SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

Chapman
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Chapman » 07 jun 2014, 15:19

kako jak video, bravo visa :clap: :D

a i lijepo je vidjeti da podrska stize sa svih strana aferim :bih:

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 07 jun 2014, 15:46

Mi nikad nismo bili nikakvi zmajevi, aždahe i tako te stvari. Hiljadugodišnja, naša historija, nas uči da smo uvijek bili zlatni ljiljani. Ne mogu da vjerujem da smo zamjenili hiljadugodišnju historiju za riječi pijanog narkomana. :facepalm:
Kako se brzo odričemo svega što je naše. :thumbdown:
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 07 jun 2014, 15:49

Brazil: Zmajevi odigrali drugi trening u Guaruji Autor: AADatum objave: 07. 06. 2014 - 15:27Foto: ScreenshotBrazil: Zmajevi odigrali drugi trening u Guaruji
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su odradili i drugi trening u Guaruji, u Brazilu, kojeg je osiguravao veliki broj policajaca, pa i sa dugim cijevima, javio je specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.
Selektor Safet Sušić radio je sa svih 23 igrača, a punim intenzitetom trenirali su i oni koji su se do sada žalili na povrede.
“Zadovoljni smo gostoprimstvom. Domaćini se maksimalno trude da nam ugode i sve je super. Što se tiče mene, još uvijek mi nedostaje malo snage i kondicije, ali dobro se osjećam i bit ću potpuno spreman do početka Svjetskog prvenstva i meča sa Argentinom“, rekao je Mensur Mujdža, i dodao: “Test utakmice sa Meksikom i Obalom Slonovače bile su teške. Puno smo putovali, mijenjali vremenske zone, što se odrazilo na nas. Tako da u timu vlada blagi umor. No, sve će biti uredu i spremno ćemo dočekati početak Mundijala.“
Na pitanje brazilskog novinara šta misli o Neimaru, desni bočni igrač u bh. timu odgovorio je: “On je jedan od najboljih igrača svijeta, a Brazil jedna od najjačih reprezentacija. Suvišno je trošiti riječi o Neimaru i Brazilu. Ali neće im biti lako, imaju tešku skupinu i morat će se dobro potruditi.“
Mostarac Toni Šunjić, stoper nacionalnog tima BiH, osvrnuo se i na teške klimatske uvjete u Guaruji, gdje vlada velika vlaga i sparno vrijeme.
“Nije kao u Hercegovini, vrijeme je teško“, rekao je Šunjić.
U vezi sa mečom BiH protiv Argentine, Šunjić je podsjetio da je Argentina jedna od najjačih reprezentacija u svijetu.
“Argentina je jedna od najjačih reprezentacija u svijetu. Posebno napadački, gdje su Messi i Aguiero. Bit će nam teško protiv njih, ali dat ćemo sve od sebe, pa šta bude“, poručio je Šunjić.
yebat ce nas ova vlaga pfffffffffff
sve je memli tamo
Semper Fidelis

IlProfessore
Kontakt:

Post Postao/la IlProfessore » 07 jun 2014, 15:55

Henderson je napisao/la:Mi nikad nismo bili nikakvi zmajevi, aždahe i tako te stvari. Hiljadugodišnja, naša historija, nas uči da smo uvijek bili zlatni ljiljani. Ne mogu da vjerujem da smo zamjenili hiljadugodišnju historiju za riječi pijanog narkomana. :facepalm:
+1

Ovo je Bosna a ne Japan, tamo zmajevi a ovdje ljiljani.
Ipak, mislim da su to poteške riječi za čovjeka koji je u svojoj komentatorskoj karijeri uradio ono što je uradio, u sred srbije sa onakvim žarom komentarisao tekme naših pulena te na kraju završio u Sarajevu gdje su ga i naše bošnje šutale sa mjesta na mjesto.. uglavnom njemu kao čovjeku svaka čast (stil i način na koji prenosi tekme ne želim komentarisati), ali mi smo poznati kao narod koji sve brzo zaboravlja i mijenja, ništa neobično. Valjda ćemo se jednog dana opametiti. :)
“Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem.”

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 07 jun 2014, 15:59

http://worldcup.visa.com/

ovdje se mogu vidjeti sve prezentacije ;) simpaticno je skroz, BiH odlican uredak, susjedi prilicno komican :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

MetanorisBack
Kontakt:

Post Postao/la MetanorisBack » 07 jun 2014, 15:59

A Zmaj od Bosne,ništa to?
POSEREM SE I PAPETOLJUPCIMA,I PAPETU U USTA.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 07 jun 2014, 16:03

Goalgetter je napisao/la:[youtube][/youtube]

Cilj VISA spota je, da svaka zemlja pokaze kako ona proslavlja Svjetsko Prvenstvo.

Nas video odlican. :thumbup:
Naravno da mi imamo više pregleda nego sve zajedno :njanjanja:

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 jun 2014, 16:35

IlProfessore je napisao/la:
+1

Ovo je Bosna a ne Japan, tamo zmajevi a ovdje ljiljani.
Zmajevi postoje u nasoj mitologiji koliko i postoje u Japanskoj.
Sramota je taj manjak znanja nasih ljudi.

In Bulgaria, Macedonia, Slovenia, Croatia, Bosnia and Herzegovina, Serbia and Montenegro, there is a division between two types of dragon-like creatures: zmaj/zmej and aždaja/hala. In Bulgaria, as well as Macedonia, there is a third type of a dragon-like creature called lamya.

Some famous national heroes were considered to be dragons in the respective national folklore. One example would be Husein-Kapetan Gradaščević, a successful Bosniak general who fought for Greater Bosnian independence from the Ottoman Empire. He is often referred to as "Zmaj od Bosne", meaning "The Dragon of Bosnia". The Serbian Despot Vuk Grgurević was also known as 'Zmaj-Ognjeni Vuk' (Vuk the Fiery-Dragon) because of the viciousness of his reign and victorious battles he waged against the Turks.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 07 jun 2014, 16:41

Kakav Japan, pravo ste komični. :facepalm:

Ko zaboravlja historiju bolan, mi smo Zmajevi od Bosne. Čija je to historija, japanska možda ?

Volim Ljiljane, i ne želim da me se pogrešno shvati, ali Zmajevi također predstavljaju našu historiju i bošnjačko srce koje se suprostavilo jednom velikom carstvu kakvo je bilo Osmansko.

Ko to ne shvata i ne zna, malo knjige u ruke, bolje je i to nego da serete ovdje bez ikakve podloge.
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 07 jun 2014, 16:44, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 jun 2014, 16:42

Amar Dzeko je napisao/la:Kakav Japan, pravo ste komični. :facepalm:

Ko zaboravlja historiju bolan, mi smo Zmajevi od Bosne. Čija je to historija, Japanska možda ?

Volim Ljiljane, i ne želim da me se pogrešno shvati, ali Zmajevi također predstavljaju našu historiju i bošnjačko srce koje se suprostavilo jednom velikom carstvu kakvo je bilo Osmansko.

Ko to ne shvata i ne zna, malo knjige u ruke, bolje je i to nego da serete ovdje bez ikakve podloge.
Tu i lezi problem druze. Na Turke se gleda kao bracu, a na Zmaja od Bosne kao izdajnika jer je digao ruku na "bracu".

Nas podanicki mentalitet je cudno jedno :(

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 jun 2014, 16:43

kakva rasprava zivote dragi :rol:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 07 jun 2014, 16:45

Henderson je napisao/la:Mi nikad nismo bili nikakvi zmajevi, aždahe i tako te stvari. Hiljadugodišnja, naša historija, nas uči da smo uvijek bili zlatni ljiljani. Ne mogu da vjerujem da smo zamjenili hiljadugodišnju historiju za riječi pijanog narkomana. :facepalm:
Izgleda da nisi bio na svim casovima historije u osnovnoj skoli?

slika

Husein kapetan Gradaščević - ZMAJ OD BOSNE!!!!!

slika
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 jun 2014, 16:45

grad-na-rijeci-sani je napisao/la:

Ko zaboravlja historiju bolan, mi smo Zmajevi od Bosne. Čija je to historija, Japanska možda ?

Tu i lezi problem druze. Na Turke se gleda kao bracu, a na Zmaja od Bosne kao izdajnika jer je digao ruku na "bracu".

Nije on digao ruku na tu "bracu",ja nisam tako historiju ucio ili sam zaboravio :? :?
SLOBODA NAVIJAČIMA

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 jun 2014, 16:47

ennis je napisao/la: Nije on digao ruku na tu "bracu",ja nisam tako historiju ucio ili sam zaboravio :? :?
Pa druze to ti je moderna novo Bosnjacka historija sto se uci po dzamijama.
Tu je Huesin izdajnik a Turska je nasa bratska drzava.
Evo vidim i nasi fudbaleri prave ulizivacke video snimke "braci".

Podanicki mentalitet je tesko izkorijeniti.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 07 jun 2014, 16:48

Turci su te dosli pa porobili i nametnuli svoje sve. Zabit i Sulejmanu i svim Turcima. Cuj Turci braca.... svasta!

Frajer nije upravo dao na svoje, a ne to sto tvrdis! Gluposti valjas....
Never forgett that football is not just a game of the individual skills of players. It's about the teamwork and love for your country, especially in the world cup!

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 jun 2014, 16:50

IronMany je napisao/la: Turci su te dosli pa porobili i nametnuli svoje sve. Zabit i Sulejmanu i svim Turcima. Cuj Turci braca.... svasta!

Pa vidis da sam ja stavio braca pod navodnike.
Ja smatram da nam nisu i ne mogu biti braca vec jedni od najveci neprijatelja kroz historiju!!!

Zato mi se gadi lizanje sa njima.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 07 jun 2014, 16:53

To je sad već druga tema, ali trenutno nam Turci nisu neprijatelji, daleko od toga.

@IronMany

Nisi ti druže shvatio..
Zadnja izmjena: Amar Dzeko, dana/u 07 jun 2014, 16:55, ukupno mijenjano 1 put.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

IronMany
Kontakt:

Post Postao/la IronMany » 07 jun 2014, 16:53

IronMany je napisao/la: Turci su te dosli pa porobili i nametnuli svoje sve. Zabit i Sulejmanu i svim Turcima. Cuj Turci braca.... svasta!

Pa vidis da sam ja stavio braca pod navodnike.
Ja smatram da nam nisu i ne mogu biti braca vec jedni od najveci neprijatelja kroz historiju!!!

Zato mi se gadi lizanje sa njima.
Nisam shvatio na prvu. Izvinjavam se.... sorry stvarno, preletio sam na brzaka tvoj post pa zato sam pomislio tako.... :thumbup:
Amar Dzeko je napisao/la:@IronMany

Nisi ti druže shvatio..
Vidim da sam pogrijesio.... na brzinu sam preletio njegov post posto sam bio fokusiran na hendersona i njegovu nebulozu o nepostojanju poveznice sa zmajevima. Henderson valjda misli da su neki stvarni ZMAJEVI postojali?
Jesu ali u Game of thrones :urnebes:

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 07 jun 2014, 16:55

Amar Dzeko je napisao/la:To je sad već druga tema, ali trenutno nam Turci nisu neprijatelji, daleko od toga.
Ma ja porobili nas 500 godina i sad su se iskupili sa 3 dzamije i sta vec.
PODANICKI mentalitet!!!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 07 jun 2014, 16:56

ennis je napisao/la: Nije on digao ruku na tu "bracu",ja nisam tako historiju ucio ili sam zaboravio :? :?
Pa druze to ti je moderna novo Bosnjacka historija sto se uci po dzamijama.
Tu je Huesin izdajnik a Turska je nasa bratska drzava.
Evo vidim i nasi fudbaleri prave ulizivacke video snimke "braci".

Podanicki mentalitet je tesko izkorijeniti.
Tadasnje,osmansko carstvo,pa i "vojna" Turska do 95-96 se ne mogu porediti sa danasnjom Turskom.
Jednostavno da bi nas 2 miliona prezivjelo ovdje moramo imati neki savez neko prijateljstvo s nekim,nije da mi je drago ali nuzda zakon mijenja,inace "Palestina".Po svemu Turska nam je kakva takva najbliza.
SLOBODA NAVIJAČIMA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.