FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

zeljocity
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la zeljocity » 03 jun 2015, 01:10

bazatalenata je napisao/la:
lazar je napisao/la:
bazatalenata je napisao/la:De uozbilji si matere ti mile. Pisemo misljenja, niti ce njega neko otjerati sto ja ovo pisem, niti ce neko dovesti nekoga, ali on sto radi ne valja za sve navijace Zelje. Daj Boze da se prevarim i da nam dovede Gazprom, i da nam dovede Govedaricu, Bekrica, Zebu ....
Ko je radio bolje ?
Niko! Zato jesmo tu sada. Jer se islo po principu cekaj Dzeku, spickaj pare i cekaj naredne cetiri godine kad ce se opet prodati. I to je sva pamet. Pa mogao bi neko s osnovnom skolom biti umjesto njega. Sigurno ne bi doveo nijedno sponzora kao sto nije ni on i ostatak ekipe. Pa jbt, ako nista sredi da ti Uni Credit banka daje vece pare, a ne neku sicu s kojom ne mozes nista! Nije ni to sposoban.

Ma dobro, najbolji je koji je ikad bio! Moram izvest cuku..pozzz
Druze ti shvatas da smo od Dzeke jednom dobro hajrovali tj prelazak iz Wolfsburga u City???
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

bazatalenata
Kontakt:

Post Postao/la bazatalenata » 03 jun 2015, 01:12

Naravno da znam, tada smo osvajali sve. Prije i posliej toga je Amar morao davat svoje pare! Toliko o tome! I sad cekas godinama nekog napokon ko ce raditi, i opet samar! Niko nista ne radi, ali trazi da se dolazi na utakmice. Idem fakat, hebo ovo. poz

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 03 jun 2015, 01:20

Ne želim da crnim zaista, samo govorim šta bi moglo bolje.
Školujem se za marketing menadžment, prvo što se nauči je da treba analizirati tržište i ponuditi potencijalnom kupcu proizvoda ili korisniku usluga ono što želi, tj. ispuniti njegovu želju i potrebu. Kupac ili korisnik usluga JE UVIJEK UPRAVU! Ne možeš mu uputiti nijednu kritiku, ako ti kaže u lice da ti proizvod ili usluga ne valja, nećeš ga pljunut i napasti, već ga saslušat i skontat šta možeš učiniti da zadovoljiš njega i slične njemu.

Mi smo svi na neki bukvalan način "korisnici usluga" FK Željezničar, kupujemo uslugu gledanja utakmice, ili članske kartice kako bi se osjećali još više članom kluba. Da bi prodao proizvod i uslugu moraš znati to i ponuditi potencijalnom kupcu. Lako je za nas 1500.
Onaj ko je gledao od nas 1500 onaj prvi Gredićev intervju složio se sa njim u onom zaključku da kad bi svaki Željovac ostavio minornu sumu da bi klub lakše funkcionisao. Podijelili smo mišljenje i da bi trebali svi češće dolaziti na utakmice. Ali nama se to mišljenje svidjelo jer smo članovi i jer idemo na te utakmice.
Ali ono se ne smije izgovarati. Ne smiješ kritikovati potencijalne korisnike usluge ma koliko to smiješno zvučalo jer se radi o fudbalskom klubu. Ako treba, priznaš grešku da se nešto loše radilo i da će se sve učiniti da se to popravi, te da nije stvar u tim ljudima što ne žele da dođu već u klubu, te da će im ponuditi nešto novo. Ovo možeš sročit u par rečenica da čovjeka privuče to da dođe na utakmicu, i još dodaš par tih programčića i privučeš čovjeka koji je bio "nezainteresovan" za odlaske na utakmice da ide na iste. A ne da sluša kako je on kriv što nije dolazio i da bi se trebao angažovati. Mnogi će odmah naći sebi u glavi milion opravdanja zašto nisu dolazili, a kada realno pogledamo marketing kluba, te mnoge stvari što nude, osim ljubavi, i to velike prema Želji, apsolutno ništa ne vuče na Grbavicu. Stadion treba renovirati, kvalitet fudbala nije vrhunski i u njemu mogu uživati samo oni koji su krvno vezani za Želju, pa znaju da je Amir 97. godište i zamišljaju ga sa nekih 22-23 kakav će igrač bit.
Sa godišnjim kartama isto fula. Nikakva ušteda za bilo koga ko nije siguran hoće li baš stići na sve utakmice. A kad prodaš godišnju, nekako obavezuješ čovjeka da dolazi jer neće niko uzeti bezveze. Napraviš neku akciju, uz godišnju doplati toliko i toliko, dobije dres, neke pakete, zanimljivosti, da čovjek kojem nije zanimljivo samo gledati fudbal ima neku zanimaciju i da pokaže jaranima i rodbini šta je dobio.
Ne mogu da vjerujem da nema plakata za tekme, a i ako ih ima, MALO IH JE! Stid me da na Grbavici i Pofalićima i na svakom yebenom stubu u gradu stoji kad igraju komšije sa Koševa, a ovdje je na forumu nekad bila rasprava kad je tekma, jer neki nisu upućeni bili.
Vjerujte, ne pričam u prazno, marketing je nevjerovatno bitna stvar, marketing je sposoban čovjeku stvoriti potrebu, a ne samo izreklamirati proizvod.
Koliko, npr, komšije pretjeruju s marketingom, toliko mi pretjerujemo u nemarketingu. Kažu, ulaganjem u marketing jedina loša stvar je što kad pretjeraš, dešava se kao da pare bacaš u bunar. Ali ako si loš marketinški imaš 300 nedaća.
Realno, priče "iskaču iz paštete" i slično ne piju puno vode u ozbiljnom marketingu jer tim iskakanjem podsvjesno opet ljudima stvaraš neku sliku da je nešto bitno, a nešto nebitno.
Opet uzimam za primjer FK Sarajevo, koje je marketinški dosta bolje od Želje. Stvorili su sliku o svakom svom igraču da je mega-giga, osjećaju se kao zvijezde, stvorili su onim ne previše upućenim da su oni zaista jaki, loše rezultate opravdaju nekako i svakako, te sada moj otac, koji nije neki ljubitelj naše lige (najviše zbog navijača i divljanja) misli da oni mogu do grupne faze. Jednostavno, sam sebi stvaraš sliku kako ćeš da te drugi gledaju, a mi smo po tom pitanju previše tihi.

Naše proslave su totalni promašaj bile, to treba reći, ništa realno nije ponuđeno nekom ko je maksuz taj dan došao samo radi proslave. Kroz razna sponzorstva možeš obezbijediti hranu, piće, slikanje sa maskotama, nagradne igre, slikanje sa peharom (TAJ DAN, a ne na sajmu), ako ćeš muziku onda dovedi nekog jakog, ako nećeš, onda ne dovodi ni svašta. Ništa od tog dana za pamćenje običnim ljudima, simpatizerima Želje, a nama "bolesnim" je svakako dovoljno što smo je digli.

ZAKLJUČAK: Nemaš para i ukineš marketing=propast. Marketing adekvatan uvijek mora postojati, ako neko želi ili je zainteresovan može proguglati i vidjeti kako je marketing spasio mnoge velike kompanije nakon nekih loših razdoblja, te kako adekvatno marketinško reagovanje može da poboljša posao.

Izvinjavam se na predugom postu, znam da će biti i kontra mišljenja, shvatam ja i da je ovo BiH, Balkan, sve shvatam, ali može se puno bolje, marketing čuda pravi.
nije to bolest rijetka...

Peterski
Kontakt:

Post Postao/la Peterski » 03 jun 2015, 01:35

@advanced1921 javi se na biro, nema posla u Želji :P
Šalim se, na mjestu ti je komentar.

Mogu reći da mi je drago što naši nisu poletili grlom u jagode za prodaju dionica kluba. Bez tog privatnika i generalnog se radi evo vec 3-4 godine na sanaciji dugova i ide uspješno (ali dosta sporo). Danas-sutra imat ćemo sponzora koji može pokriti plate za pola godine svim uposlenicima kluba. Odmah si u nemjerljivom plusu. Da ne spominjem ako imaš 2 velika sponzora.
S druge strane ako bi dobili investitora, odmah jednokratno otplatiti sve dugove i krenuti sa nule i ići mnogo transparentnije. I ja bih radije da imamo 2-3 lica/grupacije koje će dijeliti tih 49% vlasništva, nego da to bude npr samo jedna osoba (Rastoder npr). Ali to je već teže.
Jači od ratova, režima i partija. 1921

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la JoseMourinho » 03 jun 2015, 01:35

JoseMourinho je napisao/la:Samo da pozdravim aldina seronju i kazem da se trenutnoj upravi može samo saget i popusit ;)
samo da ovo ponovim pred spavanje :wave:

uvijekuztebe1921
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la uvijekuztebe1921 » 03 jun 2015, 01:40

advanced1921 je napisao/la:Ne želim da crnim zaista, samo govorim šta bi moglo bolje.
Školujem se za marketing menadžment, prvo što se nauči je da treba analizirati tržište i ponuditi potencijalnom kupcu proizvoda ili korisniku usluga ono što želi, tj. ispuniti njegovu želju i potrebu. Kupac ili korisnik usluga JE UVIJEK UPRAVU! Ne možeš mu uputiti nijednu kritiku, ako ti kaže u lice da ti proizvod ili usluga ne valja, nećeš ga pljunut i napasti, već ga saslušat i skontat šta možeš učiniti da zadovoljiš njega i slične njemu.

Mi smo svi na neki bukvalan način "korisnici usluga" FK Željezničar, kupujemo uslugu gledanja utakmice, ili članske kartice kako bi se osjećali još više članom kluba. Da bi prodao proizvod i uslugu moraš znati to i ponuditi potencijalnom kupcu. Lako je za nas 1500.
Onaj ko je gledao od nas 1500 onaj prvi Gredićev intervju složio se sa njim u onom zaključku da kad bi svaki Željovac ostavio minornu sumu da bi klub lakše funkcionisao. Podijelili smo mišljenje i da bi trebali svi češće dolaziti na utakmice. Ali nama se to mišljenje svidjelo jer smo članovi i jer idemo na te utakmice.
Ali ono se ne smije izgovarati. Ne smiješ kritikovati potencijalne korisnike usluge ma koliko to smiješno zvučalo jer se radi o fudbalskom klubu. Ako treba, priznaš grešku da se nešto loše radilo i da će se sve učiniti da se to popravi, te da nije stvar u tim ljudima što ne žele da dođu već u klubu, te da će im ponuditi nešto novo. Ovo možeš sročit u par rečenica da čovjeka privuče to da dođe na utakmicu, i još dodaš par tih programčića i privučeš čovjeka koji je bio "nezainteresovan" za odlaske na utakmice da ide na iste. A ne da sluša kako je on kriv što nije dolazio i da bi se trebao angažovati. Mnogi će odmah naći sebi u glavi milion opravdanja zašto nisu dolazili, a kada realno pogledamo marketing kluba, te mnoge stvari što nude, osim ljubavi, i to velike prema Želji, apsolutno ništa ne vuče na Grbavicu. Stadion treba renovirati, kvalitet fudbala nije vrhunski i u njemu mogu uživati samo oni koji su krvno vezani za Želju, pa znaju da je Amir 97. godište i zamišljaju ga sa nekih 22-23 kakav će igrač bit.
Sa godišnjim kartama isto fula. Nikakva ušteda za bilo koga ko nije siguran hoće li baš stići na sve utakmice. A kad prodaš godišnju, nekako obavezuješ čovjeka da dolazi jer neće niko uzeti bezveze. Napraviš neku akciju, uz godišnju doplati toliko i toliko, dobije dres, neke pakete, zanimljivosti, da čovjek kojem nije zanimljivo samo gledati fudbal ima neku zanimaciju i da pokaže jaranima i rodbini šta je dobio.
Ne mogu da vjerujem da nema plakata za tekme, a i ako ih ima, MALO IH JE! Stid me da na Grbavici i Pofalićima i na svakom yebenom stubu u gradu stoji kad igraju komšije sa Koševa, a ovdje je na forumu nekad bila rasprava kad je tekma, jer neki nisu upućeni bili.
Vjerujte, ne pričam u prazno, marketing je nevjerovatno bitna stvar, marketing je sposoban čovjeku stvoriti potrebu, a ne samo izreklamirati proizvod.
Koliko, npr, komšije pretjeruju s marketingom, toliko mi pretjerujemo u nemarketingu. Kažu, ulaganjem u marketing jedina loša stvar je što kad pretjeraš, dešava se kao da pare bacaš u bunar. Ali ako si loš marketinški imaš 300 nedaća.
Realno, priče "iskaču iz paštete" i slično ne piju puno vode u ozbiljnom marketingu jer tim iskakanjem podsvjesno opet ljudima stvaraš neku sliku da je nešto bitno, a nešto nebitno.
Opet uzimam za primjer FK Sarajevo, koje je marketinški dosta bolje od Želje. Stvorili su sliku o svakom svom igraču da je mega-giga, osjećaju se kao zvijezde, stvorili su onim ne previše upućenim da su oni zaista jaki, loše rezultate opravdaju nekako i svakako, te sada moj otac, koji nije neki ljubitelj naše lige (najviše zbog navijača i divljanja) misli da oni mogu do grupne faze. Jednostavno, sam sebi stvaraš sliku kako ćeš da te drugi gledaju, a mi smo po tom pitanju previše tihi.

Naše proslave su totalni promašaj bile, to treba reći, ništa realno nije ponuđeno nekom ko je maksuz taj dan došao samo radi proslave. Kroz razna sponzorstva možeš obezbijediti hranu, piće, slikanje sa maskotama, nagradne igre, slikanje sa peharom (TAJ DAN, a ne na sajmu), ako ćeš muziku onda dovedi nekog jakog, ako nećeš, onda ne dovodi ni svašta. Ništa od tog dana za pamćenje običnim ljudima, simpatizerima Želje, a nama "bolesnim" je svakako dovoljno što smo je digli.

ZAKLJUČAK: Nemaš para i ukineš marketing=propast. Marketing adekvatan uvijek mora postojati, ako neko želi ili je zainteresovan može proguglati i vidjeti kako je marketing spasio mnoge velike kompanije nakon nekih loših razdoblja, te kako adekvatno marketinško reagovanje može da poboljša posao.

Izvinjavam se na predugom postu, znam da će biti i kontra mišljenja, shvatam ja i da je ovo BiH, Balkan, sve shvatam, ali može se puno bolje, marketing čuda pravi.
Svaka cast. Potpisujem

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Mi smo Željini, Željo je naš!

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 jun 2015, 01:46

@advanced1921

Dobar post i upravu si ti bez obzira što je ovo Balkan i Bosna.
Ove sezone im se može progledati kroz prste, rezali su se troškovi, preusmjeravali su se prihodi, pa je logično da se na marketinškom planu nije mnogo uradilo.
Marketing je skup ukoliko je kvalitetan. Na pamet mi pada Željo TV koji je bio fenomenalan projekt, mislim da ćeš se tu složiti sa mnom, ali bukvalno preskup (ako se ne varam, desetine hiljada maraka su bile u pitanju), tako da je razumljivo da su marketinške troškove srezali na minimum.

Ali iduće sezone bi se trebao uraditi korak naprijed i u tom segmentu, prvenstveno povećati broj članova kluba i gledatelja kroz marketing.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 03 jun 2015, 02:01

@ceze
Nisam baš upoznat sa troškovima, ali Željo TV vjerovatno košta dosta novca, ovako na prvu. Ali vjeruj, toliko se može nekim sitnim stvarima učiniti puno da je to nevjerovatno. A sve kroz sponzorstva i sl. Ljudi vole biti obavješteni, vole se osjećati "voljeno i poštovano", vole da ih se sjete, osjećaju se važno. A time stvaraš ljudima sliku da si ozbiljan. Jedno vrijeme sam bio malo više politički aktivan, čisto da prođem i kroz to, stranka u kojoj sam bio je stalno slala sms-ove, čak i sa nekim ličnim anegdotama ili sl., zaista mi je onda bilo merak što sam u svemu tome.

A da ne budem kontradiktoran, rekoh da FK Sarajevo pretjeruje u marketingu, pa poslije da je jedina mana u tome što nakon prevelikog ulaganja u marketing "bacaš pare u bunar". Po mom mišljenju, "pretjeruju" u guranju marketinga u medijske nastupe za ne tako bitne stvari, haman znamo kad im ko ide u wc. Marketing nije samo 20 članaka dnevno na sportsport.ba, ali je i to dio marketinga. I opet ponavljam, sada navijački, nije lako priznati, ali su opet marketinški ispred nas. Jer mi haman ništa ne radimo po tom pitanju.
I samo još nešto, da ne dužim: MARKETING UVIJEK MORA POSTOJATI. Rezovi se ne smiju praviti u ovoliko velikoj mjeri na jednom segmentu samo.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 03 jun 2015, 02:18

Upravu si ti, nisi rekao ništa pogrešno niti nelogično.
Ja samo kažem da je ove sezone svaki segment u radu kluba, pa tako i marketing, odrađen u skladu sa finansijskim i svakim drugim mogućnostima.
To je bilo ove sezone, razumljivo je, donekle logično i opravdano i možemo se pomiriti sa tim. Iduće sezone bi na tom polju trebali daleko više poraditi da bi se opravdala ova godina svojevrsne stagnacije, a ukoliko se i iduće sezone, odnosno u narednom periodu, marketingu pristupi kao i ove, e onda imamo problem.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 03 jun 2015, 02:29

Ove godine me ništa ne bi pogodilo osim da smo ostali bez evrope. Halalio sam to nakon ispadanja od Metalurga jer realno i tad se vidjelo da nismo za nešto više. Ovo sve što se dešavalo i ova borba za titulu je plod Milomira Odovića i loših konkurenata. Svi su napravili previše kikseva i to smo mi dobro iskoristili.

SLJEDEĆE GODINE HALAL NE DOLAZI U OBZIR!
U tome treba reći "MI SMO ŽELJO, IDEMO NA TROFEJE!", jer moramo ići na trofej. Mora se stvoriti kontinuitet da ne bude previše oscilacija, a Željo mora osvajati trofeje!

Kažem, spletom okolnosti smo se borili za titulu, ali imam osjećaj da smo se ponašali KAO ŽELJO da bismo je možda i uzeli. Nikad se ne zna, ja sam prezadovoljan s obzirom na očekivanja, ali kod mene su ispucali osjećaj zadovojsltva nečim drugim osim trofeja u ove dvije godine!
Traži pare, nađi pare, poboljšaj situaciju, navijači su zaista bili bar u tom segmentu sasvim regularni, podržali smo svi ovu djecu i niko nije previše očekivao, osim par optimističnijih i maštovitijih.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 jun 2015, 03:02

Normalno da moramo...vec dvije godine semo bez trofeja, ako ne osvojimo ni iduce godine bgm to je vec slobodno se moze rec ozbiljna kriza. Iduce godine na oba pehara
=\_1921_/=

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 03 jun 2015, 03:35

@advanced1921 - Evo udoh samo radi tebe i tvog posta. :)

Generalno si naveo jedan vrlo kvalitetan i decidan post u kojem si dobro prikazao trenutno stanje iz perspektive marketinga kao i moguce rijesenje. Kapa dole. ;)

Ja sam licno imao par iskustava koja se direktno mogu dodicati marketinga, pretezno na BIH trzistu. Problem istog jeste sto ljudi traze kvalitet ali hoce da to dzaba bude uradeno ili placeno minimalcem, sto zapravo nikada nece dobiti jer KVALITET KOSTA.

Tako sam imao slucaj gdje su ljudi imali odredeni business koji nije zeljno radio zamisljenim tokom. Iz prve se moglo uvidjeti da su marketinski slabo pokriveni. Kada je istim receno da treba da se malo vise pozabave tom stranom posla, uslijedio je komentar "to kosta"!

E, pa da, naravno da kosta, jer ako nisi spreman za rizik ti zapravo nisi za posla...

Tako da, ljudi ovdje generalno razmisljalu da mogu od uloga 1 KM napraviti 1.000 KM. To je totalno pogresno razmisljanje koje ne vodi nigdje. Ako zelis nesto, moras da ulozis na to, a da li ce ti se vratiti, to je svakako rizik, mac sa dvije ostrice. Naravno, ima sada tu faktora na koje mozes uticati kako bi svoj "PRODUKT" poboljsao, tj priblizio potencijalnim kupcima da bi njihov feedback bio zadovoljavajuci.

U sustini, dok se ne rijesimo takvog razmisljanja, nema od nas nista, pa koliko god to lose zvucalo.

Primjera radi.
Neki vidni radovi mozda na istocnoj strani stadiona bi 100% sami od sebe bili marketing za sam klub jer bi garantovano privukli 1.000 simpatizera. Ja sam 100% ubijedenjen, jer ljudima treba da uvide da ZELJO misli o buducnosti a ne da se vrtimo u stalno u krug.

advanced1921
Kontakt:

Post Postao/la advanced1921 » 03 jun 2015, 04:03

@DzoleZeljo
To za kvalitet za nisku cijenu si apsolutno upravo... Inace podrucje je takvo da se cak nekad i ismijavaju neki koji nesto plate skuplje. Famozno "gdje ces tolike pare na to davati"...
Najbolja ti je ova zadnja, ljudi hoce pomak da osjete, ali vidljiv pomak, u svemu! Jedno vrijeme su cak i na titule postali pojedini "naviknuti", trazi se taj korak u evropi...
Ali kod nas se inace ponizava marketing kao jedna disciplina naucna, svak misli da zna sve o tome, a kad kazu marketing odmah misle trosak, a tesko ko skonta da dobar marketing se duplo vrati!
Trebalo bi bar u to uloziti bez recenice "to kosta", naci strucnjaka i prihvatiti odredjeni rizik, djelotvornije nego da se svako pita... Ljudi skole zavrsavaju za te stvari, knjige se pisu.
A o ozbiljnosti dosta govore i oni mailovi koje su slali potencijalnim sponzorima, stamparske greske i sl.

Ma mozemo do sutra hah :)

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 03 jun 2015, 07:12

Ono sto Željezničar ne radi bas najbolje jeste razvijanja pripadnosti kod svojih navijaca. Ja se osjecam navijacem Zeljeznicara samo kada odem na utakmicu sto ne smije biti slucaj. Osjecaj pripadnosti kod navijaca/simpatizera i interna kultura unutar kluba su nesto sto ljudima daje satisfakciju te se osjecaju ispunjeno. Meni bude lijepo kada odem na utakmicu no sat vremena nakon sto izadjem sa stadiona znam da moram cekati nekih 15 dana u prosjeku da opet se ponovi. A za marketing se slazem, moras biti spreman na rizik ako zelis uspjeti. Mozda ce to znaciti poslovanje na granici rentabilnosti godinu, dvije no ako si ispravno radio taj period trecu godinu ces sigurno ubirati plodove :)

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 03 jun 2015, 08:23

bazatalenata je napisao/la:
Željooooo je napisao/la:
bazatalenata je napisao/la:Ma Gredic je kako se to kod nas kaze ubleha zesca. Ne samo on, nego kompletna uprava. Davno bi oni bili otjerani ali su ih spasila ova nasa djeca, koja su napravila rezultat kakav niko nije ocekivao. Pa se lopta spustila i niko ne pise o njima i njihovim neradnim danima u klubu od kad su tu. Na stadionu se nije posjekla trava, nisu nasli sponzora, da nije bilo guzovace para nikad ne bi ni svlacionice napravili. Jednostavno je prica moli Boga da se Dzeko proda, a otici mozda traziti sponzora ma sto ce mu to. Neko ce njemu na noge doci i reci evo ti 200.000 zato sto si mi sladak. Imat ce oni jos sreca ako ova nasa djeca budu igrala u evropi dobro i produ par kola bice para pa ce se odrzavati na pozicijama. Daj Boze da skupe pare da dovedu nekog igraca, kvalitetnog svakako. Od cega ce kad samo prodaju praznu slamu.
Ne piši gluposti, kad nisi informisan o radu ove uprave..
Neću pisati ono sa finansijske strane o tome sam pisao prethodnih dana koliko je ova uprava uradila. Evo npr. za rezultate prvog tima najzaslužniji je Odović, koji je izvukao maksimum iz ovih igrača, a Odu je Gredić doveo, nakon što je Amar postavio Memića za ŠSS. Tad su neki pisali na ovom forumu što je to uradio, što je dirao Memića sa te pozicije itd :facepalm: Možeš li zamisliti šta bi bilo da je Memić ostao na poziciji na kojoj je bio, maksimalno bi izvukli sredinu tabele, evrope ne bi vidjeli očima..
Malo si skroz otisao u stranu. Dovesti trenera i nije toliko tesko, pogotovo Odovica koji je veliki Zeljovac i svi znamo njegove kavalitete. Ko se imalo razumije u fudbal njega bi doveo ne moras biti pametan. Ali da bi doveo sponzore moras imati veze, moras se truditi, traziti jer ti nece niko doci na noge.Ako napravis statut onda to uradi na normalan nacin, a ne da ti trazis od nekoga pare i da ti njima upravljas, pa koja ce to budala uraditi??

Neka oni sjede i cekaju kad ce se Dzeko prodati.
Nadam se da ces ubrzo, po ko zna koji put,nestati sa ove teme.

admin
Site Admin
Kontakt:

Re: Odg: FK Željezničar

Post Postao/la admin » 03 jun 2015, 08:38

JoseMourinho je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:Samo da pozdravim aldina seronju i kazem da se trenutnoj upravi može samo saget i popusit ;)
samo da ovo ponovim pred spavanje :wave:
Nek si ponovio, prvi put mi je promaklo.

Pauza od 7 dana.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 03 jun 2015, 08:40

jest lako dovesti odovića k'o takvog u želju. ali nije lako ga dovesti u situaciji gdje amar osim insistira da mema ostane trener. tu je gredić presjekao i preuzeo odgovornost, i ispalo je ne dobro, nego sjajno.

ovo samo primjera radi, aldin će svakako sam odustati od ove inkarnacije čim se nešto dobro desi.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 03 jun 2015, 08:42

@advanced1921 :thumbup:
Željeznicar za život cijeli !

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 03 jun 2015, 09:10

Dosadašnji veznjak Željezničara Tomislav Tomić pronašao je novi klub.
Naime, 24-godišnji fudbaler karijeru će nastaviti u Xanthiju koji se takmiči u grčkoj Superligi, a prošlu sezonu je završio na osmom mjestu.
Podsjećamo, Tomić će Grbavicu napustiti kao slobodan igrač budući da mu ugovor ističe 30. juna.

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 03 jun 2015, 09:15

Haj drago mi je zbog njega. Sretno Tomo :)
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Ferroviere1987 i 11 gostiju.