, kazem generalno da su u rasulu žešćem i nema naznaka da će se nešto promijeniti nabolje.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 313, General505, Google Adsense [Bot], guillermo, omanovski, Proximic i 43 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []