FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 31 maj 2015, 00:04

starigrad je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Posmatrajuci sada sitvaciju kod nas pretezno sa navijacke strane, mozda je bolje i da nismo osvojili ovu titulu, jer bi nas veceras svega 1.000 samo slavilo malo i razlaz kucama.

Ovako sto su pitari uradili treba da izgleda jedna prava proslava, pa da se ide tradicionalno pred Vjecnu i da se tu ostane. Ali jbg, mi kada smo imali pare, mi to nismo znali proslaviti kako Bog zapovijeda...

Nije ovo nikakav napad na nase, ovo je cista cinjenica...

Ali **** sada to. Idemo sada u evropu. Ekipa ima potencijala. Nasi ako nemaju para, onda ne treba kukati. Neka izadu u javnost sa tim, a ne svake godine kao bice bolje. Bice **** bolje, ako para i investicija nemas. Druga sezona bez trofeja za jedan klub poput Zelje nije stvar za odbaciti a posebice ako se uzme cinjenica da se u bliskoj proslosti tri puta dolazilo do titule prvaka a ujedno protekle dvije titule nisu uzeo iskljucivo zbog slabog kadra a imao si itekakve mogucnosti, a oni sto su je uzimali, cisto radi spleta okolnosti...

Tako, treba sjesti i rezimirati stvari. AKo ova trenutna uprava ima potencijala neka onda to pokaze razultatima, a ne da ekipa na celu sa Odom ide naprijed a uprava da stagnira kao sto je bio slucaj kod Amara pa ovaj morao u administraciju da smece cisti..
Ako ne, ne treba kenjati i prikazivati stvari kakve nisu. Ako nisu u stanju pronaci nekoga tko ce klub staviti na noge posebice SADA kada imas RIVALA koji ide GORE, onda ne znam treba da rade tu vise...
drug, ti, non-stop, otkrivas nekakvu toplu vodu, a ljudi davno to izmislili. bez uvrede (a, i sa istom, svejedno mi), sva ova prica je prozvakana milion puta. danas, bez para, nema ni uspjeha u fudbalu. ja volim Zelju i (imam dovoljno godina) od te ljubavi i navijanja za istog nisam odustajao ni u vrijeme igranja u 2. ligi sfrj. sutra da (ne daj Boze) ispadnemo u kantonalnu, za mene samo Zeljo postoji, prema drugim mogu imati simpatije, i to je to. mi ovdje mozemo mlatiti 100 godina praznu slamu, ali bez para nema ni rezultata. moje i nase je da pruzimo podrsku, a ljudi zaduzeni za privlacenje i unos novca u klub nek vode brigu o tome. i ja, i svi ti iz sadasnjih struktura kluba, smo prolazni, Zeljo, ABD, zivi vjecno. kad se vec dotices amara, imali smo priliku, u dva navrata, iskociti iz sivila ove lige i nismo nijednu iskoristili. ne kazem da je do amara, ali nam se neke stvari nisu poklopile (apsurd da otjeras covjeka, jer nije izbacio hearts u kupu uefa). sad ce biti daleko teze to uraditi, ali u meni je nada da cemo uspjeti, uz prave poteze i pametna ulaganja (nekakvog novca, nek o tome misle zaduzeni za to) uspjesno parirati i biti kandidati za trofeje. ako se to ne desi, nece biti kraj svijeta za mene, Zeljo je moja ljubav i, kako god zavrsio na tabeli, on je dio mog zivota.
Drugar, iskreno gledaju ja nisam nista odlutao od onoga sto si ti sada napisao.

Moje glasi, bez para mozemo mi kurcu sviratati.

Tvoje, ali takoder moje opet glasi, MI VOLIMO ZELJU, to je cinjenica, i takkvih nas ima mozda oko 1.500 bolesnika koji ce doci da cuksije padaju, ali problem je sto nama apetiti rastu a to je prirodno. Ako zelimo naprijed, potrebne su finansije, a to sam vrlo dobro znas.

Mi dvije godine pricamo, te kriza, te ovo, te ono, a u te dvije godine, iskren da budem, sami popusimo dvije titule. Igrom slucaja i spletom okolnosti a najvise nasom nespremnoscu da kaznimo protivnika kako Bog zapovijeda. I sta sada, opet prica u krug? Kratka eksurzija u evropi je mozda zanimljiva tebi, meni i ostalom broju od 1.498 bolesnika, ali to ne privlaci ljude sa parama, koji ce doci sa djecom i zenom i ostaviti 30 KM (recimo po tekmi).

Tako da iskreno kazem, prica nije prazna slama, vec cinjenica koja glasi, ili znas raditi svoj posao ili ne znas raditi. Nema tu vise matematike..

Vidis i sam da su ljudi siti svega. Tim se bori za vrh na Grbavici 3.000 ljudi. Ajde alibi traze u infrastrukturi, ma jaste kucu mogu svirati, 1996 je bilo i mina okoliko pa je bilo puno. (Duga tema za raspravu pa da ne duljimo, ima tu jos faktora tipa rat, ljudi se pozelili svega, itd), ali ako zelis naprijed treba ti neka atrakcija, kroz dovodenje zvucnih imena, marketing, razultatski uspjeh.

Evo jbg, Oda napraviti CUDO sa ovom djecom, a na Grbavici 3.000 ljudi. Dakle, nije dovoljno za mase. Sta ciniti?
Po meni stadion je kljucna karika, hoce li sada oni praviti novo iz temelja, ili ce graditi segment po segmnet ili ce cak nesto sa Pitarima dogovoriti pa da se napravi jedan stadio kako Bog dragi zapovijeda jer svakako grad nema kapaciteta za dva moderna sportska kompleksa iskreno mene ne zanima, vec me samo zanima kada ce se nesto takvo napraviti jer bez toga nema naprijed, pa koliko god se mi lagali, kako jedni tako i drugi a evo i treci od ove sezone...

Ako hoces, ajde na pm pa da nastavimo.. :)

@Željooooo - Siroki kao ekipa djelovali su kroz cijelu sezonu skoro toplo, hladno sto ih je na kraju i kostalo evrope, a posebice smjena trenera pred kljucnu utakmicu na Kosevu..
Kako god da okrenes, Zakaric bar po meni bi nam mnogo znacio...
Mada iskreno mislim da se on nudi jer mu je naredeno da se nudi posto DInamo gleda nase odrede igrace. ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 31 maj 2015, 00:12, ukupno mijenjano 4 puta.

bojamora
Kontakt:

Post Postao/la bojamora » 31 maj 2015, 00:06

Meni Oda nekako previše gura Kokota. Po meni je najbolja kombinacija Memija desno a Djelmić lijevo al džaba kad on misli drugačije.

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 31 maj 2015, 00:21

Što se tiče posjete, ne navija raja za reale i barce, nemojte biti uvijek u toj prici, jednostavno postoje bolesnici koji uvijek dodju i raja koja simpatise i voli zelju, ali "im je mrsko", "ne daju im se pare" i sl... jednostavno, trenutno marketinški, ŽELJO ne nudi ništa toj široj masi... već sam pričao o ovoj temi, ali evo da ponovim.
sve to izgleda netransparentno za šire mase, i dalje se misli da se tu puno krade, jer jednostavno raji nije jasno kako Željo nakon par tih godina dominacije sada NEMA PARA. Ne vjeruje se ljudima u klubu jer izgledaju muljatorski i seljački prepotentno (prvenstveno mislim na Gredića).
Ja vam ne pričam svoju priču iz glave, već priču ljudi, Željovaca, nekih čak i bivših sponzora, koji su ostavljali pare, a sada neće ni da odu na Željinu utakmicu.
Svakakvih se gadosti radilo, za svakakve se gadosti i saznalo, pa nije slučajno da niko neće pare da ostavi za generalnog, aBd da se više nađe.
Jednostavno, Željo treba biti primjer radničkog kluba, da svi gajimo neku pozitivu i ljubav prema njemu, kao što gaji 2000, da gaje svi Željovci, a ne da prva asocijacija na Želju budu ovi pojedini muljatori koji se kopaju oko kluba da bi uzeli koju marku. Realno, sve što se tiče marketinga nam je qrac, toliko postoji neozbiljnosti i neprofesionalnosti da se to primjeti na prvu. I sve što izgleda neozbiljno ljudi i shvataju neozbiljno!
A kako pokušavaju doći do sponzora, bolje da ne pričamo, ono što pošalju potencijalnim je bruka.

Također, moraš biti dosljedan i od riječi, ipak predstavljaš najveću instituciju u državi. Ne smije se desiti da ti igrač na kraju sezone neće da donese papire za radnu dozvolu. To se mora zaustaviti nekako, jer je to neprofesionalizam. Čuj govorili mu dugo vremena, i on nije htio. Jednom ga opomeneš, dva puta, treći put mu ne daš platu nikako i kraj! Moraju postojati pravila. Ne možeš igrača suspendovat danas, pa mu za tri dana ukinut suspenziju. Ne možeš raditi stvari iz ishitrenosti, što si ti vruće glave pa ti došlo da bacaš suspenzije, pa onda za dva dana je skloniš.

Dalje, uprava se ponaša kao da smo Igman iz Konjica, da je Željo institucija ne dokazuje se samo rečenicom "Mi smo Željo, ne može to tako!"...
Toliko utjecajnih ljudi su Željovci, a rijetko koji je baš blizu Želje, čak nam neki iz skupštine i uprave se ne bave Željom, očito im to služi samo da familiji kažu da su tu.
Moraju se stvari mijenjati na bolje, mora se stvarati POZITIVNA ATMOSFERA, apsolutna PROFESIONALNA TRANSPARENTNOST. Ni zrno muljatorskih priča, negativne prepotencije, treba privući ljude pozitivnom energijom (KOJE NEMA ZA ŠIRE MASE, ima za nas 2000 kad gledamo ove mlade momke, ali da bi gledali te mlade momke PRVO MORAŠ DOĆI NA TEKMU! ).
Desila se smrt navijača, naši bježe od kamera.

Mora se nešto KONRETNO uraditi, da kad dođeš kažeš "EH VIDI TO JE TO", a ne stalno iste priče, a ne možemo generalnog da nađemo...
Puno više Željo (mislim na sve ono što nije vezano za igrače i Odovića) može pružiti navijačima, jednostavno bar biti blizu rezultata ove godine.

Izvinjavam se na dužem postu!
nije to bolest rijetka...

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 31 maj 2015, 00:23

Gledam im malo ove klipove slavlja, i na vise je bilo skandiranje protiv Zelje nego za Sarajevo. A jos kad i Dino Selimovic povede, jasno mi je bilo koliko smo kompleksa nabili zadnjih godina. Toliko prvak si cest, dok ti jednu, Zeljo sest!
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 31 maj 2015, 00:28

Malo nama fali da se zapali masa. Povratak Osima i pobjeda na gostovanju nakon dugo vremena one sezone je imala pozitivan uticaj na posjetu. Samo generalni sponzor ili poboljšan marketing bi nama povećali posjetu a ne da se dođe do nekih investitora ili da nam u klub budu dovedena neka zvučnija imena.
@exbabilon, ma prijatelju znaš i sam da bi i mi pjevali pjesme koje se odnose na njih. Činjenica je da smo isti po tom pitanju :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 31 maj 2015, 00:41

DzoleZeljo je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Posmatrajuci sada sitvaciju kod nas pretezno sa navijacke strane, mozda je bolje i da nismo osvojili ovu titulu, jer bi nas veceras svega 1.000 samo slavilo malo i razlaz kucama.

Ovako sto su pitari uradili treba da izgleda jedna prava proslava, pa da se ide tradicionalno pred Vjecnu i da se tu ostane. Ali jbg, mi kada smo imali pare, mi to nismo znali proslaviti kako Bog zapovijeda...

Nije ovo nikakav napad na nase, ovo je cista cinjenica...

Ali **** sada to. Idemo sada u evropu. Ekipa ima potencijala. Nasi ako nemaju para, onda ne treba kukati. Neka izadu u javnost sa tim, a ne svake godine kao bice bolje. Bice **** bolje, ako para i investicija nemas. Druga sezona bez trofeja za jedan klub poput Zelje nije stvar za odbaciti a posebice ako se uzme cinjenica da se u bliskoj proslosti tri puta dolazilo do titule prvaka a ujedno protekle dvije titule nisu uzeo iskljucivo zbog slabog kadra a imao si itekakve mogucnosti, a oni sto su je uzimali, cisto radi spleta okolnosti...

Tako, treba sjesti i rezimirati stvari. AKo ova trenutna uprava ima potencijala neka onda to pokaze razultatima, a ne da ekipa na celu sa Odom ide naprijed a uprava da stagnira kao sto je bio slucaj kod Amara pa ovaj morao u administraciju da smece cisti..
Ako ne, ne treba kenjati i prikazivati stvari kakve nisu. Ako nisu u stanju pronaci nekoga tko ce klub staviti na noge posebice SADA kada imas RIVALA koji ide GORE, onda ne znam treba da rade tu vise...
drug, ti, non-stop, otkrivas nekakvu toplu vodu, a ljudi davno to izmislili. bez uvrede (a, i sa istom, svejedno mi), sva ova prica je prozvakana milion puta. danas, bez para, nema ni uspjeha u fudbalu. ja volim Zelju i (imam dovoljno godina) od te ljubavi i navijanja za istog nisam odustajao ni u vrijeme igranja u 2. ligi sfrj. sutra da (ne daj Boze) ispadnemo u kantonalnu, za mene samo Zeljo postoji, prema drugim mogu imati simpatije, i to je to. mi ovdje mozemo mlatiti 100 godina praznu slamu, ali bez para nema ni rezultata. moje i nase je da pruzimo podrsku, a ljudi zaduzeni za privlacenje i unos novca u klub nek vode brigu o tome. i ja, i svi ti iz sadasnjih struktura kluba, smo prolazni, Zeljo, ABD, zivi vjecno. kad se vec dotices amara, imali smo priliku, u dva navrata, iskociti iz sivila ove lige i nismo nijednu iskoristili. ne kazem da je do amara, ali nam se neke stvari nisu poklopile (apsurd da otjeras covjeka, jer nije izbacio hearts u kupu uefa). sad ce biti daleko teze to uraditi, ali u meni je nada da cemo uspjeti, uz prave poteze i pametna ulaganja (nekakvog novca, nek o tome misle zaduzeni za to) uspjesno parirati i biti kandidati za trofeje. ako se to ne desi, nece biti kraj svijeta za mene, Zeljo je moja ljubav i, kako god zavrsio na tabeli, on je dio mog zivota.
Drugar, iskreno gledaju ja nisam nista odlutao od onoga sto si ti sada napisao.

Moje glasi, bez para mozemo mi kurcu sviratati.

Tvoje, ali takoder moje opet glasi, MI VOLIMO ZELJU, to je cinjenica, i takkvih nas ima mozda oko 1.500 bolesnika koji ce doci da cuksije padaju, ali problem je sto nama apetiti rastu a to je prirodno. Ako zelimo naprijed, potrebne su finansije, a to sam vrlo dobro znas.

Mi dvije godine pricamo, te kriza, te ovo, te ono, a u te dvije godine, iskren da budem, sami popusimo dvije titule. Igrom slucaja i spletom okolnosti a najvise nasom nespremnoscu da kaznimo protivnika kako Bog zapovijeda. I sta sada, opet prica u krug? Kratka eksurzija u evropi je mozda zanimljiva tebi, meni i ostalom broju od 1.498 bolesnika, ali to ne privlaci ljude sa parama, koji ce doci sa djecom i zenom i ostaviti 30 KM (recimo po tekmi).

Tako da iskreno kazem, prica nije prazna slama, vec cinjenica koja glasi, ili znas raditi svoj posao ili ne znas raditi. Nema tu vise matematike..

Vidis i sam da su ljudi siti svega. Tim se bori za vrh na Grbavici 3.000 ljudi. Ajde alibi traze u infrastrukturi, ma jaste kucu mogu svirati, 1996 je bilo i mina okoliko pa je bilo puno. (Duga tema za raspravu pa da ne duljimo, ima tu jos faktora tipa rat, ljudi se pozelili svega, itd), ali ako zelis naprijed treba ti neka atrakcija, kroz dovodenje zvucnih imena, marketing, razultatski uspjeh.

Evo jbg, Oda napraviti CUDO sa ovom djecom, a na Grbavici 3.000 ljudi. Dakle, nije dovoljno za mase. Sta ciniti?
Po meni stadion je kljucna karika, hoce li sada oni praviti novo iz temelja, ili ce graditi segment po segmnet ili ce cak nesto sa Pitarima dogovoriti pa da se napravi jedan stadio kako Bog dragi zapovijeda jer svakako grad nema kapaciteta za dva moderna sportska kompleksa iskreno mene ne zanima, vec me samo zanima kada ce se nesto takvo napraviti jer bez toga nema naprijed, pa koliko god se mi lagali, kako jedni tako i drugi a evo i treci od ove sezone...

Ako hoces, ajde na pm pa da nastavimo.. :)

@Željooooo - Siroki kao ekipa djelovali su kroz cijelu sezonu skoro toplo, hladno sto ih je na kraju i kostalo evrope, a posebice smjena trenera pred kljucnu utakmicu na Kosevu..
Kako god da okrenes, Zakaric bar po meni bi nam mnogo znacio...
Mada iskreno mislim da se on nudi jer mu je naredeno da se nudi posto DInamo gleda nase odrede igrace. ;)
sve sto sam pokusao reci je: ni ti, a ni ja (vjerovatno, ni bilo ko sa foruma), ne mozemo uticati mnogo na stvari o kojima "diskutujemo". vrtimo se sa pricom u krug, a sve se na kraju svede hoce li se prodati dzeko, da bismo mogli dovesti kajkuta. svjestan sam da ne mogu uticati na takve stvari i ne zelim se previse zamarati time. ostaje mi da dolazim na tekme, radujem se, slavim, tugujem... (danas slavim), a vrijeme ce pokazati ima li ova (kao i prethodne) uprava kapacitet da napravi zdraviji ambijent i bolji igracki kadar, kao i da zatvori, makar dio, finansijske stabilizacije kluba (sto nije nimalo lako). nemam insajderskih informacija (ne palim se ni na ove "bum" najave na forumu) i nemam namjeru prosipati preveliku pamet (na to nema ni prava). pokusavam biti realan, ali znam, ako se nesto pozitivno, po pitanju finansija, ne desi u naredne max dvije takmicarske sezone, da cemo potonuti u sivilo ove opskurne lige, sto nikao ne zelim. ako se to i desi, ja necu odustati od Zelje, to je moj klub i moja ljubav. od pljuvanja, dizanja u nebesa, najava nekavih spektakla... nema nista. samo se konkretna djela racunaju. trenutno, imamo par mladih igraca u izlogu i od kojih bi mogli finansijski profitirati i to je super stvar. ali, isto tako, imamo dosta stvari za krpiti eventualnom lovom od prodaje tih igraca. i, gdje smo nakon toga? opet na ovoj prici. ponavljam, nadam se da je postojeca garnitura ljudi u upravi kluba sposobna da namakne novac mimo prodaje dzeke, bajica, memije, hadziahmetovica.... pare od prodaje takvih dragulja bi trebale biti bonus i usmjerene u nadogradanju kluba, a ne u krpljenje rupa.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

pijanBabo
Kontakt:

Post Postao/la pijanBabo » 31 maj 2015, 00:43

sta kaze jedan pitar nakon gola Zebe "nisam se ovoliko sasro od kako su me lutalice ganjale na alipasinom" :lol:
a jeste nastao muk kad im ga suknu, cudi me da je glavu izvukao kad su uletili

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 31 maj 2015, 00:50

Samo kad bi nam klub sada dao ponudu 100KM novi dres, članska, neka điđa i ulaz za evropsku to bi bilo extra. I iz fan shopa sve artikle (majice i salove) na 50% rasprodati i nabaviti nove garniture. Novi dan nova madafaka...ova, nafaka :D :kralj:
Jači od ratova, režima i partija. 1921

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 maj 2015, 00:51

bojamora je napisao/la:Meni Oda nekako previše gura Kokota. Po meni je najbolja kombinacija Memija desno a Djelmić lijevo al džaba kad on misli drugačije.
Kokot je najvazniji igrac ekipe...
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 31 maj 2015, 00:53

Peterski je napisao/la:Samo kad bi nam klub sada dao ponudu 100KM novi dres, članska, neka điđa i ulaz za evropsku to bi bilo extra. I iz fan shopa sve artikle (majice i salove) na 50% rasprodati i nabaviti nove garniture. Novi dan nova madafaka...ova, nafaka :D :kralj:
Ako cemo posteno karte za sjever su preksupe za ono sto dobijes.... ti ces uvijek platit i ja cu mada ja idem na Jug al nebitno to nego govirm za raju kao siri pojam. Haj ti zamisli da neko ko ne ide cesto zeli na sjever i onda mora da da 8 maraka a nema ni wc kako treba, stolice prljave zapustena tribina itd itd
=\_1921_/=

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 31 maj 2015, 01:31

invincible1921 je napisao/la:
Peterski je napisao/la:Samo kad bi nam klub sada dao ponudu 100KM novi dres, članska, neka điđa i ulaz za evropsku to bi bilo extra. I iz fan shopa sve artikle (majice i salove) na 50% rasprodati i nabaviti nove garniture. Novi dan nova madafaka...ova, nafaka :D :kralj:
Ako cemo posteno karte za sjever su preksupe za ono sto dobijes.... ti ces uvijek platit i ja cu mada ja idem na Jug al nebitno to nego govirm za raju kao siri pojam. Haj ti zamisli da neko ko ne ide cesto zeli na sjever i onda mora da da 8 maraka a nema ni wc kako treba, stolice prljave zapustena tribina itd itd

Prije par godina 1. Mart i sunčan dan, mi s Vitezom igrali i ja odem na jug. Od one šumice hlad, malo vjetra mi svaku kost u tijelu propuše, gledam raju na sjeveru izašli dole na sunce svi griju se lagano sjede i prate utakmicu (dobili 3:1). jest ono 8KM (za članove 6) ali vrijedi :lol:

Šalim se, mora se na onoj tribini na svakom ulazu barem po jedan wc uraditi fino. Stolice manje više, uvijek ima avaza za pod guzicu.
Jači od ratova, režima i partija. 1921

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 31 maj 2015, 02:19

Hahah moze li neko uci na Nedin profil i postaviti sta je napisao za Dinu Selimovica...ja ne znam stavit i kopirat :pinokio: :tralala: :salut: 100% skontali smo koliko smo ih napatili hahah

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 31 maj 2015, 02:37

Ta prica gradski rival meni ima smisla u derbijima... Znaci ispade da ne postoji gradski rival ne bi je ni slavili... Ja volim Zelju zbog Zelje, a neki navijaju za svoj klub manje nego sto mrze tudji... Draze ti sto si nekog "zayebo", nego uspjeh koji si ostvario.. Te stvari ne razumijem

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 31 maj 2015, 02:42

advanced1921 je napisao/la:Ta prica gradski rival meni ima smisla u derbijima... Znaci ispade da ne postoji gradski rival ne bi je ni slavili... Ja volim Zelju zbog Zelje, a neki navijaju za svoj klub manje nego sto mrze tudji... Draze ti sto si nekog "zayebo", nego uspjeh koji si ostvario.. Te stvari ne razumijem
Ma dobro, trebat ce proci makar par generacija dok djeca ponovo ne odrastu sa Zeljom i Sarajevom jer ovo ide u mrznju...

Ovo sada ispade bas kao sto ti kazes, ali moras da znas da oni za svaki svoj neuspijeh krive Zelju, jer je to njihov gradski rival, ujedno najveci protivnik. Nakon dugo godina biti ispred Zelje nije mala stvar, kao sto nama nije bilo 2009 kad smo osvojili titulu, a posebice Zuban dan kad se desio kao i one titule iz 2001 i 2002... Tada je Zeljo njima postao rak rana.. I nama je tada svaka druga pjesma bila o Sarajevu...
A takoder i njima.
Kada ih je Dzine vodio, nije mogla proci utakmica da se Zeljo ne spomene...

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 31 maj 2015, 02:45

Ma razumijem gradski rivalitet, ta prepucavanja, ali opcenito, valjda je normalno da prilikom proslave uspjeha svog kluba pjevas pjesme u cast istog, a ne pjesme koje vrijedjaju drugi tim... Haj poneku, ali evo citam veceras svakakve izjave i statuse, nijedan da nije Zelju spomenuo...

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 31 maj 2015, 02:55

advanced1921 je napisao/la:Ma razumijem gradski rivalitet, ta prepucavanja, ali opcenito, valjda je normalno da prilikom proslave uspjeha svog kluba pjevas pjesme u cast istog, a ne pjesme koje vrijedjaju drugi tim... Haj poneku, ali evo citam veceras svakakve izjave i statuse, nijedan da nije Zelju spomenuo...
Pa sine da ti bude jasnije-Zamisli onog ko ga nije osam godina umočio-šta sve može izaći kad mu se posreći.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 31 maj 2015, 07:30

Mora se udruziti vise od pola lige I savez I sudije itd da bi nas pobjedili ,opet drugo mjesto nije lose. Svaka cast momcima. Sad mi je jos vise drago sto smo poslali slane u 2 ligu .
Radije bi volio novi stadion ili popravak nego titulu 5 godina.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

ZELJOx4xlife
Kontakt:

Post Postao/la ZELJOx4xlife » 31 maj 2015, 09:12

Peterski je napisao/la:Hoce Zakaric da igra evropske tekme ba :D On bi bio pojačanje, samo šteta što ga mi možemo uzeti samo na posudbu a ne na ugovor, Dinamo ga je platio mislim 350k€ i nee ga pustiti tako lahko.
Hoce on u Želju. Samo nasi trebaju dogovoriti sa Maminjom :D
SEXA, PIVE I HULJEVA IVE!

Format
Kontakt:

Post Postao/la Format » 31 maj 2015, 09:22

Dovest i Zakarica i Maminja hah
Zeljeznicar! 1921 !

IvicaOsim
Kontakt:

Post Postao/la IvicaOsim » 31 maj 2015, 09:43

Pozdrav svim navijačima Želje, .... Jedna informacija za one koji ne znaju izvlačenje prvog i drugog pretkola je 22.6.15 a prve utakmice 01.07.15 prelazni rok je od 1.7.2015. godine tako da pojačanja koja se dovedu, a dovodit če se igrači kojima ističu ugovori mogu se registrovati za drugo pretkolo... zato se vjerovatno neče žuriti sa prodajom igrača tipa Bajić i sl jer iako se dovedu neče moči biti registrovana u prvom a ispadanje u istom bi značilo katastrofu... uglavnom malo je vremena ovoj ekipi ne treba puno... i još se nadam da če malog Hiroša poslati barem na posudbu jer je strašan igrač i šteta bi bilo da propadne

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 42 gosta.