FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

FrantoBauzek

Re: FK Sloga Simin Han

Post Postao/la FrantoBauzek » 11 apr 2018, 10:54

staragarda je napisao/la:Ako se Sloga plasira u PL bit ce svega....tako sam bar danas cuo....Husica ne zanimaju 5,8,10 mjesta....no, vidjet ćemo sta biti.... klub definitivno mijenja ime u Tuzla City i igrat ce na stadionu svih nas (stadionu "šeće"legende)a trazit ce da usklade termine igranja ako Sloboda izbori opstanak.... uglavnom,AKO
Ne kontam ovo "AKO". Jel to znaci da Sloboda nece igrati na Tusnju AKO ne izbori opstanak?
Definitivno covjek sa parama drzi Slogu ili kako ti kazes Tuzla City od naredne sezone definitivno, a eto taj klub izgleda nece biti izuzet od politike, jer predstavlja okosnicu i magnet za mase novonastale stranke PDA, ciji je prominentni clan upravo Husic. Tacno onog, sto ti zamjeras Slobodi :!: Doduse pored politike zamjeras i nedostatak finansija, a toga sigurno ne fali u Slogi. Kako god, bit ce interesantno.
League Cup winners
Yugoslavia - ★

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 11 apr 2018, 12:04

FrantoBauzek je napisao/la:
staragarda je napisao/la:Ako se Sloga plasira u PL bit ce svega....tako sam bar danas cuo....Husica ne zanimaju 5,8,10 mjesta....no, vidjet ćemo sta biti.... klub definitivno mijenja ime u Tuzla City i igrat ce na stadionu svih nas (stadionu "šeće"legende)a trazit ce da usklade termine igranja ako Sloboda izbori opstanak.... uglavnom,AKO
Ne kontam ovo "AKO". Jel to znaci da Sloboda nece igrati na Tusnju AKO ne izbori opstanak?
Definitivno covjek sa parama drzi Slogu ili kako ti kazes Tuzla City od naredne sezone definitivno, a eto taj klub izgleda nece biti izuzet od politike, jer predstavlja okosnicu i magnet za mase novonastale stranke PDA, ciji je prominentni clan upravo Husic. Tacno onog, sto ti zamjeras Slobodi :!: Doduse pored politike zamjeras i nedostatak finansija, a toga sigurno ne fali u Slogi. Kako god, bit ce interesantno.
O,Boze :facepalm:
E,sve si pogodio , oca mi.... :tokralju: :tokralju:
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

betonification
Kontakt:

Post Postao/la betonification » 11 apr 2018, 12:17

Ako ... ako budu u istom rangu tj PL prvi dio ce savez jednostavno rijesit s obzirom da se koriste Bergerove tabele jednostavno ce dodijelit takve redne brojeve da jedni igraju u gostima kad drugi igraju kod kuce (krajem devedesetih isti slucaj bio sa "Zmaj Od Bosne") u ovom slucaju od 12 klubova to znaci 1-7, 2-8, 3-9, 4-10, 5-11 ili 6-12 za drugi dio sezone ce bit malo komplikovanije posto postoji mogucnost da ekipe budu u istom dijelu tabele mada se i to moze uskladit na isti nacin , iako je u dosadasnja dva kruga LZP i LZO koristeno umijesto izvlacenje jednostavno mjesto na tabeli kao redni broj.
Ako ... (drugi dio) Sloboda ispadne a Sloga udje to ce tek bit komplikovano iz jednostavnog razloga dva takmicenja sa razlicitim sistemom je vrlo tesko uskladit.
Ako ... (treci dio) ako oba kluba zavrse u federalnoj a Sloga dobije da koristi Tusanj za domace utakmice opet ce se moc prepisat ono o Bergerovim tabelama.
U svakom slucaju Sloboda ce igrat naravno na Tusnju jer je primarni klub u Tuzli i to se nebi promijenilo ni da ispadnu u kantonalnu ligu.

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 11 apr 2018, 12:44

staragarda je napisao/la: O,Boze :facepalm:
Doduse nisam predvidio raspad SDA i stvaranje PDA od njenog najradikalnijeg krila. Ali o ovome sam pisao jos 2016. Nista, nek vam je sa srecom.
Kao sto si i sam rekao, fudbal je samo biznis i sinocnja pobjeda Rome nad velikom Barcelonom nema veze sa drugim stvarima. I one emocije poslije utakmice se mogu kupiti samo i iskljucivo novcem :kafa:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 11 apr 2018, 14:06

staragarda je napisao/la: O,Boze :facepalm:
Doduse nisam predvidio raspad SDA i stvaranje PDA od njenog najradikalnijeg krila. Ali o ovome sam pisao jos 2016. Nista, nek vam je sa srecom.
Kao sto si i sam rekao, fudbal je samo biznis i sinocnja pobjeda Rome nad velikom Barcelonom nema veze sa drugim stvarima. I one emocije poslije utakmice se mogu kupiti samo i iskljucivo novcem :kafa:
E, hvala puno na lijepim željama.... nadam se da ce i Sloboda prevazici trenutku krizu, napraviti stadion,poslovati normalno,biti u vrhu,imati navijace,skockati jak UO,igrati Evropu itd

FrantoBauzek

Post Postao/la FrantoBauzek » 11 apr 2018, 14:48

staragarda je napisao/la: E, hvala puno na lijepim željama.... nadam se da ce i Sloboda prevazici trenutku krizu, napraviti stadion,poslovati normalno,biti u vrhu,imati navijace,skockati jak UO,igrati Evropu itd
Hvala. Nadamo se da cemo prevazici ovu krizu. Sto se tice stadiona, obecavaju nam 20 godina tako da ne vjerujem da ce biti nekog znacajnog pomaka na tom polju ali nada zadnja umire. Da barem prodaju istok nekom privatniku da gradi trzni centar ili sto god, a sa druge strane da bude tribina u vlasnistvu JU Tusanj. Vole obecavati a nista ne raditi po tom pitanju. Znas i sam, nije ni kod vas puno bolja situacija po tom pitanju.
Poslovanje se mozda poboljsa, ali trenutno ne obecava buducnost. Lokalni biznismeni nam vode klub a to je usko povezano sa bivanje u vrhu fudbala i igranjem Evrope. Treba nam da kantonalne firme stanu iza nas a i da se pocne ostvarivati dobit od prodaje igraca a ne stalno biti rudnik zlata za kojekakve menadzere sumnjivog morala.
Vi ste finansijski dosta mocni, pa nemate trenutno bas takvih problema. Svako dobro :salut:
League Cup winners
Yugoslavia - ★

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 11 apr 2018, 17:25

staragarda je napisao/la: E, hvala puno na lijepim željama.... nadam se da ce i Sloboda prevazici trenutku krizu, napraviti stadion,poslovati normalno,biti u vrhu,imati navijace,skockati jak UO,igrati Evropu itd
Hvala. Nadamo se da cemo prevazici ovu krizu. Sto se tice stadiona, obecavaju nam 20 godina tako da ne vjerujem da ce biti nekog znacajnog pomaka na tom polju ali nada zadnja umire. Da barem prodaju istok nekom privatniku da gradi trzni centar ili sto god, a sa druge strane da bude tribina u vlasnistvu JU Tusanj. Vole obecavati a nista ne raditi po tom pitanju. Znas i sam, nije ni kod vas puno bolja situacija po tom pitanju.
Poslovanje se mozda poboljsa, ali trenutno ne obecava buducnost. Lokalni biznismeni nam vode klub a to je usko povezano sa bivanje u vrhu fudbala i igranjem Evrope. Treba nam da kantonalne firme stanu iza nas a i da se pocne ostvarivati dobit od prodaje igraca a ne stalno biti rudnik zlata za kojekakve menadzere sumnjivog morala.
Vi ste finansijski dosta mocni, pa nemate trenutno bas takvih problema. Svako dobro :salut:
Fudbalski stadion ˝Tušanj˝ je dobro u opštoj upotrebi. Ništa na stadionu nije u vlasništvu JU "Stadion Tušanj".
Ja volim FK Tuzla City

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 12 apr 2018, 01:24

Ubrzano se priprema prijedlog odluke o stadionu Tusanj. Mislim da će stadion biti prioritetno u vlasništvu grada a zarad upotrebe FK Sloboda i AK Sloboda te rekreativne svrhe. Sad je jedino razlika od ranije sto se i Sda slaže s time. Očekujem ja tu radikalne promjene.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 apr 2018, 12:44

Hitman22 je napisao/la:Ubrzano se priprema prijedlog odluke o stadionu Tusanj. Mislim da će stadion biti prioritetno u vlasništvu grada a zarad upotrebe FK Sloboda i AK Sloboda te rekreativne svrhe. Sad je jedino razlika od ranije sto se i Sda slaže s time. Očekujem ja tu radikalne promjene.
Nemere to ,to je opšto dobro i grad njime upravlja a nikako nije vlasništvo grada.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
"- TUZLARIJE - VIJESTI

30.08.2008. u 10:45 Broj citanja: 409
Općinsko vijeće Tuzla
Fudbalski stadion ˝Tušanj˝ je dobro u opštoj upotrebi

Na redovnoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla održanoj u četvrtak, 28. augusta, donesena je Odluka o proglašenju Fudbalskog stadiona "Tušanj" dobrom u opštoj upotrebi. Značaj ove odluke je u tome što se proglašenjem ovog objekta javnim dobrom onemogućava njegova privatizacija.

Od same izgradnje 1957. godine stadion je bio u funckiji građana općine Tuzla i koristio za razne namjene i potrebe kako sportskih klubova, tako i učenika osnovnih i srednjih škola kada je bilo potrebeno za razne sportske i druge manifestacije.

Stadion je objekat koji je javno dobro, a sve što je u opštoj upotrebi – javna dobra (ulice, parkovi, trgovi, objekti javnog karaktera i sl.) su van pravnog prometa zbog javnopravnosti režima korištenja, pa na njima ne postoji niti pravo svojine niti mogućnosti da se iste opterete. Upravo iz ovih razloga i Zakonom o privatizaciji isključena je mogućnost privatizacije javnog dobra.

Kako su objekti stadiona i pomoćnog stadiona društvena svojina, sa pravom raspolaganja Općine Tuzla, građeni sredstvima budžeta Općine Tuzla, dakle svih građana općine Tuzla, ovom Odlukom se i pravno reguliše status koji je od izgradnje ovaj objekat imao. Napomene radi, uvidom u zemljišne knjige Općinskog suda Tuzla, utvrđeno je da je 1975. godine Općina Tuzla eksproprisala nekretnine ranijih vlasnika za potrebe gradnje gradskog stadiona u Tušnju."

S.Mešić
(tuzlarije.net)
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 12 apr 2018, 13:39, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 apr 2018, 12:47

Neretljak pred Slogu: Ne zanimaju nas nikakve kalkulacije, samo želimo da igramo

Šef struke Orašja za SportSport.ba
U 22. kolu Prve lige Federacije igra se derbi susret između Orašja i Sloge Simin Han. Orašje za Slogom i Zvijezdom zaostaje samo dva boda i pravi spektakl se očekuje na stadionu Goal.
S. Mlaćo
12.04.18. 11:30

slika

- Popularni Labudovi sa Save vjeruju da mogu savladati Slogu i tako je prestići na tabeli, a uz eventualni poraz Zvijezde i zasjesti na lidersku poziciju.
"Svakako da je ovo derbi meč, dolazi nam jedan od najkvalitetnijih momčadi u ligi. Očekujem neizvjestan meč, međutim mi smo spremni i jedva čekamo da meč krene. Slogu dobro poznajemo, a očekujem i dosta publike, te ih ovom prilikom pozivam da dođu u što većem broju. Svi igrači su na raspolaganju i jedva čekaju početak meča", kazao je Neretljak za SportSport.ba.
Iako je Orašje od samog početka u vrhu tabele, mnogi su mišljenja da ambicije ovog kluba nisu vezane za prvo mjesto. Svakako im u korist ide to da u Orašje dolaze Sloga, Zvijezda i Olimpik, međutim Neretljak ističe da njegove izabranike u svim mečevima zanimaju samo tri boda i da kalkulacija neće biti.
"Mene zanimaju samo pobjede. Imperativa nemamo, a u klubovi koje ste nabrojali su potrošili ogromne novce, dok se mi krpimo. Ovi momci uživaju u nogometu i ne zanimaju nas nikakve kalkulacije. Mi želimo samo da igramo i protiv svih ekipa ćemo ići na tri boda", dodao je Neretljak.
Meč u Orašju igra se u subotu sa početkom u 16 i 30 sati.
Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 apr 2018, 13:38

Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 02 jul 2018, 19:49, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 apr 2018, 14:36

....................................................STADION "GOAL" -ORAŠJE
slika

14.04.2018. 16:30 Prva Liga Federacije BiH ,22.Kolo , sezona 2017/18... ....NK ORAŠJE - FK SLOGA SH

..................................................................slika

....................................................OŠTRAKOVIĆ...........................................TRENER:NERETLJAK
.............................................................................................................................slika

.....BRKOVIĆ..............MAROŠEVIĆ.................MUJČIĆ.......................PRGIĆ

..........................LUGAVIĆ..................................PEJČIĆ

............ŽIVKOVIĆ.......................MARKOVIĆ.....................JOVANOVIĆ
.

..........................................................VIDOVIĆ

---------------------------------------------------------------------------------------------------Sudija: Topalović Sabrijaslika

.......................................................POTURALIĆ

...............ZILJKIĆ....................MILAKOVIĆ.......................JAZVIN

................................BOŠNJAK.........................STJEPANOVIĆ

........ŠARČEVIĆ..............KOSTIĆ..................KOJIĆ................EFENDIĆ

..........................................................LALIĆ............................................TRENER:MENSUR DEDIĆ
...............................................................................................................................slika

....................................................................slika
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SLUŽBENA LICA –XXIIKOLO
14/15.04.2018. – 16:30

ORAŠJE-SLOGA
Glavni Sudac Topalović Sabrija Zenica
1.Međašni Delić Emir Zenica
2.Međašni Smriko Sahib Zenica
Četvrti Sudac Ibrahimkadić Ismet Tešanj
Delegat: Medan Miroslav (Mostar)
Posmatrač: Marjanović Josip (N. Travnik)
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 apr 2018, 19:14, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 apr 2018, 13:46

Orašje i Sloga u derbiju kola, Zvijezda na teškom gostovanju u Gračanici

U subotu i nedjelju igraji se susreti 22. kola Prve lige Federacije BiH. U stvari, samo se jedan meč igra u nedjelju i to u Tešnju između TOŠK-a i Metalleghea.
E. Škorić
14.04.18. 08:44

Trka za Premijer ligu se nastavlja, a u prvom planu su Sloga, Zvijezda i Olimpik. Tim iz Simin Hana u jednom je trenutku bio otpisan, no poklopili su se rezultati, pa je sastav iz mjesta u Tuzli trenutno lider s 42 boda, koliko ima i Zvijezda, Orašje ima dva manje, a od cilja ne odustaje ni Olimpik koji ima 39 bodova.

U derbiju kola Orašje na stadionu Goal dočekuje Slogu i eventualni pobjednik napravit će ogromna korak u borbi za titulu, vjerovatno ni neriješen rezultat neće nikome naškoditi, a poraz bi mogao biti koban i za jedne i za druge.

Stoga, nema sumnje da će Orašje i Sloga igrati za gol više i da će želja prije svega biti da se ostvari pobjeda. Za razliku od Orašja i Sloge, koji se sastaju međusobno, nešto lakši posao, makar ovako na papiru, ima Olimpik.

Tim s Otoke je nedavno promijenio trenera, a Dinu Đurbuzovića naslijedio je Dragan Radović. Izvučen je bod na teškom gostovanju u Gradačcu, ali protiv ekipe Jedinstva njegov tim nema pravo na kiks. Ukoliko Olimpik zakaže, kao što je to uradio dva kola ranije protiv Metalleghea (0:1), onda će šanse za Premijer ligu biti svedene na minimum.

Zvijezda je također promijenila trenera. Umjesto Nermina Šabića klub je preuzeo Romeo Šapina, mladi Mostarac koji je vodio Metalleghe, a sada će svoje trenerske znanje prenijeti ili barem pokušati da prense na igrače Zvijezde.

Šapina će debitovati protiv Bratstva u Gračanici i po svemu sudeći - neće mu biti lako. Zvijezda je i dalje u igri za prvo mjesto, iako je imala seriju od četiri utakmice bez pobjede, ali je zato i stigao Šapina da malo razdrma tim.

Zanimljivo je naravno i u borbi za opstanak. Najugroženiji je Travnik koji je na dnu s 14 bodova i meč odluke igra protiv Igmana na Piroti, Jedinstvo ima 17 bodova i ono gostuje Olimpiku, dok Iskra koja ima 18 bodova, a također se nalazi u opasnoj zoni, dočekuje Velež i morat će se dobro oznojiti ako želi da ostane neporažena.

U Visokom Bosna rasterećeno dočekuje Čapljinu, Slaven još nije siguran pa će u Živinicama protiv Rudara iz Kaknja morati da odigra što bolje može.

Sve utakmice igraju se u subotu od 16:30 sati, dok se susret TOŠK-a i Metalleghea igra u istom terminu, ali dan kasnije.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 apr 2018, 17:19

14.04.2018. Prva Liga Federacije BiH , 22. Kolo ,sezona 2017/18.......HNK ORAŠJE - FK SLOGA 0:2 (0:2)

Stadion "Goal" ,Orašje.Teren travnat i povoljan za igru.
Vrijeme sunčano i vjetrovito. Gledalaca:400
Glavni Sudac Topalović Sabrija Zenica
1.Međašni Delić Emir Zenica
2.Međašni Smriko Sahib Zenica
Četvrti Sudac Ibrahimkadić Ismet Tešanj

Žuti kartoni:Prgić,Vidović,Lugavić,Živković.-HNK Orašje
..............Stjepanović,Poturalić(3),Širanović.-FK Sloga

Crveni Krtoni :Lugavić(2 žuti),Vidović (2 žuti).-HNK Orašje

STRIJELCI: 0:1 Poturalić (33),0:2 Poturalić (36)

HNK Orašje: Oštraković, Jovanović, Mikić (Brković), Živković, Aletić, Prgić, Šarkanović(Durčević), Vidović, Mujčić, Lugavić, Savinović (Marošević).

FK SLOGA SH: Lalić, Efendić,Kojić, Kostić, Šarčević( Hrelja),Stjepanović, gosp. Bošnjak, Jazvin(Vukmirović),Milaković, Ziljkić ,Poturalić (Širanović).

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sloga sigurna u Orašju, slavlje Olimpika, Zvijezda poražena
........Tim iz Simin Hana ostao na liderskoj poziciji

Danas je odigrano sedam susreta 22. kola Prve lige FBiH. Lider Sloga Simin Han ostala je na prvom mjestu i nakon ovog kola s obzirom da je u Orašju savladala istoimenog domaćina sa 2:0.
S. Mlaćo
14.04.18. 18:27

- Gosti su poveli u 33. minuti kada je Poturalić matirao Oštrakovića, a Sloga je nastavila sa napadima i nakon vodstva. To im se isplatilo samo tri minute kasnije kada je po drugi put Poturalić pogodio i odveo svoj tim na pauzu sa dva gola prednosti.

Do kraja mreže su mirovale, a domaći su meč završili sa devet igrača.

I Olimpik je slavio u ovom kolu. Vukovi sa Otoke ugostili su 'probuđeno' Jedinstvo i slavili rezultatom 2:1. Domaći su bolje otvorili meč, te poveli u 24. minuti kada golman gostiju ruši Karića, a siguran sa 11. metara bio je Osmanović.

Olimpik je nastavio sa dominacijom i u 36. minuti nakon sjajnog prodora Bibića Alešević je siguran i na semaforu je pisalo 2:0.

U drugom poluvremenu se većinom igralo između dva šesnaesterca, a gosti pred sami kraj dolaze do pogotka. Strijelac je bio iskusni Ekrem Hodžić.

Otvoren meč vidjela je i u publika u Gračanici gdje je Bratstvo ugostilo Zvijezdu (1:0). Nakon prvih 45. minuta mreže se nisu tresle, iako je publika mogla vidjeti par dobrih prilika sa obe strane.

Domaći u vodstvo dolaze na otvaranju drugog poluvremena kada je oboren Mujkić, a isti nogometaš je bio precizan sa bijele tačke. Zvijezda je do kraja u tri navrata tražila najstrožiju kaznu, a domaći su dobili čak deset žutih kartona.

Portal SportSport.ba pratite putem Facebooka ili Instagrama

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. LIGA FBIH - 22. KOLO 14. 04.2018.

Slaven - Rudar K.........2:0 (2:0)
Iskra - Velež.............. 0:0 (0:0)
Bosna V. - Čapljina .... 1:1 (0:0)
Travnik - Igman .........0:3 (0:1)
Orašje - Sloga SH ....... 0:2 (0:2)
TOŠK - Metalleghe ......0:0 (0:0)
Bratstvo - Zvijezda......1:0 (0:0)
Olimpic - Jedinstvo..... 2:1 (2:0)

TABELA
1.SLOGA SH ....... 22...... 14..... 3..... 5.....43:17... 45
2.ZVIJEZDA........ 22...... 12..... 6..... 4......27:9.... 42
3.OLIMPIK.......... 22...... 12..... 6..... 4.....25:12... 42
4.ORAŠJE........... 22...... 12..... 4..... 6.....33:20... 40
5.VELEŽ..............22...... 9...... 9..... 4.....30:14... 36
6.BRATSTVO ........22..... 10..... 3..... 9.....36:33... 33
7.BOSNA V...........22..... .9...... 6..... 7.....34:31....33
8.ČAPLJINA......... 22.......9...... 6..... 7.....29:28... 33
9.RUDAR K.......... 22...... 9...... 3..... 10....24:20... 30
10.SLAVEN.......... 22...... 8...... 5...... 9.....23:28... 29
11.METALLEGHE... 22...... 7...... 8..... 7......21:26... 29
12.IGMAN........... 22....... 7...... 6..... 9.....20:23... 26
13.TOŠK .............22....... 6...... 3.... 13.....23:31... 21
14.ISKRA............. 22...... 5...... 4.... 13.....17:34 ...19
15.JEDINSTVO.......22...... 5...... 2.... 15.....16:56... 17
16.TRAVNIK..........22...... 3...... 5.... 14.....13:33... 14

1. LIGA FBIH - 23. KOLO

21.04. 16:30 Olimpic - Slaven
21.04. 16:30 Jedinstvo - Bratstvo
21.04. 16:30 Zvijezda - TOŠK
21.04. 16:30 Metalleghe - Orašje
21.04. 16:30 Sloga SH - Travnik
21.04. 16:30 Igman - Bosna V.
21.04. 16:30 Čapljina - Iskra
21.04. 16:30 Velež - Rudar K.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 15 apr 2018, 18:42, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 14 apr 2018, 21:16

Cestitke Slogi na pobjedi....hrabro dalje

tarantula27
Kontakt:

Post Postao/la tarantula27 » 14 apr 2018, 21:25

Dobro smo izvukli ovo. Sve nam je bilo pripremljeno za klanje. Od sudija do Mate sugavca. Pustit ce Olimpiku da opravdaju danasnjih 30.000 premije koje nisu zaradili.

slogash

Post Postao/la slogash » 14 apr 2018, 21:30

Usli u formu,razigrali se,igraju dobar fudbal,razbili danas premirano Orasje u gostima.
Gazit sad samo jako do kraja,kvalitet ekipe konacno dolazi do izrazaja.

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 apr 2018, 13:10

.........................................FK SLOGA NASTAVILA POBJEDNIČKI NIZ

..........slika

- FK Sloga je pobjedom u Orašju nad domaćinom HNK "Orašje "od 2:0 nastavila niz pobjeda.Jučer je ostvarena četvrta uzastopna pobjeda .
Nakon katastrofalnog starta u prva tri kola ,sada se lakše diše.Sloga je od 22. kola usamljena na prvom mjestu i lider je Prve Lige Federacije BiH.
- Nakon što se situacija u Slogi nakon otkaza Ninkoviću popravila i kad je u pitaju ekipa i rezultati, uslijedio je proboj na čelo tabele Prve Lige Federacije.
- Iako je FK Sloga od prvog kola isticao kandidaturu za PL ,i obzirom da je jesenji viceprvak, ipak ni sada ne treba niko da misli kako je posao gotov.
Do kraja lige ima još 8 kola i konkurenti Sloge i te kako gaje nadu da će ipak oni na kraju biti prvi.
- Naravno niko u Slogi nije naivan da potcijeni Olimpik,Zvijezdu,Orašje.Dobra vijest za navijače Sloge je da je trener Mensur Dedić uspješno uklopio i uigrao pojačanja , kako ona od ljetos tako i nova zimska.Pokazalo se da su dovedeni pravi igrači na pozicije gdje je bilo potrebno.Sad kad je ekipa standardizovana počinje da vrijedi pravilo ."da tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati",osim ako je nužno potrebno uz napomenu da Sloga ima širok izbor kvalitetnih igrača.
- Poželimo igračima Sloge dobro zdravlje i da ih prati sportska sreća.Naravno i apel navijačima da podrže rukovodstvo i igrače Sloge na putu ka Premijer Ligi.U svakom slučaju , lijepo je pogledati tabelu nakon 22. kola sa Slogom na čelu.Poželimo da tako bude i nakon 30. kola. Sretno "Nebesko--Plavi",sretno vam bilo i izdržite zbog navijača ali i grada Tuzle.Svakog dobronamjernog ljubitelja fudbala može samo radovati činjenica da FK Sloga uđe u Premijer Ligu BiH i da grad Tuzla dobije još jednog Premijer-Ligaša. I gradski derbi ,naravno. Uz Božiju pomoć ,do cilja.

.........................slika
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 apr 2018, 19:08

..............
Ja volim FK Tuzla City

batigol777
Kontakt:

Post Postao/la batigol777 » 15 apr 2018, 19:56

Hahahha izvjestaj ko vijesti u Sjevrnoj Koreji.
Nakon loseg starta u prva tri kola nas veliki vodja Azmir Husic je kupio sve utakmice do sada gdje smo zabiljezili sve pobjede i zaajeli na prvo mjesto i tako cemo i nastavi
Neobra se bostan,dok sljive ne popadaju.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BatistutA19 i 7 gostiju.