Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

SjeverniVjetar

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 feb 2015, 14:34

dubrovnik je napisao/la:
SjeverniVjetar je napisao/la:.................Begovic
Mujdza....Spahic....Bicakcic....Kolasinac
....................Besic
Visca.......Pjanic......Salihovic......Lulic
....................Dzeko

Ovo je , po mom misljenju, najbolja postava.
Jeste da neki nisu standardni, da ce neki biti tek oporavljani , ali alternative nisu toliko kvalitetne da uletena njihovo mjesto. Od ostalih, Zuka je jedini koji je trenutno na nivou da, mozda, uleti u prvih 11.
Slazem se iako bi ja volio vidjeti Vrancica a nisam izgubio nadu za Hajrovica. Ali to je u principu to.
Hajrovic je bas grohno i to na poziciji na kojoj se ocekuje da bude efikasan i rjesava stvari, nadao sam se da imamo dugorocno rjesenje na desnom kerilu, gdje nam hronicno skripi, ali ne da se u.... do potoka.
Zasad je Visca bolja opcija, valjda ce ovoga krenuti konacno. Vrancic je OK ali je, bar po meni, Salihovic bolja opcija, iskustvo je iskustvo, ako se Vrancic ustali u prvih 11 kluba , zasto ne.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 feb 2015, 14:41

SjeverniVjetar je napisao/la:
dubrovnik je napisao/la:

Jeste da neki nisu standardni, da ce neki biti tek oporavljani , ali alternative nisu toliko kvalitetne da uletena njihovo mjesto. Od ostalih, Zuka je jedini koji je trenutno na nivou da, mozda, uleti u prvih 11.
Slazem se iako bi ja volio vidjeti Vrancica a nisam izgubio nadu za Hajrovica. Ali to je u principu to.
Hajrovic je bas grohno i to na poziciji na kojoj se ocekuje da bude efikasan i rjesava stvari, nadao sam se da imamo dugorocno rjesenje na desnom kerilu, gdje nam hronicno skripi, ali ne da se u.... do potoka.
Zasad je Visca bolja opcija, valjda ce ovoga krenuti konacno. Vrancic je OK ali je, bar po meni, Salihovic bolja opcija, iskustvo je iskustvo, ako se Vrancic ustali u prvih 11 kluba , zasto ne.
Slazem se ali ovaj Hajrovic mi je nesto drag igrac iako je stvarno nestao sa mape. Ali onakav sut se ne radja svaki dan. :D Ma to sto si napisao je to nema se tu sta dodati puno.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 feb 2015, 14:54

Izuzetno dobra postava.

Ja bih je predstavio kao 4-3-3 sistem, u kojem Pjanic igra kao desni centralni vezni, a Salihovic igra prema naprijed i nazad. Tu je njegova apsolutna prednost naspram Medunjanina, koji igra iskljucivo prema naprijed a nazad djeluje jako lose (sporo i losa duel igra).

Bicakcic i Visca su diskutabilni ali mogu proci, ubacio bih tu ipak jos Zukanovica i eventualno Hajrovica, zavisno o njegovoj buducoj formi.

Licno mislim da je 4-3-3 za nas najbolje rijesenje, cak ispred 4-2-3-1 sistema.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 feb 2015, 14:59

Zar je Hajrović upitan za prvu postavu?
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 feb 2015, 15:49

Trenutno nije za prvu, naravno, ali ovisno o njegovom buducem razvoju moze itekako ponovo biti starter u prvih XI. Mala smo zemlja sa jos manjim fondom kvalitetnih igraca, svaki igrac je dobrodosao, mozemo samo dobiti a nista izgubiti a najmanje smijemo suditi iskljucivo po trenutnoj formi, inace bi Ibisevica morali takodjer precrtati i jos dosta njih (najprije Mujdzu), a to je nedopustivo za nase uslove. Isto vazi i za Hajrovica ;) .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 feb 2015, 15:55

DonCorleone je napisao/la:

Izuzetno dobra postava.

Ja bih je predstavio kao 4-3-3 sistem, u kojem Pjanic igra kao desni centralni vezni, a Salihovic igra prema naprijed i nazad. Tu je njegova apsolutna prednost naspram Medunjanina, koji igra iskljucivo prema naprijed a nazad djeluje jako lose (sporo i losa duel igra).

Bicakcic i Visca su diskutabilni ali mogu proci, ubacio bih tu ipak jos Zukanovica i eventualno Hajrovica, zavisno o njegovoj buducoj formi.

Licno mislim da je 4-3-3 za nas najbolje rijesenje, cak ispred 4-2-3-1 sistema.
Moze, to je sada pitanje zadataka koji se postave pred svakog igraca, u osnovi, to bi bila neka 4-5-1 formacija.
I Visca i Lulic su igrali bekove , tako da im igranje u oba pravca nije strano, a i brzi su, Salih i Pjana bi takodjer mogli da se prikljucuju napadu ...ne bi to bilo lose.
Na klupi Ibisevic, Zukanovic, Hajrovic, Medunjanin, Djuric, Vrancic, sve igraci iz liga 5... :thumbup:

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 feb 2015, 16:00

To bi bilo idealno rijesenje za nas u ovim okvirima i okolnostima. Nema potrebe da se izmislja nova desetka jer imamo izuzetno dobre igrace za 4-3-3 sistem. Ocekujem da krila preuzmu vise odgovornosti ubuduce, a tu najvise mislim na Lulica.

Slazem se i za rezervne igrace. Vrancic, Zukanovic, Djuric, Ibisevic su najblizi prvoj postavi zavisno o formaciji, ali 4-3-3 sistem sa jednim napadacem bez klasicne desetke mi djeluje za sada najbolje.

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 19 feb 2015, 16:12

DonCorleone je napisao/la:To bi bilo idealno rijesenje za nas u ovim okvirima i okolnostima. Nema potrebe da se izmislja nova desetka jer imamo izuzetno dobre igrace za 4-3-3 sistem. Ocekujem da krila preuzmu vise odgovornosti ubuduce, a tu najvise mislim na Lulica.

Slazem se i za rezervne igrace. Vrancic, Zukanovic, Djuric, Ibisevic su najblizi prvoj postavi zavisno o formaciji, ali 4-3-3 sistem sa jednim napadacem bez klasicne desetke mi djeluje za sada najbolje.
Pa sad, ja 4-3-3 formaciju vidim kao formaciju s tri napadaca (po vokaciji) i tri fajtera u sredini, nisam siguran da mi imamo taj profil igraca, ali svakako varijanta u kojima ce krila napadati, ulaziti u 16, sutirati i vracati se...

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 19 feb 2015, 16:37

Ja vidim 4-3-3 sistem na sledeci nacin:

Jedan igrac kao osigurac i manjom odgovornosti u igri prema naprijed (Besic). Jedan igrac kreator sa vise odgovornosti prema naprijed a manje prema nazad (Pjanic), i jedan sposoban igrati naprijed i nazad podjednako dobro (Salihovic). To su moja tri favorita za tri pozicije u veznom redu.

Naprijed krila mogu igrati ujedno i napadacku ulogu, to i jeste smisao te formacije, da igraju prema naprijed i nazad, a najvise da Edinu naprijed ispomognu.

Zato 4-3-3 sistem, jer posjedujemo upravo taj profil igraca za upravu tu formaciju, imamo jednog iznadprosjecno dobrog napadaca, ali nemamo kvalitetnu desetku i zato otpada 4-2-3-1, a u igri prema naprijed smo opasniji u 4-3-3 sistemu, barem po meni.

DevilsAdvocate
Kontakt:

Post Postao/la DevilsAdvocate » 19 feb 2015, 16:54

Ako se ovaj mali Hajradinovic pokaze kao dobar igrac i nastavi igrati u Gentu dobit cemo veoma vaznog igraca na lijevoj strani uz Kolasinca i Lulica ali problem je desna strana i sto nema alternative Mujdzi a i ovaj Martic sto se spominje zadnjih utakmica grije klupu u Veroni, na krilu jbg uz svo duzno postovanje Visca nije igrac na kojeg se moze oslonit u velikim utakmicama a trenutno ni na Hajrovica koji je navijac Werdera. Na stoperima, u sredi i napadu smo solidno pokriveni al mora neko iskociti u narednom periodu na toj desnoj strani inace cemo bit u problemu...
'I was young, I was survivin' the times. Waitin' for my moment, I was destined to shine..'

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 feb 2015, 16:58

DonCorleone je napisao/la:Ja vidim 4-3-3 sistem na sledeci nacin:

Jedan igrac kao osigurac i manjom odgovornosti u igri prema naprijed (Besic). Jedan igrac kreator sa vise odgovornosti prema naprijed a manje prema nazad (Pjanic), i jedan sposoban igrati naprijed i nazad podjednako dobro (Salihovic). To su moja tri favorita za tri pozicije u veznom redu.

Naprijed krila mogu igrati ujedno i napadacku ulogu, to i jeste smisao te formacije, da igraju prema naprijed i nazad, a najvise da Edinu naprijed ispomognu.

Zato 4-3-3 sistem, jer posjedujemo upravo taj profil igraca za upravu tu formaciju, imamo jednog iznadprosjecno dobrog napadaca, ali nemamo kvalitetnu desetku i zato otpada 4-2-3-1, a u igri prema naprijed smo opasniji u 4-3-3 sistemu, barem po meni.
Imamo slicno misljenje. To i ja govorim vec neko vrijeme. Odmah nakon SP sam napravio jednu analizu sa tom formacijom i slicnim argumentima. Jos jedna stvar je to da vecina igraca igra ili su igrali u toj formaciji u svojim klubovima tako da ne vjerujem da bi bilo problema sa prilagodbom.

pingpong
Kontakt:

Post Postao/la pingpong » 19 feb 2015, 17:22

Može se on satrati radeći i nekim ublehama kroz medije i može potrošiti milione KM,€,$ na posjete igračima po evropi, ali REZULTATI su jedino mjerilo. A dok ne vidim rezultate - ovo je sve šuplja. Reče neko, Safet uništio repku. Pa ako se zove uništavanjem ostvarenje plasmana na veliko takmičenje SP, koje nije niko prije njega uspio da postigne onda se slažem da je najveći uništivač naše repke. Manite se ba te šuplje, čekam mešu prvo da razvali ovu Austriju sa igračima koje mu je otkrio Pape pa ću onda priznati da je ostvario 1% rezultata koje je ostvario najbolji selektor svih vremena. Budite mi pozdravljeni. <3

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 feb 2015, 17:24

Imamo mi sve za taj 4-3-3 / 4-5-1 sistem osim dobrih krila.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 19 feb 2015, 17:30

Jel se ja jedini ospem kad neko zamijeni mjesta Spahicu i Bicakcicu? :)
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 19 feb 2015, 17:31

pingpong je napisao/la:Može se on satrati radeći i nekim ublehama kroz medije i može potrošiti milione KM,€,$ na posjete igračima po evropi, ali REZULTATI su jedino mjerilo. A dok ne vidim rezultate - ovo je sve šuplja. Reče neko, Safet uništio repku. Pa ako se zove uništavanjem ostvarenje plasmana na veliko takmičenje SP, koje nije niko prije njega uspio da postigne onda se slažem da je najveći uništivač naše repke. Manite se ba te šuplje, čekam mešu prvo da razvali ovu Austriju sa igračima koje mu je otkrio Pape pa ću onda priznati da je ostvario 1% rezultata koje je ostvario najbolji selektor svih vremena. Budite mi pozdravljeni. <3

Druže, ako ćemo stvari posmatrati u tom kontekstu onda ni Pape nije jedini zaslužen za SP nego jednim dobrim djelom Miroslav Ćiro Blazevic koji mu je ostavio kostur ekipe u vidu Dzeke, Ibiševića, Salihovića, Medunjanina, Mujdze, Begovica, Lulica,Pjanica (skoro čitavu prvu postavu danas). Ja nisam ni protiv ni za Safeta, možda sam jedan od rijetkih na ovom forumu koji ga ne posmatra jednodimenzionalno, priznajem da nas je odveo na sp, ali isto tako priznajem i da nas je u velikoj mjeri koštao plasmana na Ep2016.Reprezentacija je lančani sistem, neke igrače, taktike, sastave naslijedis od predhodnika, neke promjenis i to je to. Slazem se sa tobom da se o Mesi kao selektoru moze pričati tek kad se ove dvije utakmice završe ali isto tako mora mu se priznati da je dosad uradio dosta posla sto se tice reprezentacije i u tom segmentu je korak ispred Safeta.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

pingpong
Kontakt:

Post Postao/la pingpong » 19 feb 2015, 17:33

el-fighter je napisao/la:

Jel se ja jedini ospem kad neko zamijeni mjesta Spahicu i Bicakcicu? :)
Nisi ja se ospem kad neko stavi uopšte u kombinacije starca od 34 godine koji nas je usput koštao odlaska na prošlo EP.

pingpong
Kontakt:

Post Postao/la pingpong » 19 feb 2015, 17:36

edoo3 je napisao/la: Druže, ako ćemo stvari posmatrati u tom kontekstu onda ni Pape nije jedini zaslužen za SP nego jednim dobrim djelom Miroslav Ćiro Blazevic koji mu je ostavio kostur ekipe u vidu Dzeke, Ibiševića, Salihovića, Medunjanina, Mujdze, Begovica, Lulica,Pjanica (skoro čitavu prvu postavu danas). Ja nisam ni protiv ni za Safeta, možda sam jedan od rijetkih na ovom forumu koji ga ne posmatra jednodimenzionalno, priznajem da nas je odveo na sp, ali isto tako priznajem i da nas je u velikoj mjeri koštao plasmana na Ep2016.Reprezentacija je lančani sistem, neke igrače, taktike, sastave naslijedis od predhodnika, neke promjenis i to je to. Slazem se sa tobom da se o Mesi kao selektoru moze pričati tek kad se ove dvije utakmice završe ali isto tako mora mu se priznati da je dosad uradio dosta posla sto se tice reprezentacije i u tom segmentu je korak ispred Safeta.
Nećemo se lagati druže. Googlaj malo ako već ne pratiš repku. :roll:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 19 feb 2015, 17:40

Pa da je imalo dobar taj vas papi valjda bi ga neko trazio pa makar bio Gosk iz Gabele ali nece ga ni oni.Prodana dusa i nemojte da prljate temu sa bivsim.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 19 feb 2015, 17:40

pingpong je napisao/la:
edoo3 je napisao/la: Druže, ako ćemo stvari posmatrati u tom kontekstu onda ni Pape nije jedini zaslužen za SP nego jednim dobrim djelom Miroslav Ćiro Blazevic koji mu je ostavio kostur ekipe u vidu Dzeke, Ibiševića, Salihovića, Medunjanina, Mujdze, Begovica, Lulica,Pjanica (skoro čitavu prvu postavu danas). Ja nisam ni protiv ni za Safeta, možda sam jedan od rijetkih na ovom forumu koji ga ne posmatra jednodimenzionalno, priznajem da nas je odveo na sp, ali isto tako priznajem i da nas je u velikoj mjeri koštao plasmana na Ep2016.Reprezentacija je lančani sistem, neke igrače, taktike, sastave naslijedis od predhodnika, neke promjenis i to je to. Slazem se sa tobom da se o Mesi kao selektoru moze pričati tek kad se ove dvije utakmice završe ali isto tako mora mu se priznati da je dosad uradio dosta posla sto se tice reprezentacije i u tom segmentu je korak ispred Safeta.

Da, da upravu si za Mujdžu i Lulica :D ali Begovic i Medunjanin su dobili pozive od Cire ne od Safeta.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 19 feb 2015, 17:56

edoo3 je napisao/la:
pingpong je napisao/la:

Da, da upravu si za Mujdžu i Lulica :D ali Begovic i Medunjanin su dobili pozive od Cire ne od Safeta.
To nije nikakav kostur ekipe od Cire. To je kostur od Fuada Muzurovica.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Majestic-12 [Bot] i 16 gostiju.