Drugar, iskreno gledaju ja nisam nista odlutao od onoga sto si ti sada napisao.starigrad je napisao/la:drug, ti, non-stop, otkrivas nekakvu toplu vodu, a ljudi davno to izmislili. bez uvrede (a, i sa istom, svejedno mi), sva ova prica je prozvakana milion puta. danas, bez para, nema ni uspjeha u fudbalu. ja volim Zelju i (imam dovoljno godina) od te ljubavi i navijanja za istog nisam odustajao ni u vrijeme igranja u 2. ligi sfrj. sutra da (ne daj Boze) ispadnemo u kantonalnu, za mene samo Zeljo postoji, prema drugim mogu imati simpatije, i to je to. mi ovdje mozemo mlatiti 100 godina praznu slamu, ali bez para nema ni rezultata. moje i nase je da pruzimo podrsku, a ljudi zaduzeni za privlacenje i unos novca u klub nek vode brigu o tome. i ja, i svi ti iz sadasnjih struktura kluba, smo prolazni, Zeljo, ABD, zivi vjecno. kad se vec dotices amara, imali smo priliku, u dva navrata, iskociti iz sivila ove lige i nismo nijednu iskoristili. ne kazem da je do amara, ali nam se neke stvari nisu poklopile (apsurd da otjeras covjeka, jer nije izbacio hearts u kupu uefa). sad ce biti daleko teze to uraditi, ali u meni je nada da cemo uspjeti, uz prave poteze i pametna ulaganja (nekakvog novca, nek o tome misle zaduzeni za to) uspjesno parirati i biti kandidati za trofeje. ako se to ne desi, nece biti kraj svijeta za mene, Zeljo je moja ljubav i, kako god zavrsio na tabeli, on je dio mog zivota.DzoleZeljo je napisao/la:Posmatrajuci sada sitvaciju kod nas pretezno sa navijacke strane, mozda je bolje i da nismo osvojili ovu titulu, jer bi nas veceras svega 1.000 samo slavilo malo i razlaz kucama.
Ovako sto su pitari uradili treba da izgleda jedna prava proslava, pa da se ide tradicionalno pred Vjecnu i da se tu ostane. Ali jbg, mi kada smo imali pare, mi to nismo znali proslaviti kako Bog zapovijeda...
Nije ovo nikakav napad na nase, ovo je cista cinjenica...
Ali **** sada to. Idemo sada u evropu. Ekipa ima potencijala. Nasi ako nemaju para, onda ne treba kukati. Neka izadu u javnost sa tim, a ne svake godine kao bice bolje. Bice **** bolje, ako para i investicija nemas. Druga sezona bez trofeja za jedan klub poput Zelje nije stvar za odbaciti a posebice ako se uzme cinjenica da se u bliskoj proslosti tri puta dolazilo do titule prvaka a ujedno protekle dvije titule nisu uzeo iskljucivo zbog slabog kadra a imao si itekakve mogucnosti, a oni sto su je uzimali, cisto radi spleta okolnosti...
Tako, treba sjesti i rezimirati stvari. AKo ova trenutna uprava ima potencijala neka onda to pokaze razultatima, a ne da ekipa na celu sa Odom ide naprijed a uprava da stagnira kao sto je bio slucaj kod Amara pa ovaj morao u administraciju da smece cisti..
Ako ne, ne treba kenjati i prikazivati stvari kakve nisu. Ako nisu u stanju pronaci nekoga tko ce klub staviti na noge posebice SADA kada imas RIVALA koji ide GORE, onda ne znam treba da rade tu vise...
Moje glasi, bez para mozemo mi kurcu sviratati.
Tvoje, ali takoder moje opet glasi, MI VOLIMO ZELJU, to je cinjenica, i takkvih nas ima mozda oko 1.500 bolesnika koji ce doci da cuksije padaju, ali problem je sto nama apetiti rastu a to je prirodno. Ako zelimo naprijed, potrebne su finansije, a to sam vrlo dobro znas.
Mi dvije godine pricamo, te kriza, te ovo, te ono, a u te dvije godine, iskren da budem, sami popusimo dvije titule. Igrom slucaja i spletom okolnosti a najvise nasom nespremnoscu da kaznimo protivnika kako Bog zapovijeda. I sta sada, opet prica u krug? Kratka eksurzija u evropi je mozda zanimljiva tebi, meni i ostalom broju od 1.498 bolesnika, ali to ne privlaci ljude sa parama, koji ce doci sa djecom i zenom i ostaviti 30 KM (recimo po tekmi).
Tako da iskreno kazem, prica nije prazna slama, vec cinjenica koja glasi, ili znas raditi svoj posao ili ne znas raditi. Nema tu vise matematike..
Vidis i sam da su ljudi siti svega. Tim se bori za vrh na Grbavici 3.000 ljudi. Ajde alibi traze u infrastrukturi, ma jaste kucu mogu svirati, 1996 je bilo i mina okoliko pa je bilo puno. (Duga tema za raspravu pa da ne duljimo, ima tu jos faktora tipa rat, ljudi se pozelili svega, itd), ali ako zelis naprijed treba ti neka atrakcija, kroz dovodenje zvucnih imena, marketing, razultatski uspjeh.
Evo jbg, Oda napraviti CUDO sa ovom djecom, a na Grbavici 3.000 ljudi. Dakle, nije dovoljno za mase. Sta ciniti?
Po meni stadion je kljucna karika, hoce li sada oni praviti novo iz temelja, ili ce graditi segment po segmnet ili ce cak nesto sa Pitarima dogovoriti pa da se napravi jedan stadio kako Bog dragi zapovijeda jer svakako grad nema kapaciteta za dva moderna sportska kompleksa iskreno mene ne zanima, vec me samo zanima kada ce se nesto takvo napraviti jer bez toga nema naprijed, pa koliko god se mi lagali, kako jedni tako i drugi a evo i treci od ove sezone...
Ako hoces, ajde na pm pa da nastavimo..

@Željooooo - Siroki kao ekipa djelovali su kroz cijelu sezonu skoro toplo, hladno sto ih je na kraju i kostalo evrope, a posebice smjena trenera pred kljucnu utakmicu na Kosevu..
Kako god da okrenes, Zakaric bar po meni bi nam mnogo znacio...
Mada iskreno mislim da se on nudi jer mu je naredeno da se nudi posto DInamo gleda nase odrede igrace.