FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

roy_makaay
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la roy_makaay » 22 jul 2011, 01:06

MaGiCa je napisao/la:@roy_makaay

Superklub je Bayern. Superklubovi su i Inter i Milan i Juve, ali i Manchester i Real i Barcelona. Prvi razred fussballa.
Jak klub je Dortmund. Takodje, jaki klubovi su npr. Roma, Lyon, Atletico, Porto... Drugi razred fussballa.
Ovo ostalo podvodim pod dobre i stabilne klubove ili pod manje i male klubove.
Juventus je titulu "superkluba" dobio na osnovu historije a ne na osnovu TRENUTNE kvalitete,a mi govorimo o TRENUTNOJ kvaliteti liga.Kažeš da je SerijaA TRENUTNO jača liga,ok tvoje mišljenje, ja mislim drugačije,svako svog konja hvali :lol:.
Zadnja izmjena: roy_makaay, dana/u 22 jul 2011, 01:07, ukupno mijenjano 2 puta.
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jul 2011, 01:07

@Magica: ti si pravi pubertetlija....a znao sam da nečeš odgovorit....izvlakuša ti je uvijek ista...a ne dobivaš prvi put pismene, verbalne šamare od mene ;) večinom si diskusije sa mnom završavao tipa: ma upravu si, sve si ti upravu, nemamo se šta više raspravljat....a sad spominješ pubertetlijske fazone :D al hebi ga tebi izgleda ide više romantika, kancone i slično nego fudbal...da stilski znaš pisat to znaš, međutim previše si zadrt i hvataš se za slabe argumente :D vidiš ja sam ipak i čovjek znao sam te i pohvalit za po koju jaču stranu :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 01:10

geronimo je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la: 5 jakih klubova> 1 + 1 jak klub
3 superkluba>1 superklub
2.3 milijarde evra>1.8 milijardi evra
310 miliona evra u transferima>120 miliona evra u transferima
Stvarno ne znam kako ti odredjujes ta pravila/jake klubove?
Po imenima vjerovatno, jer ja ne vidim tih 5 jakih klubova koji mogu nesto ozbiljno napraviti u samoj ligi, a da ne govorim u Evropi.
Ako u ta 3 super kluba ubrajas Juventus, koji bi, usudio bih se reci, Schalke raskomad´o, onda moja teorija ima itekako smisla.
---------------
Pocinjes o novcima. Dobro, da vidimo gdje stojimo.
U prosloj sezoni Seria A je investirala 435 miliona. Od same prodaje je izvukla 367 miliona. Minus od nekih 68 miliona.
BuLi je ulozila 214 mio, dobila je 213 mio, tako da je jedina liga koja je poslovala u minimalnom gubitku.

Englezi su ulozili gotovo 700 mio, vratili 350, tako da su u debelom minusu.
Spanci su ulozili 317 mio, izvukli 310, ostaju u minusu od 7 miliona.

Bjezimo od same teme, bez obzira sto si ti pozvan da branis sve ono sto mirise na Bolonjeze. :lol:
I sta si zakljucio: da je 214>435 ili ne :?:

Brojke su tu, jer vam to izgleda jedino vrsi posao, posto se pozivate na brojke sa UEFA rankinga kao na Sveto pismo.

Znas ti dobro koji su to jaki klubovi. To su oni koji ne pojacavaju suparnike. Oni sto ulazu ozbiljno u kadar. Ciji glavni igraci ne navijaju za strane klubove ili za suparnicke klubove. Sto ne sluze kao filijale 1om klubu i oni sto prvenstva zavrsavaju visoko rangirani.

A videces tih 5 jakih klubova, ali samo ako budes upratio malo vise Calcia, ove sezone.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jul 2011, 01:14

liga prvaka iz prošle sezone pokazala da italija više nema super jakih klubova
a juve u evropskoj ligi gubio od lecha...naš magični neuspjeh talijanski klubova često pravda nezainteresovanošču tih klubova za to takmičenje..... :D :D sad će na kraju reci kako su talijani sami ispustili tu 3. poziciju na Uefinoj rang listi ....i još će dodat da su "korumpirani" nijemci to sve potplatili :D :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 01:16

effe_sa je napisao/la:@Magica: ti si pravi pubertetlija....a znao sam da nečeš odgovorit....izvlakuša ti je uvijek ista...a ne dobivaš prvi put pismene, verbalne šamare od mene ;) večinom si diskusije sa mnom završavao tipa: ma upravu si, sve si ti upravu, nemamo se šta više raspravljat....a sad spominješ pubertetlijske fazone :D al hebi ga tebi izgleda ide više romantika, kancone i slično nego fudbal...da stilski znaš pisat to znaš, međutim previše si zadrt i hvataš se za slabe argumente :D vidiš ja sam ipak i čovjek znao sam te i pohvalit za po koju jaču stranu :D :D
Da ne odoh sad na spavanje, slatko bih ti napunio usta tim tvojim postovima, sto se temelje na "argumentima".
Vidimo se sutra, a onda necu biti tako korektan kao veceras. Nisko udaras Effenberze, a nisko cu te i oboriti - kad te dokacim.

Evo ti malo tvog plavusana, u nekim veselim bojama:

[youtube][/youtube]

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 jul 2011, 01:17

MaGiCa je napisao/la:
A videces tih 5 jakih klubova, ali samo ako budes upratio malo vise Calcia, ove sezone.
5 klubova a samo ce 3 imati sansu da igraju u najelitnijem takmicenju, koja steta. :lol:
Ako si gigant, treb'o si ostati gigant.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jul 2011, 01:22

Magica: nemoj se nikad s rogatim bost...možeš samo djecu nakačit, al zato sam tu da ti podijelim uvijek par šamara :D :D a znamo ko je vrijedjao ljude po forumu i koga su trebali davno nogirat odavde, neg si ko kakav pobunjenik prikupio malo ljudi oko sebe koji te gotive :D :D sreća pa su ljudi željni na balkanu hljeba i igara zato ti ovde samo opstaješ ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 jul 2011, 01:26

MaGiCa je napisao/la: Niko ovde ne poteze ta "velicanstvena izdanja Serie A", koja su nedostizna bilo kojoj ligi. Samo govorim na temelju sadasnjosti:
5 jakih klubova> 1 + 1 jak klub
3 superkluba>1 superklub
2.3 milijarde evra>1.8 milijardi evra
310 miliona evra u transferima>120 miliona evra u transferima

Nemoj ici logikom da je druga polovina jaca od ove prve, jer si onda neko ko na "peni" gradi stav. 8-)

Kad pises nebuloze,pazi kad te neko ispravlja ;
schweinsteiger je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
roy_makaay je napisao/la: Bitte :lol:
http://www.transfermarkt.de/de/europa/e ... werbe.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Und :?:
Svaka cast,imate 2 kluba vise u prvoj ligi,plus jos imate 248 igraca vise u ligi ,a razlika u eurima je SAMO 546.500.000.

Ovako slaba liga,kao sto je BL,vas,imucne velikane i Bogove fudbala,prestigla po UEFA-inom oficijelnom ranku,pa to je namjestaljka neka sigurno.NEMOGUCE je da toliki FUDBALSKI VELIKANI I SUPER KLUBOVI budu ispod Njemackih nizerazrednih klubova i jednog super kluba.Ovo je necuveno da Calcio bude ispod Fußballa.

Jarane,sledece godine,kad Bundesliga bude imala 4 CL mjesta u narednih 5 godina,ti opet listaj te vrijednosne liste,pa se tjesi :D

@centreforward
dobro si ono rekao,da je Bayernu trebao Vidal,on bi i dosao :D
nego je uprava znala da ima igraca za njegovu poziciju,pa je poslala ponudu,ako prodje,prodje :)
ja se sad nadam jednom stoperu,posto im je ostalo para :D
#miasanmia

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jul 2011, 01:35

MaGiCa je napisao/la: I sta si zakljucio: da je 214>435 ili ne :?:
Sta sam ja zakljucio je savim jasno, ali ti se drzi ovog sto mislis da je jace.
U novcu je spas. :D
MaGiCa je napisao/la: Vidimo se sutra, a onda necu biti tako korektan kao veceras.

Iako ovo nisi meni uputio, mogu zamisliti kakav ces biti kada ne budes korektan. :D
Tipicno za jednog Spaghettifressera :mrgreen:
----------------------

@Sarajlija, dosta si ti realan, ljubav prema zebrama je ocigledna. Tebe i jos neke mogu razumiti, ali "total" zaljubljenike u talijanski fudbal, nikako.
Ne znam sta jos treba da se desi, da neki primjeti vrtoglavi pad, katastrofu od lige, manjak kvaliteta, gdje i sami gledaoci bjeze od svega toga.
Vom Jäger zum Gejagten

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jul 2011, 01:38

ma što se vidala tiče tu smo isp... foru....više bi volio da smo realizovali taj transfer..to se mora priznat...al pojačali smo se tamo gdje smo trebali...kod transfera neuera i boatenga smo se dobro kockali, kod vidala izvisili, a opet bolje da smo kod njega neg kod ove dvojice prvih...a leverkusen se ovaj put zainatio da nam ga šukne, nisu mogli u brojnim prvenstvima pa su sad na ovom transferu, a mi čemo njih razbit na terenu :D :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 22 jul 2011, 01:42

effe_sa je napisao/la:ma što se vidala tiče tu smo isp... foru...
Juppi (tvoj Juppi :) ) je ispusio foru, nikako neko od celnika Bayerna.
Bilo - proslo, hajmo reci da nam i nije trebao. Barem u ovom trenutku.
Vom Jäger zum Gejagten

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 jul 2011, 09:04

effe_sa je napisao/la:@Magica: ne muči mene ništa, vidiš da sam nasmijan :D :D i da me stvarno znaš znao bi da ti se smijem, jer vidim da si očajan zbog propadanja serie A...a vidi se da čak i ti nemaš više argumenata
ja sam te jednom pitao, a postavit ću ti još jednom to pitanje, ak sad ne odgovoriš onda ti je romarioo velika ljubav :D
kako me može gazit čovjek koji slabo koju utakmicu barce pogleda, a ja sve bayernove, izuzev izuzetnih prilika???e sad hajd to objasni....a samo je trebalo malo moći opažanja da dođem do zaključka da čovjek ne prati klub za koji navija, ne prati ga u mjeri u kojoj bi trebao :D a vi se ubiste obojica ganjajući moje postove, pomislit ću da se ne skidate s compa...radite ko kakva obavještajna služba....samo morate skontat obojica gdje griješite...romarioo doduše sam proliječe, ti ne proliječeš al nemaš više argumenata, jer braniš nešto od čega su svi ljudi digli ruke :D
evo nam ponovo effe-a, najnarcisoidniji forumas ovdje, morate biti mnogo, mnogo pametni da bi ga razumjeli heh

vidim proziva me da ne gledam priajteljske utakmice Barce, naravno da ne gledam, jer dosad nismo ni igrali prijateljske, prva je tek protiv hajduka, a uskoro ce i audi kup gdje ce katalonska djeca uz jos pokojeg prvotimca pokazati effetu i slicnima ko je klasa

utakmica barce, od ere krojfovog dream teama pa do danas odgledao sam vise nego sto je narcisoidni effe kriski hljeba i kobasica pojeo, a vrlo vjerovatno i da sam vise bayernovih utakmica odgledao nego sveznajuci effe

vidim i dalje effe lupa gluposti da sam rekao kako sammer ili gerd miler nisu svjetska klasa, a ja fino rekao nisu medju 10 najvecih u povijesti, a njemu to valjda dodje isto i ne moze da skonta covjek razliku u te dvije konstatacije.

kad se pricalo o transferima, aj fino rekao da bayern sto posto ni ovog ljeta dovoditi svjetske klase izvan bundeslige, a on pominje Neuera, a covjek dosao iz Schalkea, kluba koji nastupa u bundesligi, koliko ja znam. Da sam bio u pravu pokazalo se na slucaju Coentrao-a i Aguera, na koje je bayern bacio udicu, i o kojima se ovdje pisalo

stari Romariooo kojeg effe naziva balavcem gledao je bayern kad su igrali Juergen Klinsmann Markus Babbel Oliver Kahn Emil Kostadinov Thomas Strunz Dietmar Hamann mladjahni Schol i drugi, a pamti li effe ta vremena
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 09:11

roy_makaay je napisao/la: Juventus je titulu "superkluba" dobio na osnovu historije a ne na osnovu TRENUTNE kvalitete,a mi govorimo o TRENUTNOJ kvaliteti liga.Kažeš da je SerijaA TRENUTNO jača liga,ok tvoje mišljenje, ja mislim drugačije,svako svog konja hvali :lol:.
Juventus nije dobio nikakvu titulu. On je superklub sam po sebi (sta god ti i ja mislili o njemu): titule, igraci, finansije, navijaci, ugled...Nema mnogo vecih klubova u Evropi od njega. Mozda 3-4, u vrh glave. Ne brini se ti za Juve, jer sve dok oni svake godine daju 50mE+ za transfere, to znaci da mogu da dovedu extra igrace i da jesu vrlo konkurentni. Ne pada se tako lagano sa tog nivoa.

A vodi racuna o gigantima (W'burgu, Stoccardi, Schalkeu, HSVu i slicnima), koji se bore za opstanak samo sezonu ili dve nakon ucesca u LS. To je ta konkurencija Bayern Muenchenu.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 22 jul 2011, 09:15

geronimo je napisao/la: Iako ovo nisi meni uputio, mogu zamisliti kakav ces biti kada ne budes korektan. :D
Tipicno za jednog Spaghettifressera :mrgreen:
Jbga, da nisi tu nazocan bio (i da ne vadis fleke ovim tvojima), video bi me u punom izdanju. ;)
@Sarajlija, dosta si ti realan, ljubav prema zebrama je ocigledna. Tebe i jos neke mogu razumiti, ali "total" zaljubljenike u talijanski fudbal, nikako.
Pa Saban ti je najveci zaljubljenik u talijanski fudbal ovde. Nemoj ga hvaliti po moderatorskoj liniji. On je prvo Zabar, pa tek onda mod. Tako i sam rece. 8-)
Ne znam sta jos treba da se desi, da neki primjeti vrtoglavi pad, katastrofu od lige, manjak kvaliteta, gdje i sami gledaoci bjeze od svega toga.
Ne znam sta bi trebalo da se desi, pa da neki primete da je i takva Serie A jaca od BL, u kojoj cvetaju ruze.
Mozda da im Milan ili Inter opet nalupaju Bayerna, onako tradicionalno :?:

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 jul 2011, 09:18

hebo vas sta vama nije naumpalo u 9 ujutro
Thomas Müller - Fußballgott

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jul 2011, 11:15

@romarioo: tvoj nivo inteligencije je jako nizak....kao prvo što se utakmica barce tiče ja se dobro sjecam da ti nisi znao gdje češ jedan od el clasica da gledaš....kukumakao si po stranici barce i skoro molio nekog da te primi kod sebe da gleda tu utakmicu....stvarno mi je žao što imam dobru moć zapažanja pa za čas ulovim tvoje provale...veliki broj forumaša smatra da jako malo znaš o fudbalu, pročitana si knjiga...znači ja i ti nikako ne možem biti na istom nivou kad sam ja više utakmica pogledao i "tvoje" barce a i bayerna naravno
spominješ aguera za kojeg bayern tokom ovog prelaznog roka nikad nije bio zainteresovan...da bi čovjek mogao znati precizne informacije o bayernu mora znati dosta njemačkog, a i engleski tu koristi...engleski možda nešto znaš pa čitaš lijeve stranice na kojima pišu o nekim špekulacijama koji žive veze nemaju....stalno govoriš o igračima koje dovodimo iz bundeslige, a veliki broj igrača su bayernu sreču donosili koji su baš upravo bili izvan bundeslige...ti naravno to ne možeš da skontaš...znači stalno ponavljaš neistinite činjenice , i ovo što govoriš da nisi rekao, rekao si...ti si totalno momak koji živi u nekim svojim snovima, valjda u snovima vidiš i bayern, čudne komplekse imaš...a vjerovatno u snovima gledaš i utakmice barce...a toliko sam ti zanimljiv da pomno pratiš svaki moj post...ja se ne trudim da te uhodim po stranici barce, tamo mogu ostavit jedino neki normalan komentar, a ne izmišljam bljuvotine o barci.....sve igrače koje je bayern htio dovest je doveo...a ti ako hočeš da te neko shvati kao realnog čovjeka onda pohvali bayernove velike transfere kad ih napravi, budi jednom čovjek...a nemoj ko kakva baba vrtit oćima po stranici bayerna, čekat moj komentar i onda pričat različite bljuvotine ;) a htio sam te posavjetovat gdje i kako da pratiš barcu, al pošto nikako pameti da dođeš sad ni to neču :D :D :D
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 22 jul 2011, 11:27

effe_sa je napisao/la:@romarioo: tvoj nivo inteligencije je jako nizak....kao prvo što se utakmica barce tiče ja se dobro sjecam da ti nisi znao gdje češ jedan od el clasica da gledaš....kukumakao si po stranici barce i skoro molio nekog da te primi kod sebe da gleda tu utakmicu....stvarno mi je žao što imam dobru moć zapažanja pa za čas ulovim tvoje provale...veliki broj forumaša smatra da jako malo znaš o fudbalu, pročitana si knjiga...znači ja i ti nikako ne možem biti na istom nivou kad sam ja više utakmica pogledao i "tvoje" barce a i bayerna naravno
spominješ aguera za kojeg bayern tokom ovog prelaznog roka nikad nije bio zainteresovan...da bi čovjek mogao znati precizne informacije o bayernu mora znati dosta njemačkog, a i engleski tu koristi...engleski možda nešto znaš pa čitaš lijeve stranice na kojima pišu o nekim špekulacijama koji žive veze nemaju....stalno govoriš o igračima koje dovodimo iz bundeslige, a veliki broj igrača su bayernu sreču donosili koji su baš upravo bili izvan bundeslige...ti naravno to ne možeš da skontaš...znači stalno ponavljaš neistinite činjenice , i ovo što govoriš da nisi rekao, rekao si...ti si totalno momak koji živi u nekim svojim snovima, valjda u snovima vidiš i bayern, čudne komplekse imaš...a vjerovatno u snovima gledaš i utakmice barce...a toliko sam ti zanimljiv da pomno pratiš svaki moj post...ja se ne trudim da te uhodim po stranici barce, tamo mogu ostavit jedino neki normalan komentar, a ne izmišljam bljuvotine o barci.....sve igrače koje je bayern htio dovest je doveo...a ti ako hočeš da te neko shvati kao realnog čovjeka onda pohvali bayernove velike transfere kad ih napravi, budi jednom čovjek...a nemoj ko kakva baba vrtit oćima po stranici bayerna, čekat moj komentar i onda pričat različite bljuvotine ;) a htio sam te posavjetovat gdje i kako da pratiš barcu, al pošto nikako pameti da dođeš sad ni to neču :D :D :D
toliko si potencirao tu pricu o tome kako ja ne pratim ni utakmice barce, a to su gluposti na koje nisam htio ni odgovarati, a ne znam jesi li me zamijenio s nekim, ili si to usnio, u prosloj sezone gledao sam sve utakmice osim zadnaj dva kola kad je sve i rijeseno bilo, nesto po streamovima, nesto na arenama, uglavnom Romario ne propusta utakmice barce, ako ti ej toliko bitno

a sto se tice mog pisanja na temi bayerna, mislim da sam barem u 90 posto stvari bio u pravu, i rijetko ili skoro nikako sam provocirao, problem je samo barete u tom tvom nivou inteligencije da najnormalnije stvari shvatas kao provokacije, ako neko kaze da bayern ne dovodi skupe velike zvijezde, ti to shvatas kao da ja potcjenjujem bayern, naravno, zato sto si nabrijani kobasicar koji nema pojma o fudbalu, a mislis da si najpametniji, a to je najgora kombinacija, ne kontas a i gdje bi skontao da jedan klub moze imati politiku stvaranja svojih vlastitih igraca i dovodjenja najboljih igraca nijemaca ili iz njemacke, te da su to pozitivne neke stvari koje rade bayern kao i recimo barca, ali ti to shvatas kao provokacije, jbg, stas zahebano je bez inteligencije

i jos takav kakav si mnogo vrijedjas, narcisoidan si tip ocigledno, potcjenjujes druge, ne znas citati tudja misljenja ako nisu kao tvoja, trazis provokacije tamo gdje ih nema itd, uglavnom moras poraditi prvo na svojoj opstoj kulturi, pa tek onda i na forumasko-fudbalskoj komunikaciji i nivou ponasanja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 jul 2011, 11:52

@romarioo: :D :D :D prvo veliki smiješak....kako tebe da shvatim ozbiljno kada ti mijenjaš mišljenje iz dana u dan.....a onda kažeš da je bayern imao uspjeha samo kada je igrače iz njemačke dovodio.....paolo sergio, sagnol, ribery, robben, toni su sve igrači koji su dovedeni baš iz njemačke jel tako???i ni jedan od ovih nit je znao zabit gol, nit asistirat i oni su svi drugi razred evropskog fudbala...sagnol je jel tako bio bez veze bek??
onda ti prvo kažeš da njemačka nije imala igrača svjetske klase izuzev beckenbauera, da bi se poslije ispravio i rekao kako si ti rekao da niko od tih drugih nije bio među 10 največih svih vremena :D :D mislim presmiješno....ako u jednom prelaznom roku bayern ne dovede igrača svjetske klase, ti kažeš: "bayern opet nije doveo igrača svjetske klase." ti si jedan od onih koji potcjenjuju riberyja, robbena i slično...a fino znaš da su i barca i real velike pare za riberyja htjeli dati....al et ti češ nas vjerovatno uskoro ubijeđivat da je sanchez super, super svjetska klasa...ti gledaš ograničeno, ne ja....al suvišno je tebi objašnjavat kad ti imaš neke svoje projekcije u glavi...ako zaista nisi provokator onda ti fudbalsko znanje nije na zavidnom nivou...a mislim da ima i jednog i drugog, namjerno se ti nekad praviš lud, a et kao da bi ispao pametan ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 22 jul 2011, 12:07

Nije me bilo neko vrijeme i vidim da se novi trol pojavio sa svojim revolucionarnim postovima.Juventus je sve samo ne vrhunski klub.Tim koji preživljava od raznih zelenaša koji ga spašavaju bankrota već godinama.Ne možeš ti biti top klub ako godinama u jadnoj Seriji A ne možeš ništa specijalno da napraviš, a sama činjenica da se nisu kvalifikovali u Evropu govori da je realnost Juventusa prosjek u koji su zapali od izbacivanja u drugu ligu.I uporno momak pokušava da poredi Bayern i Juventus.To je nemoguće jer Juventus osim historije nema aduta da se poredi sa Bayernom.Bayern je u ovom trenutku svjetlosnim godinama ispred Juventusa od uslova za treniranja, organizacije, stadiona preko prihoda koji su drastično veći od Juventusovih.BAyern je za prošlu godinu prijavio prihode od 323 mil eura, a Juventus 205 mil eura.Već kad momak pokušava da progura neke brojke kako je Serija A skuplja iako svi znaju da su igrači u Bundesligi podcijenjeni evo mu brojke zbog koji će odlepršati sa ovog dijela foruma zauvijek.

Prošle godine Bundesliga je imala dobit od 140 mil eura, a Serija A gubitak od 100 mil eura.Kad su transferi u pitanju ništa specijalno se nije desilo u Seriji A osim što su klubovi plaćali igrače koji su prošle godine igrali na posudbi.Po običaju dovođeni su igrači na sumnjiv način uz dvojno vlasništvo (Milan,Genova) što bi moglo biti predmetom istraga u budućnosti.

Serija A: 308.091.000 € ukupno potrošeno , 249.830.000 € zarađeno od prodaje = -58.261.000 € su italijanski klubovi potrošili na pojačanja

Bundesliga: 126.765.000 €ukupno potrošeno, 80.880.000 € zarađeno od prodaje = -45.885.000 € su njemački klubovi potrošili na pojačanja.

KAd se analizira i nije neka razlika sobzirom da će na kraju Bundesliga opet biti u debelom plusu kad je profit u pitanju, a Serija A za pojam profit će sačekati još neko novo desetljeće.

Evo samo nekih od rezultata "Superkluba " kako dotični naziva Juventus iako mi je taj nadimak ne spojiv sa klubom kome su nogometne lekcije čitali klubovi iz Poljske, Austrije koji za razliku od Juventusa nemaju epitet "Superklubova".

Juventus-Lech 3:3
Lech- Juventus 1:1
Juventus - Salzburg 0:0
Salzburg - Juventus 1:1
Bordo-Juventus 2:0
Juventus - Bordo 1:1
Fulham-Juventus 4:1

Juventus "Superklub" zadnje dvije godine sva takmičenja je završavao u početnoj fazi, ali to nije razlog da ga dotični usporedi sa Bayernom.Prošle godine još jedan "Superklub" iz Italije ispao je na brutalan način od njemačke ekipe Schalkea koju dotični nije stavio ni u kvalitetne klubove već u neki prosjek. NA kraju je vidljivo da Serija A polahko počinje da liči na MLS gdje igrači odlaze da zarade još koji euro prije penzije (Klose, Van Bommel...).O zadnje tri godine i evropskim koeficijentima neću pisati jer je ta tema sažvakana.Nego ti sine kao argument ponudi nešto bolje od virtualnih cifri transfermarkta jer sve ostalo je noćna mora za Seriju A.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

CoDe
Kontakt:

Post Postao/la CoDe » 22 jul 2011, 12:19

Magica ti si kralj na osnovu jednog igraca pises o jacini lige i klubova . Pa bolan nebio ovaj Bayern bi ubio Juventusa u svim segmentima igre . Nebitno koji su sad klubovi jaci , bolji ali bitno je da je Njemačka liga kvalitetnija sigurno .
Pogledaj po ulagnajima novca , prihoda pa sve lige su u - samo je BL i PremierLiga u + sto se tice novca .
Pogledaj gledatelje pa kod vas bude gledatelja kako kod Grčke lige ili tako nešto . Da se ne raspravljamo Ciaoo Taliano jaci ste aj sad .
Ja volim volim samo tebe i samo tebi tebi dajem sve i sa Sjevera ces cuti nasu pjesmu Sarajevo VOLIM TE !

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.