Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Monolog » 15 sep 2013, 10:16

Nisam gledao utakmicu (pripreme za opijanje, jbg), ali drago mi je da je Njukaš dobio. Jutros sam malo bacio pogled na highlightse i golove, tako da neću komentarisati igru. :mrgreen: Ben Arfa je uhvatio formu i to je najvažnije. Izuzetno mi je drago i zbog Gouffrana. Veoma zahvalan igrač, ako mene pitate. Još samo da proradi i Papiss, ovo je haman preslikan početak od prethodne godine kada nije zabio na prvih 6 mečeva. :mrgreen: Ili sedam, nisam više siguran. :mrgreen:

U sljedećem kolu se dočekuje Hull i vjerujem da će tu biti upisana i treća uzastopna pobjeda. 8-)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

hadzaj
Kontakt:

Post Postao/la hadzaj » 21 sep 2013, 16:26

Newcastle United 1 - 0 Hull City
http://videobam.com/Uoqmh" onclick="window.open(this.href);return false;

Newcastle United 1 - 1 Hull City
http://videobam.com/yHTMQ" onclick="window.open(this.href);return false;

Newcastle United 2 - 1 Hull City
http://videobam.com/LuoVK" onclick="window.open(this.href);return false;

Newcastle United 2 - 2 Hull City
http://videobam.com/LIJzI" onclick="window.open(this.href);return false;

Newcastle United 2 - 3 Hull City
http://videobam.com/zyWec" onclick="window.open(this.href);return false;

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 sep 2013, 18:09

Rasprodaja bodova na St.Jamesu slabijim ekipama... Nista novo. :roll:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 sep 2013, 23:04

Zaslužena pobjeda Evertona. Ljudi su u prvih 45 minuta pokazali toliko volje i želje da su Svrake izgledale k'o nižerazredna ekipa. :oops:

Prvi gol se prima zbog pospanog Santona. Na ponovljenom snimku se vidi reakcija Pardewa u trenutku kada je Miralas prošao pored Santona kao da ga nema. :oops: K'o da je Pardew znao da će pasti gol. Drugi gol je greška cijele ekipe. Ili barem veznog reda (Anita + Tiote). Vazdušni duel na polovini Evertona, lopta pada na 40-45 metara od gola Newcastlea, a tamo nema nikog. Lukaku i društvo to koriste i zabijaju za 2:0. Treći gol ne bih ni komentarisao. Šta je htio Krul onom smiješnom reakcijom, to mislim nikom nije jasno. :oops: :lol:

U drugom poluvremenu su se posložile neke stvari. Cabaye jes' zabio iz "očaja", ali prije toga je sigurno morao pasti gol (stativa Gouffrana). Drugi Newcastleov gol pao nakon smušenosti odbrane Evertona i to je to.

Još jedan poraz (opet 3:2). :lol: Podsjeti me na prošlu sezonu kada je Newcastle davao po tri gola ali gubio (United + Arsenal). :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 okt 2013, 16:12

S obzirom da je Newcastle cijelo drugo poluvrijeme igrao sa igračem manje - rezultat je više nego dobar. Svrake su se odlično branile i na kraju zbog te srčanosti i borbe upisuju bod.

Što se tiče Liverpoola, nisu me kupili. Rodgers je ziheraški igrao kada je imao igrača više. Trebao je već na startu drugog poluvremena napraviti neke izmjene, a ne čekati da prime gol za 2:1. No, ko je kriv Rodgersu. :mrgreen:

Drago mi je zbog Dummetta. Ušao je na kraju poluvremena, dobro odradio svoj dio posla u defanzivi, a na kraju zabio i gol za 2:1. :D

Tiote konačno odigrao dobru tekmu, al' je prodao jednu obećavajuću akciju kada se moglo doći do trećeg gola. Imao je dva odlična rješenja (Hatema + Remyja), a on se odlučio na šut sa 25+ metara. :roll: No, osim toga - odličan.

Sve u svemu, bod je ovdje bio k'o kuća s obzirom na okolnosti. 8-)

Da ne zaboravim, penal čist k'o suza - crveni također. Ali, Skrtelovo vraćanje lopte je morao biti indirektan udarac + Mosesovo igranje rukom u kaznenon prostoru Newcastlea na samom kraju meča. Tad je Liverpool mogao zabiti i gol za 2:3. :roll:

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 26 okt 2013, 16:35

Tyne-wear derbi sutra, ajde dobijte 5under1and i oprosten vam je poraz od hulla :D
HOWAY THE LADS!!!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 okt 2013, 19:09

gloryhunter je napisao/la:Tyne-wear derbi sutra, ajde dobijte 5under1and i oprosten vam je poraz od hulla :D
HOWAY THE LADS!!!
Nisam gled'o tekmu. Vidjeh samo da je "mrtvi" Borini zabio gol. :mrgreen:
Očekivao sam poraz, samo zbog jednog razloga - novog trenera. Taman da ih je Štimac preuzeo, vjerujem da bi pobijedili danas. Pozitivan šok, ha ya.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 nov 2013, 13:34

Za 15-ak minuta ide meč kontra Chelsea. :D

Newcastle United (4-4-2): Tim Krul; Mathieu Debuchy, Mike Williamson, Mapou Yanga-Mbiwa, Davide Santon; Moussa Sissoko, Cheick Tiote (c), Yohan Cabaye, Yoan Gouffran; Shola Ameobi, Loic Remy

HBA je na klupi, zajedno sa Sammyjem, Anitom, Elliotom, Obertanom, Cisseom i Tavernierom.

Šta očekivati od utakmice? Poraz, ako ćemo gledati na činjenicu da je Chelsea posljednji put poražen sredinom septembra i to od Evertona.

Evo Joseove izjave:
“We go to Newcastle and we know that we’ve got one of the most difficult matches in the whole season.” ”It’s very, very difficult for us to play at St. James’ – but I want to try.”

”It’s important to go in the right direction. To go in the right direction is to play the way we have been playing.” ”We are improving, we feel that we are improving. The quality of our game is good.”

“The results in this moment, in this last month, are fantastic because we won every match in every competition in October (note - just in case people missed that).”

“We had to play Schalke away, we had to play Arsenal away, we had to play Man City at home. We had very difficult matches but we won every match in October.”
Nadam se da nekoj ludosti Sissokoa ( 8-) ) i Cabayeovim projektilima, jer u suprotnom će Newcastle ovdje izgubiti u hendikepu.

Moja prognoza 2:2. :D

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 02 nov 2013, 15:05

Blizu vodstva Njukas, propustili su par dobrih sansi.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 nov 2013, 15:41

Chelse u 1. poluvremenu jednom zaprijetio i to nakon kornera. U drugom su počeli igrati tek kad su primili gol. Newcastle zasluženo slavio - Anita pokazao da može igrati u prvoj postavi (i protiv Cityja je bio jedan od najboljih na terenu). Sissoko haman voli igrati protiv Plavaca. Čovjek je u drugom poluvremenu jeo (dok je imao snage) po toj desnoj strani. :D

Raduje i povratak Remyja u golgetersku formu. Ovo mu je bio 6. ovosezonski gol. 8-) Nadam se da će u januaru biti objelodanjeno da je Remy igrač Newcastlea i da ovo ne bude samo posudba. 8-)

Odbrana odlična, posebno Mbiwa koji je ove sezone bio pravo kritičan. :D

Cisseovo samopouzdanje nikakvo. Na stranu što nije zabio gol 100 godina, već frajer nije u stanju uštopati loptu. :?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 02 nov 2013, 15:43

Monolog je napisao/la:
Cisseovo samopouzdanje nikakvo. Na stranu što nije zabio gol 100 godina, već frajer nije u stanju uštopati loptu. :?
Malo si previse kritican, istina imao nekih greskica, ali je i spustio 3-4 pravo teske lopte. Mislim da se puno izvlaci na krilo, a da bi vise trebao biti u sredini i to je to.

Drago mi je sto je NC dobio.
Celik!3,2,2.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 04 nov 2013, 19:17

AllGunsBlazing je napisao/la:Malo si previse kritican, istina imao nekih greskica, ali je i spustio 3-4 pravo teske lopte. Mislim da se puno izvlaci na krilo, a da bi vise trebao biti u sredini i to je to.
Ma govorim o dosadašnjem dijelu sezone. Evo protiv Cityja u utorak (ili bijaše srijeda, sad nisam siguran) je imao 2-3 dobre prilike, al' je toliko izgubio samopouzdanje da ne zna šta treba uraditi u situaciji 1 na 1. :roll: Remy je igrao lijevo i opet se nalazio i iskorištavao prilike, a Cisse ne može meda. :oops: Mora i može on puno bolje. I prošle sezone je loše krenuo (mislim da je u šestom ili sedmom kolu zabio prvi gol) i sreća po Newcastle pa je tada imao raspoloženog Dembu, tako da se to moglo tolerisati. Haman će tako biti i ove sezone i to zahvaljujući Remyju. Newcastleu su potrebna dva napadača koja će zabijati, a ne samo jedan. Jer, šta će se desiti ukoliko i taj jedan zakaže? Opet će se čekati Hatemova magija ili šut Cabayea sa 100 metara?! :oops:

@MrNo,
Bez reklamiranja drugih stranica, molio bih. 8-)

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 10 nov 2013, 14:14

Pa šta lik skida, svaka čast Krul!
Pld W D L
38 26 12 0

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 10 nov 2013, 14:33

Vode protiv Spursa I pobjedili plavce prosli vikend a shity ih jedva uzeo u capital kupu .respekt

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 10 nov 2013, 14:56

Bravo Francecastle samo guraj. kako mi je drago što rušite ove timove iz glavnog grada Engleske. Bravo

Krul Amazing :D

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 10 nov 2013, 14:59

Kako brani majstor. I onda nek mi neko kaže da nije među top 3 golmana u engleskoj.

__EmIr__
Kontakt:

Post Postao/la __EmIr__ » 10 nov 2013, 15:00

Panter ! :D
Od malih nogu veliki navijac Anzija, Malage i Man CIty-a

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 10 nov 2013, 15:02

Lijepo pogođen x2. 8-)

Tottenham bio bolji, al' danas se Krul nije mogao savladati. :shock: Na kraju je završio sa 13 odbrana (ovosezonski rekord), a ona dvostruka odbrana će se vrtiti još sto godina. :shock:

Remy zabija k'o lud; ovo mu je 7. ovosezonski gol. Postigao je 47% golova svoje ekipe i u tom segmentu je prvi u ligi (inače, ovo se često dešava Newcastleu. Sjetimo se samo Dembe, a poslije i Cissea koji su u određenom periodu jedini zabijali za Newcastle). :D

Nakon reprezentativne pauze slijedi meč sa Norwichem. Tu bi se trebala upisati tri boda, al' ne treba trčati pred rudo. 8-)

slika

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 10 nov 2013, 16:04

Također pogođen x2. Poklon kladionice 2.20 8-)

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 11 nov 2013, 14:34

Sad gledam ovaj klip i Krulove odbrane, nevjerovatno stvarno.

Novi Buffon! Stvarno podsjeća pokretima na njega.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.