A mi sad ne mozemo sa svakim posteno poigrati i potuci se?DeeWa je napisao/la: ↑09 jun 2026, 19:13Mi želimo ostvariti valjda neke rezultate. Ne želimo se takmičili sa Lihtenštajnom, Azerbejdžanom i Kiprom već dostići nivo da sa svakim barem možeš pošteno poigrati. Ako želimo to da ostvarimo onda moramo imati i igrače koji to mogu uraditi. Ako ti misliš da je Burnić ili Mujakić dobar na lijevom beku onda nemamo šta pričati. Oni mogu to zakrpiti ako je nužda. Ali onda ne očekujes ništa ozbiljno od te utakmice na toj strani i tjt.LeCoq je napisao/la: ↑09 jun 2026, 18:23Na desnom beku imamo Dedića i Memića, na lijevom Kolašinca, Burnića i Mujakića. I Dedić i Memić mogu uskočiti na lijevog po potrebi.
U čemu je problem? Evo vidim i Jašića su izvukli iz naftalina![]()
Koliko imamo kapacitet da s.eremo to je nevjerovatno. Umjesto da uživate u plasmanu na svjetsko prvenstvo, bolesnici su Barbareza opet počeli zvati pokeraš, najavljivati katastrofu, što nije zvao ovoga, onoga, sve je problem.
Ovaj forum je definitivno najgore što postoji u mentalitetu našeg naroda. Tvrdim da barem polovica navija protiv reprezentacije.
Isto tako i desno. Memić je super igrač na čitavoj desnoj strani. Ali obzirom da smo mi pretežno autsajderi u većini utakmica, za nas bi bolje bilo da on igra krilo jer bi na taj način imali igrača koji je krilo, a dobro obavlja defanzivne zadatke i onda imas duplog igrača u odbrani. Kad krilo igraju esmir ili alajbegović, ogromna je razlika jer oni nisu defanzivni orijentirani i ne mogu pomoći koliko može Memić pomoći.
Nije dovoljno da neko može nešto odigrati već i kako nešto odigra.
Pa kako odosmo onda na SP, matem mu yebem vise. Kako?
Valjda dovoljno pratis fudbal da znas kako neka ekipa ili nacionalni tim ne mogu ili ne moraju imati na svakoj poziciji vrhunske igrace, narocito ne ako ne spadas u sami vrh fudbala.
Dobro vam kazu ljudi, uzivajte bolan makar ove 3 sedmice pa cemo vidjeti poslije gdje smo, lizati rane i gledati sta se moze mijenjati i unaprijediti. Sad svakako ne mozes.