Nogometni savez BiH

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

badblueboylivno
Kontakt:

Re: Nogometni savez BiH

Post Postao/la badblueboylivno » 19 mar 2011, 12:42

bordo_Sarajevo je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Još samo dvanaest dana. Can't wait.
lako je tebi, ti navijas za Hrvatsku repku( nista lose u tom,dapace), a mi Bosanci i Hercegovci cemo patiti :|
Ne uopće. :D

Navijam i za Hrvatsku (ali samo jer sam Hrvat, nizašto više; nemam nikakve veze s Hrvatskom) i za BiH (jer mi je, kakva god da je, nakaradna, grozna, domovina, tu sam rođen, tu idem u školu, tu mi je obitelj). A navijački osjećaji su mi, kako god to čudno za neke zvučalo (za recimo veliki broj mojih prijatelja), više na strani BiH nego na strani Hrvatske.

I stvarno, ali stvarno, želim gašenje ovog saveza i formiranje novog, jer zaista se nadam da se to može napraviti i dići nogomet na neki viši nivo. Mislim da uz silni talent koji imamo, možemo ostvarivati rezultate na međunarodnoj sceni (sada ih nemamo, nit smo ih ikada imali), koji bi došli nakon dobrog i kvalitetnog rada u pozadini, dakle u organizaciji saveza, u radu s mladima, i svemu vezanom uz to.
Hayley <3

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 19 mar 2011, 14:37

badblueboylivno je napisao/la:
lako je tebi, ti navijas za Hrvatsku repku( nista lose u tom,dapace), a mi Bosanci i Hercegovci cemo patiti :|

Navijam i za Hrvatsku (ali samo jer sam Hrvat, nizašto više; nemam nikakve veze s Hrvatskom) i za BiH (jer mi je, kakva god da je, nakaradna, grozna, domovina, tu sam rođen, tu idem u školu, tu mi je obitelj). A navijački osjećaji su mi, kako god to čudno za neke zvučalo (za recimo veliki broj mojih prijatelja), više na strani BiH nego na strani Hrvatske.

I stvarno, ali stvarno, želim gašenje ovog saveza i formiranje novog, jer zaista se nadam da se to može napraviti i dići nogomet na neki viši nivo. Mislim da uz silni talent koji imamo, možemo ostvarivati rezultate na međunarodnoj sceni (sada ih nemamo, nit smo ih ikada imali), koji bi došli nakon dobrog i kvalitetnog rada u pozadini, dakle u organizaciji saveza, u radu s mladima, i svemu vezanom uz to.
prvi put da zelim da se oko neceg NE dogovore :D

nadam se da ce istrajati u tome
treba nam jos igraca iz BiH

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 19 mar 2011, 15:25

Najbolje je, u slučaju da suspenzija stupi na snagu i bude formiran novi Savez, da u isti uđu osobe koje vole bosanskohercegovački nogomet/fudbal, te da neko vrijeme FIFA i UEFA pomno nadgledaju rad eventualnog, novog Saveza.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

dinoooo
Kontakt:

Post Postao/la dinoooo » 19 mar 2011, 15:32

A STA CEMO SA OVIM KVALIFIKACIJA ZA EP 2012.....??? OVO JE JEDINA GRUPA U KOJOJ SMO MOGLI NAPRAVITI NESTO! :shock:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 19 mar 2011, 15:35

dinoooo je napisao/la:A STA CEMO SA OVIM KVALIFIKACIJA ZA EP 2012.....??? OVO JE JEDINA GRUPA U KOJOJ SMO MOGLI NAPRAVITI NESTO! :shock:
Ispadamo atuomatski, gotove kavaifikacije za nas. :|

:arrow: Capse Lock ugasi kad pises.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

reptile
Kontakt:

Post Postao/la reptile » 19 mar 2011, 15:39

Ja sam optimistican da ce FIFA razjebat' trenutni savez ali nevjerujem da ce nam izbaciti repku.

Ljudi ja ne znam kako je vama, al ovaj osjecaj nemogu opisati. Jedva cekam da vidim sta ce se desiti.
shandrlike-tandrlike

dinoooo
Kontakt:

Post Postao/la dinoooo » 19 mar 2011, 15:42

ja bih isto volio da nam ukinu savez, ali ne i repku, jer bog zna sta ce se dalje desavati... mozda odu u druge reprezentacije i sta onda!!!??? njima je bitno da igraju, a za koga, boli ih briga?!

FIFA/UEFA
Kontakt:

Post Postao/la FIFA/UEFA » 19 mar 2011, 15:53

dinoooo je napisao/la:ja bih isto volio da nam ukinu savez, ali ne i repku, jer bog zna sta ce se dalje desavati... mozda odu u druge reprezentacije i sta onda!!!??? njima je bitno da igraju, a za koga, boli ih briga?!
ne moze niko otici iz repke, a u ostalom nece trajati 20 godina da se formira novi savez

+ vec ima nekakav spisak ljudi sto bi bili u novom savezu (nije potpun), samo nemam pojma ko je na tom spisku!
treba nam jos igraca iz BiH

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 19 mar 2011, 18:18

dinoooo je napisao/la:A STA CEMO SA OVIM KVALIFIKACIJA ZA EP 2012.....??? OVO JE JEDINA GRUPA U KOJOJ SMO MOGLI NAPRAVITI NESTO! :shock:
cao EP, cao KUP, cao LIGA!
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 19 mar 2011, 18:41

badblueboylivno je napisao/la:

to jeste jedna ogromna pozitivna stvar ali ako se novi savez posloži po principima da ga sačine pravi istinski sportisti i patriote i to je prevaga na stranu da se bez tuge dočeka takva odluka 29-tog (pored toga što će nam se suspendovati i repka i klubovi) mada postoji vjerovatno i mogućnost da se u slučaju brzog dogovora oko novog statuta (prije nego počnu EU takmičenja da se dozvoli nastupanje i pored suspenzije) ali ja čisto sumnjam da će UEFA ustrajati u tome a pogotovo da će oni išta poduzeti da nam se više nikad u savezu ne nađu ovakvi ''grobari''.
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 19 mar 2011, 18:42

Suspenzija neznaci izbacivanje BiH reprezentacije iz kvalifikacija.Ako nas suspenduju jedna od moguci opcija je da se novi savez oformi do utakmice u Rumuniji ako ne tu bi utakmicu izgubili sluzbeno 3:0 a do sledece kvalifikacione bi trbao novi savez da se formira i da se nastave kvalifikacije.

Ovo je samo neko moje razmisljanje i mogucnosti. ;)
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

hercegovina
Kontakt:

Post Postao/la hercegovina » 19 mar 2011, 19:10

123456 je napisao/la:Suspenzija neznaci izbacivanje BiH reprezentacije iz kvalifikacija.Ako nas suspenduju jedna od moguci opcija je da se novi savez oformi do utakmice u Rumuniji ako ne tu bi utakmicu izgubili sluzbeno 3:0 a do sledece kvalifikacione bi trbao novi savez da se formira i da se nastave kvalifikacije.

jesi li to ti izmislio ili si cuo od nekog ko je upucen?

123456
Kontakt:

Post Postao/la 123456 » 19 mar 2011, 20:51

hercegovina je napisao/la:
123456 je napisao/la:Suspenzija neznaci izbacivanje BiH reprezentacije iz kvalifikacija.Ako nas suspenduju jedna od moguci opcija je da se novi savez oformi do utakmice u Rumuniji ako ne tu bi utakmicu izgubili sluzbeno 3:0 a do sledece kvalifikacione bi trbao novi savez da se formira i da se nastave kvalifikacije.

jesi li to ti izmislio ili si cuo od nekog ko je upucen?

Izmislio
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini

*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000

Saban
Kontakt:

Post Postao/la Saban » 19 mar 2011, 21:02

Uefi, Fifi i drugim cimbenicima:
P...a li vam m...... ona salabajzerska. Kada smo vas zatrpavali hiljadama pisama i molili da ne naturate ustav koji sada pokusavate promjeniti, niste ni mukajet bili. Vi ste porodili ovu azdahu pa je sada bezuspjesno pokusavati zatuci. Sve ste ovo vi ili sami napisali ili potpuno odobrili do u sitne datelje, opravdanje vam je bilo da zelite jedinstven FS BiH po svaku cjenu, da da ce vremenom nacionalizmi splahnuti, da ce igra, fudbal pobjediti pa da nece biti problema da se to cudoviste od FS trensformise u normalan savez... Sada, suspenzijom reprezentacije BiH, kaznjavate samo one koji su od pocetka bili protiv onogo sto ste nam vi nametnuli, a nagradjujete one koji su vas odyebali i zadnjim glasanjem sasvim jasno pokazali da im je to i cilj (da se suspenduje reprezentacija). Nesto mi to skorz poznato, bas mi lici na ono prije dvadesetak godina kada su vasi politicki lideri slicno postupili i tzv. embargom na oruzje kaznili (i posredno doprinijeli onome sto ce uslijediti) SAMO zrtvu a agresora nagradili, pa onda i najerali zrtvu da prizna genocidnu tvorevinu. Ako ste neko mudo, trebali ste znati s'kim imate posla, i ono sto sada pokusavati uraditi jos onda. Da ste ljudi objavili bi vanredno stanje u FS BiH, rastjerali ovu bagru, postavili par ljudi, fudbalskih radnika koji nisu kompromitovani po mogucnosto bivsih fudbalera... Da vam pomognem evo vam nekoliko imena: Ivica Osim (makar savjetodavna uloga), Predrag Pasic, Josip Katalinski, Husref Musemic, Milomir Odovic, Admir Smajic...odmah im omoguciti potpuno preuzimanje saveza i dati pune ovlasti do izbore novih ljudi (ili potvrdjivanje istih). Vasi bi povjerenici trebali vec imati stavove klubova po pitanju vaseg ultimatuma te bi po tom osnovu iz svih takmicenja trebalo da suspedujete SAMO ONE KLUBOVE KOJI SU PODRZALI ANARHIJU, sve dok ne promijene rukovodstva koja ce prihvatiti civilizvane norme ponasanja i respekt prema fudbalskoj organiziji kojoj pripadaju, a ne rovariti i doprinositi opstem haosa sa kranjim ciljem da se zajednistvo na teritoriju BiH prikaze nemogucim cak ni u sportu. Pi..a li im materina ona udruzena.
Reprezentaciju nam ostavite na miru inace cemo vam j m.

FS BIH - Yeb.m li vam mam..u, lopovsko fasisticko izdajnicku. Yebo li vas onaj ko vas posla da kroz nesto tako plemenito kakva je fudbalska igra, rusite drzavu BiH, da kradete, spletkarite, da iz kase FS placate svoje advokate...Ima vas i starijih ljudi, jednom nogom u grobu, poseram vam se na grob. Mars stoko dalje od fudbala, bar od FS BiH, zatvorite se u svoje kantone, atare, obore...pa tamo rusite i razgradjujte.

Reprezentaciji BiH - Samo naprijed momci, neka vas ove dzukele ne demoralisu, zbijte redove - i strucni stab i igraci - svi za jednog, jedan za sve. Pokazite u Zenici i vise od onoga sto mozete, ne obazirite se na one medju vama koji su vas izdali kao niti na ove sto se nazivaju fudbalskim savezom, te na jedno od najveceg zla posleratne BiH, tzv BiH novinarstvo. Uvijek ce tih gowana biti, evo i ovaj forum je zivi doakaz za to, bice kazem tih gowana koji ce pokusati stvoriti losu atmosferu ciljanim napadima na selektora, na igrace...pred odlucujuce utakmice. Vase je da nadmasite sebe, da "ostavite srce na terenu" pa sta bude. Ako pobjediti bicete nasi heroji, ako ne pobjediti a ucinite sve sto je u vasoj moci tugovacemo sa vama...ako se budete ponasali u stilu "boli me k..." sto da igram za takav savez (bla, bla, bla...), yebacemo vam nanu naninu.
Bosno mojaaaa - divna, mila, lijepa, gizdavaaaa!!!!!!!
U tebi jeeeee Safet Susic, majstor fudbalaaaaaa!!!!!!!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 19 mar 2011, 21:13

Saban je napisao/la:Uefi, Fifi i drugim cimbenicima:
P...a li vam m...... ona salabajzerska. Kada smo vas zatrpavali hiljadama pisama i molili da ne naturate ustav koji sada pokusavate promjeniti, niste ni mukajet bili. Vi ste porodili ovu azdahu pa je sada bezuspjesno pokusavati zatuci. Sve ste ovo vi ili sami napisali ili potpuno odobrili do u sitne datelje, opravdanje vam je bilo da zelite jedinstven FS BiH po svaku cjenu, da da ce vremenom nacionalizmi splahnuti, da ce igra, fudbal pobjediti pa da nece biti problema da se to cudoviste od FS trensformise u normalan savez... Sada, suspenzijom reprezentacije BiH, kaznjavate samo one koji su od pocetka bili protiv onogo sto ste nam vi nametnuli, a nagradjujete one koji su vas odyebali i zadnjim glasanjem sasvim jasno pokazali da im je to i cilj (da se suspenduje reprezentacija). Nesto mi to skorz poznato, bas mi lici na ono prije dvadesetak godina kada su vasi politicki lideri slicno postupili i tzv. embargom na oruzje kaznili (i posredno doprinijeli onome sto ce uslijediti) SAMO zrtvu a agresora nagradili, pa onda i najerali zrtvu da prizna genocidnu tvorevinu. Ako ste neko mudo, trebali ste znati s'kim imate posla, i ono sto sada pokusavati uraditi jos onda. Da ste ljudi objavili bi vanredno stanje u FS BiH, rastjerali ovu bagru, postavili par ljudi, fudbalskih radnika koji nisu kompromitovani po mogucnosto bivsih fudbalera... Da vam pomognem evo vam nekoliko imena: Ivica Osim (makar savjetodavna uloga), Predrag Pasic, Josip Katalinski, Husref Musemic, Milomir Odovic, Admir Smajic...odmah im omoguciti potpuno preuzimanje saveza i dati pune ovlasti do izbore novih ljudi (ili potvrdjivanje istih). Vasi bi povjerenici trebali vec imati stavove klubova po pitanju vaseg ultimatuma te bi po tom osnovu iz svih takmicenja trebalo da suspedujete SAMO ONE KLUBOVE KOJI SU PODRZALI ANARHIJU, sve dok ne promijene rukovodstva koja ce prihvatiti civilizvane norme ponasanja i respekt prema fudbalskoj organiziji kojoj pripadaju, a ne rovariti i doprinositi opstem haosa sa kranjim ciljem da se zajednistvo na teritoriju BiH prikaze nemogucim cak ni u sportu. Pi..a li im materina ona udruzena.

FS BIH - Yeb.m li vam mam..u, lopovsko fasisticko izdajnicku. Yebo li vas onaj ko vas posla da kroz nesto tako plemenito kakva je fudbalska igra, rusite drzavu BiH, da kradete, spletkarite, da iz kase FS placate svoje advokate...Ima vas i starijih ljudi, jednom nogom u grobu, poseram vam se na grob. Mars stoko dalje od fudbala, bar od FS BiH, zatvorite se u svoje kantone, atare, obore...pa tamo rusite i razgradjujte.

Reprezentaciji BiH - Samo naprijed momci, neka vas ove dzukele ne demoralisu, zbijte redove - i strucni stab i igraci - svi za jednog, jedan za sve. Pokazite u Zenici i vise od onoga sto mozete, ne obazirite se na one medju vama koji su vas izdali kao niti na ove sto se nazivaju fudbalskim savezom, te na jedno od najveceg zla posleratne BiH, tzv BiH novinarstvo. Uvijek ce tih gowana biti, evo i ovaj forum je zivi doakaz za to, bice kazem tih gowana koji ce pokusati stvoriti losu atmosferu ciljanim napadima na selektora, na igrace...pred odlucujuce utakmice. Vase je da nadmasite sebe, da "ostavite srce na terenu" pa sta bude. Ako pobjediti bicete nasi heroji, ako ne pobjediti a ucinite sve sto je u vasoj moci tugovacemo sa vama...ako se budete ponasali u stilu "boli me k..." sto da igram za takav savez (bla, bla, bla...), yebacemo vam nanu naninu.
UUUUHH brate šta reći nakon ovakog posta.Ovo je jedno pravo,iskreno mišljenje svih nas pravih patriota i onih koji BiH smatraju (kakva god da je )za svoju domovinu.Mogu samo reći jedno veliko BRAVO,sve ostalo je suvišno.

emiiNa_
Kontakt:

Post Postao/la emiiNa_ » 19 mar 2011, 22:44

Saban je napisao/la:Uefi, Fifi i drugim cimbenicima:

Hvala sto si ti napisao, meni tesko bilo ;) sve si rekao sto sam i ja mislila i sto mislim .. !

S V A K A_C A S T ! :D
I kad je tuga i kad je sreća sve dok nas ima i ti si vječna!

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 19 mar 2011, 23:15

Ako budu pravili taj novi savez sa Osimom,Barbarezom,Konjicem,Katalinskim itd....

Citiram: Također doznaju kako su u UEFA -i i FIFA -i spremni uključiti Josipa Bevandu, Mileta Kovačevića i još neke iz aktuelnog sastava.

Pa koji ce nam onda taj novi savez, ako ga uopste bude ? Ako nema niko normalan koji osjeca BiH svojom zemljom i koji ce srcem raditi i biti uz nju iz ta dva naroda, onda nam ne treba niko. Ima tu srba i hrvata koji zaista trebaju biti u savezu, ali ne mogu jer ih ne podrzava nijedna politicka stranka. JADNO !!! Da ne pricam kako treba da se rijesimo ovih nasih....ne mogu ni reci ovdje sta treba raditi s' njima. :x
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 20 mar 2011, 12:46

KONGO je napisao/la:Ako budu pravili taj novi savez sa Osimom,Barbarezom,Konjicem,Katalinskim itd....

Citiram: Također doznaju kako su u UEFA -i i FIFA -i spremni uključiti Josipa Bevandu, Mileta Kovačevića i još neke iz aktuelnog sastava.

Pa koji ce nam onda taj novi savez, ako ga uopste bude ? Ako nema niko normalan koji osjeca BiH svojom zemljom i koji ce srcem raditi i biti uz nju iz ta dva naroda, onda nam ne treba niko. Ima tu srba i hrvata koji zaista trebaju biti u savezu, ali ne mogu jer ih ne podrzava nijedna politicka stranka. JADNO !!! Da ne pricam kako treba da se rijesimo ovih nasih....ne mogu ni reci ovdje sta treba raditi s' njima. :x
iz kakvih se ''izvora'' došao do ovog zaključka :? pa zar ti nije nelogično da će savez sa novim statutom činiti likovi koji su bili protiv njega :roll:
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

KONGO
Kontakt:

Post Postao/la KONGO » 20 mar 2011, 21:23

Ne razumijem bas najbolje sta zelis reci :? . Kazu da ako dodje do kreiranja novog saveza koje bi cinili kao Barbarez,Osim i ostali da bi tu ukljucili Bevandu,Kovacevica i jos neke koji otvoreno rade protiv BiH, i njenog sporta. Moja poenta je koji ce nam ..... novi savez kad ce tu biti ista mafija ?
Izronio je Stari za one što ga vole (Juli 23, 2004)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 mar 2011, 22:07

KONGO je napisao/la:Ne razumijem bas najbolje sta zelis reci :? . Kazu da ako dodje do kreiranja novog saveza koje bi cinili kao Barbarez,Osim i ostali da bi tu ukljucili Bevandu,Kovacevica i jos neke koji otvoreno rade protiv BiH, i njenog sporta. Moja poenta je koji ce nam ..... novi savez kad ce tu biti ista mafija ?
Ma jarane mene boli neka stvar ko ce bit u savezu. Neka bude Mile Ronhill ako hoce, samo da repka igra. A cisto sumnjam da ce Bevanda i kompanija bit u savezu, jasno je reko Benz da niko od ovih tu nece bit. Iako po meni Bakovic jedini zasluzuje.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia i 23 gosta.