Safet Sušić - Pape

Consigliere
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Consigliere » 06 dec 2013, 13:37

alenpitar je napisao/la:Trebate ustat kad spomenete Papeta
Prvo da Evian zavrsi, pa cu onda.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 06 dec 2013, 13:37

Kako volim situacije kada pojedinci ostanu bez argumenata i počnu priču o miševima :lol:
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 06 dec 2013, 13:40

Alipasino je napisao/la:On nas nije odveo i nismo mi nikakvi misevi.Zna se da ovo svjetsko prati bas cijeli svijet i svaka manja greska propust zajebancija dodje novinarima ko slag na tortu.eto pape je uspio da se prvo o njemu pise.Nije problem zakasnio problem je zasto je zakasnio.Zna se da se prije leta moras nacrtat 1.30 prije nego poletis a on gledo tekmu i to vidi cuda samo jedno poluvrjeme i bi guzva.E pa nije aerodrom u Visokom moj pape.razlog kasnjenja je problem.
Razlog kasnjenja nije utakmica, nego guzva u saobracaju. Covjek je rekao da je krenuo na vrijeme, ali da je bila guzva i da je stigao pola sata prije leta. Dakle, da nije bilo utakmice, opet bi covjek krenuo u isto vrijeme jer je prema njegovim proracunima to bilo sasvim dovoljno da stigne. Jedina Papetova glupost je sto je rekao da je gledao utakmicu, pa sad ga svi razapinju jer je kao tekma razlog kasnjenja, iako je fino rekao da je krenuo na vrijeme, ali da ga je guzva sprijecila da prije bude na aerodromu. Nije jos uvijek naucio da novinarima ne treba sve govoriti, novinare treba lagati, narod treba lagati, jer kad govoris istinu, sve se okrene protiv tebe, a Pape je naivan i misli da s istinom moze mnogo postici.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 06 dec 2013, 13:45

Consigliere je napisao/la:Papetu svaka cast na uspjehu sa repkom, ali i realno dosta stvari nam je islo na ruku, od protivnika u grupi do forme nasih igraca. Da je onu Izetovu lijevicu neko mogao izvesti na Kosevu 2003. ili na Luzu 2009, ovo bi nam bilo 2 .ili 3. veliko takmicenje.

Ovo kasnjenje na avion mu nije trebalo.
tom hejgen svaka cast.konacno jedan realan komentar

diplomatija
Kontakt:

Post Postao/la diplomatija » 06 dec 2013, 13:46

Pitar je to, nema tu covjeka, mulja nesto opasno, cuj zakasnio na avion haha, pa drob te **** ja zakasnim ljetos u malmeu, avion nije poletio dok se ja nisam ukrcao, a njega kao nisu pustili, smijesno

lolcina
Kontakt:

Post Postao/la lolcina » 06 dec 2013, 13:48

Nije mu ovo trebalo, al nije ni neka tragedija kako neki zele da predstave. Medjutim ne mogu se oteti utisku da su se plasmanom na SP ispunili svi zacrtani ciljevi saveza i strucnog staba i da se u Brazil ide vise pod motom "plasirali smo se i zaradili para, hajmo se sad malo zahebavati". Ne vidim vise bilo kakav takmicarski interes od strane saveza, a pogotovo selektora. Medjutim, steta je da ova generacija dodje kao puki turista u Brazil, siguran sam da bi iole bolji strucnjak od Safeta bez vecih problema prosao u drugi krug. Daleko od toga da bih volio vidjeti Ciru na celu reprezentacije, ali neke njegove metode u pogledu motivacije igraca itekako bi pomogle.
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 06 dec 2013, 13:53

diplomatija je napisao/la:Pitar je to, nema tu covjeka, mulja nesto opasno, cuj zakasnio na avion haha, pa drob te **** ja zakasnim ljetos u malmeu, avion nije poletio dok se ja nisam ukrcao, a njega kao nisu pustili, smijesno
Pa dobro, ti si Delegat za razliku od Papeta.
F.K.SARAJEVO

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 06 dec 2013, 13:57

Mi ćemo odmah nakon žrijeba dogovoriti prijateljske utakmice. Imamo jako dobre ponude i vjerujem da ćemo igrati protiv izuzetno renomiranih protivnika koji najviše sliče protivnicima iz naše grupe. Pred nama je sedam mjeseci za pripreme, analizu protivnika i uradićemo sve da što spremniji dočekamo Svjetsko prvenstvo. - poručuje naš selektor.

Vidi izvlakuše odmah :lol:
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 dec 2013, 13:58

http://www.reprezentacija.***ba/index.php/12-fudbal-nogomet/brazil-2014/1546-legendarni-pele-i-tri-selektora-nece-prisustvovati-izvlacenju-grupa-za-brazil-2014" onclick="window.open(this.href);return false;

Siguran sam da je trenutno i u Urugvaju odnosno u Meksiku opsadno stanje, da vjerni navijaci protestuju i traze selektorove glave radi nama vec poznatog nedjela.

E moja mahalo, kada bi 50% energije koju ovdje koristite za prebiranje graha i ostalih nebitnih stvari, utrosli na zapravo konstruktive stvari u zivotu, situacija bi bila makar za dlaku bolja, a kvalitet diskusije na forumu bi bio daleko veci.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

damirdamic72
Kontakt:

Post Postao/la damirdamic72 » 06 dec 2013, 13:58

Principatus je napisao/la:Naci ce se ipak oni koji ce i ovo ponasanje pravdati sa nekakvim nebulozama. Nije smak svijeta, ali je sramotno i pokazuje donekle njegov pristup i ozbiljnost, od "ne znam ko je Kolasinac, gledao sam Barcelonu" pa i ovo sada. Ali tada se pljuvalo po Kolasincu, hvala bogu pa su drugi ljudi sa njim pricali, jer nikad inace nebi zaigrao za nas.

Nadam se da ce na SP-u Izet Hajrovic (kojeg je isti covjek doveo kao i Kolasinca) imati jos koji srecan dan i jos jedan topovski udar sa 20m u svom reportoaru, da ce Begovic biti na visokom nivou kao u Grckoj i protiv Argentine i da ce Mujdza biti spreman 100%, jer sistema, pravilnih zamjena i igre nemamo vec oduze.
potpisujem

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 dec 2013, 14:01

adriano_leite je napisao/la:Profesionalnost je u reprezentaciju dosla zahvaljujuci Safetu Susicu, koji je ukinuo sve prijasnje navike nasih igraca. Nije uspio da odmakne novinare, ali i to je uspio smanjiti. Nije podizao euforiju, nije psovao, nije prostacio na presicama, nije se kurcio, mirnim putem dosao do Svjetskog prvenstva, krajnje profesionalno odradio svoj posao.

Sto se tice kasnjenja na avion, covjek je sebi isplanirao da pogleda utakmicu kluba kojem je mnogo dao i koji mu je mnogo dao. Sebi je isplanirao da stigne na aerodrom i prije leta, ali ga je guzva u saobracaju sprijecila. Nije ga utakmica sprijecila, nego guzva. Da nije bilo utakmice, opet bi krenuo u isto vrijeme, jer bi mu to u normalnim okolnostima bilo sasvim dovoljno da stigne na let. Covjek nije stigao i sta sada? Nije smak svijeta, niti je prvi niti je posljednji selektor koji nece otici na izvlacenja. Neki bi rekli visa sila, ali ocigledno to ne vrijedi na ovoj temi, jer je Pape trebao kampovati na aerodromu.

Najjace mi je od svega (nevezano za tvoj post, nego vezano za druge forumase), plasiranje na Svjetsko odjednom postade nesto jako bitno, historijski uspjeh, dok je prije nekoliko sedmica to bilo nebitno, bilo je ocekivano, bila lagana grupa itd. Mi smo pogan narod, mi se ne znamo radovati, nije ni cudo sta nam se sve desavalo, sta nam se desava i sta ce nam se desavati. Covjek koji nas je odveo na Svjetsko, treba dobiti otkaz, jer je bila guzva i nije stigao na avion, pa to samo ima kod nas...
Ponavljaš se isto papiga sa tim fazonima oko mira u reprezentaciji i sličnim stvarima. Nisam pisao o tome, nego sam pisao o profesionalnosti koja se tiče vođenja ekipe, kako od dogovora u svlačionici, do izmjena na terenu koje nemaju veze s mozgom, a ti ga i dalje brani.

Nisam rekao da je smak svijeta što nije doša, nigdje to pomenuo nisam, ne trpaj mi riječi u usta. Također nisam jedan od " mislioca " koji je smatrao očekivanim plasman na SP, znači još jedan fail, generalizacija je opasna stvarčica. Također nisam niti napisao da treba dobiti otkaz, nego sam rekao da se nadam da ćemo mu što prije leđa vidjeti, a to znači poslije SP - a, jer je neozbiljno i krajnje neprofesionalno takvo što raditi i tražiti upravo sada.

Znači, puno si se ispromašivao.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 dec 2013, 14:04

zizu1991 je napisao/la:Također nisam niti napisao da treba dobiti otkaz, nego sam rekao da se nadam da ćemo mu što prije leđa vidjeti
Nije g0vn0, vec se konj posr'o.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 dec 2013, 14:04

adriano_leite je napisao/la:
Alipasino je napisao/la:On nas nije odveo i nismo mi nikakvi misevi.Zna se da ovo svjetsko prati bas cijeli svijet i svaka manja greska propust zajebancija dodje novinarima ko slag na tortu.eto pape je uspio da se prvo o njemu pise.Nije problem zakasnio problem je zasto je zakasnio.Zna se da se prije leta moras nacrtat 1.30 prije nego poletis a on gledo tekmu i to vidi cuda samo jedno poluvrjeme i bi guzva.E pa nije aerodrom u Visokom moj pape.razlog kasnjenja je problem.
Razlog kasnjenja nije utakmica, nego guzva u saobracaju. Covjek je rekao da je krenuo na vrijeme, ali da je bila guzva i da je stigao pola sata prije leta. Dakle, da nije bilo utakmice, opet bi covjek krenuo u isto vrijeme jer je prema njegovim proracunima to bilo sasvim dovoljno da stigne. Jedina Papetova glupost je sto je rekao da je gledao utakmicu, pa sad ga svi razapinju jer je kao tekma razlog kasnjenja, iako je fino rekao da je krenuo na vrijeme, ali da ga je guzva sprijecila da prije bude na aerodromu. Nije jos uvijek naucio da novinarima ne treba sve govoriti, novinare treba lagati, narod treba lagati, jer kad govoris istinu, sve se okrene protiv tebe, a Pape je naivan i misli da s istinom moze mnogo postici.
Krenuo na vrijeme je relativan pojam. Sam kaze da mu od kuce do aerodroma treba pola sata, on je krenuo sat i po do polaska aviona. U ovom nasem malom gradu moras doci sat i po na aerodrom ako zelis izbjeci situacije da ne kasnis tako da Pape nije krenuo na vrijeme.
Da je odgovoran on bi u to vrijeme bio na aerodromu i tu gledao tekmu PSG-Evian, ali jok, tvrdoglav ko mazga i jos ga nije sramota pricati te gluposti narodu.
Ostali selektori su dosli na vrijeme, predsjednik saveza je dosao na vrijeme, a sta je Pape radio prethodna 3 dana?

Ne trazi mu opravdanja, jer se za ovo ne moze oprati. Neodgovorno, amaterski, bezobrazno!
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 dec 2013, 14:09

_dreamer_ je napisao/la:Nije g0vn0, vec se konj posr'o.
S tvoje tačke gledišta je upravo tako kako kažeš. U ostatku rečenice koju si isijekao objasnio sam na šta sam mislio.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 06 dec 2013, 14:15

lolcina je napisao/la:steta je da ova generacija dodje kao puki turista u Brazil, siguran sam da bi iole bolji strucnjak od Safeta bez vecih problema prosao u drugi krug.
Još se grupe nisu ni izvukle, ne znamo ni skime ćemo igrati, ali zato ti si siguran da bi iole bolji stručnjak od Safeta prošao grupu.
Daj onda od ovih para nek plate Murinju i Ancelotiju pa da osvojimo prvenstvo, jer šteta da je naše WORLD CLASS igračine odu u Brazil kao turisti.

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 06 dec 2013, 14:28

Ionako smo bez selektora celo vreme, igrači određuju sastav, što nam onda on treba u Brazilu. Repka s njim, il bez njega bi imala ovaj isti uspeh. Jednostavno se sve poklopilo u ovim kvalifikacijama, dobra generacija, lagana grupa. Bilo bi apsolutno glupo da ne prođemo. Nizah Hukić bi nas odveo na SP.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 06 dec 2013, 14:29

DA RAZJASNIMO:Osim Sušića, na izvlačenju grupa neće prisustvovati selektori Urugvaja Oscar Tabarez koji je imao operaciju leđa te selektor Meksika Miguel Herrera koji je sinoć imao utakmicu sa klubom America koji također vodi.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 06 dec 2013, 14:34

Ako nemate ništa protiv, predložio bih da angažujemo saobraćajnog vještaka, koji bi detaljno analizirao
cijelu situaciju vezanu za kašnjenje Papeta na pariški aerodrom.
Dakle; da nam predoči dokumentovano zbog čega je selektor kasnio na let za Brazil, uz jasno obrazloženje,
u koliko je tačno sati selektor krenuo ka aerodromu, kojom ulicom se vozio ka aerodromu, koliko je trajao
zastoj zbog saobraćajnog kolapsa, da li je taxista slučajno bio pod uticajem opojnih sredstava, da li je na vrijeme
čekirao avio-kartu, na koliko se minuta prije polijetanja aviona selektor pojavio na aerodromu, i zašto je
službenica bila neljubazna prema Safetu ?
Molimo vas da odgovore na ovako važna pitanja u što kraćem roku predočitu vijeću forumaša, kako bi vijećnici
u narednom periodu donijeli odluku o sudbini, svima nama dragog selektora Safeta Sušića. Hvala
F.K.SARAJEVO

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 dec 2013, 14:35

anonymousHD je napisao/la:Ionako smo bez selektora celo vreme, igrači određuju sastav, što nam onda on treba u Brazilu. Repka s njim, il bez njega bi imala ovaj isti uspeh. Jednostavno se sve poklopilo u ovim kvalifikacijama, dobra generacija, lagana grupa. Bilo bi apsolutno glupo da ne prođemo. Nizah Hukić bi nas odveo na SP.
Ma ja ... :roll: Sto bi rekao jedan forumas da nas vode Waha, Barabarez, ovaj-onaj mi bi sigurno cetvrtfinale izborili.

Daj malo kuluture pokazite, prvi put u historiji na takmicenju a opet trazite zamjerke. Yebo te Balkan kad svako zna da radi tuđi posao.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 06 dec 2013, 14:36

Citam maloprije nece biti jos dva selektora,sasvim opravdano,jedan imao operaciju,drugi vodio klub,dok je nas slunto morao gledat tekmu Evian i PSG-a .. :lol: :lol: ee moj boze :roll:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []