Elegant je napisao/la:Jedina nada za stadion je da Amar pri povratku iz Katara dovede nekog šeika, drugih opcija nema. Znaci jednio da se pojavi jako bogat sponzor-investitor tad je ta prica moguca.
Sto se tice ove ceste "Južne longitudinale" sto treba da se radi to je ogroman projekat za grad Sarajevo, za ove koji ne znaju sta je u pitanju dovoljno je reci da treba da se ruse određene zgrade da bi to mogli radit.
Ma zaboravit ideju o stadionu sad je nekako najbolje. Jos sad kad spucaju jednu od glavnih ulica tu pitanje je koliko ce ta lokacija uopce biti primamljiva eventualnom investitioru zbog "zbijenosti". Ne znam tacno koliko daleko od Grbavice ce biti ta cesta ali onda definitivno moras imati dobar parking ispod/okolo Grbavice i milion nekih drugih stvari. Najbolje bi mozda bilo trazit drugu lokaciju metar za metar uzet ili uradit kao u slucaju Atl. Madrida koji je dao svoj Calderon gdje ce se graditi stambeni objekti a dobit ce zauzvrat novi stadion koji se gradi u Madridu.
nema to nikakve veze. na dijelu naše zemlje koji će se uzeti za cestu ni sad nije parking.
prostora ima sasvim dovoljno za da investitor sebi digne objekat koji će mu i ostati, a da nama za uzvrat napravi stadion. kad se nađe takav i radiće se, a matematika sigurno funkcioniše. plus garnitura koja će moći srediti izmjene regulacionog plana i građevinske dozvole.
Parking je jedino moguce napraviti na jednom od pomocnih terena ljevo ili desno od stadiona, neke podzemne garaze i slicne fantazije je smjesno i spominjati.
Svi stambeni objekti koji se sada grade moraju imati podzemne garaze da ne pricamo o trgovackim ili nekim drugim. A prostora ima i vise nego dovoljno al uopste parking ne utice na licencu ili sta vec nego je to samo veliki plus za navijace koji nisu u blizini Grbavice pa im treba prevoz. A taj parking bi se isplatio za par godina sobzorom na manjak parking prostora u cijelom sarajevu. O tome uprava treba ozbiljno da razmisli jer bi to velike prihode donosilo sigurno.
Elegant umjesto sto toliko mastas, crtas bilo bi lijepo kad bi nekad dosao na utakmicu. I bolestan čovjek dodje barem 1, a ti trosis energiju i vrijeme na forumu za vrijeme utakmice.
Ljudi završavaju škole i ne treba se brinuti. Ima prostora dovoljni za bilo kakvu gradnju. Kad su u stanju zgradu napraviti na prostoru 10m2, sigurno im neće biti problem napraviti i parking na prostoru od 1000m2
Elegant je napisao/la:Jedina nada za stadion je da Amar pri povratku iz Katara dovede nekog šeika, drugih opcija nema. Znaci jednio da se pojavi jako bogat sponzor-investitor tad je ta prica moguca.
Sto se tice ove ceste "Južne longitudinale" sto treba da se radi to je ogroman projekat za grad Sarajevo, za ove koji ne znaju sta je u pitanju dovoljno je reci da treba da se ruse određene zgrade da bi to mogli radit.
Ma zaboravit ideju o stadionu sad je nekako najbolje. Jos sad kad spucaju jednu od glavnih ulica tu pitanje je koliko ce ta lokacija uopce biti primamljiva eventualnom investitioru zbog "zbijenosti". Ne znam tacno koliko daleko od Grbavice ce biti ta cesta ali onda definitivno moras imati dobar parking ispod/okolo Grbavice i milion nekih drugih stvari. Najbolje bi mozda bilo trazit drugu lokaciju metar za metar uzet ili uradit kao u slucaju Atl. Madrida koji je dao svoj Calderon gdje ce se graditi stambeni objekti a dobit ce zauzvrat novi stadion koji se gradi u Madridu.
Nikakve veze nema ni zbijenost ni ništa pa pogledaj stadione po engleskoj. A što je još jednostavnije za vrijeme utakmice zatvori se ulica i cao. To oko nove lokacije je glupost
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sit sam vise ovakvih komentara!! Uopce ne prilici diskusiji i ne znam sto ti to treba? Imam svoj misljenje moda i nisam upravu ali cu ga opet iznijeti i u cemu je frka?? Svi moramo isto mislit?? Mozda uopce ne razmisljamo na isti nacin u vezi svega ovoga oko magistrale itd..
Npr. sta ako bude toliko velika trafika na toj dionici da postavljanje semafora uopce nije opcija nego moras graditi posebnu traku za stadion znaci traka samo da se dodje do stadiona?? Gdje ces je plasirat itd..?? znaci ja imam svoje misljenje ti svoje i nema razloga za takve komentare. Hvala.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Ma parking je najmanji problem.. Cetvrta kategorija stadiona (na kojima se moze igrati grupna faza LP) zahtjeva samo 150 VIP parking mjesta.. Ne trebaju tu neki parkinzi za 1000 automobila.. Pa pogledajte ljudski vrt u Mariboru.. Nema nikakve specijalne parkinge niti prilaze.. Onakav stadion je za nas idealan..
ako se nađe investitor to su sve fusnote. a ima matematika i kvadratura gdje se može naći, bez ikakve dobrotvornosti, sagradi stadion da bi dobio zemlju za zgradu do stadiona.
Po meni je stadion najvazniji, ja bi radije 4 god da ne vidimo titule al da se stadion fino napravi.. Najbolji primjer je gent, ljudi ddok su stadion pravili nigdje ih nije bilo, prva sezona na novom stadionu, titula, LP i ludilo..
Jeste li znali da je Zeljeznicar jedini tim koji je osvojio duplu krunu u BiH, i to je ucinio dva puta.
zeljocity je napisao/la:
Nikakve veze nema ni zbijenost ni ništa pa pogledaj stadione po engleskoj. A što je još jednostavnije za vrijeme utakmice zatvori se ulica i cao. To oko nove lokacije je glupost
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sit sam vise ovakvih komentara!! Uopce ne prilici diskusiji i ne znam sto ti to treba? Imam svoj misljenje moda i nisam upravu ali cu ga opet iznijeti i u cemu je frka?? Svi moramo isto mislit?? Mozda uopce ne razmisljamo na isti nacin u vezi svega ovoga oko magistrale itd..
Npr. sta ako bude toliko velika trafika na toj dionici da postavljanje semafora uopce nije opcija nego moras graditi posebnu traku za stadion znaci traka samo da se dodje do stadiona?? Gdje ces je plasirat itd..?? znaci ja imam svoje misljenje ti svoje i nema razloga za takve komentare. Hvala.
nisam te prijatelju imao namjeru uvrijediti, ako jesam halali... Mislim vise na to da nama nije potrebna nova lokacija iz razloga sto bi svaka druga lokacija bila van grada i samim tim i ovako slaba posjeta kakva jeste bi jos dodatno opala za duplo. Iako se danas svi stadioni prave van grada u evropi misljenja sam da je grbavica idealna. Sto se tice parkinga od onog nacrta sto je radila fol nesto opstina i to bila je jedna dobra zamisao, a to je parking garaza ispod pomocnog terena sa prirodnom travom.
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
IvanOsim je napisao/la:Moze li neko postaviti link Copa sto je snimala sad na derbiju, znam da je bilo negdje, al ne mogu da nadjem??
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM
ChWilla je napisao/la:ja govorim o grbavici i obnovi iste iz temelja, za druge ne znam
Ja se više vodim željom za izgradnjom istoka i zapada po modelu sjeverne tribine, koja bi naravno morala biti rekonstruisana. Nekad kasnije jug po istom principu napraviti i dobili bi dosta prostora iza te južne tribine. A imali bi veoma lijep staniončić od nekih dvadesetak hiljada sjedećih mjesta.