Sve to stoji i slazem se, u njegove radne navike ja uopste ne sumnjam. Mozda problem lezi u necemu drugome, tj. ne radi na ispravan nacin. Tu se opet mozemo vracati na trenere, ali itekako ima i do njega (Muse) samoga. Nece njemu sam Veljko Mrsic doci i reci 'hej Musa, sutra ustani u 8 sati i idemo trenirati ti i ja, da poradimo na tim nedostacima...', a ovamo ima jos 20 Musa u ekipi (da ne dodajemo tome i njegov 'kvalitet'). Jok, Musa mora biti taj koji ce traziti pomoc od njega, Poceka, ostalih trenera, ili od saigraca od kojih vidi da bi mogao nesto 'pokupiti'. Imao je odlicne saigrace koji su dobri sa loptom, pa i odlicne sutere. Mogao je traziti savjete od Gordica, Pullena, Jacksona, Boatrighta.Kajzer10 je napisao/la:Slazem se, osim za 50-50. Ja uopste ne sumnjam u njegove radne navike. Sjecam se i da je Edin Avdic jednom prilikom govorio kako su u Cedeviti odusevljeni njegovim radnim navikama.
I dalje, ovdje je davno receno i dokazano da gori igraci imaju vise minuta. Utakmica sa Partizanom fino oslikava po kakvom sablonu se odredjuje njegova minutaza u ABA ligi. AKo te krene, i imat ces neku minutazu. Momak ne bi osjetio parket da se Amerikanac nije povrijedio, a da je promasio prve dvije trice, tesko bi i imao svojih 6-7 minuta u drugom poluvremenu.
Cak i to je smijesno. On je kao ponajbolji igrac na utakmici odigrao malo minuta u drugom poluvremenu i sjedio na klupi dok se utakmica lomi i zatvara.
A naravno da moze bolje i u ovakvim uslovima i da on nije cist ali garantujem, ruku u vatru stavljam da bi u drugom klubu i zdravijoj sredini pricali drugu, pozitivniju pricu.
Musa najbolje zna u cemu je slab, koji segmenti igre su mu najslabiji i sta pokusava 'prikriti' na terenu. I u jucerasnjoj utakmici protiv lose ekipe Alkara je konstantno forsirao taj lijevi prodor, nekoliko poena je bilo iz zicera koje je dobio poslije nekih odbijanaca, i postigao je (mislim) jednu tricu. Onakve anemicne, ocigledne prodore po lijevoj strani sa pola snage ce zaustaviti iole pametniji i kvalitetniji igrac ABA lige. Zar vise nije mogao popraviti taj ball handling desnom rukom kojeg ocigledno nema, pa je samim tim citanje njegove igre 3x lakse? On kao da nije svjestan toga, s obzirom da se ne nazire nikakav napredak.
Raditi na sutu, mozda pokusati i sa promjenom mehanike, jer je skok sut iz prodora nesto sto ja gotovo nikako ne vidim u njegovoj igri. Ima tu nekih floutera (sto nerijetko i udje), ali onog klasicnog skok suta, karakteristicnog vrsnim Evropljanima, ni na vidiku. Uglavnom baci ciglu koja zavrsi na prednjem obrucu, a ni air ball nije stran u takvim situacijama.
On meni cak kao da i ne trci pravilno, vec nesto sve skakuce.
Naravno da u svemu ovome, kako i rekoh, ne vidim njega kao glavnog krivca. Dzaba je neke stvari i vjezbati na treningu, ako ti ih trener ne dozvoljava izvesti, ili ako te sleduje klupa odmah nakon promasenog suta i izgubljene lopte. Nadat se da ce Cedevita biti samo neka proslost, koje se necemo ni sjecati u buducnosti. Mozda je ovo za Musu i dobro, jer je vec nakon onih titula najboljeg igraca, strijelca (cega vec) opasno bio poletio i poceo pricati o nekakvim NBA prstenovima. Prizemljenje nekad dobro dodje, i obicno bude uzrok visocijeg i sigurnijeg (narednog) leta.